Dascalescu Constantin

Ce lipseste camping-ului din Romania? Eu vreau sa il fac.

36 postări în acest subiect de discuţie despre Ce lipseste camping-ului din Romania? Eu vreau sa il fac.

Ce lipseste camping-ului din Romania? Eu vreau sa il fac.

Costin Lipan

@Bogdan D., pentru fiecare "ideal" inseamna altceva.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Mihai-Arad

Salutare :rulotisti:

Uffff, uffff .... :default_doh:

Dezbateti subiectul mai ceva ca cei din "casa-poporului". Aia cu mega-giga-ulta proiecte (Master-Plan) incl. studii de fezabilitate pentru un "pumn de marafeti" (deloc, putini!) din banii mei si ai tai... Plan, idee, structura, suprafata, calitate, necesitati & utilitati ...

Asta se-ntampla si aici.

 

Ce-mi place mie la noul "mega-super-ultra-giga proiect" nemai vazut si nemai auzit in toata Europa?  [Mega-ulta-giga bla-bla-bla de 10.000m², dar care se rezuma pt inceput la 5.000m²]

E imprejmuire anti-urs si hoti! :default_big_grin:  Sa-ntelegem ca cei din Guvern nu trec/nu sar gardul? Ce bine si ce fain ar fi!!!

De urs mie nu-mi este frica. L-am intalnit face-to-face de 2 (doua) ori (Sovata). Dar, ce-ti pot spune e, ca cel mai periculos animal este .... omul. Ursul isi cauta hrana p'acolo pe unde omul si-a insusit din habitatul lui....Dar asta-i o alta tema dintr-un alt "mega-giga-ulta proiect" al celor cu gulerele-albe si cureaua de la pantalon , la prima gaura.... :default_big_grin:

 

La 5.11.2021 la 15:24, Dascalescu Constantin a scris:

Toate celelalte se vor plăti conform consumului propriu dar prețul pe unitate va fi de normalitate.

Revin cu întrebarea: cat ați fi dispuși să plătiți în aceste condiții?

Dar, tu la cam cat te-ai gandit ? Ai idee cat se platesc la campingurile din apropiere?

Eu, as plati nici mai mult nici mai putin decat "nika".... Apropo, cripto-monedele sunt acceptate? Daca la noi nu-s (re)cunoscute, pe afara (in tarile cu apa-calda, vorba colegului @Raul G) sunt acceptate.

Daca unii sunt dispusi sa plateasca 60-80-100 lei, ...marea majoritate prefera... off-camping. De ce? Ptr simplul fapt ca, tare fein e in natura...

 

La 4.11.2021 la 1:52, Dascalescu Constantin a scris:

Am fost pana acum in camping-uri atat in afara tarii cat si in Romania, ca turist/vizitator.

[....]

Dar aici, ne spui altceva....

 

Rasfoind pe ici-colo, am dat peste acest topic. Oare ce s-a intamplat cu initiatorul, ... cu ultra-extra-giga bla-bla-bla proiect?

 Pandemia, bat-o vina! Schimbari la etajul superior" al conducerii ... Ah, ... stiu, a pierdut Trump alegerile si... Nu spun, sa nu deranjez.

vezi si topicul de mai jos

 

 

@Dascalescu Constantin , iti urez sincer, SUCCES in realizarea acestui proiect!

 

TIMPUL, (dusmanul meu) le va rezolva pe toate (pozitiv sau negativ)!

 

Modificat de Mihai-Arad
add_icon
  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Catalin

Salutare si felicitari pentru initiativa !

O sa-mi exprim si eu cateva ganduri legate de acest proiect.

1. 35-40000 euro pentru ce ti-ai propus sunt bani putini.

2. Te-ai gandit ce potential turistic are zona respectiva ? Cred ca aceasta analiza ar trebui sa o faci in primul rand. Sau altfel spus, ce ar face turistul timp de 3-4 zile daca ar campa la tine ? Daca singurul argument e apropierea fata de Sibiu, nu e suficient. Oricum ar fi, 20 de km nu e o distanta care poate fi parcursa lejer cu bicicleta. Asta in prima zi. Dar in ziua a 2-a ? A 3-a zi ? Daca nu sunt obiective turistice, macar o poveste are zona ? O icoana care plange, un "stejarul din Borzesti", o balta cu crapi aurii ? Tu trebuie sa-ti raspunzi. Daca nu poti "lega" turistul de zona respectiva nici nu-l vei putea fideliza. Ori fara fidelizarea clientului, restul "e pustiu" Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeste...:) E valabil in toata lumea in turism.

