Daniel P

Butelie gaz din material compozit

13 postări în acest subiect de discuţie despre Butelie gaz din material compozit

Butelie gaz din material compozit

Daniel P

Salutare prieteni  :rulotisti: ! 

Vreau să vă informez despre o ofertă atractivă zic eu,  pentru cei care vor să-si schimbe vechile butelii din metal de pe rulota sau camper, cu unele mult mai ușoare din material compozit in sistem buy-back.

Se oferă un discount de 100 lei la predarea unei butelii fară guler, astfel că butelia din compozit se poate achizitiona cu 350 lei. Sau 180 lei la predarea uneia cu guler și se mai plăteste 270 lei pentru achizitia noii butelii din compozit.

Detalii mai jos... :salutare!:

https://auto-rulota.ro/tehnice/livrare-gratuita-la-domiciliu-butelii-de-gpl/

Modificat de Daniel P
 • Like 12
 • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Scarlat Mihai

Salut Daniel

interesanta si foarte utila informatia, vom scapa de greutatea celor doua butelii din magazia din fata si vom echilibra mai bine greutatea pe carlig.Poate cu timpul vor deschide si prin Ploiesti ca suntem destui cu melcii in spate.

Numai de bine la toata lumea.

 • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu R.

Multumim. ceva util :salutare!:

 • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gigi Gavrila

Multumim! ce diferenta mica este intre una de 24 si una de 12.

 

 • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dragos M

Eu am asa ceva de vreo 2-3 ani, nu sunt sigur ca e la fel dar tot din fibra este... si chiar e foarte usoara si ce e cel mai important vezi prin ea cat gaz mai este... :default_big_grin:

Daca vor venii si in Prahova as schimba-o si eu cu una noua daca e la fel...

 

Pentru cei care doriti detalii, aceasta este site-ul oficial al firmei http://www.etagas.ro/ care comercializeaza si incarca aceste butelii de care spune @Daniel P in primul post.

 • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Bogdan C.

Foarte interesant. Ar merita discutat cu furnizorul daca nu de pot monta si supape de alimentare, intrand astfel in legalitate la incarcarea buteliilor, trasformandu-le tot odata in rezervoare de gpl.

 • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ovidiu-Betty
31 minute în urmă, Bogdan C. a scris:

Ar merita discutat cu furnizorul daca nu de pot monta si supape de alimentare,

Din articol reiese că se va putea și asta, cu adaptor (tot de la ei), pentru alimentare directă de la pompa gpl.

IMG_20210318_113930.jpg.42c622812b5928129274636463d0614c.jpg 

 • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ovidiu-Betty

Foarte util articolul ! :OK:

Mulțumim @Daniel P:noroc:

Sperăm ca în cel mai scurt timp să împânzească toată țara cu puncte de schimb și să pună pe piață și buteliile la care făcea trimitere și @Bogdan C..

 • Like 4

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Bogdan C.

@Ovidiu-Betty ai rasfoit mai mult decat mine. Eu n-am ajuns pe acolo. Multumesc de observatie. Afteptam cu deschidere kitul complet.

 • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vali Popa

Si cea de 24l si cea de 12l au cam acelasi diametru. In rulotele unde incape una de 24 l nu e nicio problema. Rulota mea insa a venit cu clasicele butelii de 12l de metal cu guler, care sunt mai mici in diametru cu cca 10 cm, si astea noi din compozit nu incap. nu se mai inchide capacul compartimentului din fata.   Verificati daca incap inainte de achizitie, , mi se pare ca au cca 32cm diametru, fata de cele din metal care au undva la 21-22cm.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cornelsavu

Atentie ca nici la toate camperele nu incap 2 butelii de fibra. Din cauza asta eu am luat din aluminiu.

In afara Romaniei nu stiu unde le puteti schimba/incarca.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dragos M
în urmă cu 4 ore, Cornelsavu a scris:

 

In afara Romaniei nu stiu unde le puteti schimba/incarca.

 

 Eu am cumparat-o din Belgia de la un centru de butelii oficial, deci cel putin acolo este omologata si legala...

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

 • Conţinut similar

  • Marius Viorel
   de Marius Viorel
   Salutare!
    
