George B

Cateva curiozitati legate de RV-uri

3 postări în acest subiect de discuţie despre Cateva curiozitati legate de RV-uri

Cateva curiozitati legate de RV-uri

George B

Vehiculele de agrement sau de recreere (RV - recreational vehicle) , cunoscute și ca rulote sau autorulote, reprezintă evoluția unui concept de peste 200 de ani. Au existat grupuri nomade de oameni in istoria omenirii care foloseau calesti pentru deplasarea in diferite locuri, dar istoria moderna a caravanelor, ca mijloc de recreere, este legata de Franța.

 

Cu sute de ani în urmă, căruțele și vagoanele trase de animale au fost proiectate și adaptate ca locuințe sau case pe termen lung.  Aceste caravane erau inițial populare intre artiștii de circ și cu vânzătorii ambulanti. O data ce acesta tehnologie a patrus in Europa, a devenit din ce in ce mai populara.

 

Poporul romilor a început să utilizeze caravane în anii 1850.

 

Celebrele vagoane acoperite, folosite de coloniștii din Statele Unite, erau versiuni mai robuste ale caravanelor originale. Rulotele motorizate au fost produse pentru prima dată în Canada în 1910 și au început să apară în S.U.A. și Australia în anii 1920.

 

Astăzi, rulotele sunt populare în Statele Unite si Europa pentru turiști și pensionari. Exista mii de campinguri care oferă spații de cazare pentru rulote. Spatiile de cazare constau, în general, dintr-un spațiu de parcare individuala, o legătură electrică și un racord la apa curenta.

 

Un spațiu de parcare costă, în general, între 20 și 40 de dolari, euro pe noapte, oferind vizitatorilor o alternativă accesibilă la un hotel. Un studiu recent a arătat că utilizarea rulotelor pentru o călătorie va salva familia in medie cu 25-60% din costul concediului.

 

Un sondaj recent al familiilor care si-au petrecut vacanțele cu rulote / autorulote, a arătat un nivel mai ridicat de satisfacție în comparație cu familiile care merg in concedii cu mașina sau cu avionul. Unele dintre motivele cele mai des intalnite a fost că timpul petrecut pe drum a fost relaxant și plăcut, mai degrabă decât stresant. Călătoria într-o caravană oferă, de asemenea, familiilor un mediu perfect pentru a interacționa în comparație cu spatiile mici din avion de exemplu.

 

RV-urile (incluzand aici rulote si autorulote)  sunt astăzi incredibil de populare, mai mult de 365.000 fiind vândute doar in  2016. Peste 9 milioane de familii dețin acum un tip de RV, iar varsta medie a proprietarilor este de 48 de ani.

  • Like 5
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Ionut S

Interesant, multumim. :noroc:

Totusi 1000 de bucati in fiecare zi a anului, pare destul de mult...

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
George B

Pentru putin Ionut! Daca tot le citesc (articolele acestea), fac un mic efort, le traduc si le impartasesc cu voi.

In ceea ce priveste numarul de RV-uri vandute, m-am mirat si eu, dar daca asa spun ei, poate ca asa este.

  • Like 2
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.