Clasament
Continut
Se afişează conţinutul cu cea mai bună reputaţie din 25.11.2023 în toate secţiunile
-
8 puncteSalutare tuturor! De ieri am ajuns în Germania în localitatea Bad Honnef la Wohnmobipark. Aici au pe stoc peste 100 de autorulote noi și second-hand. Dimineața la ora 11 am ajuns la fața locului și dânșii de la parc mi-au dat cheile de la autorulotă care deja era cu câteva zile în urmă rezervat de către mine. Cu cheile in mână am găsit ușor căsuța și a urmat câteva ore bune până când am controlat fiecare porțiune. Sunt urme de uzură in interior și exterior însă nimic grav. Astăzi o să introducă în atelierul lor ca să facă o revizie înainte de drum Mâine la ora nouă mergem să luăm nr de înmatriculare cu care pot să conduc până acasă. Este vorba despre un Niesmann Bischoff Flair I 6000
-
5 punctePrezentare proiect conversie autorulota HYPER Camps realizat pe platforma Citroen Jumper 2017 L4H2,conversie omologata R.A.R. pentru 3 locuri.Acest proiect este finalizat complet si poate fi urmarit pe pagina de Facebook ''Hyper Camps" alaturi de alte proiecte de conversie care se afla in desfasurare. Autorulota este complet utilata si dispune de urmatoarele: - Baie cu cadita 70x70 cm si toaleta Thetford C223S cu caseta exterioara - Incalzire ambientala dubla sirocou Webasto 2kw fata si Mikuni Airo 4kW spate - Geamuri Dometic S7P - Trapa/Ventilator MAXXFan Deluxe Black - Aer conditionat Dometic FreshJet 1700 - Scara electrica Thule Omnistep 700 mm - Marchiza Thule Omnistor 6300 - Frigider 12V compresor - Acumulator gel auxiliar capacitate 155Ah - Panou solar Berger 200W - Management electric CBE PC100 Layout-ul este unul standard compus din: zona pat cu saltea 185x140 cm,zona bucatarie+dining si baie. Acesta este autorulota descrisa intr-o maniera generala,pentru mai multe detalii despre prezentul proiect sau despre orice alte proiecte care nu se bazeaza neaparat pe platforma Fiat/Citroen/Peugeot puteti accesa pagina de Facebook "Hyper Camps". Sper ca am inclus destule puncte de interes pentru pasionatii de campervan-uri si nu numai,daca am omis ceva esential sper sa fie cu iertare,este destul de greu de cuprins un volum mare de informatii. Va multumesc pentru vizualizare!
-
3 puncteIeri după ora 13:50 ora locală am primit numerele de înmatriculare valabile o lună și toate actele pt înmatriculare în Ro.
-
2 puncte
-
2 puncte
-
2 puncteMulțumesc @NRLaurentiu @Raul G și @Bogdan C.! La întoarcere o să petrecem câteva zile în Ungaria la Gyula.
-
2 puncte
-
2 puncteVa multumesc tuturor pentru reactiile pozitive asupra primului meu proiect postat pe acest forum! Despre proiect in sine ar fi probabil multe de discutat insa as vrea sa ma rezum la un singur aspect,cel legat de regia in care a fost realizata conversia.Pe scurt,asa cum am spus si in "topic"-ul de prezentare membru,conversia este realizata de mine.Proiectele la care lucrez alaturi de famila mea le puteti urmari pe pagina mentionata mai sus unde veti gasi diferite abordari si conversii pentru campervan sau vehicule comerciale,proiecte pe care le dezvoltam pentru mai multe tipuri de autovehicule.
