Aldo Pezzilli

Rulota - Autorulota, adapost de urgenta.

6 postări în acest subiect de discuţie despre Rulota - Autorulota, adapost de urgenta.

Rulota - Autorulota, adapost de urgenta.

Aldo Pezzilli

Buna seara tuturor.

 

Vad ca trăim într-o lume nesigură, și suntem norocoși de ce avem.

O mică casă  mobila în caz de dezastru natural.

V-ați gândit vreodată la acest lucru și despre cum să o echipați? O mica rezerva de apa, mancare, medicamente....? :default_109:

Vreau să pun niste apa, medicamente (de exemplu, eu sunt diabetic).

Dar cum facem ? si  ce punem? cum le pastram ?

Eu vreau sa fac  nu sunt pesimist. Sunt realist.

 

Modificat de Radu B
  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Aldo Pezzilli

Si Smurd si statul roman vorbesc despre un posibil cutremur.

Opinii?

 

Hai sa facem o lista cu ce poate fi de folos si pus intr-un coltisor in rulota.

Apa.

Medicamente - de care ?

Un mic radio si baterii de rezerva  Lanterna. Am vazut-o pe aceasta:

immagine.png.147333a6ba04742e0e9e6811316ab0fd.png

Lanterna cu radio si incarcare pe dinam ce poate fi folosita si in vacanta.

Aragaz - avem.

Prelata termica.

Mancare cu termen lung de expirare.

Mai de parte....

 

Modificat de Radu B

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Aldo Pezzilli

Astea sunt tablete pentru apa. Se pot folosi si in off camping, dar si pentru igienizat rezervorul de apa.

Vezi aici :

 

img.php.jpg

Modificat de Radu B

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Fejer Antal

E interesant topicul tau. Te pune putin pe ganduri, insa nu cred ca multi impart gandurile tale. In rulota ín general nu prea avem locuri nefolosite, si mai ramane treaba cu greutatea suplimentara.

Sa umpli cu niste lucruri pe care cine stie cand o sa folosesti, eu sigur nu o sa fac. Dar asta este opinia mea, fiecare face cum e mai bine pentru el. 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Aldo Pezzilli

@Fejer Antal buna ziua :salutare!: dar nu te ai gandit ca multe di aceste lucruri deja le folosim deobicei? 

esemplu eu in Italia fiecare sambata si duminica ma plimbam pe munte, in zona mea la nord munti ajung si la 5000 de metri io cu 4x4 echipat cu cortu maggiolina am ajuns la 3180 de metri , vazut ca mergean singur adica un echipaj aveam un minim  pentru orce eventualitate ,   aveam si radio folosita de de noi radioamator ca distanzele nu sunt ala de la CITY BAND  CA SUN FOLOSITE IN MASINA  cu radio ca folosim noi radioamator acoperim distanze de 200 300 km fara probleme, de ce putem folosi punte radio, daesemplu r a fost o data ca m-am ratacit in mijloc ciaza la 2800 m si a fost de folos ce am avut prelate termice mini aragaz.... ok, eu faceam camping off road dus putin la exteme........

 

cand faci off camping le folosesti, trebuie numai completate esemplu un topor cand faci un gratar .... niste sfora.... abpa potabila cand te plimbi ai  esemplu 2 sticle de 5 litre care folosesti  dar tot timpu inlocuiesti...

esenplu pratic bucuresti cu apa potabila in zilele asta?????

esti sigur de ce spune autoritate???  or e mai simplu daca nu esti sigur sa pui o pastiluta in apa ca folosesti tu si copii?

din pacate traim intr o lumea ca sincer eu nu mai am incredere nu vrau sa vorbesc de politica de ce forum asta este facut pentru noi ca iubim agreament si natura , daca te gandesti la greutate nu differa mult, esemplu trusa de prim ajutor nu ai? este obligatoria dar in casul asta este mumai putin mai  comleta

repet cu hobby nostru nu se schimba prea mult...... scuse pentru eroare ca de obicei  :OK:

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Ghita

Salut @Aldo Pezzilli :noroc:  In opinia mea cam toata lumea ar trebui sa fie preocupata de acest subiect. De altfel in Legea 481/ 2004, republicata in 2008 este prevazuta expres obligatia persoanelor civile de a-si asigura rezerve de apa, mancare si medicamente pentru o perioada oarecare de timp. Si care sa fie folosite in situatii de urgenta.

