Clasament


Continut

Se afişează conţinutul cu cea mai bună reputaţie din 12.03.2024 în toate secţiunile

  1. 7 puncte
    Buna ziua, tuturor! Sunt nou aici. Fac acest pas, de a ma alatura grupului dumneavoastra, intrucat sunt un calator fara remediu! Calatoresc foarte mult - cu sotia mea - si caut s-o fac cat de des putem. Inca nu avem o rulota, dar construim vise - pe care urmeaza sa le implinim cat putem de repede si solid. In afara cazarilor ocazionale - la hoteluri, pensiuni, case de vacante, campinguri, suntem cortisti adevarati - din arsenalul carora nu cred ca lipsesc lucrurile esentiale si suplimentare - de agrement. Punem foarte mult suflet in peregrinarile noastre - pe care le pregatim intens de fiecare data, oriunde ar fi - fapt pentru care nu ne permitem sa ne lipseasca mai nimic din ce ne-ar putea asigura comfortul psihic / emotional - in natura... Ne pregatim temeinic pentru pensionare si nu vrem sa pierdem nici o ocazie din cele pe care le construim mental acum! Vrem sa ne informam intre timp - despre orice ne-ar putea fi de folos in viitorul apropiat, chiar daca putem considera ca suntem extrem de rutinati!... Aproape permanent, avem cu noi un motan iubit, alb, neasemuit de frumos si sanatos - pe care il iubim nespus de mult!!! ..... Bine v-am gasit si sper sa ne fim de folos reciproc in timpul urmator!
  2. 6 puncte
    @Cris felicitari pentru achizitie. Sa o folositi cat mai des si sa va aduca bucurie. Articolele de camping le achizitionez in general de la magazinele / vanzatorii de piese si accesorii pentru rulote. Mai scumpe dar si mai calitative. La un simplu search pe Goagal le gasesti ( ca sa nu nominalizez ). Mai exista si articole pe care le gasesti prin supermarketuri sau generice de camping pe ici pe colo care par a fi ieftine dar de cele mai multe ori, pentru mine, s-au dovedit slabe calitative. Astfel paguboase, mai ales in cazul utilizarii intensive fiind nevoit sa le inlocuiesc cu ceea ce trebuia cumparat de prima data. Exemplu: 2 seturi de scaune distruse in o luna. Dupa care am cumparat scaunele "corecte", de la producatorii consacrati, pe care le folosesc si acum, dupa 5-6 ani. Si sper sa mai tina inca pe atat. Pentru igienizarea rezervorului de apa curata poti folosi pastile cu clor. Apoi clatit de 2-3 ori ca sa dispara gustul usor amar. Pentru caseta toaletei exista solutii dedicate de igienizare sau puteti incerca aceleasi pastile cu clor, dar nu lasati foarte mult timp apa cu clor in rezervor ( 12, maxim 24 ore ) pentru ca poate afecta suruburile din inox ( clorul ataca inoxul ). Pentru indepartarea depunerilor de calcar eu am folosit cu succes solutia pentru igienizat masina de spalat rufe de la Sano. Ieftin si bun. Daca veti cat de cat inclinatii tehnice, dupa o minima igienizare, si doriti o curatare "ca la carte" puteti desface caseta si curatati piesa cu piesa. Curatenia in rulota? Ca acasa. De evitat totusi solutiile cu alcool pe geamuri. Fiind un acrilat puteti avea surpriza neplacuta sa se matuiasca. De asemenea e bine ca atunci cand spalati rulota sa folositi furtunul cu apa, nu aparate cu presiune, iar geamurile sa nu le spalati cu peria. Fiind foarte sensibile la zgariere. Folositi palma goala pentru ca puteti simti foarte usor daca exista praf pe ele care actioneaza ca abraziv. Cat despre primele iesiri, in ceea ce priveste condusul, este teoretic simplu. Incet, fara graba si iar incet. Pana intelegeti care sunt limitele masinii, rulotei si ambele in ansamblu. Desigur, nu trebuie sa se faca cozi kilometrice dupa noi. Dar aud uneori, in mare parte de la incepatori - evident, de condus cu 120 - 130- 140 km/h. Absolut exclus! Nu face bine la nimic. Nici sigurantei, nici ansamblului. Si pariez ca nici cine stie ce timp nu se castiga. Iar consumul creste exponential. Depinde destul de mult si de capacitatile tragatorului versus rulota si aptitudinile soferului. Recomand sa folositi o cupla antibalans. In limita bunului simt ajuta mult. Daca mai aveti intrebari si stim sa raspundem, o facem cu placere. Iesiri frumoase si cat mai dese! Si indiferent de vreme. Doar nu mai sunteti cu cortul acum.
