NRLaurentiu

Aparat electronic antisobolani

9 postări în acest subiect de discuţie despre Aparat electronic antisobolani

Aparat electronic antisobolani

NRLaurentiu

Salutare,

 

Recent (adica pana in seara asta) am avut probleme cu alternatorul masinii. Am zis ca e vechi si a cedat. Nu! E vechi si bun in continuare! Dar... Am cumparat unul nou si... nu incarca! Am zis ca e defect. Dar nu! Excitat manual, a pornit sa incarce. Asa ca am cautat mai departe sursa defectiunii. Asa am ajuns aici:

Screenshot_20190706-152531.png.da2e1bf0ed3c702c057e712f1c79e36a.png

 

Asadar: am nevoie de pareri ale celor care folosesc aparate antisobolani la masinile lor. Ma intereseaza sa-mi spuna daca sunt eficiente, ce marca sunt si de unde le-au achizitionat. Stiu ca au fost la un moment dat la Lidl, dar pana revine oferta s-ar putea sa raman doar cu tabla de la masina!

 

Multumesc frumos anticipat!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Fejer Antal

Salut.  Până găsești aparatul electronic, pune intr-un săculeți de textil, gunoi de pisica și leagă săculețul în compartimentul de motor.  

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad

Util ptr cei care ies frecvent OFF_CAMPING

Sfaturi și masuri de protectie impotriva atacurilor de „rozatoare“ (jderi, hermina, bursuc, sobolan…etc)

 

1. Dupa fiecare atac de „rozatoare“, trebuie efectuata spalarea motorului pentru a elimina mirosul din compartimentul motorului. Rozatoarele lasa mirosuri care ar putea atrage mai multi „frati“!

2. Majoritatea animalelor sunt mici dar extrem de „distrugatori“ (deh, rozator). Proprietarii de automobile se pot apara folosind dispozitive cu ultrasunete si dispozitive de soc electric. Undele sonore din gama, cu ultrasunete sunt incomode pentru jder/hermina si-i tine la distanta de vehicul.Unele animale, se obișnuiesc repede cu tonurile de frecventa, iar atunci numai sistemele de electro-soc sunt eficiente. Poti creea un fel de "gard-electric" ... cu intrerupere atunci cand deschizi capota ! Atentie la animale de companie !

3. Pe termen scurt, si parfumuri (esentele) speciale pot ajuta pe si in jurul vehiculului. „Rozatoarele“ gasesc masina mai putin atragatoare, numai ca, parfumurile se disipeaza destul de repede . Mai ales in mediu umed și in compartimentul motorului fierbinte și trebuie reaplicate cel puțin dupa fiecare calatorie.

 

A). Vezi pe AMAZON !

B).  oferta pe un site german

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

@Fejer Antal, @Mihai-Arad, multumesc frumos amandurora, insa vreau un raspuns strict la subiect!

 

în urmă cu 18 ore, NRLaurentiu a scris:

[...] Asadar: am nevoie de pareri ale celor care folosesc aparate antisobolani la masinile lor. Ma intereseaza sa-mi spuna daca sunt eficiente, ce marca sunt si de unde le-au achizitionat. [...]

 

Documentarea am facut-o deja si am nevoie cat mai repede - magazin din tara. Exclud orice alt fel de inovatii - nisip pipilit de pisica, "parfumuri" etc.

 

Probabil o sa va intrebati de ce mai am nevoie de pareri, daca m-am documentat deja. Pentru ca am avut la un moment dat un aparat cu ultrasunete antitantari care nu-si facea treaba. De asemenea, am avut si un mini aparat cu lumina albastra (caci led-urile acelea nu emit in UV nici cand va zbura singur porcul). Mai mult atragea tantarii in zona, fara sa-i si prajeasca (a fost la Lidl de curand). De aceea am nevoie ca cineva sa-mi confirme sau nu, daca sunt bune aceste aparate antirozatoare. Nu vreau sa mai pierd timp cu returnat produse.

 

Multumesc!

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Update 1: am cumparat o jucarie de la Dedeman.

 

Inca nu am montat-o. Intre timp am parcat intr-un alt loc si am spalat temeinic la o spalatorie auto,  zonele dejectiilor sobolanilor (in spatiul de sub parbriz si compartimentul motorului).

