Cristian Nitu

Problema electrica baterie apa baie / bucatarie !

3 postări în acest subiect de discuţie despre Problema electrica baterie apa baie / bucatarie !

Problema electrica baterie apa baie / bucatarie !

Cristian Nitu

Va salut ! Inca de anul trecut ma confrunt cu o defectiune la partea electrica la bateriile de apa baie si bucatarie. Mai exact la priza care alimenteaza pompa de apa vine curent in continuu si deci aceasta functioneaza fara sa se opreasca cand robinetii sunt inchisi. Azi am masurat pinii de pe robineti si ambii au curent. Tensiune variaza pana la 0.48V. Dupa parerea mea un pin trebuia sa fie alimentat , iar celalalt sa primeasca curent in momentul deschiderii robinetului. Ma gandeam ca s-a defectat unul, dar toti patru e greu de crezut. Aceasta problema a pornit de anul trecut cand am mutat bateria in interiorul rulotei si am prelungit cablurile fara sa fac nici o modificare la instalatie. Acum punand si raul in fata, am vrut sa trag alte fire direct de la robineti pana la priza pentru pompa sa elimin orice dubiu cva as fi gresit pe undeva. Lucru imposibil atata timp cat robinetii par conectati in continuu. Deci ce ma sfatuiti sa  fac sau sa controlez. E posibil sa se fi defectat toti robinetii deodata?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri !

20180317_104632.jpg

20180317_104646.jpg

20180317_105953.jpg

20180317_104942.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Mihnea Stoenescu

Nu stiu daca ai rezolvat problema sau nu. Daca nu, investigatia ar trebui inceputa cu probarea microintrerupatoarelor cu ajutorul unui ohmmetru dupa ce li s-au deconectat toate firele (robinet inchis - R = infinit; deschis - R = 0). Daca ele corespund se trece la etapa a 2-a:  Se identifica firul care este conectat la +12V si se conecteaza la unul din pinii (in prealabil conectati intre ei) tuturor celor 4 microintrerupatoare. Pinii celor 4 microintrerupatoare ramasi liberi se conecteaza intre ei si apoi la firul care duce la pompa.

Pompa trebuie sa fie conectata (corespunzator polaritatii pt. respectarea sensului de rotatie) si la -12V.

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian Nitu

Multumesc pentru raspuns ! Inca nu am rezolvat problema , mai mult din cauza vremii nefavorabile. Saptamana asta o sa vad ce fac. 

Daca stiti un electrician priceput in Bucuresti . va rog sa ma informati. Mai bine las pe cineva priceput sa rezolve aceasta problema, bineinteles contracost. Rulota o sa mai fie aici pana pe 28 Aprilie . Dupa aceasta data o sa fie pentru toata perioada verii in Vama Veche. 

Va doresc o vara cat mai insorita !

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.