ZENO

Timiş

3 postări în acest subiect de discuţie despre Timiş

Timiş

ZENO

Lacul  Surduc – Gladna Montană

După 20 ani am vrut sa mergem sa vedem cum e în octombrie la Surduc. pe autostradă  distanţa s-a scurtat semnificativ la 87 km. Stiam ca panta spre lac este abrupta si nu ne-am încumentat cu rulota până jos. Am campat sus la intrarea pe  primul drum drumul ce duce spre lacul Surduc ( indicator spre Plaja La Luma). A stat pe platoul betonat din faţa vechiului chioșc si al primelor casute de camping ale cooperatiei de pe vremuri. Chioşcul e pustiu dar casutele sunt ingrijite deci vara mai mult ca sigur nu te vor lasa sa campezi acolo, cu toate ca pina la casute sunt 50m.  Apă este la 50 m in fata Centrului Biblic, pompa stradala publica

Acum pe fosta si unica plajă publică a Surducului a  apărut Plaja – Camping La Luma (găsiţi pe net ). Drumul este asfaltat si deci panta înmuiată până jos. Tarifele erau 25 lei rulotă+ 5 lei /pers , cred ca e taxa de acces la plaja. Are un grup sanitar mic cu dus cu apa caldă, depinde cât e de aglomerat vara. În altă parte nici o şansă să te apropii de lac din cauza caselor de vacanţă care s-au facut stăpâne pe tot malul lacului. Noroc că era apa mică şi am avut voie să ne plimbăm pe fundul lacului secat. În partea dinspre Făget, din Mâtnicu Mic, pe partea opusă a lacului e un drum forestier  prost, dar terenurile sunt private şi se mai construieşte, nu cred sunt şanse de apropiat de lac.

În schimb sunt locuri frumoase după Fîrdea (unde puteţi vizita şi mănăstirea cu acelaşi nume) pe malul pîriului, cel  mai accesibil la intrarea în Gladna Montană , în spatele benzinăriei e fosta amenajare de şantier, ce dă impresia de parcare mare şi malul apei e umbrit şi drept, f. frumos pentru un weeckend!  Vizitaţi biserica de lemn din satul următor, Zolt. Puteţi coborâ la râu şi din păşunea de peste apă, din dreptul satului, dar malul e mai abrupt.

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Vasile Oae

Mulțumim frumos de prezentare.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Fejer Antal

Multumim @ZENO pentru prezentare.:salutare!:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.