Leru Liviu

Bine v-am gasit!

17 postări în acest subiect de discuţie despre Bine v-am gasit!

Bine v-am gasit!

Leru Liviu

Salut, ma numesc Liviu si sunt de scurt timp fericitul posesor al unei autorulote Fiat Safariways Petra. Autorulota este destul de veche, fiind produsa in anul 1991 dar nu a fost folosita foarte mult avand 90000 km in bord. Din pacate timpul si-a pus amprenta asupra structurii in anumite cazuri dar pentru inceput consider ca o astfel de autorulota cu bune si rele ma poate introduce in aceasta lume deosebita a calatorilor cu casa in spate :). Familia care va calatori cu autorulota este formata din sot, sotie, copil si caine :) Ma bucur sa ma aflu printre voi!

IMG_20190519_130355.jpg

  • Like 5

Distribuie această postare


Link către postare

Daniel P

Salutare și bun venit în această comunitate @Leru Liviu ! :salutare!: 

:default_bun_venit:

Distribuie această postare


Link către postare
Fejer Antal

:default_bun_venit: Salutare si bun venit alaturi de noi. :noroc:

Distribuie această postare


Link către postare
NRLaurentiu

Salut si bine ai venit,  @Leru Liviu!

 

S-o stapaniti sanatosi si plimbari placute cu ea! Te invidiez ca ai unde s-o tii si... s-o si vezi de la geam!

Pentru imbunatatiri si reparatii iti recomand pagina de pe Youtube a unui neamt, aici. Are o autorulota Eriba pe sasiu de Fiat, dar si o rulota Eriba! Omul pare a fi fan! La rulota a schimbat complet podeaua! Isi face de lucru cu jucariile mai tot timpul. Are un clip in care a atasat rulota la autorulota! Ceva de grenul apartament cu doua camere, decomandat! Eu zic ca ai foarte mult material pentru inspiratie.

 

Toate cele bune!

Distribuie această postare


Link către postare
Marian Popa

Bun venit alaturi de noi @Leru Liviu :noroc:

Distribuie această postare


Link către postare
Raul G

Bine ai venit printre noi

Distribuie această postare


Link către postare
Vana Petre

Fii binevenit! :salutare!:

Distribuie această postare


Link către postare
Costica V.

:default_bun_venit:    :noroc:

Distribuie această postare


Link către postare
Leru Liviu

Va salut, a trecut un sezon de cand ne bucuram de casa noastra pe roti, acum ne pregatim sa incepem noi aventuri. 

Am constatat o problema, bateria destinata motorului este moarta, am masurat si are 4V si dupa mai multe incercari de redresare unde in loc sa creasca voltajul acesta scade si cred ca pot declara bateria terminata. 

Cred ca un consumator a stors bateria pe timpul iernii (casetofonul). 

Problema mea este ca in sezonul trecut bateria nu a reusit "performanta" de a se incarca complet de multe ori, de aceea suspectez o problema la alternator sau mai mult la cureaua alternatorului care nu pare prea intinsa, de exemplu cand demaram pana sa capat ceva viteza indicatorul din bord ce semnalizeaza lipsa de incarcare a bateriei era aprins si se auzea un suierat, de curea zic eu, dupa ce disparea suieratul odata cu cresterea vitezei se stingea si indiatorul de baterie.

Acum vreau sa achizitionez alta baterie pentru motor dar tinand cont de posibilele probleme de incarcare as vrea sa imi verifice cineva sistemul de incarcare / alternator / curea alternator, pentru a nu distruge noua baterie pentru ca, cred eu, tocmai aceasta incarcare defectuoasa i-a adus sfarsitul.

Va rog, daca exista cineva in Bucuresti / Ilfov care ma poate ajuta contra cost sau poate imi puteti recomanda un service potrivit.

Va multumesc!

Distribuie această postare


Link către postare
Radu Ghita

@Leru Liviu te-as sfatui sa procedezi astfel:

1. mergi la un autoservice si schimba kitul de distributie. Este indicat s-o faci ca sa n-ai surprize neplacute la urmatoarele iesiri. Asta inseamna inclusiv cureaua ce antreneaza alternatorul.

2. bateria fiind moarta oricum trebuie alta. In momentul in care montezi noua baterie, ca sa primesti garantie, cei de la atelier vor face o testare a functionarii alternatorului si a modului in care incarca bateria. Gratuit! Daca ei spun ca trebuie sa mai schimbi si altceva, procedezi in consecinta.

3. atunci cand scoti cheia din contact toti consumatorii ar trebui sa fie deconectati de la baterie (inclusiv casetofonul). Mergi la un electrician auto in care ai incredere, sa-ti faca o verificare a intregii instalatii. Vei fi surprins sa afli cate cabluri cu izolatia afectata ai putea avea in masina. Astfel elimini orice sansa de aparitie a unui viitor scurt circuit, ce ar putea avea urmari neplacute (ca sa ma exprim elegant).

 

Succes!

 

  • Like 4

Distribuie această postare


Link către postare
NRLaurentiu

@Radu Ghita, tin sa te completez:

1. alternatorul este actionat de cureaua de accesorii, nu de distributie;

3. un "casetofon" corect montat, la taierea contactului nu pierde setarile (posturi radio, setari egalizator etc.) - asta inseamna ca are in continuare alimentare de la 12 V - deci un consum - asa numita alimentare accesorii, de regula un fir galben.

 

@Leru Liviu, as vrea sa cumpar bateria de acumulatori moarta. Ofer suma pe care ti-o opreste cand o cumperi pe cea noua si vin s-o iau eu. Multumesc! De asemenea, te sfatuiesc sa verfici si rola intinzatoare si, si mai bine, sa iei una noua. Dupa pornirea motorului, trebuie sa masori la bornele bateriei de acumulatori de la 13, 8 V si pana la 14, 4 V, fara consumatori, in functie de starea de incarcare a ei. Cu consumatori porniti (lumini pornite) trebuie sa ai circa 13, 8 V.

 

@Teo Raducanu, a venit de aproape un an pe forum... :) dar nu strica o urare in plus!

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Leru Liviu

@Radu Ghita si @NRLaurentiu va multumesc mult pentru sfaturi!

Laurentiu bateria este a ta, am vazut ca locuiesti in Bucuresti deci o sa fie usor sa ne vedem dar sa stii ca nu este o firma cunoscuta, de mine cel putin, dar a fost cumparata anul trecut, am atasat poza.

 Ma gandeam la service pentru schimbarea pieselor mecanice in Bucuresti-Ilfov, nu stiu daca o sa gasesc usor pe cineva care sa doreasca sa lucreze la un motor din '91, acum mecanii auto sunt foarte pretiosi si la un motor vechi te cam murdaresti, suruburi blocate, etc..

20200315_152409.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
NRLaurentiu

@Leru Liviu, multumesc, important este sa iasa la socoteala cand ia masina pentru programul rabla! Sper sa incapa in locas! :) A mea este mult mai veche, din 2013, insa este in conditie foarte buna si e pacat s-o dau la casat. Vreau s-o folosesc in casa daca lipseste tensiunea de la retea.

Cand trec s-o iau o sa ma si uit sa vad despre ce e vorba si poate iti mai pot da un sfat. Lasa-mi in privat un mesaj cu un numar de telefon si cand as putea trece.

Distribuie această postare


Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.