   Vand 2 butelii pt rulota. Se pot umple la statii GPL.
   Am si adaptor pt umplere la butelie in care puneti pistolul direct la masina pt incarcat.
   Prefer sa le vand ambele local in Targu Mures.
   Stare foarte buna.

   Pret: 300ron bucata.
   Daca le luati pe amandoua odata 500ron.

   Tel.0752038068

  • Florin Smolnicki
   de Florin Smolnicki
   Pentru că nu am putut scrie un titlu mai lung (nu este o problemă), așa cum mi-aș fi dorit, atașez aici titlul complet al noului topic inițiat:
    
   Alimentare multiplă dintr-o singură butelie: 1. rulotă, 2. aragaz extern, 3. arzător/ încălzitor și 4. ladă frigorifică
    
   La mulți ani, tuturor!
    
   Anul trecut și acum doi ani am muncit foarte mult la instalația de apă, alimentarea cu apă (temporară și permanentă) a rulotei și la rezervorul fix de apă curată al acesteia. Am rezolvat problema, vă mulțumesc încă o dată pentru toate sfaturile voastre bune.
    
   De fiecare dată când inițiez un topic nou, introduc la „Căutare” cuvântul sau cuvintele care mă interesează și citesc foarte atent toate rezultatele. Tot așa am făcut și cu subiectul care mă interesează de această dată, citesc de ceva vreme pe forum și nu am găsit lămuriri pentru problema mea. De aceea am deschis un topic nou. Eu aș fi tare bucuros să îmi răspundă cât mai mulți colegi și să îmi spună cum au rezolvat ei problema în cauză. Nu cred că eu voi inventa acum roata.
    
   Mulți dintre noi avem la rulote, pe lângă circuitul normal de gaz, încă vreo doi, trei, patru consumatori, să le zicem externi. Acest lucru înseamnă: aragaz extern, ca să nu facem abureală în rulotă și nici mirosuri de mâncare. Avem și lăzi frigorifice. La unii am văzut un fel de încălzitor pe gaz pe care îl folosesc pentru a face căldură iarna, în interiorul cortului. Și acel încălzitor este conectat la o butelie de rulotă/ aragaz. Ba, mai mult, unii au un fel de instant (tot consumator de gaz) pe care îl folosesc la prepararea apei calde. Faină este și ideea cu un arzător pe gaz - brenner. Eu folosesc acasă un astfel de arzător pe gaz și încălzesc pe el un disc sau un ceaun. Am renunțat la încălzitul discului cu lemne. Funcționează excelent încălzirea și prepararea mâncărurilor pe acest disc. (Acasă am avut anul trecut și anul acesta un succes fantastic la Crăciun și Revelion, când am invitat prietenii la un disc și nu la un grătar. E altceva!) Alternativ, revenind la rulotă, ca să scap de un circuit pe gaz în plus, aș putea folosi circuitul aragazului la arzător. Și despre acest disc am să vă povestesc o istorioară și voi avea nevoie de sfaturile voastre. Toate la timpul lor.
    