  3. 4 puncte
    Salutare colegi, Proaspat posesor de rulota hobby , doresc prin intermediul acestui forum sa acumulez cat mai multe informatii inainte de prim iesire. Drumuri bune !
  4. 3 puncte
    Ce pot spune?..... Da, chiar ma simt exceptional, am o conditie fizica spumoasa, sunt pro - viata sanatoasa, am o sotie minunata - care ma determina pana la extrem! Nu cred ca doar statutul de fost sportiv ma defineste ( atletism, volei, handbal, parasutism), ci chiar dorinta noastra comuna de a avea acces permanent - ori de cate ori putem evada din programul de angajati - catre tot ce ne putem rezerva minunat si sanatos - in natura... Ne place apa si tot ce tine de ea! IUBIM NEBUN APA! Suntem o apa curata! Ca o paranteza - uneori, in bagajul nostru, pentru doar cateva zile, vei putea afla, 2 corturi, profi - mereu ( din cele 6 ), o barca gonflabila - de 6 persoane, un SUP, accesorii de plaja, umbrele imense, scaune pliante, scaune gonflabile, sezlong pliant, masa, dulap bucatarie pliant, tinichele nenumarate pentru gatit, hamace, saci de dormit, aeroterma, perne, masa robusta plianta, folii de soare si sol, casca, si ham - pentru eventuale trasee montane de via ferrata, tot felul de giugubele mass-media, labe inot, masti pentru snorkeling, doua-trei genti cu haine de schimb, rulouri izopren - pentru fundul de cort, saltea gonflabila, statii radio - mereu incarcate, seturi de lumini de pom - pentru comfortul sufletesc nocturn, lampi si lanterne, prelungitoare... In afara de ce este posibil sa mai fi uitat, aproape mereu defilam cu motanul nostru - pentru care, bineinteles, avem absolut toate mofturile necesare. Cateodata, ne este necesar si ceaunul cu pirostrii si samovarul... Am luat de curand si o masina de spalat premium - pentru camping!... Nelipsita, camera de actiune / subacvatica. Va veni si o drona.... ........ Eiii!!! Iar pentru toate astea, sofez un Ford Focus II - 2007, cu un portbagaj foarte incapator pe capota. Realizati ca totusi este strigator la cer sa reusesc sa gestionez toate aceste necesitati de fiecare data... Iarna, e mai supla masina, pentru ca mergem la cazare, la plapumioara, dar tot e plina si asa. Nu demult, am mai adaugat la bagaje, inca un robot care nu mai lipseste aproape deloc - oriunde am merge. Este cam cat samovarul - si este cel mai corcolit bagaj. Acum, cred ca intelegeti de ce vreau.... de ce avem nevoie sa vrem, sa ne dorim o rulota! Si, pentru ca intelepciunea vine cu timpul, macar am recunoscut-o cand ne-a luminat aspiratiile. Cand vom fi pensionari, vom fi asi in teren (dealtfel, ca si acum ), dar cu o alta recuzita. Socotim din mers si vedem lumina de la capatul tunelului! Si avem intelepciunea sa le rostuim minunat! Gandim pertinent - si orice piedici vor apare, ne vom lua o rulota! Avem nevoie sa schimbam si masina! Iubire si intelepciune este.... restul, trebuie sa le dirijam spre noi! Pentru ca ne dorim imens de mult sa ne schimbam stilul de viata - atat cat vom mai avea de trait! Vrem sa plecam de acasa - in Martie - Aprilie, functie de capriciile vremii - si sa ne intoarcem prin Noiembrie..... Pentru noi, suna Dumnezeiesc!
  5. 3 puncte
    @MOISEI MARIN IULIAN , bine ati venit (amandurora) in comunitatea pelerinilor in vacanta pe doua sau mai multe roti! Foarte frumoasa descrierea ce v-ati facut-o, cum foarte rar vad pe acest forum. Cam ca procentul celor "buni" la alegeri! Va urez succes in intreprinderea dumneavoastra si multa sanatate!
