Ovidiu Cica

Rulote - Argumente pro si contra

32 postări în acest subiect de discuţie despre Rulote - Argumente pro si contra

Rulote - Argumente pro si contra

Ovidiu Cica

Adaugare topic de catre Administrator

Deoarece au aparut multe discutii cu referire de rulotele din Anglia vizavi de celelalte din alte tari europene, deschid acest topic la sugestia utilizatorului ovidiu cica si unde va invit sa postati parerile referitoare la acest subiect.

Raman la convingerea ca nu se va ajunge la discutii contradictorii, ci doar la parerea argumentata a fiecaruia.

Acest topic este continuarea subiectului Vreau rulota, am nevoie de parerile voastre

 

Rulote ruginite?

Nu am vazut pana acum vreo rulota fara sasiu(acolo ar putea apare rugina!)galvanizat!!!!

De ce nu ai lua o rulota fabricata in  anglia?

Iata aici o analiza personala facuta, poate te ajuta cu ceva!

Analiza comparatorie rulota anglia vs rulota fabricata europa

Iata ce am descoperit eu ca au in plus cele englezesti:

1-forma aerodinamica-un consum mai mic la vehicolul tractor

2-greutate mai mica cu 200-300kg-pt aceleasi dotari-si de aici consum mai mic pt vehicolul tractor

3-boiler apa calda care functioneaza pe 220v, 12v si gaz!!!!!-cele europene au asa ceva dupa anul 1998(si pret peste 6000 euro)

4-aragaz cu 4 ochiuri, cuptor (ambele cu aprindere piezoelectrica!!)si compartiment pastrare alimente calde!!- nu am gasit pana acum o rulota europeana cu un asa aragaz!!!

5-panou comanda unitar-redresor incorporat cu aparat indicare stare acumulator propriu!!!

-sigurante 12v si 220 v

6-eleron spate cu reflectorizante- ajuta la consum si vizibilitate pe timp de noapte

7-lampi marsarier-nu va mai piloteaza cineva din exterior-cele europene au dupa 2000

8-canapele individuale de 190cm cu tapiterie(foarte frumoase) plus si pernute asortate

9-mobilier lemn foarte cald(la privit!)-la cele europene predomina pal-ul alb sau alte culori-impresie de spatiu comercial, nu casa!!!

10-toate geamurile (7!!)se deschid si sunt dotate cu plase tantari, jaluzele intimitate si perdele plus!!

11-geam(cu jaluzea intimitate) si pe usa fractionabila de la intrare- la europene nu am vazut asa ceva-vizibilitate

12-rulou vertical usa intrare(nu intra insecte si asigura lumina si ventilatie!!!) vs coada maimuta la cele europene(lipsa lumina, ventilatie si intra insecte

13-3 geamuri in fata(toate se deschid si sunt dotate cu jaluzele intimitate, plase tantari si perdele plus)-cand cineva in stanga vrea sa doarma si altcineva in dreapta ii este cald se poate deschide unul din cele 2 geamuri fata stanga sau dreapta fara ca cel care doarme sa stea in curent!!!

14-plafon (acoperis) dintr-o singura bucata- la unele rulote plafonul este din 2 sau chiar 3 bucati - la imbinari pot aparea infiltratii!!

15-la intrare in rulota exista o tavita de plastic cu 2 gauri pt scurgere apa si un pres detasabil pt stersul pe picioare-la rulotele europene nu am vazut asa ceva!!!!!!- se pastreaza curatenia

Sunt rulotist decat de 6 ani(!!!) si pana in prezent nu am gasit o rulota europeana sub 6500 euro care sa aiba aceleasi dotari cu cele enumerate mai sus.

Aceste argumente m-au convins si determinat sa achizitionez rulota englezeasca

ps:toate cele 15 puncte ca si dotari se regasesc la rulota mea!!!!

In plus la mine la rulota usa de acces este pe partea dreapta-la opriri nu sunteti expus masinilor care circula pe partea carosabila!!!!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Ovidiu Cica

Adrian!

Eu am dat argumente!

Astept , , europenii, , cu argumentele lor! biggrin

Parerile ar trebui sustinute cu argumente!Alfel sunt decat impresii sau sentimente!

Imi place sa ma las condus de ratiune  si nu de sentimente!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cazacu L

Imi plac argumentele pro si contra.

Tocmai de aceea am intrat pe forum sa aflu informatii si daca pot si sa dau.

Am un unchi cu englezeasca din 79 si un Chateau tot ceva de genul ala. Englezeasca cand te apesi pe podea e moale...sa zic asa...