-
2 puncte
-
2 puncteDimineata pe la 8 am pornit spre Navodari. Imediat dupa plecarea din Baia de Fier urmeaza niste dealuri dar care pot fi trecute usor si cu motorizari mai slabe. Inainte Bucuresti, Google maps m-a dus pe o varianta de ocolire datorita unui accident si am intrat pe la Mogosoaia. Ultima data am fost pe aceasta centura prin 2012 si era praf. Acum s-a circulat foarte bine iar asfaltul era OK. Intrarea in camping e bine sa fie facuta de pe parcajul albastru. E o portiune de vreo 10 metri pe sens unic dar e de preferat fata de alternativa de a merge pe faleza cativa km printre masini. La sosire m-a ajutat la mutarea rulotei nea Costica administratorul campingului. Campingul nu prea are umbra dar e situat pe plaja. Grupurile sanitare sunt foarte curate iar apa calda a fost tot timpul la dusuri. E bine de facut rezervare inainte, campingul a fost ocupat cam 70% dar e posibil sa fie si perioade mai aglomerate. Pretul in full sezon e de 150 dar mie mi-a facut diiscount la 120. Sunt prize cam peste tot si e posibila conectarea la apa cu cuple rapide. Costa, proprietarul campingului, a lasat parcele destul de generoase pentru a nu aglomera campingul. Langa el se afla si DM camping dar se sta ca sardelele iar in fiecare seara rasunau manelele si babunii burtosi si cu ceafa lata faceau gratare. Atelajul parcat. Vedere generala dinspre receptie. Pe ultimul rand sunt doar rulote fixe, probabil sunt lasate toata vara de catre proprietari. Asa se vede plaja din camping. Putina distractie la tiribombe. Bucataria e dotata cu tot ce ai nevoie: frigider, congelator. aparat cafea, masina de spalat rufe, chiuveta si putina vesela. zona de sezlonguri de langa camping. 60 de lei perechea. Receptia. Se poate plati si cu cardul zona de toalete e separata pentru barbati si femei. exista si deversor pentru vasul de toaleta. Chiar la iesirea din camping e o pizzerie foarte buna. Preturi intre 28 si 38 de lei. Mamaia. Am facut o vizita dar nu m-a incantat. Mult mai putina lume si preturi exagerat de mari. Plaja e foarte lata si cu scoici maruntite. Nu mai e nisipul acela fin din trecut!
-
1 punct
-
1 punctEste varianta pe care am căutat! Are și beneficiile lui! Și este omologat sunt multe concepute la fel!
-
1 punct
-
1 punct
-
1 punct@Fejer Antal Puteti incerca si Oroshaza. Camping-ul este inchis, dar aveti la 500 de m parcare gratuita.
-
1 punct
-
1 punctFelicitari pentru achizitie! V-ati miscat repede. Si mie mi-au placut dintotdeauna genul acesta de integrate dar, pe langa ca sunt scumpe, mi-ar fi fost frica de ceva tamponari si dificultatea reparatiilor/inlocuirilor de piese, si as fi mers prea cu stres. Sper sa nu fie cazul la voi. Drum bun, sa te obisnuiesti repede cu ea la condus si multi km fara probleme. P.S. Unii recomanda sa nu rezervi pentru ca iti scazi sansele de a mai negocia.
-
1 punctAnul acesta ne-am propus sa facem un concediu in tara doar noi. Am vrut sa mergem putin la mare si la munte. O sa incerc sa prezint unele locatii dar din mai multe postari in acest topic. Plecarea a fost din Timisoara la ora 8 avand ca prima destinatie Pestera Muierilor langa Baia de Fier. Drumul a fost foarte bun si nu a pus probleme. Am pus masina pe platoul din fata Vilei Nico unde se poate sta offcamping si am mers sa mancam la restaurant. Intrarea in pestera se face la ore fixe si aveam timp. In timp ce am luat masa am vazut niste locuri foarte faine la umbra chiar dupa pod pe partea stanga. Mai sunt locatii offcamping cu umbra daca se merge mai sus pe rau aproximativ 200 de metri. Dupa ce am luat masa am vizitat pestera. Intrarea a fost cativa lei si sunt reduceri pentru pesionari si elevi. Temperatura e constanta de aproximativ 10 grade. Vizitarea pesterii dureaza cam 45 de minute si se iese pe alta parte. In pestera au fost gasite peste 150 de schelete de urs de caverna. Au reusit sa reconstruiasca unul ce e expus. In pestera e o colonie de lilieci. In poza se vede depozitul de guano. Un ingrasamant foarte valoros! Iesirea din pestera. Se ajunge in aproximativ 25 de minute la locul de campare de pe platou. La iesirea din pestera sunt tarabe de unde se pot cumpara suveniruri si manca. Dupa ce am iesit din pestera am tras rulota la umbra si am facut mici plimbari in zona urmand ca a doua zi sa plecam spre Navodari. Mai tarziu o sa pun poze si cu celelalte locatii.