Aseara am zis sa testez jucaria in casa, inainte de a o monta, sa vad daca urechila din dotare, isi misca (macar) urechile. Aparatul piuie o data la punerea in functiune (are si un led rosu). Apoi nu se mai percepe nici un sunet cu urechea umana. Insa nici urechila (tot o rontaitoare) nu a dat semne (cu urechile) ca s-ar petrece ceva care sa-l deranjeze! Sau e surd! :)

Aparatul mai este dotat si cu un al treilea fir pentru a-l opri din functionare atunci cand folosesc masina. Am masurat consumul cand am cuplat si acest fir la alimentare si cand nu si a rezultat: 5, 1 mA (cand simte ca a pornit masina) si 12, 3-14, 8 mA cand scoate ultrasunete. In sarcina variaza pentru ca schimba frecventa (presupun, pentru ca nu scrie nimic despre modul sau de functionare, insa fratii mai mari ai aparatului au o descriere in care se specifica asta). Se aude un usor ticait cand face asta, coroborat cu variatia curentului.

Mai ramane sa-l montez si sa astept... :)

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gabriel I

Cred ca functioneaza mai mult teoretic decat practic.

Am vazut soareci “calarind “ intr-o veselie dispozitive cu ultrasunete.

Mai degraba incearca o deratizare In zona unde tii masina, mai lesne daca stai la curte, dificil la bloc.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Fejer Antal

Am avut o perioada cartite ín jurul casei. Am luat doua tipuri de aparate cu ultrasunete sí vibratii. Cartita a sapat exact unde era infipt aparatul care functiona. Cred ca era curios ce bazaie acolo. Doua aparate destul de scumpe fara nici un rezultat, bani aruncati. Deci cu grija cu aparatele minune.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

@Gabriel I: stau la bloc, de aceea am deschis acest subiect de discutie. Exclud orice alte metode din acest motiv.

 

@Fejer Antal, sa mai amintesc iar de subiectul discutiei? :)

 

Pentru cei care nu inteleg de ce insist pe aceasta metoda si nu adopt una dintre metodele clasice cu capcane si momeli:

- capcane: nu am unde sa instalez asa ceva in compartimentul motor.

- momeli: am sa extrag din definitia din DEX"MOMEÁLĂ,  momeli,  s. f. [...] mijloc viclean folosit pentru a ademeni, [...] hrană pe care o pune vânătorul pentru a atrage vânatul". In cazul sobolanilor - hrana este otravita.

Asadar, eu nu vreau sa atrag sobolanii la motorul masinii! Dimpotriva, vreau sa-i alung! :) Cine nu sesizeaza diferenta pateste precum vecinul care parcheaza langa masina mea. Si-a "impanat" compartimentul motor cu plicuri si pliculete cu diferite momeli otravite, mai demult, dar si in prezent. Rezultatul? I-au ros firele de la faruri! :) Probabil dupa ce au terminat de rontait la el, au venit la mine! :)

 

Ceea ce am vrut sa evit, vad ca nu pot evita: sa invat de la altcineva care are o experienta pozitiva cu astfel de aparate. Asa ca raman cobai pentru acest forum si va voi tine la curent daca mai apar pagube la masina dupa ce montez dracia. Din pacate ineficienta aparatelor se va traduce in pagube pentru mine... :( Patreon? :)

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gabriel I

Imi pare rau ca nu ti-am dat raspunsul pe care il asteptai 😀

Am avut de-a face cu doua infestatii de rozatoare, una la o rulota Felicia in care bagasem Rottweiler-ita peste iarna ( erau geruri mari si ea obisnuita sa stea In apartament la oras) plus mancarea de caini.

Primavara am deschis   usa  rulotei , am lansat pe post de grenade vreo 4 aparate cu ultrasunete. Trei zile mai tarziu  soarecii zburdau bucurosi peste aparatele minune. Erau niste dispozitive care tiuiau f enervant pt om dar inofensiv pt soareci.

A doua experienta a fost cand se stabilise o colonie de sobolani sub padocurile cainilor.

In ambele situatii singura scapare a fost eradicarea coloniei cu momeli de care vorbesti. 

Faptul ca iti fac tie pagube nu are legatura cu momeala vecinului ci cu populatia de rozatoare.

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • NRLaurentiu
      de NRLaurentiu
      Salutare, colegi!
       
      Revenit din micro-concediul cu rulota petrecut la Corbu (urmeaza o minirecenzie a campingului Teepee), am verificat on-line trecerile peste podul de la Fetesti. Cele doua treceri au fost platite in avans pentru auto (cu nr. de inmatriculare al lui). Ieri era verificat doar drumul spre Constanta ca fiind platit, intoarcerea era detectata dar figura ca neplatita. Azi apare si intoarcerea ca fiind platita. Insa a ramas ca neachitata taxa pentru rulota la dus (a fost detectata la dus, la intoarcere nu a detectat-o). Precizez ca stiu prevederile in care se specifica ca un vehicul este considerat si ansamblul dintre auto+(semi)remorca.
       

       
      Intrebare: s-a mai lovit cineva de aceasta situatie? Se actualizeaza mai tarziu si este eliminata din sistem detectia remorcii?
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.