  6. 3 puncte
    Oglinzile sunt de ( foarte ) folos si este "putin" ilegal a merge fara ele ( rulota este mai lata decat masina si legiuitorul zice pe buna dreptate ca trebuiesc folosite). Dar in afara ca sunt obligatorii, chiar sunt de mare folos. Acopera campul vizual de-a lungul rulotei ce nu poate fi vazut in oglinzile masinii. Exista destul exemplificari pe net. Si ca sa nu faceti ca mine cumparand 2-3 seturi pana am ajuns sa cumpar ceea ce trebuie va recomand direct Milenco Aero ( vedeti ca sunt atat cu sticla plana cat si convexa - dupa preferinte, cu avantajele si dezavantajele fiecarui model ). Mai scumpe dar foarte stabile, aerodinamice si se adapteaza foarte bine multor forme de carcase de oglinzi datorita sistemului de prindere destul de ingenios. Cele care se fixeaza cu benzi de cauciuc peste carcasa oglinzii or fi ieftine dar majoritatea fac ca o piftie in timpul mersului.
  7. 2 puncte
    Am o singura rugăminte la dumneavoastră: postați mai des! Eu va admir pentru felul in care scrieți, aveți talent, si pentru pasiunea cu care povestiți despre aventuri si călătorii. Ne inspirati si pe noi, ceilalți, mai puțin experimentați.
  8. 2 puncte
    Salutare! Sunt Nicu din Bucuresti. Destul de plimbaret de felul meu, desi nu am atat de mult timp pe cat mi-as dori. Anul trecut m-am decis sa adaug un plus de comfort si sa achizitionez o rulota. A fost un drum cu foarte multe probleme, pe parcurs am constatat ca am fost bizon si nu am calculat bine MTMA-ul, a trebuit sa dau masina de suflet, un microcamper facut pe Logan MCV, m-am imprumutat, am schimbat masina, m-am pacalit cu masina luata, a fost niste luni de zile prin service, m-a costat enorm. Singurul noroc in toata ecuatia asta, domnul de la care am luat rulota, este extrem de amabil, si a fost de acord sa o tina la dumnealui pana ma pun pe picioare. Mai am mult pana departe, si sper sa pot gasi niste ajutor de la membrii acestei comunitati grozave. Va multumesc de primire, si probabil in curand o sa va strezez cu intrebari!
  9. 2 puncte
    Oriunde am merge ar fi frumos din partea noastră,dacă se poate să păstrăm curățenia.Eu fiind într-o țară străină și off-camping nu am putut sa las sa arate asa după ce uni turiști au lăsat saci cu gunoaie langa coșurile de gunoi, știind că în zonă mai sunt caini.Se puteau arunca in aceste tomberoane închise,dar lenea și comoditatea sunt pentru uni ceva normal.Daca suna vreun localnic la poliție nu era chiar distractiv.Au și ei dreptate de nu te lasă să stai off-camping. Asa că vă sfătuiesc pe cât posibil sa nu lăsăm gunoaie după noi și sa incercam sa le luam cu noi până la primul cos in caz că acesta este plin sau nu permite aruncarea lor.
  10. 2 puncte
    Nu stiu cum se intampla, dar pe unde poposim, ne capatuim cu gunoaiele lasate de altii.... Ades!!!.... N-ar fi asa mare supararea, dar sunt locuri boeme, cu gunoaie eterne..... Ma apuc mai intai sa curat locul in jurul nostru - pe o raza de cca. 50 metri - uneori, dupa caz - pana la/peste - 100 m!!.... Umflu unu" - doi saci, mai fac si eu unul, apoi plec cu ei acasa....... Sa mai mentionez ca si sortez???...De ce, Doamne, eu pot, iar altii - nu?!?!... Cum putem oare sa molipsim??....... Ce sa mai pomenesc de decibeli, de grohaieli??..... Luati atitudine, oameni buni! Bateti obrazuri, fiti exemplu - si putem avea o sansa la verde, la curat, la limpede! Invatati copiii! Admonestati nepasarea padurarului! Fiti ce vreti sa gasiti! Si vom avea o sansa in plus!!... Nu e putin!
