Radasanu Manuela

Casa mobila - rulota fixacazu

12 postări în acest subiect de discuţie despre Casa mobila - rulota fixacazu

Casa mobila - rulota fixacazu

Radasanu Manuela

Buna tuturor. 

Desi sunt inscrisa de ceva timp pe forumul dvs., nu am indraznit sa scriu pana acum. La ora actuala ma vad nevoita sa va cer sfatul, cu speranta ca ma puteti ajuta cu cateva raspunsuri. 

Sunt proprietara unei rulote mobile de mai multi ani, am avut destule iesiri cu ea si pot spune ca suntem adaptati la traiul in asemenea spatiu. 

La ora actuala sunt interesata de achizitionarea unei case mobile in vederea amplasarii ei pe un teren achizitionat la munte. 

Am cateva nelamuriri totusi, motiv pentru care am nevoie de ajutor. 

Astfel, ma intereseaza: 

1. Pana la ce temperatura se poate locui intr-o asemenea locatie, tinand cont de conditiile climatice din zona de munte de la noi din tara?

2. Cum poate fi incalzita pe perioada de iarna? 

3. Ce ar trebui sa am in vedere cand imi achizitionez o asemenea locuinta? 

4. Se pot face izolatii in plus fata de standardul ei asa incat sa imbunatatesc confortul termic din ea?

5. Evacuarea trebuie facuta in fosa sau cum? 

6. Alte sfaturi pentru achizitionarea ei, ce ar trebui sa caut etc

La ora actuala este doar un proiect si nu stiu cum e mai avantajos: achizitionarea unei case mobile sau constructia unei casute din lemn. Orice sfat este binevenit. 

In cazul in care postarea nu respecta regulamentul forumului dvs., va rog sa o stergeti.

Multumesc anticipat!

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Radu Catalin

Buna Manuela,

Nu am avut o asemenea casa, insa in anii din urma am studiat destul de mult posibilitatea achizitionarii unei asemenea case. Am citit multe articole pe aceasta tema, am si vazut cateva, dar deocamdata nu am concretizat achizitia. Asa ca o sa iti spun cateva din concluziile mele, fara a avea pretentia de a fi considerate sfaturi :)

     In principiu, o asemenea casa se aseamana destul de mult cu o rulota. Prima chestie pe care trebuie sa o verifici: sa nu aiba infiltratii :) desi... din ce am vazut eu e destul de greu sa gasesti o astfel de casa, dar nu imposibil ! Stii bine vorba: cat dai atat face. Din ce am vazut, o casa avand un pret de peste 15000 euro s-ar apropia destul de mult de asteptarile oricui si-ar dori asa ceva.... Nu as recomanda ceva sub acest pret, decat daca are dimensiuni mai mici... Deasemenea, pe cat posibil, ar trebui controlata sa nu aiba in pereti diverse cuiburi - sau cum s-or numi - de furnici, gandaci sau alte taratoare :) 

Contabilizand costurile casa mobila buna vs. casuta de lemn construita, cred ca preturile sunt..asemanatoare. Eu as prefera o casa mobila pentru ca ea vine gata construita, in max 1 saptamana de la asezarea ei pe locul ales putand fi locuita. Casa construita implica mai multe bricolaje, dar are avantajul ca o poti construi dupa placul tau: estetic, functional etc... In plus, trebuie trasa instalatia electrica, canalizare... trebuie mobilata... Daca o construiesti cu o firma specializata, te va costa mai mult decat o casa mobila. Daca nu ai 2 maini stangi, ca mine :) si o vei ridica in regie proprie, costurile vor fi asemanatoare cu ale unei case mobile. 

....si acum, raspunzand la intrebarile tale:

1. se poate locui iarna in ea fara probleme, depinde de cat est dispusa sa cheltui pentru incalzire. Poate fi pe gaz, electric - daca exista curent la teren - sau combinat.

2. ca sa o izolezi in plus poate fi destul de dificil, dar nu imposibil... Totusi, manopera e destul de multa si iti trebuie un meserias care sa stie ce face...

3. evacuarea poate fi adaptata in functie de utilitatile pe care le ai la teren...

           Ideea e ca trebuie sa mergi sa vezi o astfel de casa mobila. Iti vei da seama singura daca iti va place sau nu...

In ceea ce ma priveste, balanta contabila a inclinat catre achizitia unei case mobile vs. casa de lemn construita. Dar va trebui sa am toti banii cash, pentru ce vreau eu - aprox. 20000 euro- in timp ce la o casa de lemn construita poti sa cheltui in etape. 

