Dan Istodorescu

Alarma rulota

5 postări în acest subiect de discuţie despre Alarma rulota

Alarma rulota

Dan Istodorescu

Buna sa va fie seara,

 

As vrea sa pun un sistem de alarma la rulota, ceva cu un senzor de prezenta in interior si vreo 2 senzori de usa (in fata, la butelie si la compartimentul de sub pat). Probabil ca o sa aleg o varianta wireless, cu baterii mai bune pe senzori. Acum problema mea e ca nu am posibilitatea de a o alimenta la curent pe timpul iernii, fapt pentru care as avea (cred) nevoie de un acumulator pentru ea. Urmand ca la primavara, cand o scot la plimbare sa comutez alimentarea la acumulatorul rulotei (o Varta de 90A). Sau sa las acumulatorul Varta pe ea ca sa se alimenteze iarna ? Din cate stiu eu, e bine sa il bagi in casa pana la primavara. Nu-mi dau seama cat ar consuma o asemenea alarma, si daca e realist ce spun eu aici. Cei care aveti experienta in asta, ma puteti, va rog, sfatui ?

 

Multumesc !

 

Salutari !!!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Dan Istodorescu

Inteleg ca e un topic fara raspuns :) ... Rog macar pe cei ce se pricep la electronica sa-mi spuna daca pot conecta un sistem de alarma al carui alimentator scoate 12V 1000mA, la bateria rulotei. Si eventual, daca se poate si daca (prin absurd) n-as consuma nimic la baterie, cam cat s-ar presupune sa ma tina o baterie de 90 Ah (gel). Asta ca sa imi dau seama de dimensiunea dezastrului... Am mai vorbit in stanga - dreapta si mi s-a spus macar sa nu pun senzori wireless, ca aia consuma mai mult curent, sa ma limitez la varianta cu cablu.

 

Multumesc.

 

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dan Istodorescu
în urmă cu 20 ore, Dan.Is a scris:

Am cumparat o alarma. O sa o instalez in weekend. Cel de unde am cumparat mi-a spus ca e ok sa o alimentez la bateria masinii, im schimb nu in momentul in care aceasta se incarca de la redresor, deoarece atunci tensiunea poate depasi 13v, si se poate arde unitatea centrala. Deci voi cauta un sistem care sa limiteze superior tensiunea la alimentarea alarmei.

 

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dan Istodorescu

George,

 

Multumesc frumos pentru raspuns. Ai inteles exact ce vroiam sa spun referitor la consumul de la baterie, sa stiu daca dracia asta de alarma consuma bateria intr-o saptamana sau e de cursa lunga... Acum m-am linistit. Imi voi face eu acest montaj, pe vremuri - acum vreo 1350 de ani - mergeam la clubul de electronica de la Casa Pionierului din Craiova, la cercul domnului Gheorghisan... Spun asta ca am vazut ca esti din Craiova :) !

 

Asadar, in weekend o montez si-om vedea ce iese. Si o sa caut si un redresor sa incarc bateria...Nu cred ca o sa am timp sa fac si montajul asta pana atunci, insa saptamana viitoare trebuie sa reusesc ! Apropo - saptamana viitoare vin la Craiova cateva zile, mai exista magazinul Adelaida ? Ca poate gasesc acolo stabilizatorul asta...

 

Multe salutari !!!

 

dan

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.