Clasament


Continut

Se afişează conţinutul cu cea mai bună reputaţie din 02.11.2023 în toate secţiunile

  1. 8 puncte
    Salutare tuturor! De ieri am ajuns în Germania în localitatea Bad Honnef la Wohnmobipark. Aici au pe stoc peste 100 de autorulote noi și second-hand. Dimineața la ora 11 am ajuns la fața locului și dânșii de la parc mi-au dat cheile de la autorulotă care deja era cu câteva zile în urmă rezervat de către mine. Cu cheile in mână am găsit ușor căsuța și a urmat câteva ore bune până când am controlat fiecare porțiune. Sunt urme de uzură in interior și exterior însă nimic grav. Astăzi o să introducă în atelierul lor ca să facă o revizie înainte de drum Mâine la ora nouă mergem să luăm nr de înmatriculare cu care pot să conduc până acasă. Este vorba despre un Niesmann Bischoff Flair I 6000
  2. 5 puncte
    Prezentare proiect conversie autorulota HYPER Camps realizat pe platforma Citroen Jumper 2017 L4H2,conversie omologata R.A.R. pentru 3 locuri.Acest proiect este finalizat complet si poate fi urmarit pe pagina de Facebook ''Hyper Camps" alaturi de alte proiecte de conversie care se afla in desfasurare. Autorulota este complet utilata si dispune de urmatoarele: - Baie cu cadita 70x70 cm si toaleta Thetford C223S cu caseta exterioara - Incalzire ambientala dubla sirocou Webasto 2kw fata si Mikuni Airo 4kW spate - Geamuri Dometic S7P - Trapa/Ventilator MAXXFan Deluxe Black - Aer conditionat Dometic FreshJet 1700 - Scara electrica Thule Omnistep 700 mm - Marchiza Thule Omnistor 6300 - Frigider 12V compresor - Acumulator gel auxiliar capacitate 155Ah - Panou solar Berger 200W - Management electric CBE PC100 Layout-ul este unul standard compus din: zona pat cu saltea 185x140 cm,zona bucatarie+dining si baie. Acesta este autorulota descrisa intr-o maniera generala,pentru mai multe detalii despre prezentul proiect sau despre orice alte proiecte care nu se bazeaza neaparat pe platforma Fiat/Citroen/Peugeot puteti accesa pagina de Facebook "Hyper Camps". Sper ca am inclus destule puncte de interes pentru pasionatii de campervan-uri si nu numai,daca am omis ceva esential sper sa fie cu iertare,este destul de greu de cuprins un volum mare de informatii. Va multumesc pentru vizualizare!
  3. 4 puncte
    Bună ziua! O zi de duminică odihnitoare să aveți!
  4. 4 puncte
    Salutare ... Acest forum (inca mai) este interesant, ... dar se pare ca lumina se va stinge, ... cat de curand. Comunitate mare (mii de user) si tacuta! Un singur moderator (activ), cat poate face? Acest forum a devenit mai degraba un "Mini-Softpedia" sau un frate mai mic al lu' Google, unde poti gasi raspunsuri la "intrebarile chinuitoare" despre fel si fel de probleme legate de auto_rulota. Poate, .... la anul, ... odata cu alegerile (fie ele si electorale), va fi mai bine. Speram!
  5. 3 puncte
    Ieri după ora 13:50 ora locală am primit numerele de înmatriculare valabile o lună și toate actele pt înmatriculare în Ro.
  6. 3 puncte
    Nu mi a plăcut din două motive! Era cu alcov și nu avea pat fix (pat franțuzesc) In rest era peste așteptările noastră.
  7. 3 puncte
    si o saptamana placuta!
  8. 3 puncte
    Seara buna dragi prieteni rulotisti!
  9. 3 puncte
    Bună dimineața! O zi de vineri ușoară să aveți și un început de weekend minunat!
  10. 3 puncte
    Buna dimineata si spor la cumparaturi!
  11. 3 puncte
  12. 3 puncte
    Bună dimineața! O zi de marți frumoasă să aveți!
  13. 3 puncte
    Bună dimineața! O zi de duminică frumoasă să aveți!
  14. 2 puncte
    La mulți ani România!
  15. 2 puncte
  16. 2 puncte
    Mulțumesc @NRLaurentiu @Raul G și @Bogdan C.! La întoarcere o să petrecem câteva zile în Ungaria la Gyula.
  17. 2 puncte
    Bună dimineața! O zi frumoasă vă doresc de la Bad Honnef.
