Cris

Campare off la Sadu-Raul Sadului

3 postări în acest subiect de discuţie despre Campare off la Sadu-Raul Sadului

Campare off la Sadu-Raul Sadului

Cris

Salut,

As vrea sa campez in aceasta zona Sadu- Raul Sadului. Este cineva in zona dispus sa-mi dea ceva detalii? Am vazut ca pe drumul spre Raul Sadului sunt cateva poienite si chiar izvoare de unde localnicii se aprovizioneaza cu apa . Am vazut si cateva corturi instalate dar le numeri pe degete. Vrem sa campam doar pe week-end.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Dragos Dumitru Ioan

Buna Cris,  

 

Ma bucur ca am gasit intrebarea ta (am dat peste ea aseara, intamplator) iar de atunci mi-am facut cont pe forum ca sa pot sa iti raspund. 

 

Sadu, Raul Sadului si Valea Sadului sunt locuri foarte frumoase, in care clar merita sa mergi ! Depinde ce vrei sa faci si cum ajungi acolo. Cort, rulota sau 4x4.  Dupa ce iesi din Raul Sadului, valea se deschide si gasesti un drum care isi pierde asfaltul la un momement dat. In zona de drum asfaltat sunt izvoare, si e raul si pajisiti langa rau unde lumea face gratare (e o destinatie foarte convenabila pentru sibieni, de iesit la iarba verde). Acolo o sa gasesti si muzeul Hidroenergetic Sadu 1 (pe parte stanga). Este una din primele hidrocentrale din tara inaugurata in 1896, iar curentul produs de turbinele ei a fost folosit sa ilumineze prima localitate din Romania - Sadu. E foarte frumos de vizitat. In rest, daca iti continui drumul....Asfaltul o sa se termine. Dar zona continua. Drumul neasfaltat e foarte bun (un logan cu o rulota merge linistit pe el) si mai sus pe el o sa gasesti statia de transformare. Acolo e conducta de aductiune de la Lacul Negoveanu. Prin zona asta valea se mai ingusteaza. Eu nu m-as aventura cu o rulota de exemplu, pentru ca ar insemana sa o las parcata pe marginea drumului si ar fi dificil de intors. Dar cu masina, poti merge linistit, o parchezi, treci raul descult, si ajungi la marginea padurii. Acolo poti sta cu cortul (eu asa am facut). Daca vrei sa mergi mai departe, aici incepe sa devina de basm. Daca ajuni pana la Lacul Negoveanu, acolo e superb. Poti sa iesi de pe drum in poienite langa padure sau langa lac. Si lacul e imens. Problema e ca nu cred ca poti sa mergi cu o masina normala pana aici. Te-ar ajuta un Syncro, un 4x4 sau o masina cu o garda la sol mai generoasa. De la Lacul Negoveanu nu prea mai e mare lucru, e un canton silvic, si daca mergi tot inainte pe drumul ala, prin muntii cindrel, ajungi la Paltinis in cele din urma (dar eu zic ca e drum de 4x4 ala). Dar altfel...Daca ramai in zona de asfalt (cand eram eu copil nu era asflat acolo), poti opri oriunde si e loc pentru toata lumea si zona e frumoasa. E ok si cu rulota acolo. E si un lac mic de acumulare acolo pentru apa potabila din Sibiu (o parte). Depinde ce zona iti prieste mai mult, poti sa te plimbi sus si jos pe drum (nu e mare, cred ca cativa km 3-4-5 maxim) si iti alegi ce loc iti place mai mult. 

 

 

 Am cauta o poza de cand am fost la muzeul energetic si una de la campin site-ul nostru.  Noi am iesit de pe asfalt, am mai mers cateva minute, am lasat masina in drum si am trecut raul intr-o poienita. E superb acolo. 

 

Spor si poate ne vedem pe acolo ! 

 

 

 

 

 

WhatsApp Image 2018-02-02 at 10.39.46.jpeg

WhatsApp Image 2018-02-02 at 10.36.43.jpeg

  • Like 3
  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Fara Nume

E foarte frumos acolo, tot merg la gratare dar acum vreau sa merg si cu rulota.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.