As dori sa spun colegului care a scris azi noapte chiar daca nu a scris cu rautate asa sa parut.

Internetul este plin cu rulote 1990 la 1000 euro Chateau de ex iar mai noi 1500-2000.

Asta este realitatea, ca si un BMW 320 pe timpuri nimeni nu isi permitea... acum cum e vorba aceea"toti cocalarii il au" este adevarat chiar daca este o masina buna.

Ieri am vorbit cu un prieten i-am spus ca doresc sa-mi iau o rulota la 1600 euro mi-a zis: cat o masina asa de scumpa este rulota? Ei bine da la fel uneori chiar mai scumpa.

Va multumesc pentru raspunsuri.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
.Vizitator...

Eu vand de ambele categorii si niciodata o englezoaica nu se coboara la nivelul unei europene sau continentale.Si cele continentale facute pentru Anglia au dotari pentru Anglia!

Eugen are dreptate in felul lui si daca sunt preturi de cacao si rulota este la fel stai linistit ca nimeni nu vinde o rulota buna la pret mic chiar daca a castigat la LOTO, mai ales in Romania.

Am mai spus si inainte si o sustin ca rulotele englezesti sunt mult superioare ca dotari rulotelor continentale si ca design interior la fel.Acum ca romanul este ingust la minte si vede doar ce spun altii este strict treaba lui si suporta consecintele.

Cazacu ce spui tu acolo ca unchiul are o rulota de cand era bunica fata mare si la 1000 de euro aia ai sa gasesti, colegul nu a spus asa ceva din rautate poti sta linistit.

Cand te uiti la pret da si o geana la dotari ca si alea sunt de banii aia, deci nu ai ce sa ceri.Toata lumea vrea sa cumpere avioane la pret de bicicleta dar dupa ce trage linia vede ca la un pret nu foarte mare cumpara ceva mult mai bun.Nu o spun din rautate si ca dovada iti spun ca vand multe piese si accesorii la persoane care au facut ce vrei tu sa faci si acum regreta  ca trebuie sa investeasca in ele pentru inbunatatiri.

Sfatul meu este sa te gandesti de 2 ori inainte sa faci pasul si daca nu am dreptate sa imi scrii mai tarziu dupa ce cumperi ceva.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Eugen David

:*  Tocmai asta spuneam si eu, internetul este plin de anunturi cu rulote ieftine, ( dar una este anuntul si alta este ce ti se ofera la vanzare cu certitudine), numai ca atunci cand suni si intrebi, ti se spune ca s-a vandut dar mai detine o alta dar la alt pret.

      Acest obicei se practica de unii vanzatori, nu pot spune ca de toti, eu l-am "intalnit si l-am practicat" si am vazut si la altii( obiceiul de a nu sterge anunturile ce nu mai sunt valabile)!

      Ca o concluzie : "nu tot ce zboara se mananca "!

      Asta pentru a se distrage atentia cumparatorului si a-l determina sa sune, si pot sa-ti dau si exemple , multe ! ( bunaoara unul dintre ele: vezi anunturile unui domn din Braila, cate anunturi are active si doar cate rulote are la vanzare ?), si inca multe altele .

    O spun din experienta mea, am cautat o jumatate de an sa cumpar a doua rulota si stiam tot ce este publicat pe net la vanzare, (zilnic verificam, sunam, vorbeam etc, ) si tot cand am mers sa vad si sa cumpar din HD in Bucuresti nu am cumparat-o, noroc ca a intrat alta in aceeiasi zi la vanzare de la o persoana fizica , om de "buna credinta" , am negociat pretul dorit de mine ( l-a acceptat fiindca a avut-o la vanzare inca cu 6 luni in urma  si n-a avut nici o oferta multumitoare, la vremea aceeia nu stiam, am aflat ulterior) si tot am avut neajunsuri cu ea pana am "facut-o "asa cum mi-am dorit( este altceva, fata de ce gasesti la "samsari", poti si negocia altfel cu o persoana fizica).

    Rulota mea este an 1995 , a fost cumparata de la o persoana din Satu Mare de cineva din Bucuresti inscrisa in RO, in feb 2012 pusa apoi din nou la vanzare in aprilie 2012 si cumparata de mine in oct 2012  (inca este valabil ITP-ul pana in feb 2015, fiind la 3 ani).

      Oricum persoana fizica stie si este constient ca pierde la pret, dar in cazul vanzatorului de meserie (persoana juridica sau samsar ) nu-ti lasa din pret pentru a pierde el, doar de dragul tau ca vrei sa cumperi ieftin si bun pe deasupra.