  18. 2 puncte
    Va multumesc tuturor pentru reactiile pozitive asupra primului meu proiect postat pe acest forum! Despre proiect in sine ar fi probabil multe de discutat insa as vrea sa ma rezum la un singur aspect,cel legat de regia in care a fost realizata conversia.Pe scurt,asa cum am spus si in "topic"-ul de prezentare membru,conversia este realizata de mine.Proiectele la care lucrez alaturi de famila mea le puteti urmari pe pagina mentionata mai sus unde veti gasi diferite abordari si conversii pentru campervan sau vehicule comerciale,proiecte pe care le dezvoltam pentru mai multe tipuri de autovehicule.
  19. 2 puncte
  20. 2 puncte
    Buna dimineata dragi colegi! dupa multe analize, cercetari, de modele care sa vina in intampinarea nevoilor noastre, va prezint noua membra a familiei. Rulota Elddis Magnum GT. rulota este din 2013, are panou solar, rezervor de apa, pat dublu si canapele ce pot fi transformate in pat. Rulota are 7.3 m, 1400 MMA. Ne-am dorit foarte mult ca baia sa fie pe spate, iar dusul sa fie separat. Deja pana acum am facut doua iesiri, ambele in off camping Aceasta rulota indeplineste tot ceea ce ne-am dorit. va doresc concedii minunate alaturi de cei dragi voua.
  21. 2 puncte
    Succes la căutare, încet încet ajungeți la Van cred, oferă mobilitate mare, dar spațiu ioc. Inviato dal mio CPH2251 utilizzando Tapatalk
  22. 2 puncte
    O zi de duminica așa cum doriți!
  23. 2 puncte
    Pe la noi ploua mocaneste, 9-10 grade cu +, ce facem? Sanatate si drum bun
  24. 2 puncte
  25. 2 puncte
  26. 2 puncte
    Nu m-a mai batut gandul pana la capat! Intre timp am citit/vazut ce (nu) poate face si am zis pas. Practic nu e capabil sa refaca presiunea independent (adica fara alimentare exterioara, doar in baza propriului sau acumulator). La masina am anvelope mari si, chiar daca le trebuie doar 2,2 bar, trebuie "pompat" mult, iar mica baterie de acumulatori se descarca imediat. Similar, la rulota, chiar daca nu au volum mare, necesita presiune mare. Asa ca astazi, de BF, mi-am luat aragaz!
  27. 2 puncte
    Bună dimineața! O zi de miercuri fain să aveți!
  28. 2 puncte
    De joi, 9 noiembrie a.c., vor fi in oferta de Black Friday la Lidl, incarcator 10 A pentru baterii de acumulatori si compresor portabil pentru anvelope, la pret de 150 lei fiecare. Incarcatorul il am, il recomand. Pe site, in titlu zice ca are si functie de pornire (?!), insa nu are asa ceva, pentru ca nu are acumulator! Compresorul ma bate gandul sa-l iau, in ideea ca scap de pornit motorul si intins fire prin jurul masinii. Oricum pare ca are putere f. mica si sigur e bun doar pentru refacut presiunea, nu si pentru umflat de la zero. La rulota folosesc o pompa de... bicicleta, tot de la Lidl (cu manometru, dar doar asa... de idee).
  29. 2 puncte
    Bună dimineața! O săptămână excelentă să aveți!
  30. 2 puncte
    Duminca placuta si drumuri bune!
  31. 2 puncte
    Pina la primavara ma voi delecta cu "povestile nescrise" (video+poze) din vacanta. Voi incepe sa-mi "condeiez" un nou traseu... Eu, as vrea tot prin Franta, dar astept si parerea consoartei.
  32. 2 puncte
    Mulțumesc @Mihai-Arad Sper să ne întâlnim cândva undeva și să ciocnim paharele. Mult respect și sănătate!
  33. 2 puncte
    Bună dimineața! Că de obicei in fiecare ani la începutul luni Noiembrie vizităm campingul Oliver din Vama Buzăului. Din păcate vremea nu ține cu noi, dar asta nu ne afectează că să ne simțim bine. O zi de sâmbătă fain să aveți și un weekend minunat!
  34. 2 puncte
    Weekend superb ,va doresc.
  35. 2 puncte
    Bună dimineața!
  36. 2 puncte
    Bună dimineața!
