Clasament


Continut

Se afişează conţinutul cu cea mai bună reputaţie din 04.01.2023 în toate secţiunile

 1. 12 puncte
  Salut, In caz ca nu stiati, am facut un canal de youtube pentru rulotisti. Nu se vinde nimic pe el, este doar pentru informare si este complet gratuit. Il puteti vedea in linkul de mai jos, si daca va place sa va abonati la el
 2. 7 puncte
  Salut, @Florin Smolnicki , Ce-mi vine pe moment: - faci curat si scoti tot din rulota (deci cu dulapuri goale, eventual o patura intr-unul dintre ele, exemplificativ, sifonier cu doar un umeras-doua din plastic, exemplificativ, fara tacamuri metalice-poate doar unele exemplificativ din lemn, la set); - echipament racordare/campare (furtun, cablu electric, bidon apa curata/murdara, cort rulota, treapta acces, scaun (mai solid, asa, ca pentru tavaleala, masa, felinar etc.); - un panou solar mic (daca ai) si neaparat izolarea bornei plus de la bateria de acumulatori. Eu as monta provizoriu o siguranta de 1 A langa borna, sa nu-i vina cuiva ideea sa bage un cui la vreo priza 12 V; - decuplarea sigurantei de la pompa de apa - din cand in cand faci cate un demo si atunci pui siguranta; - invelesti in folie pernele banchetelor si daca ai mocheta demontabila, asemenea, n-o scoate, sa nu arate prea spartan/neatractiv. Felicitari si succes! PS: reguli de intrare, scrise cu caractere suficient de mari: - nu sariti in interior, nu va suiti cu picioarele, nu intrati cu ghiozdane (pui un dulapior la intrare unde sa si le lase - acestea tinute in spate, vor zgaria cu fermoar/zdranganele metalice cam tot ce e lemn in interior).
 3. 7 puncte
  Traseul nostru a fost Timisoara - Petrosani - Parang - Cheile Jietului - Domeniul schiabil Transalpina - Lacul Oasa - Domeniul schiabil Sureanu - Sebes - Timisoara. Un drum foarte frumos de parcurs iarna, las aici cateva poze sa va faceti o idee. Drumul dintre Lacul Oasa si Domeniul schiabil Sureanu de cca 18 km e plin de gropi, practicabil doar cu viteza mica. Tot restul drumului este asfaltat. Se poate innopta in parcari, atat in Parang, Transalpina cat si in Sureanu. Teoretic, in conditii de off camping. Noi nu am avut nevoie de curent electric, dar am vazut ca altii erau racordati, ceea ce inseamna ca se gasesc solutii la fata locului.
 4. 6 puncte
  Asa cu am spus si in titlu, o iesire cu rulota de patru zile la bai termale in jud. Bihor, la Livada de Bihor, cam 12 km de Oradea. Nu mai insist cu specificatii, dotari etc, am vazut ca au mai fost postari sau discutii pe tema asta. Deci: doua bazine cu apa super, soare si vreme buna, 13 grade afara, mancarea buna daca se doreste la restaurantul din incinta, daca nu in functiie de bucatarul fiecarei rulote….Conditiile sunt aceleasi: vestiare, bai, dusuri curate , spatioase si incalzite, apa in bazine calda si curata, prize de curent cu contor la fiecare loc. Ca minusuri : fiind in afara sezonului ( acum, sambata, fiind singurul cu rulota- azi au plecat doua echipaje) in parcarea destinata doar rulotelor se permite si parcarea altor masini, unii vin altii pleaca, dar fara prea mare deranj. Pretul actual e de 40 lei/adult/zi, campare si intrare nelimitata la bazine.
 5. 6 puncte
  Vara-toamna si iarna 2022. Primavara este in celalalt topic unde prezint conversia. Deci Turcia, Italia, Finlanda, pentru ca daca tot am facut pastele in Grecia, de ce nu craciunul acasa la Mos Craciun O seara buna va doresc.