      Nu este o regula sa fie toti vanzatorii neseriosi dar in majoritatea cazurilor sunt, iar pretul nu-l negociaza mai malt decat ii convine lui.

      Cum am spus aici pe forum la sectorul vanzari nu am vazut l " marfa de an bun " la pretul expus de tine !

      Daca ai sa cauti si nu te grabesti probabil o sa ti sa iveasca o ocazie !

      Nu o lua in nume de rau dar asta este parerea mea !

      Cauta, insista in continuare, vezi zilnic ce apare la vanzare , normal anunturile vechii le stii fiindca le-ai vazut si ai vorbit cu vanzatorii iar intr-o buna zi o sa-ti surada norocul! Sper .

      Iar daca stii vreuna la o cunostiinta este cu totul alta poveste .

      Pretul in cazul masinilor sunt de acord , este intr-o continua scadere, pe cand la rulote nu este "aidoma" , este un segment care deabia acum ia amploare si stau la pret( la un pret onorabil de cele mai multe ori, acum depinde pentru cine ?)

      Inca o data bafta ! superok

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vizitator

@Ovidiu

Aici ai cateva   Rulote englezesti   

Da click pe ele si o sa vezi cateva caracteristici .

Comparativ cu LMC-ul meu care este din 1995, nu am vazut ca masa maxima sa fie la diferenta de 200-300Kg. S-ar putea ajunge la o asemenea diferenta daca aia englezeasca este goala-goluta  iar a mea pregatita de drum cu toate careturile inauntru. Dar cine merge cu rulota goala ?

Chiar si asa , masina pe care o am eu suporta o asemenea diferenta fara cresteri semnificative ale consumului. Poate pentru un 1.4 sau 1.6 , fie el si diesel sa apara probleme din astea  dar sa cum am spus nu este cazul meu.

Boilerul este pe 220V si cu ajutorul unui generator banal de 850W reusesc sa incalzesc apa intr-un timp relativ scurt si sa incarc si bateria din dotare.

Aragazul cu 4ochiuri la ce iti foloseste ? Ai gatit vreodata in 4oale simultan ? Sa fim seriosi. Daca ai gatit in rulota , poti sa ii pui cruce de pe acum la o eventuala revanzare.

Si cele europene au redresor , locas de baterie , indicator al starii de incarcare a bateriei. Daca nu au , le pui. Cu 50Euro se rezolva.

Asta cu eleronul este "maxima" , mi-a placut in mod deosebit . Cam cu cat scade consumul , asa din aprecierile tale ?

Lampile de marsarier - asta un mare minus , trebuie sa recunosc. Desi daca stau sa ma gandesc la o mufa cu 13pini sunt fire si pentru lampa , asa ca din lipsa de activitate as putea sa pun una numai asa de "fun" ca sa fiu in pas cu moda englezeasca. Dealtfel nu cred ca te ajuta la vizibilitate  mai degraba sa te fereasca cei care vin din spate pe o sosea , ca in camping deja nu mai conteaza.

Canapelele , fie ele si de plus , nu compenseaza un pat matrimonial dintr-o bucata , doar daca nu cumva esti certat cu nevasta si vreti sa aveti paturi separate. Ca sa faci din ele un mare pat , trebuie sa muti noptiera , sa tragi saltele , sa redecorezi rulota de fiecare data. Eu prefer sa il am gata facut ori de cate ori vreau sa ma intind in el confortabil, fara grija de a ma trezi intre canapele , pe jos.

Nu stiu ce modele de rulote europene ai vazut tu pana acum , dar la mine mobilierul este in mare parte din lemn . Nu contest ca sunt si variante mai ieftine care il au din PAL melaminat, dar asta nu este o regula.

Si la rulota mea se deschid toate geamurile , au plase de tantari si jaluzele atermice. Inclusiv toate cele 3trape.

Geamul de la usa la ce foloseste ? Vizibilitate mai buna pentru cine ? Chiar nu am inteles.

Coada aia este de motan , la rulotele europene . Poate ca la alea englezesti este de maimuta si de aia nu asigura ventilatie , lumina si protectie la insecte.

Geamurile din fata sunt cea mai mare pacoste la rulotele englezesti . Pe langa faptul ca in mers se pot sparge din cauza pietrelor  in jurul acelor geamuri apar cel mai frecvent infiltratiile . Putine rulote englezesti scapa fara probleme la geamurile din fata.

