• Conţinut similar

    • Adrian D
      de Adrian D
      Bună seara dragi colegi! 
      Sunt posesorul unei rulote Hobby Excellent 495 UFE, din 2017. Astăzi, datorită oboselii și neatenției, la intrarea în curte, am atins coltul din stânga spate al rulotei. În aparență, problema nu pare a fi foarte gravă., dar au fost afectate atât tabla cât și ornamentul din plastic. Vă rog, dacă este posibil și a-ți trecut prin astfel de incidente nedorite să îmi dați câteva sfaturi legate de reparație și materialele ce ar trebui să le folosesc. 
      Mulțumesc anticipat! 
      Seară frumoasă comunitate! 

    • Emanuel F.
      de Emanuel F.
      Salutare grup! as avea nevoie de ajutor vostru, am un mini convector s 78/26 de la Juno, si vreau sa-l il instalez pe rulota deoarece nu am soba pe ea si preturile sunt cam maricele si nu prea  imi permit in perioada asta.
      Problema este ca am duze de GN si as vrea sa le pun pe GPL dar nu gasesc niciunde! am apelat chiar si la un prieten in germania sa sune la producator sa intrebe daca are duze pentu el iar producatorul a spus ca este un model mai vechi si din pacate nu se mai gasesc/fabrica duze pentru modelul pe care il am.
      Intrebarea mea este stiti o persoana care poate modifica duza sau poate are cineva " o duza" pt el. 
      L-am probat si duza lui de GN dar flacara era galbena si am inteles ca nu este Ok. 

       










    • Daniel P
      de Daniel P
      Mă tot intrebam pe unde imi intră apa in rulotă ori de câte ori mă prindea ploaia pe drum. In staționare n-aveam nici o problemă, dar când ploua si eram in deplasare cu rulota, pentru mine era un coșmar. Ajungeam la locul de campare si in loc sa ma relaxez cu o bere, trebuia să scot mocheta afară să se poată usca. 
      La revenirea din concediu de anul trecut, am identificat in sfârșit problema. In urma unei explozii de acum câtiva ani, s-a spart evident și podeaua rulotei pe care am reparat-o la vremea respectivă si am descris operațiunea la momentul respectiv in Reparatie podea rulota. Singurul loc pe care nu-l verificasem era carenajul de plastic de deasupra roții, imposibil de observat dacă nu dai roata jos. 
      Când am revenit din concediu, am dat ambele roți jos si așa am observat că unul din cele două carenaje era spart... așa că apa aruncata de roată in timpul mersului, patrundea pe acea spartură in rulotă, ca la ea acasă.
      Am demontat aripa, apoi carenajul respectiv prins din fabrică cu ajutorul unor capse care unele au putut fi scoase, altele mai ruginite s-au rupt.
      L-am spalat, am apropiat marginile spărturii si le-am lipit provizoriu cu un letcon. Apoi am aplicat cu pensula rașină și fibră de sticlă atat pe interior cat si pe exterior, fiind acum mai rezistent decat a fost din fabrică. 
      Găuri pentru holzșuruburi pe margine, pentru că aveam i-am aplicat si două mâini de vopsea clor-cauciuc,  sikaflex 11 FC si l-am prins inapoi de podea, rezolvând definitiv problema care mi-a dat atâta timp batăi de cap. 
      Numai bine tuturor si vacanțe frumoase! 













    • A. Traian
      de A. Traian
      Am inițiat acest topic pentru a știi cum pot reda aspectul și funcționalitatea inițială a șinei de aluminiu pentru cort.
      A mea e puțin "creață".
      Cred că intervenția cu ciocanul nu-i indicată și aș vrea să aflu cum o pot îndrepta că să-i redau forma inițială sau dacă e cineva care a rezolvat aceasta problema și cum. Eventual daca există vreo sculă dedicată pentru asta 🤔.
    • Mitel Corici
      de Mitel Corici
      Am promis ca o sa revin cu rulota mea englezeasca Garland fabricata in ‘99 pe care am cumparat-o in Iulie 2018 .
      Dupa o analiza sumara la cumparare, am decis sa o cumpar, fiind dispus sa imi bag mainile in ea, sa o fac asa cum imi place.
      Surpriza a fost mai mare decat ma asteptam, asa ca de la cateva urme de infiltratii pe coltul din stg fata, am reusit sa o fac bucati.















































  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.