   Tot anul trecut mi-am cumpărat o ladă frigorifică. În timp, am observat că sunt din ce în ce mai deranjat de faptul că am nevoie de prea multe butelii la rulotă și în jurul ei și toate aceste butelii sunt consumate în același timp. Două butelii sunt în compartimentul dedicat al rulotei. Una este de rezervă, cealaltă  este pe circuitul original de gaz al rulotei: aragaz, cuptor, încălzire, frigider, boiler. Merg destul de des offcamping și mă folosesc mult de gaz. Sunt obligat, nu am altă variantă pentru offcamping, deși încălzirea, boilerul și frigiderul funcționează și pe 230 V. O altă butelie de afară (ar fi a treia) deservește doar aragazul extern, iar a patra butelie alimentează noua achiziție: lada frigorifică. Foarte rău nu este atât faptul că am trei sau patru butelii după mine, cât situația că se consumă – să zicem aproape instantaneu – gazul din toate aceste trei butelii, ba, mai rău, nu se termină niciuna la timp și mereu rămân cu butelii consumate pe jumătate sau mai puțin sau mai mult. Am atașat în postare o schemă cu ceea ce îmi doresc să fac pe viitor (buteliile urmează să fie într-adevăr din fibră - încă nu sunt, dar voi avea foarte curând două butelii din fibră -de mărimea celor de aragaz- vor fi încărcate cu propan),  sper să primesc răspunsuri inteligente, frumoase, valabile, practice, convenabile din partea voastră. Așa cum am făcut-o întotdeauna, până în cel mai mic amănunt, vă voi ține la curent cu toate noutățile, ideile, hotărârile, alegerile și achizițiile pe care le voi face. Încerc să atașez cât mai multe fotografii cu ceea ce am concret la rulotă: modelul sau modelele regulatorului de gaz (am trei modele de regulator), conexiunile de gaz de la aragaz, circuitul rulotei și lada frigorifică. Atașez foto cu două tipuri de regulator: cel care este deja pe rulotă și regulatorul pe care îl folosesc la lada frigorifică + furtunul de alimentare portocaliu al lăzii. Trebuie să folosesc un astfel de regulator la lada frigorifică pentru că am o ciudățenie de cuplaj la regulator și la lada frigorifică. Lada frigorifică folosește un furtun cel puțin ciudat. Voi atașa și poze cu furtunul. Lada are nevoie de un regulator de 37 milibari,   se vede din poză. Nu am așa ceva. Eu am folosit unul de 30 de milibari. Este bine?
   Prin urmare, eu trebuie să mă strecor tehnic printre toate aceste variante și conexiuni de furtune și aparate de la rulotă și consumatorii externi de gaz. Aragazul are o intrare exact cum este ieșirea de la regulatorul de gaz aflat acum pe rulotă: clasică, românească.
   Sper că am fost cât se poate de clar în expunerea problemelor mele. Dacă nu, îmi cer scuze și vă răspund cu drag la nelămuririle pe care le-aș fi provocat.
   Sunt convins că răspunsurile voastre vor fi de mult folos și altor colegi - rulotiști. Fie ei începători sau oameni cu multă experiență. Mereu avem de învățat.
   Mai sunt convins, mă repet,  că a scrie pe un forum este cea mai bună variantă. Întrebările mele rămân, răspunsurile voastre, la fel.
   Ceea ce scriem acum se va putea citi peste multă vreme.
   Dacă mă îndrumați concret către anumite firme sau piese, vă rog să îmi dați și link-ul. Doar așa voi putea găsi repede, concret și exact ceea ce trebuie.
   Aștept bucuros și vă mulțumesc anticipat pentru sfaturile voastre!

  • Emanuel F.
   de Emanuel F.
   Salutare grup! as avea nevoie de ajutor vostru, am un mini convector s 78/26 de la Juno, si vreau sa-l il instalez pe rulota deoarece nu am soba pe ea si preturile sunt cam maricele si nu prea  imi permit in perioada asta.
   Problema este ca am duze de GN si as vrea sa le pun pe GPL dar nu gasesc niciunde! am apelat chiar si la un prieten in germania sa sune la producator sa intrebe daca are duze pentu el iar producatorul a spus ca este un model mai vechi si din pacate nu se mai gasesc/fabrica duze pentru modelul pe care il am.
   Intrebarea mea este stiti o persoana care poate modifica duza sau poate are cineva " o duza" pt el. 
   L-am probat si duza lui de GN dar flacara era galbena si am inteles ca nu este Ok. 

    


  • Stefan M
   de Stefan M
   Salut,
    
   Nu am gasit pe nicaieri o lista cu benzinariile sau locurile de unde se poate cumpara/schimba o butelie cu propan in Romania.
   Va propun sa le centralizam aici, pe orase si tipuri. Cred ca ar fi de ajutor pt toata lumea, in special pentru cei in tranzit prin anumite orase.
    
   Bucuresti/Ilfov - Butelii GasPeco 10 kg
   Petrom Șoseaua București-Ploiești 2 (Fantana Mioritia) Petrom B-dul Tudor Vladimirescu nr. 64-78 (13 Septembrie) OMV Bulevardul General Vasile Milea (Politehnica) OMV Șoseaua Chitilei 1, București  OMV Domnesti,  Sos. Centura, Domnesti  
   Astea sunt cele pe care mi le-a comunicat reprezentatul Gazpeco pt. Bucuresti saptamana trecuta.
   Va astept cu completari
 • Activi pe această pagină   0 membri

  Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.