-
1 punct
-
1 punctVand calorifer NOU 5 elementi ,pret 100 lei si un calorifer 7elementi folosit ,dar in stare buna,pret 75lei. Tel 0745065485
-
1 punct
-
1 punctArată superb motorhome-ul, sa va bucurați cât mai mult de el. Ma alătur colegului Laurențiu și va sfătuiesc sa faceți o mini vacanță de 1 decembrie Inviato dal mio CPH2251 utilizzando Tapatalk
-
1 punctE foarte frumoasa, Antal! Sa o stapaniti sanatosi si drum bun! Ah, daca aveti timp, faceti si cateva opriri - practic o minivacanta de 1 decembrie!
-
1 punct
-
1 punct
-
1 punct
-
1 punctAm un BMS 12/200 de la victron, in aplicatie se seteaza valoarea sigurantei de pe borna de incarcare de la alternator si am pus de 40A (si fizic si setata), care in fapt inseamna un curent de vreo 30 si ceva de A. N-am ales o valoare (siguranta) mai mare pentru ca nu stiu alternatorul ce putere are si oricum firul care duce in spate e de doar de 10mmp si e cam destul pt el. Pentru alternator e oarecum util si stilul meu de condus oleaca mai turat, asta ii da o racire mai buna. Am zis bine. Si la mine si din ce mai stiu de la altii, daca faci dus (ca la dus poate fi problema) singur e ok. Singur in sensul ca nu mai consuma in paralel apa calda si altcineva, nu "altceva". Centrala incalzeste apa la temperatura setata iar tu reglezi amestecul la cat vrei din robinet, oridecare ar fi. Daca insa intre timp spala si sotia vase sau ma rog, mai consuma cineva apa calda, iti destabilizeaza combinatia si ba vine prea rece, ba prea calda, si vorba cuiva, se lasa cu stigate pe hol. Pentru ca atunci cand necesarul de apa calda creste brusc, exista o intarziere in centrala de aducere la temperatura la care e setata, iar cand necesarul scade e invers, cateva secunde va fi prea fierbinte. Nici mixerul (sau bateria cu mixare, ca experienta mai multa cu asta am) nu face minuni, adica tot se simte o variatie, dar scurta, cateva secunde, si mica, absolut suportabila. La boiler nu stiu, am unul de 6l la chiuveta la baia "principala" pentru nevoi scurte de apa calda, sa nu mai astept centrala cate un minut pentru un spalat scurt pe mani dar n-am mai multe robinete pe el ca sa fac teste. Asa la bunul simt nu vad sa fie probleme ca la centrala cata vreme nu e pe terminate apa calda din el, dar pana la proba practica n-as baga mana in foc ca n-ar fi nevoie de mixer. Repet, mixerul de pe duba l-am gandit pentru economie de apa, si curata si deversata, sa nu pierd apa pana o potrivesc. Daca si boilerul va da variatiile pe care le da si centrala la consum concomitent, ok, va rezolva si problema asta. Multumesc pentru sfat. Pe la noi vad ca multi merg pe ecolflow. Am mai auzit si de ceva probleme dar nu am tras concluzia ca ar fi proaste per ansamblu. Imi placea modelul delta 2, ma incadram cu ce consum aveam nevoie plus o mica rezerva, si era si destul de usor pentru o asemenea statie, 12kg, am vazut multe care sar sar lejer de 20 (nu vreau sa o tin fixa, poate o iau si in casa si deh, nu mai am spatele din tinerete). Am si eu o lista cu cateva statii vizate printre care si allpowers s2000 ar fi ok pt mine. Multumesc. Sper ca ce cumpar si prezint sa fie util si sa-i orienteze cat de cat pe cei interesati de respectivele de produse.
