Nicu Iancu

Atentie la distribuirea incarcaturii in rulota !

3 postări în acest subiect de discuţie despre Atentie la distribuirea incarcaturii in rulota !

Atentie la distribuirea incarcaturii in rulota !

Nicu Iancu

Asadar, ATENTIE mare la incarcarea rulotei ! Mai exact cand distribuiti incarcaturile in rulota. Sunt sigur ca unii stiu, altii au trecut prin asa-zis-ul balans orizontal ! Acestea au un numitor comun, si anume distribuirea incarcaturii in rulota.

Daca gasim pe cineva mai experimentat sa explice cateva notiuni, ar fi binevenit ! Eu am gasit acest filmulet demonstrativ in acest sens !

 

 

  • Upvote 4

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Traian M

Stim teoria :default_big_grin:, oricum exemplul din videoclip e cam nerelevant ca foloseste pe post de remorca un cadru de aluminiu foarte usor careia ii ataseaza niste greutati mult mai mari si e normal ce se intampla. Dar ca exemplu vizual e ce trebuie ca sa iti dai seama.

 

In realitate rulota are greutatea distribuita destul de bine iar spatiile de depozitare sunt gandite pentru distribuirea ei cat de cat corecta.

Daca nu depasesti viteaza de 90 - 100km/h si mergi linistit nu ai cum sa intrii in balans. Foarte importanta e cupla antibalans care sa aiba placutele de frana din ea netocite, eu le-am schimbat anul asta ca asa mi-a venit  si s-a vazut o diferenta mare de stabilitate a rulotei in mers, se pare ca cele vechi erau tocite si nu-si mai faceau treaba.

 

Incarcarea rulotei o faci in functie de cum are spatiile de depozitare, cum ar fi sub pat si sub canapelele de la dineta, dulapurile de la bucatarie, sifonierele de haine.

Exemplul meu:

- sub pat care e in in jumatatea din spate, tin cortul si betele, masa si 4 scaune camping, un pavilion foisor de 3x3m, si alte echipamente de plaja vara

- in dulapurile de sub chiuveta stau toate oalele, troacele si chestiile de bucatarie, cand merg le bag in niste plase de panza mari si le leg la gat si le pun cat mai fixe in dulapurile de jos.

- in partea din fata sub dineta chiar pe centru am fixata o baterie de 45 de kg, pe laterale tot sub dineta bag gratarul si alte chestii trebuincioase.

- in sifoniere si dulapurile de pe sus bag doar haine si le distribui.

- in compartimentul buteliilor am 2 butelii, roata de rezerva, o plasa cu scule si un bidon de apa gol.

 

O singura data am intrat intr-un usor balans anul trecut in drum spre mare dupa Cernavoda incercand sa depasesc un tir, era si vant lateral si aveam si tachetii la cupla antibalans tociti.

  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Viorel C.

Cateva raspunsuri se afla in topicul din forum, intitulat De stiut!

  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.