Intr-o enumerare ce nu are pretentia sa fie completa, situatii de urgenta pot fi: accidente feroviare sau rutiere, ruperi de baraje (parca in 2017 americanii au evacuat peste 200.000 de persoane dintr-o zona ce putea fi brusc inundata datorita ruperii unui important baraj), cutremure (cel mai clasic exemplu), inundatii, caderi masive de zapada, uragane ( e posibil sa ne confruntam in viitorul apropiat), alunecari de teren, incendii (o alta mare componenta a situatiilor de urgenta), explozii la rafinarii, combinate chimice sau centrale nucleare, deversarea Intentionata (marsava) sau accidentala, in mediul inconjurator, a diverselor produse toxice, munitie ramasa neexplodata de pe timpul razboiului, tulburari sociale (greve, razmerite, revolutie), conflicte armate s.a.m.d.

 

Zona de Sud a tarii este in special expusa riscului de accident nuclear. Avem reactoarele de la Cernavoda, avem la Magurele deseurile radioactive de la fostul reactor (de fabricatie sovietica), avem la Pitesti reactorul pentru cercetare. Si mai exista in Bulgaria, in proximitatea frontierei cu Romania,  reactorul nuclear de la Kozlodui.  Foarte nesigur in exploatare, Uniunea Europeana a cerut Bulgariei sa-l inchida, cu ceva ani in urma.

 

Subiectul e foarte vast si te rog sa ma crezi ca, eu unul, am incercat sa-i acord importanta cuvenita. Sigur ca intr-un colt al rulotei poti pune un Bugout bag (un rucsac) cu capacitatea de max 50 litri si cu greutatea totala de aprox 10 kg, care sa contina o prelata, un cutit de vanatoare, o lanterna, doua perechi de sosete uscate, medicamente pentru o saptamana pentru bolnavii cronici, ratii alimentare (legume deshidratate), paste, carne uscata (Jerky meat), cafea, ceai, miere, un primus si un kit pentru gatit, pastilele pentru purificarea apei (pe care le0ai pomenit in postul tau). Si asa mai departe!

O lista scurta cu ceea ce ar trebui sa ai la indemana, in cazul aparitiei unor situatii de urgenta, gasesti aici

Majoritatea specialistilor spun ca intr-o "survival situation" primele 72 de ore sunt critice. Daca ai reusit sa treci de acestea  ai sanse mari. 

Totusi, faptul ca ai la indemana toate acele lucruri trecute in lista  nu inseamna ca automat vei fi salvat. Ca sa reusesti asta trebuie sa-ti schimbi complet modul de viata. Trebuie sa te antrenezi PERMANENT, respectiv sa utilizezi ceea ce ai la indemana, pe parcursul iesirilor pe care le faci, ca si cum ai fi intr-o reala situatie de urgenta.

Adica de exmplu sa-ti dezvolti deprinderea de a aprinde cu usurinta focul in cele mai diverse situatii meteo (chiar si pe ploaie abundenta), utilizand materialele combustibile aflate la indemana in natura si utilizand chibrituri pentru yachting, sau o cremene sau o bara de ferocerium. Sau sa te antrenezi pentru a realiza rapid diferite modele de adapost, utilizand de asemenea materiale aflate la indemana.

 

Repet, subiectul este inepuizabil. Mi-ar place sa discutam aici si sa impartasim cunostinte pe aceasta tema, poate in acest fel vom atrage atentia asupra subiectului si altor colegi de-ai nostri .

Pentru ca situatiile de urgenta survin pe nesteptate si pot conduce la consecinte dramatice. Pot surveni chiar atunci cand esti plecat cu rulota in concediu.....

 

Stima,

 

Radu

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.