Vizitator

Cabana de vanatoare Valea Putnei

2 postări în acest subiect de discuţie despre Cabana de vanatoare Valea Putnei

Cabana de vanatoare Valea Putnei

Vizitator

Pe raza satului Valea Putnei, in partea dinspre Muntele Giumalau, se afla in trecut un domeniu de vanatoare regal. In acest scop, in Poiana Itcani a fost construit in anii '20 ai secolului trecut, un Castel de vanatoare, care a gazduit pana dupa al doilea razboi mondial, partidele de vanatoare ale Casei Regale.Cabana este amplasata pe fondul de vanatoare al Ocolului Silvic Pojorata, in zona numita Poiana Itcani, izolata la 6.4 km de satul Valea Putnei apartind de comuna Pojorata.

Accesul spre cabana se face pe drumul forestier Valea Putnei, plecand de la intersectia acestuia cu drumul european E 576 Campulung Moldovenesc - Vatra Dornei, si parcurgand 6, 4 Km pe drum forestier bine intretinut, cu indicatoare si bornat.

Coordonate GPS:N - 47, 434 º ; E - 25, 397 º.

Prt£ul este de 70 Ron / camera,  sau de 300 Ron toata cabana/ 24 ore.

Deasemeni , in urma discutiilor avute cu seful de ocol, se accepta accesul cu rulota in urma unei cereri adresate prin fax la 0230 236 283.

Alimentare cu apa se face din multele parauri existente, iar camparea se poate face chiar langa cabana(unde exista posibilitatea alimentarii cu energie electrica) sau daca doriti in alta parte pe multiplele poieni existente in zona.

OBIECTIVE:

Aria Protejata Codrul Secular Giumalau, Varful Giumalau, Poienile Ciungi, Fieru, Schituri, Pastravaria Valea Putnei.

TRASEE :

1.Cabana → Aria Protejată Codrul Secular Giumalău → Vârful Giumalău (1856 m); 
2.Cabana → Drum forestier Ciungi Drept → drum T.A.F.( u.a. 131/132/133 , practicabil pentru Aro, Jeep, A.T.V.) → Poiana Ciungi → Cabana Giumalău → Vârful Giumalău (1856 m) ; 
3.Cabana → Drum forestier Fieru → Poiana Fieru (Obcina Mestecănişului) → 2 Schituri Mănăstireşti → 2 Cabane Mestecăniş (la DN 17); 
4.Vizitarea Păstrăvăriei Valea Putnei 

Ce mai pot sa spun , noi mergem de 5 ani acolo si ne simtim ca in paradis.

Nu este semnal la telefon.

qtug.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator

Eram dator cu un raspuns:

Camparea se face pe baza unei cereri adresate prin fax la Ocolul Silvic Pojorata-0230 236 283.

Pretul pe zi este de 20 lei , fara curent.Daca vrei sa te alimentezi cu energie electrica , se vorbeste cu cabanierul si contra unei sume modice te bransezi.Noi mergem cu doua bidoane de vin si suntem serviti imparateste.Doamna Dorina ne asteapta cu ciorba calda.

La intrare in rezervatie sunt pubele de gunoi.Nu se face focul pe iarba. Perturbarea linistii in sit prin orice fel de mijloace (strigate, pocnitori, folosirea de echipamente audio) este strict interzisa.

Pentru cei fara rulota se poate inchiria cabana cu 4 camere, pretul este de 70 lei / camera sau de 300 lei toata cabana/ 24 ore. Cabana mai dispune de un living cu o suprafata de peste 60mp( in foto se vede numai o parte), cu bucatarie proprie.

Locul unde se amplaseaza rulotele  se numeste Poiana Itcani si are originea in fostul domeniu de vanatoare regal (Domeniile Coroanei) pe care era amplasat (la 500 de metri de cabana) si fostul Castel de Vanatoare construit in 1920 si care a ars in totalitate intr-un incendiu in anul 1958. Castelul gazduia pana la al doilea razboi mondial partidele de vanatoare ale Casei Regale.

Posibilitati de agrement:

- vanatoare la speciile cerb, caprior, urs, lup, mistret si cocos de munte pentru vanatori autorizati;

- pescuit la pastrav pe paraul Valea;

- vizitare rezervatiei naturale Codrul Secular Giumalau;

- turism spre masivul Giumalau pe traseele turistice marcate;Aici se cresc puieti de pastrav "fantanel", "curcubeu" si "indigen". Aceste soiuri de pastrav au devenit o delicatesa cu ajutorul silvicultorului Otto Zalutschi, locuitor din sat, care in anii 50 ai secolului trecut a avut ideea de a-l prepara intr-o noua reteta: afumat la foc molcom din crengi rasinate si inabusit in cetina de brad. Astfel s-a creat "pastravul la cobza".

- plimbari calare sau iarna cu sania trasa de cal (are nea Costica padurarul niste cai....);

Pastravaria Valea Putnei este infiintata la sugestia regelui Carol I.Aici se cresc puieti de pastrav "fantanel", "curcubeu" si "indigen". Aceste soiuri de pastrav au devenit o delicatesa cu ajutorul silvicultorului Otto Zalutschi, locuitor din sat, care in anii 50 ai secolului trecut a avut ideea de a-l prepara intr-o noua reteta: afumat la foc molcom din crengi rasinate si inabusit in cetina de brad.

Astfel s-a creat pastravul la cobza.Asa spune padurarul!

Zb7eOy.jpg

JIBwFU.jpg

5zooFG.jpg

kxfatp.jpg

HJbZzs.jpg

jMuhbL.jpg

05EcxS.jpg

jI7EFO.jpg

Vynzd4.jpg

tU20iX.jpg

utbGAQ.jpg

cRUtyF.jpgxX3nlj.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Marius Radu
      de Marius Radu
      Va salut,
      Intentionez sa merg de 1 Mai pe langa cabana Voina , jud Arges.
      Stie cineva sau a fost pe acolo prin zona , un loc unde se poate campa off sau oricare alta zona unde sa poti sta linistit , fara a avea probleme cu proprietarul, padurarul, etc ?????
    • DacianMihai
      de DacianMihai
      Un loc minunat, cu conditia sa mergeti in cursul saptamanii altfel e posibil sa nu gasiti loc de campare. Se ajunge la Manastirea Sambata, la intersectia unde se face la dreapta pentru a ajunge in parcarea manastirii. Nu faceti dreapta ci continuati pe drumul asfaltat pentru inca cateva sute de metri.  Asfaltul dispare ramanand macadamul.  Continuati pe drumul ce are raul in stanga si gardul manastirii in dreapta pana aproapate de termninarea gardului.  Acolo se face la stanga o poteca suficient de lata sa intrati cu rulota sau camperul.  Este loc in poienita pentru 5-6 rulote.  Apa din rau e buna de spalat nu de baut, ca mai sus mai deverseaza unii mizerie in rau.  Apa de baut gasiti la manastire sau la izvorul parintelui Arsenie Boca, cam 30 min. de mers agale pe jos.  Se pot face drumetii la Cabana Sambata sau chiar creasta Fagarasului.
       
       
    • Alin Mihaila
      de Alin Mihaila
      O alta locatie off-camping este in apropierea localitatii Leresti, Arges, in vecinatatea cabanei Voina. Locatia este frumoasa, daca nu aveti norocul sa nimeriti in preajma unor bizoni urbani cum am avut noi. In drumul spre cabana puteti admira si frumusetea barajului Rausor







  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.