Pana acum nu am vazut plafoane exterioare de rulota europeana care sa fie din 2-3bucati ; daca este vreuna cu siguranta ca mi-a scapat. In schimb am vazut rulote englezesti cu plafonul in doua ape si cu o nervura la mijloc (ex:Elddis Whirlwind)

Pentru pastratul curateniei nu trebuie neaparat sa ai tavita cu scurgeri . Eu nu am asa ceva , dar am pretentia ca in rulota mea este foarte curat. Mai sunt si alte solutii de pastrare a curateniei.

Faptul ca rulota ta are usa pe dreapta si nu pe stanga , insemna ca este un fel de corcitura europeana facuta pentru englezi. Rulote englezesti cu usa pe dreapta nu am vazut ( s-ar putea si aici sa am carente in cunoastere . Mea culpa !)

In aceste conditii insemna ca rulota mea se apropie ca valoare de 6500Euro , ceea ce nu este rau.

@ Cazacu

Daca te apesi pe podea si este moale , cu siguranta nu ai de aface cu o extra-optiune legata de confort. Mai degraba cu probleme ale podelei.

Rulote din 1990 cu optiunile , sau dotarile pe care le vrei tu nu o sa gasesti niciodata , fie ca sunt ele Chateau , Knaus , LMC , Burstner, KIP , Hobby , Tabbert, Adria Wilk , sau oricare alta.

Daca nu ai banii necesari este normal ca o rulota de 1500 Euro sa ti se para o avere , sau daca ai o masina care valoreaza 2000Euro este la fel de normal sa ti se para mare pretul.

In urma cu ani de zile am fost la o intalnire la Iepuresti , unde a venit cineva cu un camper aproape nou , si care daduse pe o antena satelit cu reciever si accesorii nu mai putin de vreo 2500Euro. Unii dintre cei prezenti au cazut pe spate cand au auzit un asemenea "scor", pentru ca ei aveau rulote pe care dadusera 2000Euro.

Pai la un camper de 35-40000Euro , valoarea antenei nu era mare lucru , pe cand daca puneai antena aia pe o rulota ii dublai valoarea instant.

Era o vorba cu :"Cine poate roade oase , roade / Cine nu ........ sunt acri strugurii"

Multumesc celor care au avut timp sa citeasca tot ceea ce am scris , si considerati ca pe un punct de vedere personal fara nici cea mai mica aluzie sau atac la adresa vreunui membru.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Eugen David

superok  Adevarul ca parerile despre rulote sunt impartite , dar cum este vorba ;care este cea mai buna rulota ?- raspuns , pe care ti-o permiti ! ()|

    Am sunat in una din zilele trecute o persoana din Resita si am intrebat de ceva piese ( omul vanduse cateva rulote la noi in zona fiind oarecum mai aproape de zona noastra si cunostea bine locurile), apoi ne-am luat cu vorba :de 20 de ani aduce si vinde rulote doar continentale niciodata din UK, are multe anunturi pe net se poate verifica.

  Ei, el nu avea o parere buna despre englezoaice, imi si argumenta de ce si cum, eu nu puteam sa spun nimic fiindca n-am avut si nu stiu decat din auzite, cert ca eu am o "frantuzoaica ".Parerea mea este ca in majoritatea cazurilor le bat pe cele continentale, dar nu-i o regula, toate cu plusurile si cu minusurile lor  !

  In schimb cred ca sunt mai accesibile la pret fata de cele de pe Germania !

  Foarte important sa fi fost ingrijite inainte si nu lasate de izbeliste, asa ca grija mare la achizitionare !

 

  Un pret mic nu reflecta o marfa de calitate , dar nici unul mare nu face asta intotdeauna ! Nu este o regula ! :-)

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ovidiu Cica

Te salut Adrian!

1- cand m-am referit la greutate am considerat greutate vs dotari

2-boiler la 220v la tine ok pt tine -pt mine asa am avut si eu la prima rulota si numai eu stiu cum ma balavaneam cu generatorul care nu avea nici la mine mai mult de 1kw, pana cand il scoteam, intindeam firul la o distanta sa il aud cat mai putin-nu aveam la vremea acea unul insonorizat- (min 15m!), puneam benzina , ilporneam prin tras la sfoara (ca de fapt la toate, scoteam firul prelungitorului afara pe undeva pe usa , geam (incomod), poate exista si modele de rulote cu mufa exterioara pusa pe un panou lateral sau in orice alta parte a rulotei la exterior, dupa aceea in mijocul pustietatii sau chiar in camping cand ma culcam seara, trebuia oprit generatorul(deci daca nu aveam baterie proprie in rulota eram pe intuneric eu si cei din rulota- stiu se rezolva asta cu lanterne)si lasat sa se raceasca pt a fii pus in siguranta oriunde altundeva decat in rulota(probabil in portbagajul masinii) si ritualul asta se facea si dimineata si oricand aveai nevoie de curent pt rulota. Concluzie la acest punct(am obosit sa scriu dar sa si fac toate alea deras_:eu am curent la o distanta de apasarea unui buton .PUNCT