Nu compara o zona de munte cu marea... Marea, prin simpla ei localizare, e asociata cu vacanta, cu soarele, cu iubirile tineretii... produce nostalgie, amintiri si de aceea e preferata de turisti. Marea e una si are povestea ei pentru fiecare dintre noi.

3. Dupa ce iti vei raspunde la pct.2 vei gasi raspuns si la intebarea legata de preturi. Da, raspunsul e legat si de conditiile oferite, dar turistul vine, in primul rand, pentru ceea ce ofera zona in sine. Cel mai ultraluxos camping si, in plus, si cel mai ieftin, daca va fi amplasat in mijlocul Baraganului tot se va inchide in 2 ani din lipsa de turisti. Linistea si relaxarea sunt ok pt 1-2 zile, dar apoi intervine dusmanul cel mai agresiv: plictiseala. Trebuie sa te gandesti si la asta.

4. Daca citesti acest forum pare ca rulotismul este dezvoltat in Romania. Daca iesi in afara forumului vei vedea ca nu e asa. Si in vestul Europei rulotismul este un turism de nișă, dar la noi ce sa mai zic :). Uita-te pe Facebook si vei vedea ca marea majoritate a celor care isi doresc o rulota vor una in jur de 2500 euro care sa fie "fara mirosuri si infiltratii"... si eventual sa fi fost parcata in ultimii 20 de ani intr-o sufragerie... poate or exista, dar acest tip de turist nu va plati mai mult de 50 de lei/noapte si va solicita si conditii de lux pt animalul de companie... Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar "si cu slanina in pod si cu sufletul in rai..." Multi din acesti turisti privesc rulotismul ca pe un mijloc de a plati mai putin decat la o pensiune/hotel si mai putin ca o alta modalitate de a face turism.

5. Personal, mi s-ar parea o greseala sa stabilesti tarife diferentiate pentru cei care isi doresc sa se cazeze intr-un camping de 5 stele, dar sa plateasca doar parcela si locul de deversare al toaletei pt ca, vezi Doamne, ei au wc si dus in rulota... Dar aleea pe care circuli ? Dar iluminatul public ? Dar gardul viu pentru intimitate ? SI toate celelalte cerinte extra care dau stelele campingului ? Pentru ele ar trebui sa plateasca proprietarul, nu-i asa, ca doar campingul e un motiv de mandrie pentru el si familia lui :) 

6. Pe de alta parte, daca o privesti ca o investitie pentru viitor, pentru peste 20 de ani, cred ca poate fi fezabila. Si cand spun asta ma gandesc ca fenomenul offcamping nu va mai fi tolerat mult timp nici in Romania. Si asta pentru cam trebuie sa intelegem, ca nu exista suprafata de pamant care nu apartina cuiva: ca e proprietate privata a unui cetatean, ca e proprietate privata a localitatii sau a statului, ca e proprietate publica, fiecare metru de teren apartine cuiva. Faptul ca in prezent autoritatile locale nu-si valorifica dreptul de proprietate al terenului din jurul localitatii este pentru ca inca primesc bani de la bugetul de stat. Dar multe din terenurile pe care azi se campeaza off apartin acestor localitati sau unor cetateni care, mai devreme sau mai tarziu, se vor trezi... Urasc intrebarile de genul: De unde sa stiu dom'le, ca nu era ingradit ? Daca e a lui sa-si puna gard... Si uite asa ar trebui sa traim intr-o tara a gardurilor pentru ca unii cred ca daca nu e gard li se cuvine - va aduceti aminte de V.Cerbului ? horror...

Cred ca am scris destul si s-ar putea sa-mi iau si ceva hate :):) 

Succes !