  11. 2 puncte
    Salutare și bine ai venit printre noi, sa aveți parte numai de mii și mii de km ca melcul cu căsuța în spate Inviato dal mio CPH2251 utilizzando Tapatalk
  12. 2 puncte
    Salutare @MOISEI MARIN IULIAN Bun venit pe forum! Foarte frumoasa descrierea, ... jos palaria! Motto-ul meu: NU exista "un vis implinit", fara plan si actiune! .... uf, uf ! Se vede, ... o vad, e ... in zare! Ce bucurie, sa ma intalnesc cu ea!
  13. 2 puncte
    Bună dimineața!
  14. 2 puncte
    Bun venit în comunitate @Crisși să vă bucurați de cât mai multe ieșiri reușite cu căsuța voastră mobilă. Cât privește despre orice întrebări legate de noua voastră achiziție, vei găsi răspunsul dorit "răsfoind" topicurile de pe acest forum. În cazul în care nu găsești răspuns, pune întrebarea și cineva de aici sigur te va ajuta cu multă plăcere❗️ O seară frumoasă❗️
  15. 2 puncte
    Salutare tuturor! Dat fiind faptul că mi-o țin la țară, anume în satul Iepureni (com. Movileni) de lângă Iași, la circa 15 km de indicatorul de oraș, mi s-a năzărit una ! Mai mereu pe lângă rulotă precum omu' pe lângă casa lui, am intrat în discuții "constructive" cu vecinul meu despre rulote și rulotiști (căci am noroc de un vecin bun, prietenos; din acest motiv neexistand îngrădire între terenurile noastre ), încât ne-am gândit să le dăm în folosință la comun (însumând peste 0,65 h) inclusiv ca loc de campare pentru rulote și autorulote. Am încropit sloturi pe model de "sens unic", încât manevrele cu spatele să fie limitate la maximum. Ne-au rezultat vreo nouă sloturi generoase. Plus vreo doua locuri, la intrare, pentru cei ce ajung mai pe înserat... Deocamdată, accesul pe teren este fără stres pentru cei cu tracțiunea 4x4, dar nu-i vorbă căci în caz de vine cineva cu vreun Logănel avem cu ce "agăța" rulota, încât s-o punem pe poziție. Evident, ca amenajari sunt multe de făcut la aceste terenuri, însă pentru acei rulotiști dornici să intre mai mult în contact cu natura, să ajungă într-un loc unde să nu-i deranjeze nimeni decât binețea locuitorilor - căci ăsta-i obicei împământenit al locului, toată lumea salută pe toată lumea; un loc de unde fiecare să se "lanseze" zilnic (ori, poate, doar pentru dulcea odihnă?) în escapade către "Iașul Marilor Iubiri" - oraș care nicidecum nu-i vreunul pe care să-l vizitezi în una-două zile - apoi să știți că noi deschidem larg porțile ! Până acum avem acces la apă de fântână, cu hidrofor și țeavă trasă la teren, cât și curent... Cu cablurile rulotelor. Este și o gârlă la doi pași, în josul terenului, cândva apă curgătoare, în albia fostului râu Jirinca... Zic bătrânii că se umfla rău în vremurile de demult, însă eu de când am devenit proprietar, de circa 4 ani, n-am văzut vreo mare acumulare. Ar fi fost un loc bun de pescuit... Dar vara seacă, din pricina schimbărilor climatice care-și își spun cuvântul. Însă, dacă rulotiștii sunt pescari înrăiți, să știți că veștile sunt îmbucurătoare ! Fiindcă chiar înainte de-a părasi asfaltul de pe DJ 282 pentru a vira spre Iepureni, pe mâna dreaptă cum veniți dinspre Iași veți vedea două lacuri deschise pescuitului sportiv. Locul de pescuit se numește "Paradisul Verde" și chiar în acest moment sunt lucrări ample, de modernizare. În comunism, aceste acumulări de apă serveau eminamente ca sursă de irigare pentru terenurile din zonă, recunoscute ca fiind bune pentru legumicultură și exploatate ca atare. Mai încolo, după satul Movileni (la circa 7-8 km) întâlnim iarăși , lângă stradă, o întindere mare de apă unde se practică, de asemenea, pescuitul sportiv. Acces cu mașina până la mal. Dar "cireașa de pe tort" o reprezintă, chiar în Movileni, Complexul "Delta Moldovei" ( www.complexdeltamoldovei.ro ) unde, pe lângă pescuit sportiv, recreere, tenis, plimbări cu barca ori caiacul, vă puteți bucura de cele mai bune și proaspete produse din pește, din producție proprie - dat fiind faptul că acest complex este înființat pe bazinele de piscicultură de la Larga Jijia, cea mai mare întindere piscicolă