3-aragaz cu 4 ochiuri-intr-adevar cred ca am folosit doar de 2 ori simultan toate cele 4 ochiuri, dar de aici pana la a nu gati in rulota este distanta mare(pt ce la pus fabricantul oare?) -ma intreb in acest caz de ce nu iti dai aragazul jos ! ptg

4-redresor/baterie sub pat-personal nu sunt de acord cu asa ceva-de la baterie se pot degaja vapori toxici !!!!- nu toata lumea are/stie/isi permite acumulatori cu gel - care tot toxic este!!)in plus acces ingreunat asa cum a spus si Mario.

5-eleron- consum diminuat-am stat de vorba cu utilizatori s am citit si pe forumuri -reduce consumul in functie de ansamblu cu pana la 1 l/100km - sper ca n-o sa ma pui sa il demontez sa fac probe cu/fara biggrin -nu cred iarasi ca a fost montat de fabricant doar pt a lua banii!

6-lampa marsarier- vizibilitatevs pt cei din spate care vin sa stie/vada ce fac!

7-de cand s-au montat paturi matrimoniale pe continentalele de rand ?ce preturi au acestea?rulota dvs mai degraba constituie exceptia nu regula!inclusiv la mobilier

8-geam usa -vizibilitate catre exterior-parca tu ai pus rulota aia care se , , rupe, , in doua pt , , vizibilitate! deras in/pe acel sector/parte

9-tavita de la intrare- a raspuns profi ca de fapt si la celelalte Mario nay

10-usa acees dr/stg - eu nu opresc numai programat in parcari peco, etc - mai opresc vorba unora si brusc- ca asa imi vine sa fac ceva......si nu pot trage in afara carosabilului asa sunt protejat ce circulatia din sens invers daca vreau sa intru in rulota si aici sunt inconsecvent fata de rulotele englezesti facute pt regat care au intrarea pe partea lor, , corecta, , biggrin

11-nu in ultimul rand , de fapt la inceputul analizei am spus:rulota mea este fabricata in Anglia pt europa!

A circulat numai in Europa, a fost cumparata din Olanda,

ps:propunere -pt ca nici macar nu suntem aici ontopic , daca nu exista un topic de genul in care sa ne expunem parerile rulote Anglia vs Europa propun un astfel de topic cu mutarea discutiilor aferente

cu maxim respect! superok

9-

6

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Eugen David

Pana la urma este un topic deschis pentru a se aduce argumente pro si contra, referitor la "rulote "!.

Cred ca asta nu se face cu ura si cu ambitie  , la adresa celor ce nu-ti impartasesc parerea ?

Apropo ! Multa lume nu le agreeaza, pe cele din UK . De ce ? Se vede din postarile anterioare !

Avand usa de acces pe partea stanga , este periculos de a cobori  din ea pe marginea drumului , pe continent (ma-ntreb din masina pe care parte coboram ?)

Multe ochiuri la plita aragazului ?:( poi din anumite motive , ce nu le enumer ca le stim, nu folosim aragazul in rulota, preferam afara!

La fel , gril, cuptor etc... folosim un ceaun, un disc sau un gratar in exterior, etc.

Plasa de la usa de intrare ? Bunaoara eu am schimbat-o si am optat pentru o "coada de motan "ce nu-mi ocupa asa de mult loc pentru a o deschide .

Panoul electric ? Cum il ai in dotare asa il folosesti! Eu nu am avut in dotare la rulota , l-am facut/construit eu dupa cum am crezut de cuviinta.

Bateria in interior? Fiind o baterie "dedicata" nu emana gaze( ma-ntreb , vorba unui coleg, la Aro pe vremuri nu demult apuse unde era montata?)

Despre sasiu nu discutam, este "aidoma"

Tabla din care este construita ? Nu prezinta interes ! Este la fel !

Siguranta in plus ? Nimic , totul este la fel !