 6. 5 puncte
  Bună dimineața! Noi avem parte de iarnă adevărată! O zi de duminică binecuvântată vă dorim!
 7. 5 puncte
  Parerile vis a vis de marime sunt impartzite… am inchiriat de Craciun un Ford F-250 4x4 cu motor 6.7 Litri Diesel. Initial imi parea un mic “monstru” dar dupa 4,450 mile terestre (7,161 Km) parcurse in aproape 3 saptamani, mi se pare una din masinile foarte potrivite pentru drumuri lungi. Consuma? Da, dar, in ciuda aparentelor, este economica in categoria ei de marime si capacitate de transport. Nu in ultima instanta, confort. Plus ca la un plin de reservor promite o autonomie 1,075 mile terestre (1,730 Km) daca n-o alergi peste 135 km/h.
 8. 5 puncte
  La ce ne asteptam in 2023 (sinteza) : Anul acesta ar fi rușinos să nu se deschidă 55,5km de A/DX: - Craiova - Pitești T3 (pe toată distanța de 32km, cu o descărcare temporară sau definitivă trivială la Colonești) - A0 Sud între DN5 și DN6 (10km) - A3 Nușfalău - Suplacu (13,5km cu o descărcare provizorie la capătul dinspre Suplacu, probabil o girație) Cu șanse foarte bune de deschidere anul acesta (dacă statul nu doarme, constructorii apasă pe accelerație și vremea ține) mai avem 63 sau 68km de A/DX: - A0 Sud între DN5 și A2 (24km; aici trebuie să crească Alarko mobilizarea cu o viteză și statul să reloce conductele de gaz) - A0 Nord 2 (10km între A3 și DN1 sau chiar 15 până în DJ-ul de Afumați, asta ar ajuta traficul ușor spre A2 pentru cei care o iau pe DJ-uri spre Brănești; deschiderea asta depinde de stat să rezolve accesul în Pădurea Petrești și de UMB să vrea să deschidă sectorul circulabil chiar dacă vor mai rămâne lucrări de finalizat pe sectorul necirculabil între DN1 și capătul lotului) - drumul expres de la Oradea (13km DX și 6km DN 2+2; aici termenul e 2024, însă Strabag s-a mișcat foarte bine, practic a intrat în șantier în mai și în 7 luni a ajuns la 45%; singura emoție ar fi la modificarea de soluție cerută de autoritățile locale cu acel pasaj în loc de giratoriu la Sântandrei, dacă se rezolvă în timp util birocrația, dar care oricum nu impactează sectorul de DX) - A3 Chețani - C. Turzii (16km; se va merge pe autorizația de construire Straco, se finalizează zilele astea expertiza pe lucrările executate și micile detalii reproiectate, nu sunt chestiuni majore, doar mărunțișuri gen decaparea umpluturii superioare pe care a crescut vegetație, ceva reparații la betoane, sunt acoperite fără probleme de rezervele de implementare. Se muncește intens săptămânile astea la contractarea subcontractorilor, a furnizorilor, achiziția grinzilor lipsă, s-au autorizat gropi de împrumut, tot planul e făcut pentru finalizare în 2023. Strabag are 60% și va lucra de la C. Turzii până la podul mare de la Hădăreni inclusiv, Geiger de acolo până la Chețani). Tot rușinos ar fi să nu se termine anul acesta podul Brăila cu toate drumurile de legătură, pasajele Oltenița, Berceni, centurile Bârlad, Tg. Jiu, modernizările DN28B Botoșani - Tg. Frumos, 29D Botoșani - Ștefănești, 2L Soveja-Lepșa. Mare păcat e că a pierdut trenul pentru 2023 Craiova - Pitești 4 (măcar de la Colonești la Albota), însă statul a întârziat extraordinar de mult în 2022 exproprierile suplimentare, eliberarea suprafețelor forestiere (nici până azi nu sunt rezolvate integral) și aprobarea relocării utilităților, plus că nici UMB nu pare că a avut suflu să tragă tare în 2022 pe sectoarele unde ar fi putut lucra. Anul acesta e foarte important să se facă progres bun pe A0 Sud 3, CraPi4, podul mare de la Brăila - Galați, PiSi5, A7, A3 Nădășelu - Poarta Sălajului, relicitare CraPi1, ca să putem discuta realist despre vreo 200km deschiși în 2024.