a Moldovei. Un borș autentic de pește, cum este cel de la "Delta Moldovei", n-ai cum să-l găsești ușor; cel puțin în Iași... Și multe, multe, alte bunătăți! Încă din secolul XIV aici se pescuia și funcționau inclusiv mori de apă, pe cele câteva iazuri naturale. Dar, după a doua jumătate a secolului al XIX-lea, iazurile și-au pierdut importanța lor, fiind lăsate de izbeliște. Ulterior, comuniștii au reproiectat amplasamentul încât astăzi avem, la o aruncătură de băț de satul Iepureni, un areal natural protejat de 1200 de hectare, cu 200 de specii de păsări, dintre care 34 fiind protejate la nivel european. Egrete, cormorani (dușmanii ministrului Daia), berze albe și negre, sticleți și pitulici fac ca acest loc să fie unul, cu adevărat, magnific. Fiind un împătimit al istoriei, pot doar să vă spun că la Iași aveți o mulțime de locuri de vizitat ! Fostă capitală de Principat, acest oraș a scăpat oarecum de buldozere comunismului (mai ales după cutremurul din '77), încât comisiile formate atunci și conduse de oameni cu un soi de patriotism local au ales două clădiri de demolat, iar patru nu... Practic, au restrâns la maximum lista demolărilor, contrar indicațiilor venite de la București. Astfel, astăzi avem un patrimoniu arhitectornic impresionant, la fiecare sută de metri având și câte o poveste ancorată, vizual, de o clădire ori de vreun reper. Odată lăsată rulota "In Campagna" - căci așa am numit locul nostru (îl puteți vedea, deja, în Google Maps și Waze; inclusiv date de contact), când veți călători spre Iași, cu ghid sau fără, veți pătrunde brusc în frumosul său, caci primul contact îl veți avea cu Copoul. Ori, cine n-a auzit de dealul Copoului, cu grădinile sale imense și "primblările" sale romantice, la ceas de seară ? Ideal ar fi de parcat mașinile pe vreuna dintre străduțele selecte din zonă ( avem expertiză și în acest sens) și de coborât spre Fundație, "la picior". Casa lui George Enescu și apoi a lui Sadoveanu (astăzi muzeu) , Universitatea de Științe ale Vieții "Ion Ionescu de la Brad" , Rondul Copou, frumoasa bisericuța ctitorită de Nicolae Iorga, Parcul Expoziției ce ascunde, în spatele său, Grădina Botanică, restaurantul "Vânătorul", Garnizoana, apoi Parcul Copou - a cărui istorie izvorăște dintr-o revoltă ce vă voi povesti-o, poate, la o ulcică de vin fiert, vin luat de la nea' Ilie Macovei - pe care oricât îl supără bătrânețile, el via tot și-o lucrează; mai la vale, impozanta "Universitate Alexandru Ioan Cuza"- prima din țară, cu a sa Sală a Pașilor Pierduți, case în care pașoptiștii s-au înflăcărat de vântul înnoirii sociale, foste ambasade ale Marilor Puteri, Casa Universitarilor, Muzeul Armatei, Palate locuite vremelnic de regi și regine, boieri și boieroaice, casa generalului Henry Berthelot etc....toate acestea îți vor deschide calea spre vechea și lunga arteră a promenadei ieșene de altădat', cea care nu se termină deloc de vizitat, în doar câteva zile. Căci ceea ce am înșiruit mai sus reprezintă doar 15-20% din potențialul turistic al orașului, pe care îl descopăr neîntrerupt de vreo 35 de ani, chiar ieșean fiind. Pentru grup organizat pot oferi inclusiv servicii ca și ghid; fiindcă una este să călătorești și să admiri și altceva este să ai la dispoziție inclusiv povestea acelui loc ... Evident, sunt și mijloacele de transport în comun, comode și utile - mai ales la reîntoarcerea către mașini. Multe edificii, multe muzee, restaurante, terase, cafenele, istorii știute ori mai puțin știute... Shopping, cu cele două mari Mall-uri, unul chiar reușit dpdv arhitectonic, anume Palas Mall. Toate fac ca orașul Iași să fie, cu adevărat, o destinație deosebită. Revenind "In Campagna", avem aici inclusiv un telescop cu care ne bucurăm de licăririle cerului senin, lucru aproape inexistent în marile urbe din cauza poluării. Grătarul făcut în așa fel încât să protejăm pământul, nu dăunează. Muzica? în limita decenței. În apropiere este "Stâna lui Daniel", de unde se pot cumpăra produse specifice. Hai la Iași!