Geamuri ? Este OK sa ai vizibilitate mare in rulota ! Probema este ca daca te uiti un pic la atelierele de reparat rulote vei vedea diferenta ! ( infiltratii, etc )Scuze asta este !

Geam pe usa de acces ? Am geam langa usa in dreptul aragazului si pot destul de bine sa vad "ursul" ce ma asteapta afara !

In concluzie : rulotele din UK, sunt mai dotate decat cele de pe continent dar nu neaparat se justifica acele dotari de care noi romanii nu ne dorim a beneficia !

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ovidiu Cica

George !

Modelul pe care il detin are chiuveta cu scurgator de apa dintr-un material compozit - nu inox nu tabla!- deci mai usor ptg

Aragaz cu 4 ochiuri - pai de ce l-o fii prevazut fabricantul , poti sa iti demontezi propriul aragaz, poti sa nu gatesti pe el, dar eu doresc sa ma simt bine nu sa ma afum pt o ciorba!Poate chiar nu este asa deplast seara cand e racoare sau ploua, sau cum am fost eu la -8grade!!!afara sa dau drumul la boiler sa ma pot spala pe maini si de ce nu si pe picioare(!) cu apa calda sa nu mai amintesc sa spele nevasta vasele cu apa calda nu rece!Stiu aici o sa-mi ca se poate incalzi pe aragaz -o sa iti raspund ca nu ai voie sa faci asta !!!Ai zis ca faci focul afara sa nu mai vorbim ca nu o sa mai poti revinde rulota! :)Am vazut la multe englezoaice inclusiv hota(sau exhaustor!!)

Iata si masa de la mijloc de care zicea Mario care intr-adevar are locas mascat si sigurantat sub panoul de comanda!

post-630-14355620456351_thumb.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ovidiu Cica

Eugen !

E fair play si recunoaste ca cele englezesti sunt mai dotate! nayDar chestia ai cu noi romanii nu vrem asa ceva mi se pare neadevarata!

Pai atunci sa luam un vagon din acelea ce se folosesc pe santiere sau un container il punem dupa un tractor si avem si siguranta , ca nu ni-l sparge cineva , punem un godin cu rumegus in el un butoi de tabla deasupra pt dus (numai vara, ca iarna nu avem voie sa ne spalam sau sa iesim cu rulota pardon cu vagonul)punem patul de la bunica din hambar, luam pirostriile si in acest caz le putem folosi si inauntru ca nu are ce sa ia foc biggrin si le conectam pe aceasi evacuare cu godinul ptg

Greutate am vorbit numai vs dotari!!!!Nu uita ca multe din europene nici nu au instalatie pe 12v ])]pt ca ele au fost concepute a fii utilizate in camping, de altfel in Europa(mare parte)nu este permis offcampingul!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cornelsavu

Am urmarit tot ce s-a spus pana acum , dar ma roade o intrebare, Mario daca esti asa mare fan al englezoaicelor cum ca ai la avatar un Knaus?

Eu sunt fan Knaus si Hobby si nu pt faptul ca ar fi neaparat mai bune ci imi place mai mult designul interor si exterior.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cornelsavu

Ok, din poza am crezut ca este europeana.

Nu stiu din ce cauza Knaus-ul este mai greu chiar si decat Hobby la aceasi impartire, materialele interioare par la fel. Singura diferenta pe care am vazut-o intre Knaus-ul meu si Hobby de aceasi talie si impartire este la partea din fata. Unde Hobby are plastic, in timp ce asta a mea are tabla si lemn, iar compartimentul de butelii este etans. Nu am lucrat in alta rulota , dar la a mea cand am pus AC-ul era sa rup 2 lame de pendular cand am facut decupaturile in podea de cate intarituri am gasit. De undeva trebuie sa vina greutatea in plus.

Nici eu nu imi fac probleme de tras la ea.

Cum reusesc sa o vand, ori Knaus 500 scrie pe mine ori Hobby 495. Deja urmaresc cateva prin Germania.

Adria nu prea imi plac si imi par cam firave, poate este doar o impresie gresita de a mea.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cornelsavu

Dupa cum am spus nu am prea multa experienta, dar la capitolul izolatie tind sa ii dau dreptate.  Iarna la 0 grade afara cu soba data pe 4 din 10 in rulota erau 24 de grade si am fost trezit de sotie sa dau soba mai incet. La prima iesire in sezonul rece am avut emotii, dar din cauza ca butelia sta intr-un spatiu izolat si inchis era calduta chiar daca afara era bruma,

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian Stoica

Eu cred ca puneti putin gresit problema.