    Sunt cateva cuvinte depre ceva ce inca nu am avut dar am fost pe punctul de a achizitiona, despre care m-am documentat si sper sa te ajute intrucatva. Subliniez, sunt doar concluziile mele si nu contest ca exista alte opinii contrare din partea celor care au case mobile. Cu siguranta parerea lor e mai avizata !

O zi excelenta !

  • Like 5

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Nelu Predonu
în urmă cu 21 ore, Radasanu Manuela a scris:

... La ora actuala sunt interesata de achizitionarea unei case mobile in vederea amplasarii ei pe un teren achizitionat la munte. 

... este doar un proiect si nu stiu cum e mai avantajos: achizitionarea unei case mobile sau constructia unei casute din lemn. Orice sfat este binevenit. 

 

Cred ca nici una, nici cealalta.

Ambele variante te vor lega de un singur loc. Oricat de placut ar fi acel loc, parca este pacat sa ne legam pe viata de el cand exista atat de multe locuri minunate de vazut.

Cum vei avea una sau mai multe zile libere, vei da fuga la proprietate. Iar acolo cand ajungi, o buna parte din timp te vei ocupa de intretinerea acesteia. Vegetatia nu sta-n loc... am trecut prin astea si stiu ce spun.

 

In locul tau as opta pentru achizitia unei autorulote.

Am o deplina libertate de miscare, tot timpul vad altceva, nu depind de programari, nu sunt stresat de posibilele conditii de cazare, nu-mi place ceva in locul in care m-am oprit... nu-i problema... ma urc in autorulota si plec mai departe. S-a inserat, am obosit, trag pe dreapta cam in orice parcare si trec la somn.
Cu autorulota pot intra in buricul targului si pot vizita cam orice obiectiv pe care mi-l doresc, nu am limitari de acces daca greutatea maxima autorizata este sub 3, 5 to.

 

Eu am facut pasul acestei schimbari si nu regret nimic.

  • Like 5
  • Upvote 4

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mircea

@Nelu Predonu, sunt total de acord cu cele propuse de tine, dar... nu ar fi rau sa o informezi pe colega @Radasanu Manuela, ce costuri implica achizitia unei autorulote cat si costurile de intretinere anuale. Eu am avut acum cativa ani o tentativa de acest gen dar am renuntat. Am cumparat o rulota micuta si usoara, cu care pot campa cam peste tot in Romania fara probleme. Daca vei citi Ghidurile de calatorie in Romania pe care le-am postat in 2016, 2017 si 2018 te vei convinge.

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Nelu Predonu

Costul de achizitie al autorulotei variaza functie de an, dotari, noua sau sh, etc. Eu pe a mea (campervan) am dat 38.000 euro de noua (2008) si am vandut-o anul trecut cu 24.700 euro.

Am amici care la 15-22.000 de euro si-au luat autorulote sh. foarte ok. 

Spre exemplu, ca tot urmaresc evolutia preturilor la campervan-uri noi, pretul acestora porneste de la 34-35.000 euro cu o dotare de baza, pentru 2 persoane, 4 locuri in talon.

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?categories=VanMotorhome&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&maxPrice=36000&minPrice=34000&pageNumber=1&scopeId=MH&sfmr=false&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&usage=NEW

 

Sigur, nu stiu lui @Radasanu Manuela ce fel de autorulota i-ar fi necesara, dar daca punem in balanta pretul terenului + pretul unei case mobile sau al unei case construite din lemn cu cel al unei autorulote... suntem cam tot pe acolo.

 

Taxele aferente autorulotei: 

- impozit - 360 lei/an - motor 2.200 cmc - incadrare la: alte vehicule cu tractiune mecanica cu masa totala maxima autorizata de pana la 12 tone;

- rovinieta - 126 lei/an - incadrare la autovehicule transport persoane sub 3, 5 to;

- RCA - se poate plati RCA-ul si pe o luna - 50-70 lei;

- ITP-ul - o data la 2 ani - 80-120 lei - incadrare la autoturism (M1).

Eu zic ca aceste taxe inca sunt ok.

 

 

  • Like 2
  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P
în urmă cu 12 ore, Nelu Predonu a scris:

 

Cred ca nici una, nici cealalta.