  16. 2 puncte
    @Florin Smolnicki , cu placere! Ticaitul e de la un releu. Vizavi de partea cu stinge curentul, banuiesc ca a devenit activ modul de noapte (stinge lumina cand panoul livreaza). Trebuie verificate setarile regulatorului (in cazul in care inca functioneaza). Eventual (daca exista optiunea) resetat la valorile din fabrica si pornit cu setarile din acel moment.
  17. 1 punct
    bine ati venit pe forum. daca la 55 de ani inca mai mergeti cu cortul inseamna ca aveti un spirit tanar. felicitari.
  18. 1 punct
  19. 1 punct
  20. 1 punct
    Salutare tuturor, Inca nu am achizitionat o rulota, insa urmeaza foarte curand, prima experienta urmand sa fie mai degraba stationara, pe un teren pe care nu avem nimic disponibil ca adapost, momentan. Asa ca ma incerc sa ma pregatesc din timp cu ce informatii cred ca imi vor fi utile pe parcurs. Numai bine!
  21. 1 punct
    Salutare @MOISEI MARIN IULIAN bine ați venit pe forum!
  22. 1 punct
    Salutare @Andrei Ciprian si bun venit in aceasta comunitate!
  23. 1 punct
    Seara placuta in continuare!
  24. 1 punct
  25. 1 punct
    Salutare și bine ai venit printre noi, dacă ne-ai fi găsit de la început poate multe bătăi de cap nu le-ai fi avut. Pentru orice problema ai, dacă nu găsești răspunsul în alte discuții poți întreba fără probleme Inviato dal mio CPH2251 utilizzando Tapatalk
  26. 1 punct
    Bine ați venit pe forum, veți găsi mulți oameni faini de la care sunt convins ca va veți inspira în călătoria către a deține o rulotă și, de ce nu, pe mai departe după achiziție. Postul dvs îmi amintește de prima interacțiune a mea cu forumul unde căutam informații despre achiziția primei rulote. Este mult de citit, sunt păreri contradictorii însă mult conținut de calitate.
  27. 1 punct
    Cred ca o sa fii oarecum pionier in treaba asta, majoritatea de pe forum are rulota mobila nu stationara. Poti sa te inspiri de la sistemul american sau sa incerci pur si simplu sa adaptezi un vas de toaleta obisnuit , insa cred ca nici una din variante nu merita efortul.
  28. 1 punct
    Salut tuturor In sfarsit am achizitionat si prima noastra rulota. Suntem obisnuiti cu mersul in campinguri pentru ca pana acum am fost cu cortul ( nu exclud ca vom mai merge ocazional). Avem un LMC din 1995, noua ni se pare super. Poate daca intreb in stanga si dreapta gasesc sigur minusuri dar este a noastra. Incercam sa ne obisnuim cu ea in spatele masinii. Pentru inceput avem de schimbat trapa de la baie dar si sa o igienizam, inclusiv rezervoarele de apa si de la wc. M-ar ajuta mult sa-mi spuneti ce si cum sa folosesc. Si astept orice alte sfaturi legate de curatenia in rulota precum si de primele drumuri. De unde va procurati voi diverse obiecte pt rulota, etc.
  29. 1 punct
    Salut! Multumesc mult pentru informatii sunt f importante si utile mai ales la inceput. Deja am dat comanda pentru solutii dedicate ( nu zicem firma ) avand deja ceva experienta cu toaleta mobila. Intre timp am observat ca au mai aparut solutii noi pentru intretinere atat a rezervorului cat si a garniturii. Aveam dubii in ceea ce priveste folosirea pastileleor de clor dar acum m-am lamurit. In ceea ce priveste deplasarea, ne obisnuim noi si in niciun caz nu vom face slalom cu ea pe sosele nu mai suntem la varsta inconstientei , dar nici n-o sa dormim pe banda a 2-a. Este un pic mai diferit decat remorca ( am avut de cateva ori o remorca in spate) dar se aseaza si mai bine decat aceasta. Ce trebuie sa luam neaparat sunt oglinzile care cred ca ne vor fi de mare folos. Masina tragatoare este un Ford Focus 1.6 diesel.