 9. 4 puncte
  Bună dimineața tuturor vă spunem și noi, vă dorim o zi de vineri frumoasă și un week-end excelent❗️
 10. 4 puncte
  Bună dimineața! O zi de vineri ușoară să aveți și un început de weekend așa cum doriți!
 11. 4 puncte
  Zi placuta si o saptamana asemenea !
 12. 4 puncte
  Bună dimineața vă spunem și noi și vă dorim o zi de duminică excelentă❗️
 13. 4 puncte
  Poate găsești aici câteva idei care să îți placă: Pentru mai multe lămuriri, vorbim la telefon.
 14. 4 puncte
  Bună dimineața vă spunem și noi, vă dorim o zi de vineri frumoasă și un week-end excelent❗️
 15. 4 puncte
  Bună dimineața! O zi de vineri ușoară vă dorim și un început de weekend superbă!
 16. 4 puncte
  Zi placuta si drumuri bune
 17. 4 puncte
  Bună dimineața vă spunem și noi din Sfântu Gheorghe, unde plouă și mercurul din termometru arată +6 grade Celsius. O zi de vineri ușoară să aveți și un început de weekend așa cum doriți!
 18. 4 puncte
  Bună dimineața vă spunem, vă dorim o zi de vineri frumoasă și un sfârșit de săptămână excelent❗️
 19. 4 puncte
  Bună dimineața vă spunem tuturor și noi și vă dorim o zi de duminică excelentă❗️
 20. 4 puncte
  Bună dimineața!
 21. 4 puncte
  @Stefan1972 Sina aia nu a fost data jos dupa vopsire. Asta ca sa nu mai bati drumul degeaba pana la ea. Nici sina perimetrala nu a fost data jos, sau daca a fost data nu a fost curatata. Eu cand zic remasticare totala, e TOTALA, inclusiv chedere geamuri. Daca se constata ca pe alocuri nu este cazul de remasticare, se informeaza clientul care ia decizia finala daca se remasticheaza sau nu. In plus, la remasticare totala este recomandat sa se schimbe si garnisalul vechi si imbatranit, care pe langa efortul financiar initial este un nimic care conteaza foarte mult. Din prima poza repostat de mine iti spun ca acolo nici garnisajul nu a fost macar demontat. Nu aveai cum sa-l scoti si sa-l pui la loc faca sa afetesi vopseaua data pe el anterior... La remasticare se pot gasi si infiltratii uscate( unde structura este putrezita dar uscata, iar pe umidometru nu le da. Acestea care se pot umezi ulterior din cauza lipsei de fermitate in prindere a sinelor (ceea ce suspectez la sina la care s-a tot intervenit). Vreau sa mentionez inca odata, chiar daca repet ca nu vreau sa intru in polemici cu nimeni. Chiar daca sunt catina care-mi dau mesaje mai mult sau mai putin prietenoase, pe diverse platforme. Vreau doar ca membrii acestu forum, singurul de altfel in care postez, sa invete ce se face si ce nu, cum pot sa-si faca singuri reparatii, sau atunci cand apeleaza la profesionisti, sa nu fie trasi in piept. Cei care se simt deranjati , n-au decat. Nu-mi pasa. In viata asta nu-i totul despre bani sau profit. Raspund cu drag aici, dar mai greu si tarziundeoarece nu am timp. La telefon insa am raspuns intotdeauna sau am revenit cu un apel.