-
1 punct
-
1 punctAm găsit puțin timp liber si mă gândesc sa împărtășesc impresiile din Grecia, partea 2. Am pornit dimineața din Gold Beach, am prins o zi mai răcoroasă decât precedentele, așa ca ne-am bucurat foarte mult de peisajele spectaculoase de pe drum oferite de munți, tuneluri, viaducte si localitățile ce se vedeau aruncate, parca, pe munți. Am făcut chiar si concurs cu copiii sa ghicim lungimile următoarelor tuneluri. Drumul a fost foarte liber, am mers întins pana la ieșirea de pe Egnatia Odos, dar am avut parte de o surpriza. Nu mă așteptăm la o coborâre așa abrupta in apropiere de Ioanina către parcul național Amvrakikos, la un moment dat am oprit pe dreapta sa mă asigur ca totul este ok. Mirosea a ferodouri încinse, iar in rulota era totul OK cu excepția TV-ului care căzuse pe podea (a uitat soția sa asigure spațiul dedicat al acestuia, iar de atunci facem împreună ultima inspecție înainte de a porni ca sa ne asiguram ca nu mai exista asemenea scăpări), dar am aflat mai târziu ca era in regula, funcționa, nu s-a spart nimic. Am pornit din nou, iar înainte de parcul național am oprit la o taverna locală, noi eram singurii turistic, unde am găsit loc de parcare la umbra pentru ansamblul nostru. Continuam apoi si in 45 minute ne aflam deja traversând tunelul pe sub apa către Lefkada. In alte 30 minute ieșim din Nydri, iar după alte 10 minute părăsim șoseaua principală a insulei către Poros Beach. Un drum îngust unde cu greu reușeau sa treacă pe lângă noi mașinile de pe contrasens. Ajungem într-un sat unde lățimea benzii de trafic era suficientă încât sa acomodeze ansamblul nostru si, poate, pietoni pe margine insa a fost nevoie sa ne mai oprim astfel încât ceilalți sa poată da cu spatele ca sa putem trece. Ajungem într-un final pana la intrarea din camping, eram transpirați bine…deh, caldura, emoțiile, discuțiile din mașina ca sa descoperim un loc foarte cochet așezat oarecum in trepte, deoarece relieful mai cobora către plaja. La nivelul unde ne aflam se găseau recepția din camping, piscina si intrarea in micul hotel cu camere de închiriat. Las pașaportul, facem checkin, iar doamna Irene urmează sa ne conducă spre camping către, surpriza, era o coborâre extrem de abrupta. Ca un om prevăzător ce sunt am întrebat daca este singura cale de acces si ca răspuns primesc încurajarea “trust me, your caravan will fit, you don’t want to use the other road because you will get stuck”. Pornim, cobor ușor sceptic, dar am ajuns cu bine pana pe platoul de jos (la același nivel cu plaja) unde se afla campingul. Găsim un loc la umbra, cum îmi promisese ca va păstra (am sunat cu 2 zile înainte de a ajunge ca sa fim siguri ca sunt locuri), campam si fugim către plaja (se făcuse deja ora 17). 50 metri mai încolo vedem șezlonguri, umbrele si câteva restaurante, dar am rămas fără suflare la vederea apei turcoaz specifica acestei insule minunate. Urmatorea zi am petrecut-o in același loc, insa am hotărât sa închiriem un drăguț taxi de apa acționat de pedale de pe care copiii au făcut sărituri in apa dar am pedalat pe lângă bărcile ce se vad in pozele de mai sus către o plaja sălbatică unde ne-am bucurat de liniște si copiii au făcut sărituri in apa. Ziua următoare am ales ca destinație Kathisma, o plaja cu pietricele foarte mici care seamănă puțin cu plajele nisipoase ale continentului grecesc. Aceeași rețetă de drum: se merge o bucata buna pe drum normal după care intri prin satele vechi care, pe alocuri, au străzi foarte înguste puțin mai late de o banda, insa toate acestea contribuie la farmecul si maretia Lefkadei. Drumul de acces duce pana la marginea plajei unde sunt foarte multe parcări, libere dar si cu taxa care au un umbrar deasupra si ești sigur ca nu vin alte mașini care ar putea bloca, prețul pentru toată ziua era 10 euro. Sunt câteva restaurante insa mi-a atras atenția un beach bar mai posh, ce mă ducea cu gândul către cele din Mamaia, unde era o amenajare de excepție cu piscina unde oaspeții se puteau răcori. Plaja era înțesată de șezlonguri de diferite feluri unde am observat unele de top făcute din lemn, umbreluțe cu acoperiș din stuf si lockere pentru bunurile personale; apoi cele normale din plasa. Prețurile mi-au părut mari la prima vedere, cele din lemn costau 55 euro setul in primele doua rânduri, iar de la rândul 3 in spate erau 45. Cele din pânză costau 45 euro in primele doua rânduri, iar din rândul 3 costau 35. Gândul către Mamaia m-a dus si după organizarea de personal cu hostesele care se ocupau cu prezentarea tarifelor si apoi a ospătarilor ce serveau la șezlong, dar si după cum erau organizate, spre exemplu cele din rândul 2 pana in rândul 5 erau toate rezervate si era perceput un tarif mai mare, insa am găsit o umbreluță unde presupun ca angajații au omis instalarea plăcii cu rezervat si ne-am putut așeza (moment in care, după ce am plătit, angajații au început o cearta de toată frumusețea intre ei). In tarifele mai sus menționate ofereau apa rece pe tot parcursul zilei. La plecare am condus către fostă baza de radare NATO, abandonată de ani buni, iar acolo am avut parte de cele mai frumoase priveliști de pe insula. Va las informații daca am stârnit curiozități cu acest obiectiv. Am ramas impresionat sa mă pot plimba liber prin fostă baza si sa inspectez clădirile ce, deși erau degradate, puteau servi ușor altor scopuri. Ultima zi a șederii pe insula am dedicat-o plajei Porto Katsiki, ce am vizitat-o prin 2013, si am fost la fel de impresionat sa o vad... Drumul duce către niște parcări unde se percepe un tarif de 10 euro pentru toată ziua, după care se coboară undeva la 100-150 trepte pana se poate calcă pe plaja. Deși devreme, plaja începuse a se aglomera, noi am ales capătul opus fata de trepte fiindcă era încă umbra. Plaja este cu pietricele foarte fine si disconfortul chiar mic fata de alte plaje ale insulei. Îmi aminteam ca, in urma cu 10 ani, făcusem o croaziera si am experimentat accesul din spre mare si priveliștea din larg este superioară celei de la malul apei. Seara am ajuns înapoi in camping unde am început sa strângem fiindcă urma sa pornim devreme. Ora recomandata pentru plecări era la maxim 8:30, altminteri riscam sa nu putem ieși cu ansamblul nostru datorită mașinilor de turiști parcate pe marginea drumului îngust de la plaja. Am oprit înainte de ieșirea de pe insula pentru a servi un mic dejun si a face o recapitulare a experienței Lefkada. La plecare am decis ca sa conducem pana in Bulgaria, către același camping 7 Lakes pe care l-am vizitat si la dus. Am ajuns undeva in jur de ora 18, am găsit un loc mare, am făcut checkin si ne-am bucurat de temperatura mai răcoroasă. A doua zi am fost la piscina cu apa termala, unde copiii s-au bucurat teribil. Am ajuns la concluzia ca ei prefera piscinele in detrimentul plajelor. Campingul se afla in stațiunea Sapareva Banya, renumita pentru apele termale si bazele de tratament, dar si de faptul ca la 20 minute de condus este punctul de pornire al tele scaunului către cele 7 lacuri ale masivului Rila. După amiaza am hotărât sa mergem si noi către platou, zis si făcut, plecat cu toată trupa inclusiv câine si după 20 minute am ajuns sus, la 2134m de unde, după o plimbare ușoară de 15 minute, am zărit primul din cele 7 lacuri. Superbitatea locului nu poate fi surprinsă in fotografii, încurajez pe oricine sa se aventureze către aceste locuri deosebite. Din păcate nu am putut face o plimbare mai lunga deoarece ultima coborâre se făcea la ora 18:00, așa ca ne-am întors către camping. A doua zi dimineața am văzut ca aveam vecini de seama din Belgia, erau o familie cu 2 Land Rover Defender preparate pentru overlanding. După micul dejun am pornit către casa. In încheiere va pot spune ca recomand cu drag toate locațiile in care am fost. Totodata concluzionez ca pentru noi nu se pretează drumuri așa lungi deoarece copiii se plictisesc repede, iar pe viitor alternam locațiile cu piscina si locațiile cu plaja.