  37. 2 puncte
    Dimineata pe la 8 am pornit spre Navodari. Imediat dupa plecarea din Baia de Fier urmeaza niste dealuri dar care pot fi trecute usor si cu motorizari mai slabe. Inainte Bucuresti, Google maps m-a dus pe o varianta de ocolire datorita unui accident si am intrat pe la Mogosoaia. Ultima data am fost pe aceasta centura prin 2012 si era praf. Acum s-a circulat foarte bine iar asfaltul era OK. Intrarea in camping e bine sa fie facuta de pe parcajul albastru. E o portiune de vreo 10 metri pe sens unic dar e de preferat fata de alternativa de a merge pe faleza cativa km printre masini. La sosire m-a ajutat la mutarea rulotei nea Costica administratorul campingului. Campingul nu prea are umbra dar e situat pe plaja. Grupurile sanitare sunt foarte curate iar apa calda a fost tot timpul la dusuri. E bine de facut rezervare inainte, campingul a fost ocupat cam 70% dar e posibil sa fie si perioade mai aglomerate. Pretul in full sezon e de 150 dar mie mi-a facut diiscount la 120. Sunt prize cam peste tot si e posibila conectarea la apa cu cuple rapide. Costa, proprietarul campingului, a lasat parcele destul de generoase pentru a nu aglomera campingul. Langa el se afla si DM camping dar se sta ca sardelele iar in fiecare seara rasunau manelele si babunii burtosi si cu ceafa lata faceau gratare. Atelajul parcat. Vedere generala dinspre receptie. Pe ultimul rand sunt doar rulote fixe, probabil sunt lasate toata vara de catre proprietari. Asa se vede plaja din camping. Putina distractie la tiribombe. Bucataria e dotata cu tot ce ai nevoie: frigider, congelator. aparat cafea, masina de spalat rufe, chiuveta si putina vesela. zona de sezlonguri de langa camping. 60 de lei perechea. Receptia. Se poate plati si cu cardul zona de toalete e separata pentru barbati si femei. exista si deversor pentru vasul de toaleta. Chiar la iesirea din camping e o pizzerie foarte buna. Preturi intre 28 si 38 de lei. Mamaia. Am facut o vizita dar nu m-a incantat. Mult mai putina lume si preturi exagerat de mari. Plaja e foarte lata si cu scoici maruntite. Nu mai e nisipul acela fin din trecut!
  38. 1 punct
  39. 1 punct
    Arată superb motorhome-ul, sa va bucurați cât mai mult de el. Ma alătur colegului Laurențiu și va sfătuiesc sa faceți o mini vacanță de 1 decembrie Inviato dal mio CPH2251 utilizzando Tapatalk
  40. 1 punct
    @Lungu Marin , @Bogdan C., va multumesc frumos! o zi frumoasa tuturor!
  41. 1 punct
    Camping Oliver se afla in Vama Buzăului aproape de cascada Urlătoarea.
  42. 1 punct
    Buna ziua ,sa aveti drumuri bune si frumoase ! Puteti sa-mi spuneti si mie unde este campingul acesta ..... Multumesc frumos !
  43. 1 punct
    Bună dimineața!
  44. 1 punct
  45. 1 punct
  46. 1 punct
    Buteliile mari din fibra au in jur de 5 kg, cele mici in jur de 3-3,5 kg. Vezi pe internet informatii despre ele. Cat vis-a-vis de rezistenta, poate vei fi surprins, dar sunt mai rezitente la foc decat cele din metal. Folosesc de mai multi ani butelii din fibra. Zero probleme, doar avantaje. In afara de diferenta de greutate mai vin si cu alte plusuri.