  30. 1 punct
    @NRLaurentiu Sincere mulțumiri și respect! După ce revine vremea bună la Suceava, mă apuc de verificări. Acum plouă pe la noi, joi e anunțată un soi de lapoviță. Am rămas plăcut surprins că ți-ai făcut timp să citești din urmă minunile/ detaliile pe care le-am scris. Merci! Așa voi face, voi conecta panoul nou de acasă, de la centrala pe gaz, la sistemul electric al rulotei, pe circuitul cel vechi al panoului. Încă un amănunt: am observat că se aude un fel de cuplaj, închidere de circuit, un „clicăit” de lamelă în interiorul controllerului, în momentul în care cuplez firele de la vechiul panou fotovoltaic. Sau, alt fenomen: controllerul dă curent în circuitul electric al rulotei, când are făcute anumite setări, dar, în momentul în care cuplez panoul, decuplează alimentarea cu curent a rulotei. Oricum, mulțumesc pentru toate ideile de până acum. Trebuie să verific tot, când va fi mai cald afară.
  31. 1 punct
    @Florin Smolnicki , recitind ce ai scris initial si simptomele pe care le-ai enumerat mai inainte, posibil sa fi patit ceva regulatorul la nefericita manevra. Panourile sunt mai robuste, dar nu indestructibile. Leaga panoul bun (cel din casa) la regulator si vezi daca face acelasi lucru. Leaga, daca ai, alt regulator la panoul rulotei (fara sa uiti a-l lega intai la bateria de acumulatori) si vezi daca incarca.
  32. 1 punct
    @Laur Cristian Vin sub rulotă, se bagă aproape dedesubt, leagă sfori de la corturile lor de rulotă, se campează în dreptul ușii de la casetă, nu știu cum să se comporte lângă o rulotă... Cel mai bine este să fie separat. Dacă nu au contact unii cu alții, e bine. Dacă nu primești cu corturile, e ok. Cine știe ce va fi în viitor.
  33. 1 punct
    @Laur Cristian Felicitari ! @Florin Smolnicki Strada din Jos 27, Iepureni 707351, Iasi Code PLUS: 7CWV+46 Iepureni GPS (Grade Zecimale): 47.29541, 27.44309 Tel: +40 787 382558
  34. 1 punct
    Bună dimineața! O săptămână excelentă să aveți și succes în toate!
  35. 1 punct
    Anul asta am ales Albania si la sugestia unor prieteni polonezi am ales Moskato Camping din Livadah Beach in apropiere de Himare. Din pacate, printr-o scamatorie demna de toata lauda, am sters mai multe poze printre care si cele pe care le-am facut in camping pentru prezentare insa gasiti informatii atat pe site, cat si pe pagina lor de facebook. Conditiile sunt bune spre foarte bune, in camping lumea se respecta, si chiar daca au si o terasa in camping, dupa ora 22.00 lumea vorbeste in soapta. Noi am stat in linia 1, adica din rulota pana in apa... 100 m. Am solicitat loc de campare cu umbra si am primit unul sub o copertina realizata dintr-un material textil ce parea ca ajuta la respingerea razelor solare. Am platit 33 euro/zi (2adulti+2copii), insa in banii astia ai parte si de 2 sezlonguri si o umbrela pe plaja din fata campingului care este administrata tot de proprietarii campingului. De asemenea in interiorul campingului este si un magazin destul de bine aprovizionat. Din ce am mai vizitat eu pe acolo, era cam cel mai dragut camping, in zona fiind inca vreo 5, dar noua asta ne-a placut. Turistii din camping? Multi sloveni, cehi, nemti, ici colo cate un norvegian, finlandez... Plaja din Livadah este o plaja cu pietre mici spre medii, dar rotunjite... Terase sunt, preturile "albaneze"... PS: Am fost si la "Maldivele" Albaniei, dar sincer, nu mi-a placut la Ksamil... Lumea spune ca dupa ce au descoperit Livadah, cei din Occident prefera plaja linistita de aici in detrimentul tambalaului din Ksamil. Offtopic: Am incercat sa creez un topic pentru Albania, dar n-am reusit. Poate face treaba asta un admin si muta si topicul asta acolo.