 22. 4 puncte
  @Stefan1972 imi pare sincer rau pentru pataniile tale. Din ce am mai discutat cu cativa reparatori de rulote, am constatat ca de foarte multe ori se folosesc materiale nepotrivite in anumite etape ale lucrarilor. Uneori din necunostinta, alte ori din cauza costul ridicate ale materialelor necesate. Am auzit si vazut de multe ori, ca la remasticare nu se dau sinele jos, ceea ce nu este remasticare si sigilare. Nu este o operatie gresita, doar ca la sigilare se folosesc cu totul alte materiale, iar costurile sunt mult mai mici. Sigilarea se face atunci cand vrem sa amanam o remasticare totala cu 3-5 ani, in conditiile in care masticul nu prezinta urme care sa necesite o schimbare, iar elasticitatea lui nu este sub 40%. dar in cazul in care avem infiftratii, este obligatorie remasticarea macar a intregii sine de unde provine infiltratia. De asemenea, am vazut cazuri in care la remasticare nu se curata in totalitate masticul vechi, iar degresarea si pregatirea suprafetelor se face cu diluant, sau alte materiale neconforme in aceasta situatie, ceea ce nu este corect deoarece nu degreseaza, urmand ca masticul aplicat sa nu faca priza intre materiale. adica masticul sa fie pus doar de umplere sau panoplie, fara sa etanseze. Degresantul si curatiroul dedicat ajunge insa undeva la 5-700 de lei pentru o autorulota medie. Odata pregatita suprafata de masticare corect si folosit Lastomer 710, daca priza structurala este ferma, 10 ani nu mai are voie sa apara ceva acolo. In cazul in care a fost folosit mastic banda (mai usor de aplicat dar mai costisitoare, garantia scade la 7 ani. In destul de multe cazuri am auzit de asemendea ca se foloseste mastic IG sau banda butilica din comert, dedicate in domeniul constructiilor, foarte bune, dar care din pacate nu-si au locul in rulotism. Cel putin nu la lucrarile de remasticare. In ultima serie se poze se vede si un strat de vopsea care probabil se dorea a fi o impermeabilizare, dar care este de fapt de asemenea aplicata cum s-a putut. Poate si calitatea ei este din categoria Top Shop, ceea ce nu face decat sa strice, atat estetic cat si d.p.d.v. practic, vazandu-se clar ca a afectat negativ in contactul cu masticul, imbatranind-ul prematur. Destul de multi recurg la impermeabilizarea cu aceasta vopsea(spun asta deoarece in privat am primit multe intrebari si solicitari pentru aceste interventii), dar personal nu o recomand. Daca era asa buna, contructorii de rulote o foloseau din fabrica. Nu sunt aici sa dau nume, sa fac reclame sau antireclame. Chiar am recomandat in anumite cazuri reparatori care am considerat ca sunt ok, nu din motive de prietenie ci doar din motive de calitate. Pe cei de la Corda chiar nu-i cunosc, deci a nu se intelege in interventia mea ca fac antireclama sau invinuiesc cu ceva. Prin interventia mea, vreau doar sa trag un semnal de alarma, ca atunci cand faceti interventii sau mergeti la un service pentru a repara ceva, ar trebui sa fie folosite doar materiale dedicate, sau studiat daca materialele cu care se lucreaza au proprietati specifice pentru a fi potrivite in domeniul rulotismului. Oricand aveti ceva nedumeriri, intrebati pe forum, deoarece aici sunt oameni faini cu multa experienta. Bafta!
