Viorel C.

Deplasarea rulotei cu doua axe

5 postări în acest subiect de discuţie despre Deplasarea rulotei cu doua axe

Deplasarea rulotei cu doua axe

Viorel C.

Am considerat sa deschid acest topic, care este continuarea discutiei De stiut!! pentru o mai buna si o mai simpla cautare in forum.

Despre deplasarea unor rulote pe doua axe, personal, nu am avut niciun fel de problema ca sa pot mentiona vreun aspect.

Ce pot scrie, este faptul ca "stau" bine dupa masina (am adus trei modele), iar datorita greutatii, deplasarea este mai lenta, pana se "lanseaza" la drum.

La comenzile de manevrare (parcare, iesire, mersul in spate), se observa o oarecare ingreunare a manevrelor, scriu asta probabil din cauza ca m-am obisnuit cu rulotele pe o axa.

Asta consider eu, dar sper sa posteze si altii concluziile lor, ca doar nu ce scriu eu, poate fi luat ca model.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Boicilaurentiu

Vio, dar vis a vis de balans ce ai simtit la cea cu doua axe?Tot asa se balanseaza in depasirea tir-urilor sau nu? ptg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Viorel C.

Nu pot scrie ceva ce nu am intalnit sau patit la drum, asa ca despre balans nu am ce sa scriu, findca, nu am simtit ceva care sa ma ingrijoreze.

Asa cum am scris, se pozitioneaza bine la drum si in permanenta ai senzatia ca este stabila, poate si din cauza deplasarii mai ponderate, stiind mereu ce greutate este in spate.

Ca ma mai "i-a valul" cateodata, este firesc, dar mersul meu de obicei este constant, la 85-90 km/ora si intotdeauna in spatele unui TIR, la 15-20 de metri distanta.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
S. Simion

Ce am putut constata după un periplu de câteva săptămâni şi vreo 6000 km cu rulotă cu două axe în spinare: 

* L-am întrebat pe suedezul de la care am luat-o de ce nu are cuplă antibalans şi dacă nu are el cumva una care să poată fi montată. Ăla a început să râdă îngăduitor şi mi-a zis că nu ştie cum e prin România, dar la ei nu există rulotă cu două axe şi cuplă antibalans, din motiv că nu e nevoie de aşa ceva. Drumul parcurs apoi înspre nord şi către casă m-a edificat: nici cea mai mică tendinţă de intrare în balans. E drept, nici Polarul cu o axă nu mi-a dat astfel de emoţii, dar ăla are cuplă antibalans pe proţap. În concluzie, o rulotă cu două axe e de recomandat pentru cei care se tem de apariţia balansului.

* Manevrarea cu spatele, cu maşina, a fost la fel ca şi la rulotele cu o axă pe care le-am avut. N-am simţit nicio diferenţă.

* Manevarea cu mâna, în schimb, e mai grea decât la cele cu o axă. E nevoie de muşchi serioşi. Aş zice chiar că, pentru cine are rulotă cu două axe şi nu e prea priceput la manevre cu spatele, e recomandabil un mover sau 2-3 amici forţoşi, care să ajute.

* Demarajul mi s-a părut aproximativ la fel ca şi la Polarul cu o axă, deşi între ele e o diferenţă de greutate de vreo 100 kg. Greutatea asta suplimentară s-a simţit, însă, la consumul maşinii. I-a fost mai sete un pic decât cu cealaltă rulotă, însă, asta se poate datora şi frigului crâncen prin care am mers zile în şir.

* Am dormit o noapte într-o parcare, forţat de un viscol, fără să mai cobor picioarele de fixare şi fără să mai desprind rulota de pe maşină. A fost foarte stabilă şi aşa.

Pe scurt, e mai lejer din punct de vedere al şoferului să tractezi o rulotă/remorcă cu două axe decât una cu una singură. Dacă-mi mai amintesc şi alte detalii legate de subiectul de aici, o să revin.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Levi N

Daca vrei sa manevrezi manual mai usor rulota cu doua axe, incearca sa ridici la maximum piciorul de sprijin in asa fel incat axa nr.1 sa fie suspendata sau cat mai putin in contact cu solul.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.