-
1 punctPoate găsești aici câteva idei care să îți placă: Pentru mai multe lămuriri, vorbim la telefon.
-
1 punctAm folosit 90% numai GPL auto si n-au fost probleme. In plus, in rulota noua, ici colo am etichete, in compartimentul buteliilor si la consumatori, pe care scrie GPL. Suplimentar ca argument, la achizitionarea rulotei NOI, deci in garantie, dealerul mi-a propus montarea unui rezervor fix ptr. GPL AUTO, cu duza externa de alimentare. Am refuzat din comoditate, mi se pare mai comod sa ma duc cu butelia s-o umplu decat cu rulota.
-
1 punctEu sunt pentru conducte de otel sau cupru si mufe dedicate,este sfant in comparatie cu furtunul. Costurile nu sunt deloc ridicate si se lucreaza usor mai ales cu teava de cupru.
-
1 punctAcel stut are rol doar de centrare, el intrand in gaura din robinet, etansarea fiind asigurata doar de garnitura...la fel este si la cele romanesti, etansarea e asigurata doar de garnitura...constructia difera, robinetul si regulatorul fiind, cum spui tu, de tip "trompeta" iar garnitura de clingherit nu cauciuc cum pare sa fie la ce olandeza. Asa cum ti-a zis si Achim, pune garnitura de clingherit (cea de cauciuc nu permite strangeri prea mari, din cauza constructiei diferite "cazand" de pe "buza trompetei"!), strange si verifica etansarea! Nu face ca-n povestea cu "drobul de sare"...Spor!
-
1 punctEu zic ca iti faci prea multe griji. Adaugi garnitura suplimentara, strangi bine, verifici cu apa si sapun. Daca nu scapa gaz, e-n regula. Altfel, daca vrei sa stai absolut linistit, cumpara o butelie din Olanda sau Germania.
-
1 punct@dan225 daca reductorul de presiune este instalat imediat dupa butelie (asa cum se obisnuieste), poti utiliza furtunuri de gaz. Daca alegi aceasta solutie, sfatul meu este sa alegi cea mai buna calitate de furtun pentru gaze, nu pentru oxigen sau acetilena. Avantajul instalatiei pe conducta, de otel de regula, este acela al rezistentei in timp si a securitatii sporite, dar muncesti mai mult si costa mai scump. Utilizand furtunuri merge treaba mai repede si iesi mai ieftin, dar ai dezavantajul ca dupa expirarea perioadei de utilizare, furtunurile trebuie inlocuite obligatoriu ! Alegerea iti apartine!
-
1 punctMi s-a intamplat de multe ori sa ma deranjeze mirosul de gatit in rulota si am hotarat sa montez o priza exterioara de gaz. Modelul mi s-a parut elegant, cu conexiune rapida si sigura. Am luat un robinet cu 3 cai de la Exis, teava de cupru de la "reparatii frigidere", iar priza este englezeasca. De acum, consoarta poate gati si bronza in acelasi timp, iar eu ma pot bucura de aerul conditionat din rulota. montajul in sine este simplu iar rezultatul este o priza frumoasa in exterior:
-
0 puncteSalutare ... asa imi voi condeia mai usor traseul pentru urmataorea vacanta, 2024 Franta. Iubesc aceasta tara. Asa ca, mi-am achizitionat un nou Atlas rutier si turistic de la Michelin (editia 2023) / scara 1:200 000 (1 cm=2km). Ideal pentru trasee lejere cu bicicleta (nu vreau electrica, deocamdata!) Chiar daca Gadget-urilor, device-urilor dar si AI fac parte din viata noastra. Vacanta placuta tuturor Spor la planificarea pentru ... 2024!
-
-1 puncteFelicitari! Dar .... doar o singura usa? Ma intreb cum se poate omologa asa ceva. Nici din punctul de vedre al confortului in timpul deplasarilor nu mi se pare optim.
-
Cauta in forum
-
Subiecte de discuţii
-
-
-