Mihai-Arad

Harta campinguri Croatia

2 postări în acest subiect de discuţie despre Harta campinguri Croatia

Harta campinguri Croatia

Mihai-Arad

Salutare :cu-rulota: ...

Va atasez harta cu camping-uri din Croatia (cele mai polulare!)- o adevarata destinatie din Europa (pentru inceput).
Te va ajuta (sper!) sa-ti gasesti campingul ideal pentru o vacanta de vis ....

Vacanta placuta si, ... mult-mult soare!

 

2021_Kroatia-Maps.PNG.c3487629866059a4baf020942a08f645.PNG

 

 

  • Like 2
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Mihai-Arad

Cateva randuri despre Croatia....si de ce-as alege aceasta destinatie pentru o vacanta de vis.

 

"Croația este una dintre cele mai frumoase țări mediteraneene și are multe de oferit in privinta turismului: plaje pentru scăldat cu o calitate excelentă a apei, situri romane antice în peisajele deluroase din Istria, paradisuri de navigație în Golful Kvarner, insule magnifice și experiențe naturale impresionante în numeroasele parcuri naționale. Această versatilitate face din Croația o locație de vis pentru prietenii de camping - indiferent dacă ajungeți în propria rulotă sau rezervați o casă mobilă complet echipată. Deosebit de frumos: Numeroase campinguri de familie cu multă intimitate nu sunt neobișnuite în Croația. Copiii se joacă în parcuri de alpinism sau în zone mari pentru scăldat. În plus, unii operatori de camping au investit foarte mult în ultimii ani pentru a îmbunătăți calitatea. În consecință, campingurile din Croația sunt populare printre turiștii germani, al căror număr crește de ani de zile. Cel mai recent, aproape o treime din toți vizitatorii Croației și-au petrecut vizita în camping.
Cele mai bune regiuni de camping din Croația: Istria, Dalmația și Golful Kvarner.

Istria
Dacă preferați o călătorie mai rapidă, ar trebui să vă amintiți nordul țării pe peninsula Istria sau frumosul golf Kvarner cu insulele Krk, Cres sau Losinj. În special frumoasele orașe vechi Rovinj și și zonele viticole din regiune care merită vizitate.

Insula Krk
De asemenea, ușor accesibilă este insula Krk, care este conectată la continent prin podul auto. Taxe de pod este una semnificativa (parca 4 euro era in 2017!) Din Arad sunt in jur de 780 kilometri (prin Ungaria) ca să ajungi pina aici. Nu ratați peisajul carstic spectaculos al Lacurilor Plitvice (am scris despre acest parc national pe forum)– acesta este cel mai vechi parc național din sudul Europei. Aceste lacuri frumoase în apă verde turcoaz curg prin munți în mai multe cascade și oferă un spectacol natural impresionant. Nu e de mirare Pierre Brice și echipajul de filme Winnetou au ales locul ca fundal pentru frumusetea sa uluitoare.(eu as spune magnifica!)

Dalmaţia

Puțin mai departe, dar încă foarte ușor accesibilă pe autostradă, se află Dalmația, în sudul Croației. Peisajul este traversat de creste montane accidentate și atrage iubitorii de natură cu parcuri naționale spectaculoase și orașele fermecătoare Dubrovnik și Trogir (ambele orase le recomand cu toata dragostea)- ambele aflate in Patrimoniului Mondial UNESCO.
O destinație interesantă de excursie în timpul vacanței anuale sunt cascadele Krka (spectaculoasa; deasemenea, daca esti in apropiere o recomand!), care plonjează peste 46 de metri în adâncuri. Excursioniștii sau pasionații de alpinism ar trebui să facă cu siguranță o excursie la canioanele spectaculoase din Parcul Național Paklenica de lângă Zadar."

 

Referitor la "maps-ul" de mai sus;

L-am transpus pe sistemul de navigatie (auto) Garmin, dar si pe un sistem outdoor (Garmin) care iL folosesc montat la bicicleta sau pur si simplu cand vizitez un oras din Europa.:default_109:

IMG_2021_05.22-HR_Ende_Garmin.PNG.5e2e807033ebd20d61a9c78ee115f932.PNG

 

IMG_2021_05.22_HR_Maps_Garmin_Ende.PNG.5a103f612d331eda5589571c15ecd156.PNG

 

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.