Ambele variante te vor lega de un singur loc. Oricat de placut ar fi acel loc, parca este pacat sa ne legam pe viata de el cand exista atat de multe locuri minunate de vazut.

Cum vei avea una sau mai multe zile libere, vei da fuga la proprietate. Iar acolo cand ajungi, o buna parte din timp te vei ocupa de intretinerea acesteia. Vegetatia nu sta-n loc... am trecut prin astea si stiu ce spun.

 

 

Cu acest lucru, sunt 100% de acord...:salutare!:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Klaudiu B

 "" Sunt proprietara unei rulote mobile de mai multi ani, am avut destule iesiri cu ea si pot spune ca suntem adaptati la traiul in asemenea spatiu.  La ora actuala sunt interesata de achizitionarea unei case mobile in vederea amplasarii ei pe un teren achizitionat la munte. "" 

 

Înțeleg din ce spuneti ca vreti sa amplasati o casa , mobila sau construită,   pe acest teren. Eu am un prieten , care , si a facut asemenea calcule, fiind in aceeasi situatie. Sunt multe de spus, de la cautare, aducere si montare (aprobare) utilități.Nu dezvolt,  dar sa stiti ca nu e simplu si nici ieftin daca optati pentru casa mobila si vreti si ceva calitativ.

Concluzia a fost ca a inceput construirea unei case , pe care o face în timp,  nici acum nu e gata toata , are 2 ani de când a început.

Va doresc succes ! 

 

 

 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian A

Casa din 2 containere

Casa din 2 containere, de 29mp, la pret de 6900E+TVA. Oferta pentru containere de locuit, sau case din containere, complet echipate la cerere.

 

Aproape 30 m2, la 6900 euro+tva, noua zic ca e un pret bun!

 

Casa_din_2_conta_5323f31b8433a_320x320.jpg

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Viorel K

 

Pare-se colega nu prea mai da ghes pe aici, In fine.

Pana sa se iveasca ocazia de anul trecut cu casa din Balotesti unde m-am si mutat, am studiat si eu in toate felurile cum sa ma mut pe un teren langa Buc. Autorulota e mai buna daca iti place sa te plimbi. Daca iti place sa te relaxezi doar stand loco undeva, o casuta e mai buna. Cea construita in primul rand necesita acte. Cea mobila, o pui pe teren si gata. Si daca te razgandesti si vrei sa o dai in alta pozitie, poti sa o faci. Apoi, cu cat petreci static mai mult timp, cu atat lipsa de spatiu devine mai stresanta, mai ales pe timp mai friguros, deci avantaj tot casuta. Probabil si colega a simtit lucrul asta, avand rulota. Se adauga insa mai multe probleme. Frigul iarna si caldura vara trebuiesc rezolvate bine si  mai ales ieftin daca stai multe zile. O aplecatoare e foarte buna, cu un perete paravan din directia preponderenta a vantului, daca exista vreuna. Zic asta pentru ca in Balotesti am constatat ca in  80% din cazuri, vantul bate dinspre est, mai rar dinspre vest si niciodata din nord sau sud. Utilitatile se fac, cineva priceput le rezolva, evident cu ceva costuri, dar nu mai esti limitat la rezervoarele rulotei/camperului. Si ajungem la marea problema: imprejmuirea si securitatea,  ca asta e tara. Am vazut casuta de vacanta cu geamul spart ca sa caute in frigider ceva de mancare. Si sa te duci sa te relaxezi si in schimb sa gesesti umblat si furat, te indispui de mai bine stai acasa. Iar o casuta nelocuita cu zilele sau saptamanile e ideala pentru hoti. Sunt solutii si aici, dar depinde in primul rand cat vrei sa cheltui pentru asta, sau daca ai vecini care sa se mai uite peste gard, dar nu e o garantie. In cazul asta, camperul sau rulota sunt in mare avantaj, apar si dispar din peisaj, . Chiar daca mai pleci de langa ele, e vorba de ore.

  • Like 4
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Nelu Predonu

In urma cu ceva ani, am incercat sa scot aceasta intrebare "casa de vacanta sau autorulota" in afara peisajului forumurilor de profil, rulotistice.

Am zis ca noi, avand "microbul" RV deja in sange, suntem subiectivi.

Am deschis un chestionar cu aceasta intrebare pe cel mai mare forum, pe Softpedia.

Rezultatul sondajului si comentariile...

https://forum.softpedia.com/topic/988327-casa-de-vacanta-sau-autorulota/

 

Mai precizez ca am avut mai multe case de vacanta, dar si autorulota. Pot trage niste concluzii in cunostinta de cauza.