 23. 4 puncte
  Bună dimineața vă spunem și noi, vă dorim o zi de luni frumoasă și o săptămână reușită❗️
 24. 4 puncte
  https://www.marktplaats.nl/v/caravans-en-kamperen/vouwwagens/m1927902143-paradiso-grande-vouwwagen-omgeving-dordrecht https://www.marktplaats.nl/v/caravans-en-kamperen/vouwwagens/m1925341481-paradiso-vouwwagen-vouwcaravan-retro Salutare , Deschide link ul de mai sus si poti vedea cea mai buna varianta a unei remorci pliabile . Variantele care au cortul de jur - imprejur sint mai greu de montat . Se gasesc destul de rar , in Olanda , au pina in 750 kg , deci nu vei primi numere de export sa poti veni cu ea pe roti in cazul in care o cumpaei de acolo . Trebuie sa o pui pe un trailer . Destul de rezistente si majoritatea tinute in garaje , fiind in conditie buna . Preturile pot ajunge si la 3000 euro pentru variantele mai noi . In momentul de fata nu se mai fabrica . Nu am folosit o astfel de remorca sa-ti pot da mai multe informatii dar sper ca din poze poti trage concluziile de care ai nevoie . Un an nou cu bine tuturor !
 25. 4 puncte
  Răspunsurile ar trebui să fie constructive pentru forum. Și sunt și alți colegi de pe forum pe cine interesează răspunsurile pe întrebările lui Radu Cătălin. Dacă aveți experiență și răspunsuri scrieți în câteva rânduri care va fi de folos nu numai pentru inițiatorul topicului.
 26. 4 puncte
  A fost sters un numar de telefon lasat de dvs. nu un raspuns…, sau ati raspuns acestui coleg si nu am vazut noi ? Pe acest forum se discuta in scris, din pacate…
 27. 3 puncte
  Bună dimineața vă spunem tuturor și vă dorim o zi de joi excelentă❗️
 28. 3 puncte
  Bună dimineața vă spunem din Sfântu Gheorghe. Iarăși un strat nou de zăpadă acoperă tot orașul, și termometru arată -2 grade Celsius! O zi de joi frumoasă să aveți și spor în toate!
 29. 3 puncte
  Bună dimineața vă dorim și noi din Sfântu Gheorghe unde totul este acoperit de un strat nou de zăpadă!
 30. 3 puncte
  Bună dimineața vă spunem tuturor și vă dorim o zi de miercuri ușoară❗️
 31. 3 puncte
  Inteleapta decizie! Sa o stapanesti sanatos! Cu Dokkerul te "descurcai" multumita formei masinii ce permitea ca rulota sa nu mai incaseze mult aer din fata si pentru ca o ingreunai cu bagaje. Ambreiajul tine in primul rand in functie de stilul de condus ( eu am tractat peste 50.000 km cu o masina cu CV manuala fara probleme, are in continuare acelasi ambreiaj ). Apoi ambreiajul de 1.5 DCI, mai ales cel pus pe Dacia, nu este cel mai fiabil. De multe ori pica prematur fara a tracta ceva. In general sfatul pentru a fi cat de cat in siguranta este de a tracta maxim 80% din capacitate. Degeaba zici ca tu mergi incet, nu stii niciodata ce situatie apare in trafic si trebuie sa faci o manevra brusca pentru a evita un accident. Nu mai pomenesc de situatia de a depasi 2-3-4 TIR-uri ce merg lipite intre ele. Eu am patit-o. Si cand ai de mers 1500 de km pana la destinatie nu poti merge cu 90km/h fiind pe autostrada. Balansul este ceva extraordinar de periculos. Odata am patit-o in linie dreapta la 70 la ora in interiorul unei localitati. O pala puternica d evant din lateral. Asa ca nu poti preveni totul, iar un tragator cu o diferenta cat mai mare fata de rulota ajuta. 120 km/h cu rulota, mai bine nu. Nu spun ca eu nu am facuto niciodata, dar mai bine NU. Ai pefecta dreptate, capacitatea de tractare nu mai are nicio treaba cu greutatea proprie a masinii. Ceea ce scrie in acte la capacitatea de tractare, aia conteaza. A, daca imi permiti un foarte mic sfat: si eu tractez acum cu 4x4. Ajuta fantastic, dar ai grija in ce te bagi. Cantareste-ti bine deciziile, cel putin pana vezi ce se poate face cu o rulota agatata de tine. Daca te lasi dus de val ca ai 4x4 poti avea surprize neplacute. Asa ca te invit, cel putin la inceput, la moderatie. Inca o data felicitari, cat mai multe iesiri si fara evenimente!
