Negut Cosmin 38 Semnalează Publicat 21 Ianuarie Salutare, Tensiunea recomandata pentru incarcarea unei baterii LiFePo4 este 14, 2-14, 6 V asadar tensiunea furnizata de releul de incarcare al rulotei de 13, 8V nu cred ca o va pune in pericol, poate cel mult sa nu o incarce complet. Probleme ar putea sa apara in cazul unei tensiuni mai mari decat cea recomandata pentru incarcarea unei baterii LiFePo4, dar si aici cred ca BMS-ul va intra in actiune si va proteja bateria. Nu am testat cum se comporta la supratensiune dar cand bateria este incarcata complet taie incarcarea la fel si la descarcare, in cazul in care tensiunea bateriei scade sub o anumita valoarea opreste curentul de descarcare. Cu toate astea recomandarea ar fi sa iei un incarcator dedicat care sa furnizeze tensiunea optima de incarcare si sa-l integrezi cu un circuit separat sau cum crezi de cuviinta. Succes! 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Alexandru.Lata 2 Semnalează Publicat joi la 08:24 Multumesc pentru sfaturi, voi incerca sa deconectez/opresc redresorul incorporat al rulotei pana voi achizitiona si monta altul. Oricum incarcarea principala e solara si voi pleca mereu cu bateria full. Planul este ca dupa achizitia bateriei sa economisesc sa-mi iau un redresor Victron 12VDC/15A si un DC-DC charger Orion-Tr Smart 12/12-18A (pentru incarcarea de la alternatorul autoturismului) si sa gasesc un service pentru a le monta si a schimba cablajul de conexiune cu autoturismul (de la 2 stechere cu 7 pini la un singur cablu cu stecher 13 pini). Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu 2.065 Semnalează Publicat joi la 09:17 Foarte bine ca schimbati prizele. Insa conductorul (nr. 13, parca) de la stecherul rulotei e de 2, 5 mmp si suporta 10 A. Orice depaseste aceasta valoare va conduce la incalzirea lui/probleme la pinul metalic. Cred ca va complicati cu DC-DC pentru doar 10 A. Daca vreti neaparat, realizati un circuit cu sectiunea de minim 6 mmp, separat de priza, cuplat cu mufe Anderson WR. 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri