Clasament


Continut

Se afişează conţinutul cu cea mai bună reputaţie din 19.04.2024 în toate secţiunile

  1. 4 puncte
    Salutare ... in fiecare an, viziteaza locuri noi! Cunoaste oameni si obiceiuri,invata o limba straina (nu trebuie neaparat lb. engleza, incearca lb. spaniola, franceza, germana!). Asta iti da putere/energie, curaj si .... incredere in sine! SFAT: 1.Calatoria nu este niciodată o chestiune de bani, ci de curaj! 2.Daca respingi mancarea, ignori obiceiurile, te temi de religie si eviti oamenii, ar fi mai bine sa stai p'acasa. Va salut cu respect, si va doresc calatorii multe si frumoase!
  2. 3 puncte
    Salutare, vreau să mulțumesc pentru suportul tehnic/timpul acordat pentru remedierea problemei la soba Truma dl. Costin. Totodată și colegilor care au mai detaliat pe forum problemele întâlnite/remediate. Problema sobei era că nu mergea decât pe flacăra de veghe. Am verificat inițial și gazul și aerisirea dar nimic. După ce dl. Costin mi-a explicat ce trebuie să verific pentru a verifica funcționalitatea sobei, am constatat că defapt la mine sonda de temperatura nu era în poziția corectă. Dacă stau bine si mă gândesc de mult timp ea era într-o poziție greșită dar spre surprinderea mea a funcționat. Am avut și tabla suport pentru poziția corectă și acum este funcțională. Atașez două poze pentru detalii. Gânduri tuturor !
  3. 2 puncte
    Pentru cei care veniti la mare la camping S va pot da cate un steag cu Forum Rulote, chiar si covorase mai am 2 sau 3… Stickere am peste 100 cred… Deci daca ajungeti in camping va pot da ceva legat de acest forum…
  4. 2 puncte
    Din contră, nu am fost încă în locația respectivă, am ales-o fiindcă bifează câteva căsuțe care sunt importante pt familia noastră și anume să existe zona de bălăceală. Avem în exterior dar și în interior dacă vremea va fi mai puțin prielnică. Au niște pachete de Paște cu ceva mese tradiționale însă acelea nu-s pentru noi. De regulă suntem aventurieri și dacă un loc bifează câteva din căsuțele necesare pt noi, atunci mergem. La 7 lakes e frumos, am fost de două ori, dar nu mi se pare OK dacă nu este vremea bună pt ca nu ai opțiuni de umplere a timpului (dacă ești cu copii). La Veliko este fain la Kapinovski, însă tot pe timpul verii. Campingul acesta se află la distanță mică de un oraș mic pt aprovizionări de la market și altele, totodată este situat la o oră de Plovdiv care mi se pare cel mai frumos oraș din Bulgaria. Eu sunt fan, am fost de câteva ori și nu mă plictisesc. E greu de explicat ce anume îmi place în afară de clișeele cu atmosferă, oameni, voie bună. Eu am scris deschis unde merg, dacă sunt doritori, ne găsiți acolo. Toate cele bune!
  5. 2 puncte
    Buna ziua, inteleg ca ati mai fost la acest camping. M-am uitat si eu la el pe camping.bg, mi se pare in camp, intre 2 sosele care il marginesc.Eu vreau sa plec poate chiar din 28 sau 29, dar parca intr-un loc unde sa fie si atmosfera de Paste. Nu cred ca Bulgaria este acel loc, de aceea inca nu m-am decis asupra destinatiei. In Bulgaria am fost la un camping foarte frumos, numit Alba, langa Kazanlak, nu avem in Romania un camping atat de bine organizat si ingrijit. Este aproape pustiu, cred ca din cauza pretului. Toti bulgarii sunt la off camping pe malul unui lac, 10 km mai incolo. Vreo 2 - 3 zile ai ce face acolo, dar nu mai mult. Acelasi lucru si cu campingul cu piscina de la Veliko Tarnovo, 2 - 3 zile sunt arhisuficiente. In Bulgaria, as vrea sa ajung la Camping 7 Lakes, au si ei niste bai termale, ca si la Velingrad. Dar nu pentru o saptamana, nu sunt neaparat fan sa ma balacesc in fiertura altora. Merge o data, de doua ori, dar nu mai mult. Ma mira ca atat de putina lume isi explica planurile pentru zilele libere de 1 Mai si Paste, ar fi fost interesant sa vedem ce optiuni aveti si poate ne grupam undeva - asa cum a scris @Dragos M Eu astept sa mai vad si cum evolueaza prognoza meteo, nu exclud marea sau Delta, dar ma mai gandesc la Bucovina sau Piatra Craiului sau zona Valea Avrigului. Poate are cineva idei mai bune.
  6. 2 puncte
    @Mihai-Arad, mult adevar se ascunde in spatele cuvintelor tale, sunt intru totul de acord. In toamna am avut ocazia sa vizitez Japonia, o tara superba cu o cultura aparte, am rămas fermecat si mi-am redefinit sensul cuvântului bun simt. Planurile tale pt 2024 arată promițător, abia aștept impresiile de călătorie expuse doar cum tu știi sa o faci pt a ne inspira si pe restul.
  7. 2 puncte
    Bună dimineața!
  8. 1 punct
    Eu voi merge la Camping Ananas, în Cisnadioara.
  9. 1 punct
    Zi placuta ,va doresc.! A venit din nou primavara.
  10. 1 punct
    @Ciprian Mirescu La multi ani, sanatate si multe vacante frumoase!
  11. 1 punct
    Multumesc mult de răspuns. Îmi cer scuze pentru răspunsul întârziat, dar nu am mai intrat. Am cumpărat oglinzile asteahttps://www.reycamping.ro/cumpara/extensie-oglinda-milenco-grand-aero-4-xxl-2-buc-convexa-cu-brat-2523
  12. 1 punct
    @Vali Gidioi Uite aici - 19,67 euro Vei si p'aici! Prietenul meu "Google" iti raspunde prompt, NUMAI daca-l intrebi! Intreaba-l cu fara frica,... e prietenos! Bafta!
  13. 1 punct
    Incearca pe OLX
  14. 1 punct
    Salutare tuturor , am avut în plan să mergem în Deltă, dar pentru a evita aglomerația, am schimbat "puțin" direcția spre Grecia! Drumul din Timișoara până în Grecia este sper mai liber/ușor (sper) decât până la noi în Deltă. Drumuri bune și vacanțe reușite tuturor ...
  15. 1 punct
    @Andrei.N TIMPUL ... este dusmanul meu, ... deocamdata! Dar, inca putin si mi-l fac cel mai bun "prieten".
  16. 1 punct
    Sau poți trece pe la noi in drum spre litoralul bulgaresc.
  17. 1 punct
    2024 - Franta cu autorulota Salutare Daca in trecut, incepeam cu "Cand vine vorba despre vacanta, niciodata nu esti hotarat. Variante sunt numeroase, dar ..., nu te poti decide, pentru ca, … vrei 'si pe mama si pe tata' “. De data aceasta, decizia a fost clara, ferma ... asa cum am scris aici. Am ales sa-mi petrec vacanta in Regiunea Aquitania , Departamentul Landes (40). De ce ? Pai, ... anul trecut, aflandu-ma prin regiune, dar intr-un alt departament (vezi vacanta 2023), "mi-au cazut ochii" pe o plianta, luata dintr-un Office de Turisme. Ceea ce-am citit m-a incantat, mi-a trezit interesul de-a cunoaste mai multe despre aceasta parte de paradis din Franta. LANDES, paradisul natural - Peisaje vaste, plaje oceanice cat se vede cu ochii (peste 100 km) lacuri mari, netede ca o oglinda, cu plaje frumoase cu nisip, paduri de pini parfumate, liniste relaxanta. Coasta de nord a regiunii Landes ofera nenumarate oportunitati de petrecere a timpului liber in imprejurimi uluitoare: inot, sporturi nautice, relaxare, calarie, plimbari si ciclism. Da-ti drumul si lasa-ti mintea sa se relaxeze. Mai multe mlastini si zone umede, valoroase din punct de vedere ecologic sunt desemnate ca rezervatii naturale, cum ar fi rezervatia naturala Arjuzanx si zona umeda Marais d'Orx, care joaca un rol important ca locuri de migratie, iarna pentru pasarile migratoare precum cocoara cenusie. Aceste paradisuri naturale includ, de asemenea, campiile inundabile Adour si lacurile de coasta. Coasta Landes este fortareata europeana a surfului. O varietate de beach break-uri (locuri de surf unde valurile se sparg pe un banc de nisip) asigura conditii ideale pe tot parcursul anului atat pentru incepatori, cat si pentru surferii profesionisti. Hossegor si orasele invecinate Seignosse si Capbreton sunt renumite in intreaga lume pentru locurile lor. Un concurs al elitei internationale de surfing are loc in fiecare octombrie pe plajele Nord si La Graviere din Hossegor. Tu, unde ti-ai propus sa-ti petreci vacanta (concediul) in anul 2024? , Vacanta placuta tuturor!
  18. 1 punct
    Salutare , Incerc sa evit aglomeratia din trafic. Toata lumea evadeaza ba la munte, ba pe litoral, asa ca ... stau linistit in "sanul familiei". Dar in saptamana urmatoare ... am de gand sa "alerg pe litoral" (fie la noi, fie la vecinii bulgari), dar, ... sa vizitez si Bucuresti-ul macar pentru o zi. Macar.
  19. 1 punct
    Buna seara, iar, tuturor! Nu de mult, mai exact pe 9 martie, am facut prima noastra iesire (exceptand prima jumatate de C.O. - din februarie) in mijlocul naturii - in semn de bucurie ca se duce vremea rece si botita de intemperii - care parea sa nu mai aiba sfarsit... Incerc sa iasa ceva bun din postarea asta... A trebuit sa cotrobai ceva - prin butoane, aici - ca sa ma mai deprind cu folosinta lor... tot imi sunt straine inca... In fine... a fost o zi placuta si linistita. In timpul din urma, am mai fost de vreo 2 ori in acest loc. Vorbesc aici, despre baile termale PUTUROASA - de langa Harsova - jud. Constanta. Nu ma indoiesc ca foarte multi din dumneavoastra cunoasteti locul, ori, cel putin, ati auzit intr-un fel sau altul de el. Foarte aproape de oras, la 1 km, are unicitatea lui - data de bogatia pe care o poseda. Ma refer, desigur, la izvoarele termale sulfuroase de aici. Nu stiu cum se face, dar inca nu se plateste nimic pentru a intra cu orice mijloc de transport ai - in aceasta zona, desi se vad totusi cheltuiti niste banuti pentru amenajarile pe care le veti intalni vreodata - de veti fi curiosi. Nu ma hazardez in a detalia ce am discutat cu unii si cu alti, pentru ca uneori nici nu le corespund versiunile despre acest lucru. Trebuie insa, musai sa ajungeti! Dar....... dar.......... NU, VARA!!!!....... Este o babilonie si un vacarm de nedescris in acel anotimp! A doua, sau a treia oara cand am ajuns aici, era in toiul verii - nu mai stiu in care luna; am reusit sa razbat cu masina (repet - am un FORD FOCUS II / 2007) - printre zeci de alte masini parcate pe stanga si pe dreapta drumului asfaltat - de acces... Pana sa ajung in centrul zonei, au aparut zeci de rulote, parcate in fel si chip, haotic, dupa indemanarea fiecaruia... Toti aveau treaba simultan - in toate directiile!! Pe partea Dunarii, unde se campeaza aproape tot ce misca acolo, erau zeci de boxe printre copaci, multe - pe stative inalte, stupid de apropiate - des, unele de altele. Ca sa-si delimiteze fiecare teritoriul, dupa priceperea lui, erau legate cearsafuri, paturi, ori orice altceva ce putea sa reprezinte un obstacol, intre copaci, apropiati agresiv de mult... Fiecare avea nevoie sa asculte muzica lui, ca de-aia a venit in padure - sa damblageasca de creieri!... Striga permanent cate cineva la altcineva, altii erau ametitor de puternici in a se etala cu orice ii ajuta mintea..... Mai toti, aveau cumva si o sticla cu ceva in mana... Copii..... ce fel de copii or fi adus oamenii pe acolo, ca raman interzis sa-mi imaginez ceva bun pentru ei!... Turnul Babel e minciuna! Nu puteam sa-mi distribui simultan, inmarmurit, atentia - tuturor... Era urat si decadent si zgomotos si de plans si de tot ce mai poti imagina negativ!!... Nu stiu ce era in mintea mea, dar am crezut niste minute bune, ca daca voi trece printre ei, voi ajunge intr-un loc mai bun.... Dar scurt, m-a plesnit repulsia... Am cautat un spatiu sa evadez, sa ma teleportez de acolo.... insa nu aveam posibilitatea sa-mi intorc"tirul"... Atunci, am decretat instantaneu: MARSARIER!!!! Am mers sute de metri cu spatele, pe avarie si claxonand des... Am reusit mai incolo sa intorc si am decolat... Eram inca, tamp!!... Refuzam sa imi revad imaginile din minte..... Ma dezgustau intens! Am jurat cu mana pe cravata, ca nimeni din samanta mea, vreodata, nu va mai calca pe-acolo, VARA!!! .......Acum, am revenit..... Aerisit, mult mai curat ca de obicei, linistit in toate zarile.... Ce sa mai lungim vorba - era totusi 9 Martie... Dupa bazine, la vreo suta de metri, am gasit un locusor intre copaci, la malul apei, curatel... Am profitat si ne-am cuibarit. A fost foarte linistit, am prajit si niste peste, am facut si baie in bazinul de langa Dunare... Am mai facut apoi o baie scurta si in Dunare.... Trebuie insa sa te misti pe acolo, cu bagare de seama! Intr-una din poze, daca sunteti atenti, veti vedea in padure, legat cu un lant sanatos - de un copac, un generator de curent - al unui individ... Oare de ce?.... Tragand concluzia, incercati sa mai faceti un efort intelectual - si sa va imaginati acum, cum ar fi vara!!!! SAH! Este adevarat, cei mai multi, sunt cu staif, civilizati, buni, saritori.... Ceilalti insa, arata la fel!!! Doar arata! Tu trebuie sa ai abilitatea de a te proteja intr-un spatiu minunat si totusi ostil! Iar daca altii trec in acest moment printr-un razboi, clar - si noi - putem face fata acestui gen de impediment - doar pentru a ajunge sa gustam ce are de oferit acel loc! Trebuie insa sa aveti cu ce sa va generati curent - daca stati mai mult de o zi - doua, sau sa fiti obisnuit, ca mine, cu cortul si cu viata aferenta traita astfel. Am stat pana seara, apoi am plecat spre casa - la Tulcea. A fost .... frumos! Iar vremea, buna cu noi! Multumim inca o data lui Dumnezeu, pentru orice binecuvantari - oricat de mici, indreapta spre noi! Ieri si alaltaieri, am fost iar, cu cortul - de data asta, tot acolo, dar in alta parte a padurii... A fost minunat - si ne-am mai rezervat chiar, in acest scop - si week-end-ul viitor, tot cu cortul!... Revin zilele urmatoare cu detalii si poze frumoase! Vise placute - cu cortul, cu rulota, cu ce aveti de mana - si la indemana! Ganduri bune!
  20. 1 punct
    Salutare @MOISEI MARIN IULIAN Multumim pentru "recenzia" locului (Bai puturoasa Hirsova) Eu spun: SAH MAT! Vara, ... crangul de langa bazin, un focar de infectie! O latrina! Ma opresc aici ... Despre locatie; Ceva rustic, neamenajat (dezolant/deloc atragator), aglomerat de cei cu rulote, corturi, unde poate trebuie sa astepti la coada sa intri intr-un bazin (?) probabil intretinut din contributia oamenilor, fara taxe de intrare, ... un dar al naturii, pe care Primaria orasului Harsova nu-l poate gestiona!
  21. 1 punct
    Nu stiam ca suntem asa de multi! 👍🙏
  22. 1 punct
    La Mulți Ani și sănătate vă dorim@Daniel P și tuturor colegilor care astăzi 19. Aprilie își serbează ziua de naștere! @Bruznican Adriana @Catalin Doru Esanu @Cristi4all28 @George Dumbrava @Luca Izabella @Muntean George Florin @Oproiu Alexandru @Ovidiu Cica @PETRE ROBERT @Pungariu Daniel @Sandu Toma @SHOPI1981 si @Stefan.dascalu !
  23. 1 punct
    Nu stiu cum se intampla, dar pe unde poposim, ne capatuim cu gunoaiele lasate de altii.... Ades!!!.... N-ar fi asa mare supararea, dar sunt locuri boeme, cu gunoaie eterne..... Ma apuc mai intai sa curat locul in jurul nostru - pe o raza de cca. 50 metri - uneori, dupa caz - pana la/peste - 100 m!!.... Umflu unu" - doi saci, mai fac si eu unul, apoi plec cu ei acasa....... Sa mai mentionez ca si sortez???...De ce, Doamne, eu pot, iar altii - nu?!?!... Cum putem oare sa molipsim??....... Ce sa mai pomenesc de decibeli, de grohaieli??..... Luati atitudine, oameni buni! Bateti obrazuri, fiti exemplu - si putem avea o sansa la verde, la curat, la limpede! Invatati copiii! Admonestati nepasarea padurarului! Fiti ce vreti sa gasiti! Si vom avea o sansa in plus!!... Nu e putin!
  24. 1 punct
    Salutare Pentru cei care inca nu stiu incotro ... spre stanga sau spre dreapta!
  25. 1 punct
    Am găsit puțin timp liber si mă gândesc sa împărtășesc impresiile din Grecia, partea 2. Am pornit dimineața din Gold Beach, am prins o zi mai răcoroasă decât precedentele, așa ca ne-am bucurat foarte mult de peisajele spectaculoase de pe drum oferite de munți, tuneluri, viaducte si localitățile ce se vedeau aruncate, parca, pe munți. Am făcut chiar si concurs cu copiii sa ghicim lungimile următoarelor tuneluri. Drumul a fost foarte liber, am mers întins pana la ieșirea de pe Egnatia Odos, dar am avut parte de o surpriza. Nu mă așteptăm la o coborâre așa abrupta in apropiere de Ioanina către parcul național Amvrakikos, la un moment dat am oprit pe dreapta sa mă asigur ca totul este ok. Mirosea a ferodouri încinse, iar in rulota era totul OK cu excepția TV-ului care căzuse pe podea (a uitat soția sa asigure spațiul dedicat al acestuia, iar de atunci facem împreună ultima inspecție înainte de a porni ca sa ne asiguram ca nu mai exista asemenea scăpări), dar am aflat mai târziu ca era in regula, funcționa, nu s-a spart nimic. Am pornit din nou, iar înainte de parcul național am oprit la o taverna locală, noi eram singurii turistic, unde am găsit loc de parcare la umbra pentru ansamblul nostru. Continuam apoi si in 45 minute ne aflam deja traversând tunelul pe sub apa către Lefkada. In alte 30 minute ieșim din Nydri, iar după alte 10 minute părăsim șoseaua principală a insulei către Poros Beach. Un drum îngust unde cu greu reușeau sa treacă pe lângă noi mașinile de pe contrasens. Ajungem într-un sat unde lățimea benzii de trafic era suficientă încât sa acomodeze ansamblul nostru si, poate, pietoni pe margine insa a fost nevoie sa ne mai oprim astfel încât ceilalți sa poată da cu spatele ca sa putem trece. Ajungem într-un final pana la intrarea din camping, eram transpirați bine…deh, caldura, emoțiile, discuțiile din mașina ca sa descoperim un loc foarte cochet așezat oarecum in trepte, deoarece relieful mai cobora către plaja. La nivelul unde ne aflam se găseau recepția din camping, piscina si intrarea in micul hotel cu camere de închiriat. Las pașaportul, facem checkin, iar doamna Irene urmează sa ne conducă spre camping către, surpriza, era o coborâre extrem de abrupta. Ca un om prevăzător ce sunt am întrebat daca este singura cale de acces si ca răspuns primesc încurajarea “trust me, your caravan will fit, you don’t want to use the other road because you will get stuck”. Pornim, cobor ușor sceptic, dar am ajuns cu bine pana pe platoul de jos (la același nivel cu plaja) unde se afla campingul. Găsim un loc la umbra, cum îmi promisese ca va păstra (am sunat cu 2 zile înainte de a ajunge ca sa fim siguri ca sunt locuri), campam si fugim către plaja (se făcuse deja ora 17). 50 metri mai încolo vedem șezlonguri, umbrele si câteva restaurante, dar am rămas fără suflare la vederea apei turcoaz specifica acestei insule minunate. Urmatorea zi am petrecut-o in același loc, insa am hotărât sa închiriem un drăguț taxi de apa acționat de pedale de pe care copiii au făcut sărituri in apa dar am pedalat pe lângă bărcile ce se vad in pozele de mai sus către o plaja sălbatică unde ne-am bucurat de liniște si copiii au făcut sărituri in apa. Ziua următoare am ales ca destinație Kathisma, o plaja cu pietricele foarte mici care seamănă puțin cu plajele nisipoase ale continentului grecesc. Aceeași rețetă de drum: se merge o bucata buna pe drum normal după care intri prin satele vechi care, pe alocuri, au străzi foarte înguste puțin mai late de o banda, insa toate acestea contribuie la farmecul si maretia Lefkadei. Drumul de acces duce pana la marginea plajei unde sunt foarte multe parcări, libere dar si cu taxa care au un umbrar deasupra si ești sigur ca nu vin alte mașini care ar putea bloca, prețul pentru toată ziua era 10 euro. Sunt câteva restaurante insa mi-a atras atenția un beach bar mai posh, ce mă ducea cu gândul către cele din Mamaia, unde era o amenajare de excepție cu piscina unde oaspeții se puteau răcori. Plaja era înțesată de șezlonguri de diferite feluri unde am observat unele de top făcute din lemn, umbreluțe cu acoperiș din stuf si lockere pentru bunurile personale; apoi cele normale din plasa. Prețurile mi-au părut mari la prima vedere, cele din lemn costau 55 euro setul in primele doua rânduri, iar de la rândul 3 in spate erau 45. Cele din pânză costau 45 euro in primele doua rânduri, iar din rândul 3 costau 35. Gândul către Mamaia m-a dus si după organizarea de personal cu hostesele care se ocupau cu prezentarea tarifelor si apoi a ospătarilor ce serveau la șezlong, dar si după cum erau organizate, spre exemplu cele din rândul 2 pana in rândul 5 erau toate rezervate si era perceput un tarif mai mare, insa am găsit o umbreluță unde presupun ca angajații au omis instalarea plăcii cu rezervat si ne-am putut așeza (moment in care, după ce am plătit, angajații au început o cearta de toată frumusețea intre ei). In tarifele mai sus menționate ofereau apa rece pe tot parcursul zilei. La plecare am condus către fostă baza de radare NATO, abandonată de ani buni, iar acolo am avut parte de cele mai frumoase priveliști de pe insula. Va las informații daca am stârnit curiozități cu acest obiectiv. Am ramas impresionat sa mă pot plimba liber prin fostă baza si sa inspectez clădirile ce, deși erau degradate, puteau servi ușor altor scopuri. Ultima zi a șederii pe insula am dedicat-o plajei Porto Katsiki, ce am vizitat-o prin 2013, si am fost la fel de impresionat sa o vad... Drumul duce către niște parcări unde se percepe un tarif de 10 euro pentru toată ziua, după care se coboară undeva la 100-150 trepte pana se poate calcă pe plaja. Deși devreme, plaja începuse a se aglomera, noi am ales capătul opus fata de trepte fiindcă era încă umbra. Plaja este cu pietricele foarte fine si disconfortul chiar mic fata de alte plaje ale insulei. Îmi aminteam ca, in urma cu 10 ani, făcusem o croaziera si am experimentat accesul din spre mare si priveliștea din larg este superioară celei de la malul apei. Seara am ajuns înapoi in camping unde am început sa strângem fiindcă urma sa pornim devreme. Ora recomandata pentru plecări era la maxim 8:30, altminteri riscam sa nu putem ieși cu ansamblul nostru datorită mașinilor de turiști parcate pe marginea drumului îngust de la plaja. Am oprit înainte de ieșirea de pe insula pentru a servi un mic dejun si a face o recapitulare a experienței Lefkada. La plecare am decis ca sa conducem pana in Bulgaria, către același camping 7 Lakes pe care l-am vizitat si la dus. Am ajuns undeva in jur de ora 18, am găsit un loc mare, am făcut checkin si ne-am bucurat de temperatura mai răcoroasă. A doua zi am fost la piscina cu apa termala, unde copiii s-au bucurat teribil. Am ajuns la concluzia ca ei prefera piscinele in detrimentul plajelor. Campingul se afla in stațiunea Sapareva Banya, renumita pentru apele termale si bazele de tratament, dar si de faptul ca la 20 minute de condus este punctul de pornire al tele scaunului către cele 7 lacuri ale masivului Rila. După amiaza am hotărât sa mergem si noi către platou, zis si făcut, plecat cu toată trupa inclusiv câine si după 20 minute am ajuns sus, la 2134m de unde, după o plimbare ușoară de 15 minute, am zărit primul din cele 7 lacuri. Superbitatea locului nu poate fi surprinsă in fotografii, încurajez pe oricine sa se aventureze către aceste locuri deosebite. Din păcate nu am putut face o plimbare mai lunga deoarece ultima coborâre se făcea la ora 18:00, așa ca ne-am întors către camping. A doua zi dimineața am văzut ca aveam vecini de seama din Belgia, erau o familie cu 2 Land Rover Defender preparate pentru overlanding. După micul dejun am pornit către casa. In încheiere va pot spune ca recomand cu drag toate locațiile in care am fost. Totodata concluzionez ca pentru noi nu se pretează drumuri așa lungi deoarece copiii se plictisesc repede, iar pe viitor alternam locațiile cu piscina si locațiile cu plaja.
  26. 1 punct
    Salutari - daca e cineva interesat de un sejur la poalele Retezatului, detin un teren de 1815 mp fara nici o amenajare pe el, la iesirea din Clopotiva pe dreapta - pe drumul spre poiana Pelegii pe la acumularea Gura Apelor. Sunt multe obiective in zona, iar terenul este chiar sub padure. Cine doreste sa campeze, il rog doar sa ma anunte aici in prealabil - nu trebuie asteptat raspunsul meu - e la liber.. coordonate gps: 45.486737, 22.831693. Sunt si campinguri amenajate in zona, pe terenul meu nu e cazul de amenajare.. este ultimul teren liber pe dreapta, inainte de magazinul 2 Pasi. Din drum se poate intra pe la nuc, unde amenajasem o trecatoare, iar rulotele au acces pe teren ocolind pe drumeagul existent (dreapta dupa pruniste si iar dreapta la movila de nisip). Daca exista un mod mai explicit de a descrie/facilita accesul spre locul descris si cineva stie cum se face, il rog sa scrie aici. Multumesc