  47. 1 punct
    Absolut deloc, sunt proiectate pentru așa ceva. In toate magazinele din vest unde se vând rulote, camper și accesorii, se vând doar acest tip de butelii Inviato dal mio CPH2251 utilizzando Tapatalk
  48. 1 punct
    Am găsit puțin timp liber si mă gândesc sa împărtășesc impresiile din Grecia, partea 2. Am pornit dimineața din Gold Beach, am prins o zi mai răcoroasă decât precedentele, așa ca ne-am bucurat foarte mult de peisajele spectaculoase de pe drum oferite de munți, tuneluri, viaducte si localitățile ce se vedeau aruncate, parca, pe munți. Am făcut chiar si concurs cu copiii sa ghicim lungimile următoarelor tuneluri. Drumul a fost foarte liber, am mers întins pana la ieșirea de pe Egnatia Odos, dar am avut parte de o surpriza. Nu mă așteptăm la o coborâre așa abrupta in apropiere de Ioanina către parcul național Amvrakikos, la un moment dat am oprit pe dreapta sa mă asigur ca totul este ok. Mirosea a ferodouri încinse, iar in rulota era totul OK cu excepția TV-ului care căzuse pe podea (a uitat soția sa asigure spațiul dedicat al acestuia, iar de atunci facem împreună ultima inspecție înainte de a porni ca sa ne asiguram ca nu mai exista asemenea scăpări), dar am aflat mai târziu ca era in regula, funcționa, nu s-a spart nimic. Am pornit din nou, iar înainte de parcul național am oprit la o taverna locală, noi eram singurii turistic, unde am găsit loc de parcare la umbra pentru ansamblul nostru. Continuam apoi si in 45 minute ne aflam deja traversând tunelul pe sub apa către Lefkada. In alte 30 minute ieșim din Nydri, iar după alte 10 minute părăsim șoseaua principală a insulei către Poros Beach. Un drum îngust unde cu greu reușeau sa treacă pe lângă noi mașinile de pe contrasens. Ajungem într-un sat unde lățimea benzii de trafic era suficientă încât sa acomodeze ansamblul nostru si, poate, pietoni pe margine insa a fost nevoie sa ne mai oprim astfel încât ceilalți sa poată da cu spatele ca sa putem trece. Ajungem într-un final pana la intrarea din camping, eram transpirați bine…deh, caldura, emoțiile, discuțiile din mașina ca sa descoperim un loc foarte cochet așezat oarecum in trepte, deoarece relieful mai cobora către plaja. La nivelul unde ne aflam se găseau recepția din camping, piscina si intrarea in micul hotel cu camere de închiriat. Las pașaportul, facem checkin, iar doamna Irene urmează sa ne conducă spre camping către, surpriza, era o coborâre extrem de abrupta. Ca un om prevăzător ce sunt am întrebat daca este singura cale de acces si ca răspuns primesc încurajarea “trust me, your caravan will fit, you don’t want to use the other road because you will get stuck”. Pornim, cobor ușor sceptic, dar am ajuns cu bine pana pe platoul de jos (la același nivel cu plaja) unde se afla campingul. Găsim un loc la umbra, cum îmi promisese ca va păstra (am sunat cu 2 zile înainte de a ajunge ca sa fim siguri ca sunt locuri), campam si fugim către plaja (se făcuse deja ora 17). 50 metri mai încolo vedem șezlonguri, umbrele si câteva restaurante, dar am rămas fără suflare la vederea apei turcoaz specifica acestei insule minunate. Urmatorea zi am petrecut-o in același loc, insa am hotărât sa închiriem un drăguț taxi de apa acționat de pedale de pe care copiii au făcut sărituri in apa dar am pedalat pe lângă bărcile ce se vad in pozele de mai sus către o plaja sălbatică unde ne-am bucurat de liniște si copiii au făcut sărituri in apa. Ziua următoare am ales ca destinație Kathisma, o plaja cu pietricele foarte mici care seamănă puțin cu plajele nisipoase ale continentului grecesc. Aceeași rețetă de drum: se merge o bucata buna pe drum normal după care intri prin satele vechi care, pe alocuri, au străzi foarte înguste puțin mai late de o banda, insa toate acestea contribuie la farmecul si maretia Lefkadei. Drumul de acces duce pana la marginea plajei unde sunt foarte multe parcări, libere dar si cu taxa care au un umbrar deasupra si ești sigur ca nu vin alte mașini care ar putea bloca, prețul pentru toată ziua era 10 euro. Sunt câteva restaurante insa mi-a atras atenția un beach bar mai posh, ce mă ducea cu gândul către cele din Mamaia, unde era o amenajare de excepție cu piscina unde oaspeții se puteau răcori. Plaja era înțesată de șezlonguri de diferite feluri unde am observat unele de top făcute din lemn, umbreluțe cu acoperiș din stuf si lockere pentru bunurile personale; apoi cele normale din plasa. Prețurile mi-au părut mari la prima