Am urmarit ce s-a scris pina acum.De fapt va-ti batut in pledoarii pentru englezesti sau continentale SH.

Ele de fapt sunt (cu exceptia design-ului)la fel.

Daca luati marcile de rulote despre care ati discutat pana acum-dar cele noi nu SH-veti vedea ca nu prea difera.

In Anglia nivelul de trai este ceva mai ridicat si atunci si nivelul de dotari de baza este mai ridicat si bineinteles si pretul.

Nu cred ca o sa gasiti rulota noua sub 15000 lire sterline, adica vreo19000 euro.

Daca va uitati pe site-urile firmelor de rulote continentale si ei au dotarile rulotelor englezesti dar sunt trecute la optionale.

Vreti rulote continentale cu super dotari si cu forme aerodinamice si cu mobilier frumos si cu tapiterii frumoase? Uitati-va dupa marcile Kabe, Solifer, Polar (sunt marci continentale).

De fapt discutam despre rulotele pe care le avem noi.Dand la o parte faptul ca a noastra este cea mai buna, de fapt noi avem cea ce ni s-a oferit la bugetul pe care il aveam fiecare.

Hibele pe care le au rulotele nu tin de faptul ca sunt continentale sau englezesti, ci de cum le-au intretinut fostii proprietari sau cum au fost tinute in parcurile de rulote.

In momentul cand au constatat ca au defecte le-au vindut si si-au luat altele noi.

Eu am rulota englezeasca si nu sunt asa convins ca e mai dotata decit altele, poate mai aerisita, ai mai mult aer in ea, mai mult spatiu, dar in rest are ce au si celelalte.

Ca are cuptor si ce daca? nu l-am folosit decit o data de proba. Doar nu ma duc pe campie sa coc la cuptor.Ca are dus, nu e mare smecherie, spatiul e mic si mai mult te chinui se mai lipeste perdeaua de tine si incepi sa injuri.

Eu prefer sa scot dusul pe geam si sa fac afara, dar pentru asta erau de ajuns 15 euro si luam un dus electric de la Exis.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gabriel Schuster

Am citit ce s-a scris pana acum despre avantajele/dezavantajele rulotelor in " lupta" dintre englezesti si continentale. Cred ca nu are rost sa ne "incingem" in aceste discutii, fiecare si-a cumparat rulota care l-a avantajat la acea data tinand cont de oferta, buget si masina tractoare.

Eu personal am vrut o rulota mai noua, mica pt ca merg cu ea la pescuit, mai ales off.

Plecand de cateva ori la mare cu sotia, am inceput sa o dotez cu lucruri care nu m-au interesat initial (apa calda, aer conditionat, grup electrogen, lada frigorifica suplimentara).

Chiar daca uneori simt nevoia de mai mult spatiu, nu uit de scopul initial si anume pescuitul, loc unde o folosesc cea mai mare parte a anului.

Deci, repet, ca fiecare isi alege ceea ce isi permite, sau are nevoie, dar poate sa viseze ....

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ovidiu Cica

Cristi!

Mai sunt membru pe alte 2 cluburi de rulotisti si am observat (cu marja de eroare aferenta!) ca majoritatea rulotistilor inscrisi au o rulota ca valoare cuprinsa intre 2si 4000 euro restul sub si peste sunt exceptii!

In acest context facem /purtam discutia - eu cand am cumparat-o pe a mea acum 4 ani in Romania erau foarte putine englezesti si acelea nu foarte calitative pt ca este fapt stiu cei ce aduc de acolo aduc in primul rand cei mai ieftin deci nu foarte calitativ!

Am avut bafta sa cumpar cum scrie in primul post o rulota fabricata in Anglia deci cu dotari ce respectau standardul lor dar pt Europa si circulata numai in Europa.Prima noastra rulota a fost un KIP si am fost super multumit de ea numai ca familia si-a dorit extra dotari.

Dupa 6 luni de cautari(zilnice !) pe net si cheltuirea a in jur de 400 euro (un drum de Zalau, unul la Baia Mare, Galati si Ploiesti am reusit sa intru in posesia acaretului din dotare.

In continuare doresc o discutie civilizata si mai ales bazata pe argumente.

Ex: nu constituie argument faptul ca baia este mica, ci faptul ca ea exista sau nu!ca are apa calda, este incalzita si/sau ventilata da sau nu !

Eu cand compar 2 rulote compar 2 cu acelasi pret.Ce imi ofera o englezoaica la 3000 euro si ce imi ofera o continentala la acelasi pret !