  • Like 7

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dascalescu Constantin

Va mulțumesc tuturor pt implicare. Sa te oprești din ce faci și să pierzi 10 min exprimând opinia pt mine înseamnă mult. 

Am cântărit  toate ideile voastre, toate ideile mele și tot așa.  

Grătarul va fi permis inclusiv cu cărbuni, dar nu pe sol. Este singurul lucru concret pe care îl pot spune acum.

Weekendul acesta am avut mai multe întâlniri cu rulotisti experimentați.

Am mai multe întrebări indoieli acum decât la începutul discuției...dar proiectul va merge înainte.

Din toate discuțiile live, mesajele voastre cât și alte informații adunate , am ajuns la concluzia că trebuie să stabilim tipul/ caracterul de camping posibil in raport cu zona de amplasare. Pe scurt:

camping ca popas de o zi max doua când ești pe drum către altă destinație

sau

 camping de "sejur"/3-4 zile unde tu ești destinația finală pentru că oamenii au atracții în zona care sa le de-a activitate în toate cele 4 zile.

 

In acest sens, marți voi avea o întâlnire cu UAT a zonei în cauză pt că au un proiect pe fonduri de turism montan care presupune omologarea unor trasee de  hiking, mountain bike și altele. Trebuie sa vad in ce stadiu se află ei.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Lungu Marin

Succes pentru realizarea proiectului.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Metoni Cristian

Salutare,

 

Inca o recomandare , referitoare la grupul sanitar /dusuri, toalete , chiuvete - spatiu inchis , cu posibilitate incalzire , ca sa ai clienti si iarna; tendinta majoritare la noi este sa inchida campingurile cand vine inghetul , sau sa te descurci fara acestea;

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius Viorel

La ce se doreste in a se construi aici nu e pentru Romania. Adica pretul de campare va fi foarte mare pentru romanul de rand. Eu zic undeva la 200ron/zi cu tot cu consumul tau zilnic de curent si apa. Ba poate mai mult pentru cei cu rulote mari cu axa dubla. Deci eu zic ca nu vei avea succes. Nu vreau rau la nimeni dar vad ce este in alte parti. Lumea generala ocoleste preturi de genu asta ca deja mergi la hotel peste 200ron/zi. Daca se vrea un camping mai exclusivist atunci da, nici o problema. Oferi servicii premium si ai preturi premium. E ok.

In rest, putini bani pentru a realiza ce s-a zis, parerea mea...

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Bogdan Lungu

salut.

 

practic acest "sport" de cca trei ani iar de 6 luni am propria autorulota. am vizitat si europa in campinguri "orasenesti" si romania in campinguri amenajate in spatele pensiunii si campinguri din grecia pe malul marii. tot timpul cu autorulota, nu am tractat niciodata o rulota.

referitor la proiectul tau, pentru mine daca discutam de un camping in apropierea sibiului, cel mai important ar fi legatura facila cu orasul prin transport public. daca discutam de un camping ce nu are legatura cu orasul va trebui sa am ce sa fac in zona in apropierea campingului. eventual sa-mi inchiriezi niste biciclete sau o masina electrica sa ma plimb prin zona. am fost in zona hunedoara. noaptea stateam in camping, ziua plecam sa vizitam cu coviltirul dupa noi si nu vrei sa afli cum am parcat o autorulota de 7.50 m in parcarea aglomerata de la castelul huniazilor. 

in rest eu nu vad necesara o gura de deversare la 2-3 locuri de campare. pot sa-mi duc autorulota la gura de deversare mai ales ca eu folosesc foarte mult facilitatile campingului deci nu produc asa de multa apa gri. 

in rest partea cu digitalizarea e un mare plus.

 

referitor la buget, am citit cateva posturi in urma o suma de 35.000 - 40.000 euro. la o suprafata de cca 5500 mp este foarte mica. acesta este bugetul in urma intocmirii proiectului? 

 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Lucian Prodan

Suna bine. Abia astept sa ajung in camping.

Cu umbra sa ai grija... Dar ptobabil e nevoie de cativa ani sa creasca copacii...

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

@Dascalescu Constantin 

 

Cum mai merg lucrările/ amenajările?