 32. 3 puncte
  Bună dimineața vă spunem tuturor și vă dorim o zi de marți cât mai frumoasă❗️ La Târgu Mureș a nins ușor, iar acum sunt -2° C.
 33. 3 puncte
  Bună seara. Pot venii în ajutorul dvs la recondiționat tapițerii rulote și auto rulote,confecționez tapițerii noi la alegere dumneavoastră. Preturi foarte rezonabile.Multumesc o seară liniștită
 34. 3 puncte
  Bună dimineața vă dorim și noi din Sfântu Gheorghe! O zi de luni ușoară și o săptămână minunată să aveți!
 35. 3 puncte
  Bună dimineața vă spunem tuturor, vă dorim o zi de luni frumoasă și o săptămână excelentă❗️ La Târgu Mureș nu a mai nins, iar acum sunt -1,5° C.
 36. 3 puncte
  Bună dimineața vă spunem și noi și vă dorim o zi de sâmbătă frumoasă❗️ Și la Târgu Mureș a nins puțin în această noapte și sunt la această oră 0° C.
 37. 3 puncte
  Buna seara. Weekend placut si drumuri bune
 38. 3 puncte
  Bună dimineața vă spunem tuturor, vă dorim o zi de luni frumoasă și o săptămână reușită❗️
 39. 3 puncte
  Bună dimineața! O zi de luni ușoară să aveți și o săptămână excelentă cu multe realizări!
 40. 3 puncte
  Bună dimineața!
 41. 3 puncte
  Din cauza de nefolosire se vinde dulap bucatarie camping Berger in stare foarte buna, cumparat de noua, folosit la 2 iesiri. Nu prezinta pete, dezlipiri, toate fermoarele functioneaza perfect. Sunt cateva zgarieturi superficiale pe stratul de aluminiu, vezi poze, nu afecteaza functionalitatea doar aspectul. Pentru mai multe informatii pm sau 0744670373.
 42. 3 puncte
  Bună dimineața vă spunem și vă dorim o zi de luni reușită și o săptămână frumoasă❗️
 43. 3 puncte
  Bună dimineața! O zi de luni ușoară să aveți și o săptămână excelentă!
 44. 3 puncte
  Bună dimineața vă spunem și noi, vă dorim o zi de vineri cât mai frumoasă și un week-end excelent❗️
 45. 3 puncte
 46. 3 puncte
  Seara buna tuturor!
 47. 3 puncte
  O duminică frumoasă vă dorim tuturor❗️
 48. 3 puncte
  O zi de duminică minunată să aveți!
 49. 3 puncte
  Bună ziua ! O zi de sâmbătă odihnitoare să aveți!
 50. 3 puncte
  Nu am avut niciodata o astfel de remorca. Insa am mers ani al rand cu cortul Imi aduc aminte ca nu puteam strange cortul din locatie pana pe la ora 11-12 deoarece avea roua pe el. Iar ud nu e bine sa il strangi. Daca aveam bafta sa ploua in ziua plecarii, era si mai dificil. Banuesc ca rulota cort are tot un material texil. Veti fi dependent de ploaie, nu veti putea strange cortul pana nu se usuca, Altfel intervine mucegaiul. Imi aduc aminte ca am plecat o data pe ploaie, iat cand am ajuns acasa a trebuit sa intind cortul in fata blocului. Si avea vreo 2,5 metrii pe 5.5 metrii ... a fost aiurea rau. Cu o rulota normala poti pleca cand vrei nu depinzi de ploaie. Acum nu stiu cum e materialul asta de remorca cort, poate e altfel, se usuca mai repede.