Deci cu alte cuvinte comparam mere cu mere nu mere cu pere!(una de 3000 cu una de 6000!!!) ptg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ovidiu Cica

Gabriel!

Inteleg si sunt perfect de acord cu tine!Ti-ai luat o rulota initial pt un anumit tip de utilizare si pe parcurs(ca la mine!) familia mai doreste si altceva si ai mai pus ce ti-ai permis/dorit dar toate acestea au avut , au adaugat un cost suplimentar rulotei . Deci nu putem compara rulota ta (de ex)de la inceput cu cea de acum (upgradata biggrin).

Eu vorbesc de dotari clasice cu care pleaca rulota din fabrica si nu imbunatatiri aduse pe parcurs de proprietari! ptg

Deci pana la urma simplu :argumente !

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian Stoica

Eu nu cred ca pretul unei rulote SH poate constitui criteriu de comparatie.

Pretul asta este in fuctie de foarte multe criteri care nu sunt legate neaparat de dotarile rulotei.

Numai daca luam in calcul drumul  apare o diferenta de ceva euro, si mai sunt mule alte criterii.

Pe urma spui ca nu conteaza ca e mica(baia) ci ca exista: si cele care nu au dus au baie , ba chiar am vazut rulote cu aceiasi baie (ca marime) si una avea dus alta nu.

Eu nu am pus problema existentei dusului ci a strictei necesitati.

Ce daca rulota mea are cuptor si microunde daca eu nu am nevoie de ele.Le am pentru ca asa era dotata rulota cand a ajuns la mine si avea pret bun.

Eu nu am sustinut ca englezestile sunt mai bune sau mai proaste  si nici ca cele de pe continent ar fi mai bune sau mai proaste.

Am spus doar ca idea de continentale si englezesti  nu este un criteriu de comparare.Putem compara ruota mea cu a ta sau rulota mea cu a lui Adrian sau a ta cu a lui Adrian.

Ele au fost cumparate toate SH si fiecare dintre noi ne-am orientat  dupa preferintele noastre si dupa buget si am cumparat ce am ziz noi ca este mai bun pentru noi.

Daca ne duceam la fabrica la o continentala si comandam o rulota cu optiunile-a, b, c, d, e, f, .......si ei spuneau ca si e nu le avem , iar la o fabrica de englezoaice avea tot ce am vrut eu sa comand, atunci puteam sa spun da englezoaicele sunt mai bune.

Sper sa iei aceasta discutie ca pe o simpla dezbatere si nu ca pe o cearta.

Eu am englezoaica si nu sustin ca sunt mai proaste, nici mai bune, sunt pur si simplu ce avem noi.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ovidiu Cica

Te salut Cristian!

Ce legatura are drumul(distanta de unde o iei sau o aduci)?Il bagi in costuri si ajungi la un pret de achizitie! superok

Pai eu nu ziceam la fel cu baia , dusul, etc?  biggrin

Vad ca , , europenii, , nu se prea baga in discutie sau aplica dictonul roman(tot continental) - divide et impera, ! :)

Iar vis-a-vis de suparare, nu vad de ce m-as supara(deocamdata!) :)

Toate bune! pa-pa

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ovidiu Cica

Asta eram curios si eu sa vad si pe altii expunandu-si punctul de vedere!

Pana acum foarte putini au avut ceva de spus.....

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Fatu Narcis

Adrian are mare dreptate cand zice ca fiecare si-a achizitionat rulota in functie de buget, cred ca majoritatea dintre noi asa au facut, apoi am utilat-o si imbunatatit-o si o vom mai face incontinuu. Dar mai sunt cate unii pe forum care ori sunt prea pretentiosi ori le place sa se dea mari, ca nimic nu li se pare indeajuns de multumitor....

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vizitator

Poti sa ai o rulota de 20000 de euro, cand iesi din ea tot coleg de-al nostru esti. In rest sunt 100% de acord cu Adrian si Mario in ultimul comentariu.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ovidiu Cica

Si totusi niste argumente pret vs dotari ?

Adica ceva de genul :luam o rulota made in ... si una made in... pt fiecare am platit tzzzz lei, euro(aceeasi suma !!) si avem  in ele x, y, z etc

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ovidiu Cica

Presupunerea este mama inselaciunii!

De unde pana unde ai dedus ca pt o analiza comparatorie trebuie sa achizitionam rulota(ele)numai de pe forum?

Si totusi nu are nimeni curaj cu ceva concret?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.