 

In anul 2000 mi-am construit o casa de vacanta pe Valea Mostistei in apropierea lacului, la cca. 30 minute de Bucuresti, in localitatea Gostilele.

Vara, pe parcursul vacantei mari a copiilor ne mutam acolo.

Pentru noi, a fost casa de care ne atasasem cel mai mult. Din pacate, in 2006 am renuntat la aceasta dupa a patra spargere a acesteia.

Si cu toate acestea, nu ne-am invatat minte, am zis sa ne facem alta intr-o zona mai populata, nu izolata ca cea anterioara.

La inceputul lui 2008 am hotarat sa demaram noul proiect. Aveam de ales intre munte si mare si cum locati montane sunt nenumarate in tara, sa nu ne legam strict de o anumita zona, am ales marea. Intr-o ora-doua parcurgi tot litoralul de la un capat la altul. Intrucat copiii erau amatori de plaja pe parcursul verii la Costinesti, am zis sa o facem acolo.

Ne-am apucat de treaba exact in momentul in care preturile materialelor de constructii explodasera. :tamp:

In iulie 2008, aflandu-ma intr-un camping in Ausburg, in zona receptiei erau expuse spre vanzare cateva RV-uri noi. Cand am vazut un campervan, m-am indragostit pe loc.

M-am gandit ca pentru mine si sotie acel RV ar fi ideal, copiii fiind deja la o varsta la care in curand nu-si vor mai dori vacante cu mama si cu tata.

Zis si facut, ma intorc acasa, ii spun sotiei despre ce este vorba, a agreat cu bucurie ideea, am tot scotocit pe net sa vad spre ce varianta de campervan ne vom indrepta si dupa 2-3 saptamani am plecat cu un prieten sa luam autorulota.

Cum am ajuns acasa, am inmatriculat-o si am si pus-o de o iesire intr-un circuit prin europa cu punct terminus Amsterdam.

Revenind in tara, la jumatatea lui septembrie am plecat la Costinesti sa termin constructia casei de vacanta. In primavara facusem fundatia.

La sfarsitul lui octombrie am terminat casa de vacanta si vreau sa spun ca autorulota mi-a fost chiar indispensabila in aceasta perioada pe post de "organizare de santier"

Pot sa zic ca amintirea cea mai frumoasa petrecuta acolo a fost in vara lui 2010 cand am avut curtea plina de prieteni... rulotisti.

Copiii s-au mai bucurat de cateva vacante acolo cu colegii de facultate, dar incet, incet pe masura ce anii au trecut, au preferat vacantele/concediile in strainatate, dornici si ei sa vada altceva.

Imi amintesc ca intr-un an nu am putut ajunge in primavara la casa de la Costinesti, iar la inceputul verii cand am ajuns m-am ingrozit. Buruienile crescusera cat mine de mari. Baiatul meu numarase pe varful unei balarii, pe vreo 10 cm... 12 capuse. Apuca-te de defrisat, taiele cu sapa pentru ca mai apoi sa pot baga masina de tuns. Operatia a durat vreo 2 zile pline de munca.

Cum pe la casa de vacanta treceam doar ca sa intretinem locul, am hotarat de comun acord sa renuntam la ea.

De atunci autorulota si-a intrat cu adevarat in paine. 

Anul trecut, dupa nenumarate circuite si amintiri placute, datorita lipsei de timp preconizata pentru circa 2 ani de zile, am hotarat sa vand autorulota.

Cand i-am spus Danei (sotia), acesteia i-au dat lacrimile...

Acum, deja dupa un an fara autorulota, cum am ceva timp liber... fac ce fac si intru pe "mobile" sa vad ce modele au mai aparut, ce configurari noi mai sunt. Microbul nu dispare niciodata, mai am un an de asteptat... dupa care, iau drumul Germaniei pentru a face o noua achizitie.

Dar, gata ! Deja am dat prea mult din casa ! :default_109:  

 

Am decis sa fac aceasta lunga postare, pentru care imi cer scuze,  in ideea de a veni cu informatii traite personal pentru cei ce vor mai avea de rezolvat aceasta dilema: casa de vacanta sau autorulota. 

  • Like 9
  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Klaudiu B

@Nelu Predonu

  

Scrie ti putin pe acest forum, da o faceti foarte bine!  Bravo ! 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.