Radu Ghita

O fotografie si istoria ei

4 postări în acest subiect de discuţie despre O fotografie si istoria ei

O fotografie si istoria ei

Radu Ghita

:salutari:

 

O fotografie si istoria ei!

 

 

 

5b5ff7fbdc5d7_PrivateJamesHendrixofthe101stAirborneplayingguitaratFortCampbellKentuckyin1962.jpg.f5fcbebe2c6fc08d0d567e69471273e9.jpg

 

Soldatul James Hendrix  din Divizia 101 Airborne, cantand la chitara la Fort Campbell, Kentucky in 1962.

Jimi Hendrix, numit de revista Rolling Stone in 2003  cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor, a mai trait doar 8 ani dupa acest moment  adica pana la 18 septembrie 1970.

 

Conform Wikipedia:  "În 1959, la 17 ani, s-a înrolat în Air Force, unde a servit ca parașutist până când, datorită unei accidentări, 'cariera' sa militară s-a încheiat.

Deși stângaci, el a cântat cu chitara pentru dreptaci, folosind-o răsturnată. Nu și-a încercat șansele de unul singur până în anul 1965, după ce l-a ascultat pe Bob Dylan cântând.

Chas Chandler ( basistul trupei Animals) devine managerul lui Hendrix, îi aduce un basist - Noel Redding și un baterist - Mitch Mitchell, formând astfel Jimi Hendrix Experience. Trio-ul a urcat foarte repede culmile succesului în US și UK, unde piesele Hey Joe, Purple Haze, The Wind Cries Mary au ajuns în top10 în prima jumătate a anului 1967." 

 

 

 

Sa aveti o zi minunata!

  • Like 8
  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Radu Ghita

O fotografie si istoria ei!

 

 

5b62ba87da967_Soviettank.jpg.56ae462a969946e824a2c4f3284db9e9.jpg

 

In primavara anului 1968 la Praga venea primavara. Chiar asa s-a numit, Primavara de la Praga, perioada in care la conducerea Cehoslovaciei a venit Alexander Dubcek. Dubček a lansat în aprilie un program de liberalizări și reforme care includeau, printre altele, o libertate mărită a presei și posibilitatea unei guvernări multipartinice. Acest program includea, de asemenea, planuri pentru o federalizare a Cehoslovaciei în două națiuni cu drepturi egale.

N-a durat mult! În noaptea de 20-21 august 1968, forțe militare din Uniunea Sovietică, RDG, Polonia, Ungaria și Bulgaria au invadat Cehoslovacia. Între 5.000 și 7.000 de tancuri sovietice au ocupat străzile, ele fiind acompaniate de un număr mare de trupe (estimat la o cifră între 200.000 și 600.000 de soldați), conform Wikipedia.

 

Sa aveti o zi minunata!

  • Like 3
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad

Europa in a doua jumatate a secolului XX a fost impartita in blocul communist reprezentat de statele Pactului de la Varsovia si statele occidentale capitaliste . La nivel ideologic existau diferente imense . In comunism, statul controleaza intreaga economie, proprietatea privata fiind desfiintata, fapt care duce la crestere economica pe termen scurt dar la stangnare pe termen lung.

Comunismul revolutionar promitea o societate deschisa dar a sfarsit in dictatura.In schimb , sistemele democratice vest-europene sustineau intreprinzatorii private , diversitatea economica si proiectele de viitor indraznete precum energiile alternative .Aceasta viziune moderna , occidentala  a favorizat si dezvoltarea social-culturala a popoarelor , a caror libertate de exprimare nu era cenzurata .Totusi , existau similaritati , in ambele categorii de state exista sistemul de vot , cu exceptia ca in statele comuniste votul era controlat .Atat statele comuniste cat si cele democratice erau state laice , care nu permiteau bisericii sa intervina in viata statului. ( la noi SATUL finanteaza BOR-ul)

.... Astazi , Europa se indreapta spre unificare sub tutela Uniunii Europene , un exemplu de cooperare si unitate prevazut chiar de George Washington “Intr-o zi , urmand exemplul Statelor Unite ale Americii , vor exista si Statele Unite ale Europei “ . Parerea mea este ca europenii indiferent de directia pe care istoria o va oferii , principiile solide ale europeanului trebuie sa ramana neclintite asemenea statului de creatori ai contemporaneitatii. (???)

Mai sa fie !

 

Sa aveti o zi minunata !

Viata lunga va doresc !

 

  • Like 2
  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Ghita

Fotografie realizata la 5 Decembrie 1933!

 

Abolirea prohibitiei si primii rulotisti din America :amuzat: 

 

5b71311333f7d_December5th1933.jpg.c69ecc9557e23859d3faefb39fb15042.jpg

 

Sa aveti o saptamana minunata!

  • Like 2
  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.