Poate ai timp să atașezi și niște poze... pentru mine, pentru noi toți care am scris pentru acest topic...

 

Spor în toate!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad
La 8.11.2021 la 0:50, Dascalescu Constantin a scris:

Pe scurt:

camping ca popas de o zi max doua când ești pe drum către altă destinație

sau

 camping de "sejur"/3-4 zile unde tu ești destinația finală pentru că oamenii au atracții în zona care sa le de-a activitate în toate cele 4 zile.

In acest sens, marți voi avea o întâlnire cu UAT a zonei în cauză pt că au un proiect pe fonduri de turism montan care presupune omologarea unor trasee de  hiking, mountain bike și altele. Trebuie sa vad in ce stadiu se află ei.

:default_109:

What? .... Bla-bla-bla

Daca ei .... parca eu....  o sa vedem, ...o sa ... Baliverne :default_doh:

Inca o poveste "cusuta cu ata alba (vizibila din prima pagina!)" , si, sa vedem cat de greu si cat de incurcate-s drumurile catre --> "SUCCES" sau succesuri ! :)

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Fane Livadariu
      de Fane Livadariu
      Buna ziua tuturor, la jumatatea lui august pornim (pentru prima data) cu rulota in concediu...am ales Campingul Dorul Pescarului, urmeaza sa confirmam rezervarea. As dori sa aflu pareri de la cei ce au poposit deja acolo...sincer noi am ales pentru piscina (copii) si pescuit (eu) si nu in ultimul rand zona de la poalele Fagarasului  
      Multumesc pentru eventualele raspunsuri si va doresc tuturor concediu placut si multa liniste ;)
       
      https://cucortu.ro/camping/camping-dorul-pescarului/336
    • Fejer Antal
      de Fejer Antal
       Am nevoie de sfaturi de la cei priceputi.  Am o rulota Hobby 430T din 1990, iar un prieten a adus acum din Germania un Dethleffs din 1991 cred ca de 5, 30 m. Intrebarea este daca merita sa vand rulota mea si sa o cumpar pe a lui.
      Ca dotari sunt la fel, mai putin Dethleffs-ul care nu are wc, ; are doar cabina dus. Nu are panou solar, cort si cupla antibalans.
      In rest ambele sunt in aceeasi stare tehnica.
      Pe mine ma atrage dimensiunea mai mare a rulotei Dethllefs.
      Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si cu pareri.
      Multumesc.
      Cu stima.
    • Kinga
      de Kinga
      Buna ,
       
      Dupa cum mentionam si in prezentarea de membru nou, dorim sa achzitionam prima noastra rulota. Ne-am documentat si noi putin, am citit pareri, pana acum din cate am vazut, majoritatea dintre voi recomandati rulotele europene, nu cele englezesti. In tara am vizitat doua parcuri de rulote pana acum, cel de la Oradea si cel din Cluj, plus inca 2 vanzatori particulari, dar nu am gasit nimic care sa ne convinga ca isi merita banii. Am mai gasit pe net cateva parcuri "mai aproape de noi", unul in Timisoara ( din cate am vazut au doar rulote englezesti, allkrisautomobile se numeste ) si doua in Targul Secuiesc ( Parc Rulote Ask Caravans si Rulotepark ) . Intrebarea mea este daca, din ce stiti voi, se merita o deplasare in aceste locatii sau sa ne reorientam spre altceva? Mentionez ca luam in calcul si o deplasare in Olanda ( drumul, masa, cazarea ne-ar fi asigurate ), dar ceea ce ne tine in loc ar fi costurile aducerii rulotei in tara.
    • Catalin Visan
      de Catalin Visan
      Intentionez sa fac un tur prin Bucovina si Maramures cu sefa mare, sefa mica ( 9 ani ) si mofturosul (16 ani ), asa ca a trebuit sa mai adaug in traseu si ceva pentru copii. Va rog sa-mi sugerati locatii si obiective turistice dar si daca este ceva de evitat, ori drumuri de ocolit. Va multumesc cu prietenie. https://docs.google.com/spreadsheets/d/17wk_apxfP09Ybc02kXwj0B3EsX1ctgkNDoU9vzr7ZWo/edit#gid=0
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.