vedere, cele din lemn costau 55 euro setul in primele doua rânduri, iar de la rândul 3 in spate erau 45. Cele din pânză costau 45 euro in primele doua rânduri, iar din rândul 3 costau 35. Gândul către Mamaia m-a dus si după organizarea de personal cu hostesele care se ocupau cu prezentarea tarifelor si apoi a ospătarilor ce serveau la șezlong, dar si după cum erau organizate, spre exemplu cele din rândul 2 pana in rândul 5 erau toate rezervate si era perceput un tarif mai mare, insa am găsit o umbreluță unde presupun ca angajații au omis instalarea plăcii cu rezervat si ne-am putut așeza (moment in care, după ce am plătit, angajații au început o cearta de toată frumusețea intre ei). In tarifele mai sus menționate ofereau apa rece pe tot parcursul zilei. La plecare am condus către fostă baza de radare NATO, abandonată de ani buni, iar acolo am avut parte de cele mai frumoase priveliști de pe insula. Va las informații daca am stârnit curiozități cu acest obiectiv. Am ramas impresionat sa mă pot plimba liber prin fostă baza si sa inspectez clădirile ce, deși erau degradate, puteau servi ușor altor scopuri. Ultima zi a șederii pe insula am dedicat-o plajei Porto Katsiki, ce am vizitat-o prin 2013, si am fost la fel de impresionat sa o vad... Drumul duce către niște parcări unde se percepe un tarif de 10 euro pentru toată ziua, după care se coboară undeva la 100-150 trepte pana se poate calcă pe plaja. Deși devreme, plaja începuse a se aglomera, noi am ales capătul opus fata de trepte fiindcă era încă umbra. Plaja este cu pietricele foarte fine si disconfortul chiar mic fata de alte plaje ale insulei. Îmi aminteam ca, in urma cu 10 ani, făcusem o croaziera si am experimentat accesul din spre mare si priveliștea din larg este superioară celei de la malul apei. Seara am ajuns înapoi in camping unde am început sa strângem fiindcă urma sa pornim devreme. Ora recomandata pentru plecări era la maxim 8:30, altminteri riscam sa nu putem ieși cu ansamblul nostru datorită mașinilor de turiști parcate pe marginea drumului îngust de la plaja. Am oprit înainte de ieșirea de pe insula pentru a servi un mic dejun si a face o recapitulare a experienței Lefkada. La plecare am decis ca sa conducem pana in Bulgaria, către același camping 7 Lakes pe care l-am vizitat si la dus. Am ajuns undeva in jur de ora 18, am găsit un loc mare, am făcut checkin si ne-am bucurat de temperatura mai răcoroasă. A doua zi am fost la piscina cu apa termala, unde copiii s-au bucurat teribil. Am ajuns la concluzia ca ei prefera piscinele in detrimentul plajelor. Campingul se afla in stațiunea Sapareva Banya, renumita pentru apele termale si bazele de tratament, dar si de faptul ca la 20 minute de condus este punctul de pornire al tele scaunului către cele 7 lacuri ale masivului Rila. După amiaza am hotărât sa mergem si noi către platou, zis si făcut, plecat cu toată trupa inclusiv câine si după 20 minute am ajuns sus, la 2134m de unde, după o plimbare ușoară de 15 minute, am zărit primul din cele 7 lacuri. Superbitatea locului nu poate fi surprinsă in fotografii, încurajez pe oricine sa se aventureze către aceste locuri deosebite. Din păcate nu am putut face o plimbare mai lunga deoarece ultima coborâre se făcea la ora 18:00, așa ca ne-am întors către camping. A doua zi dimineața am văzut ca aveam vecini de seama din Belgia, erau o familie cu 2 Land Rover Defender preparate pentru overlanding. După micul dejun am pornit către casa. In încheiere va pot spune ca recomand cu drag toate locațiile in care am fost. Totodata concluzionez ca pentru noi nu se pretează drumuri așa lungi deoarece copiii se plictisesc repede, iar pe viitor alternam locațiile cu piscina si locațiile cu plaja.
  49. 1 punct
    Acolo este problema, nu la kg[emoji1787][emoji1787][emoji1787] Inviato dal mio CPH2251 utilizzando Tapatalk
  50. 1 punct
    Acel stut are rol doar de centrare, el intrand in gaura din robinet, etansarea fiind asigurata doar de garnitura...la fel este si la cele romanesti, etansarea e asigurata doar de garnitura...constructia difera, robinetul si regulatorul fiind, cum spui tu, de tip "trompeta" iar garnitura de clingherit nu cauciuc cum pare sa fie la ce olandeza. Asa cum ti-a zis si Achim, pune garnitura de clingherit (cea de cauciuc nu permite strangeri prea mari, din cauza constructiei diferite "cazand" de pe "buza trompetei"!), strange si verifica etansarea! Nu face ca-n povestea cu "drobul de sare"...Spor!