  36. 1 punct
    Salutare tuturor! Ne-am intors azi din prima noastra iesire cu rulota. Initial am vrut sa ajungem doar pana la Piatra Neamt dar pe drum ne-am hotarat sa mergem la Durau. Zis si facut. Am ajuns in zona undeva pe la ora 18.00 si am campat la Camping Leon care e cam la 1 km inainte de a intra in statiune pe partea dreapta, peste un pod de lemn. Peisajul superb, campingul e la poalele padurii si nu a fost nici foarte aglomerat, tinand cont ca era weekend. Pretul pt rulota 30 lei, curentul inclus. Erau bai cu dus,(curatenia lasa un pic de dorit), apa calda doar seara de la 19.00 pana dimineata, o mini bucatarie, chiuveta pt spalat vasele. Conditii destul de bune, dar oricum eu nu am termen de comparatie, tinand cont ca e primul camping in care merg. Mie mi-a placut. Lume civilizata, liniste, fara muzica la maxim. Frumos. As mai merge cu mare placere.
  37. 1 punct
    @Andrei Dragos Campingul este deschis de mult timp. Am văzut eu, din întâmplare, ceva poze și o mică prezentare pe nu mai știu eu care grup de pe Facebook. Păcat, mare păcat că nu se postează pe forumurile specializate. Uite așa se pierd informații! Toți vrem repede, iute, rapid, într-o secundă și pierdem multe cu această grabă. O zi frumoasă!
  38. 1 punct
    Salut,@MARIAN JIANU Sunt deja la Borsec la camping Eti. Maine cred că iar plec dar nu știu unde. Eu mă uit pe harta dimineața și atunci hotărăsc.
  39. 1 punct
    @Adam Adrian Si de acolo în ce parte te duci.
  40. 1 punct
    Câmpu Cetăţii sat component al comunei Eremitu, localitatea se găsește pe cursul superior al râului Nirajul Mare, La poalele munţilor Gurghiu pe drumul judetean, DJ 13 județul Mureș, , între satul Eremitu şi orașul Sovata aflat doar la 17 km, şi doar la 38 de km de Târgu Mureș. Numele satului vine de la fosta cetate de lângă sat. Coordonate: 46°40′13″N 25°00′50″E Obiective turistice: Pe culmea Tâmpa - burguri din epoca romana (reutilizate in Evul mediu). Ruinele cetatii Vityal (sec. XIV-XVI). Biserica Romano-Catolica (sec. XV) Pescăria Câmpu Cetăţii Mustang Camping Latitudine: 46.66789706502413 Longitudine: 25.004537228250115 Am campat aici timp de patru zile şi am fost realmente încântaţi de peisajul înconjurător, aerul curat şi linişte. Serviciile specifice sunt excelente şi accesibile. Am fost la pescuit la pescaria aflată la un Km distanţă unde am pescuit păstravi pentru cină.
  41. 1 punct
    Am fost de mai multe ori in acest camping in ultimii ani si am fost multumit,dar in ultimile vizite de anul acesta lucrurile stau altfel: -semnalul pe Vodafone este foarte slab,uneori deloc -nu exista wi-fi -daca mergi dupa-amiaza sau seara la baie ,nu gaseti tot timpul hartie igienica -iar anuntul de la receptie cu "galagia nu este permisa",este "la misto" ,pentru ca gazdele nu atrag atentia persoanelor galagioase ca mai exista si alte persoane cazate in camping si asa se poate asculta muzica la un nivel ridicat pana la ora 01.00. Cu parare de rau nu mai recomand acest camping.
  42. 1 punct
    Si eu am fost in acest camping la sfarsitul lui august.Eu zic ca este Ok pentru tarifele care se practica (30 lei/noapte/rulota). Mai jos imi permit sa atasez si niste poze
  43. 1 punct
    Un camping accesibil ca pret! De aici se poate merge si vizita cascada Duruitoarea cu o inaltime de ~25m,dupa ce se urca si se coboara muntele tip de ~2.30ore (la dus)! Se trece si prin aproperea varfului Ceahlau,care se poate admira de pe poteca!