Cristian A

Lucrari pe la rulota

7 postări în acest subiect de discuţie despre Lucrari pe la rulota

Lucrari pe la rulota

Cristian A

Fiind intr-o pauza de rulotit, am facut niste lucrari pe la rulota:

 

1. modificat instalatia de gaz, schimbat boiler de apa calda de pe 220V ca cu unul pe gaz, cu schimbari conducte, decupat rulota (acestea in service de rulote)

2.montat regulatorul pentru panoul solar in portbagajul rulotei, panoul solar mobil fiind cuplat la acumulator prin intermediul unei prize montate sub regulator

3. montat o priza pe 220 V c.a. separata, alimentata de la invertor, cu pornire de la un buton situat langa priza

4. montat ventilatoare pentru frigider cu comanda turatiei in functie de caldura, plus un buton in interiorul rulotei pentru on-off

5. o pregatire de anotimp mai rece, izolat cu polistiren dens porbagajul si peste pus covor de cauciuc

 

gaz.jpg

Polistiren.jpg

Covor cauciuc.jpg

Final.jpg

Butoane si priza.jpg

Ventilatoare frigider.jpg

Boiler gaz apa.jpg

Comanda ventilatoare frigider.jpg

Boiler gaz exterior.jpg

  • Like 6

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Traian M

Frumos lucrat @Cristian A, am si eu cateva intrebari:

1. De unde ai luat boilerul pe gaz si cu cat?

2. Unde l-ai montat si cu cat?

3. La rulota mea in compartimentul buteliilor podeaua care ai izolat-o tu are gauri/gaurele/mici decupaje pt ventilatie naturala, pt ca in cazul de scapari de gaze sa iasa prin ele si sa nu se acumuleze gazele in compartiment, la tine tot asa e? Mai ales ca acum ai adus si ceva electrica in compartimentul buteliilor, trebuie sa ai o ventilatie.

 

Mersi!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian A

Salut!

 

Boilerul pe gaz:  http://www.camping-spareparts.ro/gaz_62/boilere_de_gaz_86/incalzitor_de_apa_gaz_truma_b10_2099

Toata lucrarea: demontat boiler pe curent, modificat circuit conducte apa rece si calda cu valva unisens, modificat circuit gaz, cu robinet, decupat rulota, deviat toate circuitele electrice unde s-a montat boilerul, circuit drenaj, a costat 900 lei, plus tva

E montat sub pat aproape de osie am inteles ca e cel mai indicat, mai putine socuri (amplasarea se vede pe poza din exteriorul rulotei unde se vede si roata)

E drept ca am acoperit aproape toate orificiile, am lasat pe lateral cate una, care se poate acoperi la nevoie. Oricum sistemul e legat la rezervorul gpl , cel rosu (nu butelie) , care are sisteme de siguranta.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian A

Montarea boilerului pe gaz e conditionata de faptul ca trebuie lipit de peretele exterior al rulotei cu arzatorul spre exterior, nu prea am avut de ales, mai ales ca acolo era si cel vechi pe curent.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian A

Inca nu am montat, urmeaza cand o sa-mi vina, un sistem de detectie gaz, gpl, monoxid de carbon si fum, toate intr-unul, costa undeva pe la 300 lei.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Traian M

Puteai sa scoti o gura de ventilatie de la truma chiar intre butelii si din polistiren extrudat de 3 sa faci o semicutie cat cele 2 butelii, fara fund si fara laterala dinspre perete si sa lasi gaurile de sub butelii deschise, astfel ventilatia baga aer cald in respectivul compartiment si il scotea prin gaurelele de sub butelie, astfel s-ar fi facut un microclimat caldut in jurul buteliilor pt noptile friguroase de iarna. Eu asa am de gand sa fac la mine.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian A

E o idee buna, la care m-am gandit. La montarea boilerului cei din service cand au demontat boilerul pe curent, prin care trecea si ventul pentru preincalzirea apei au pus un racord / tub din plastic pe care se poate monta un T de la vent, care sa dea in portbagaj. Poate pe viitor..., sa vad dupa prima mea iarna cu rulota, vad ce e de facut.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Dorin Pestereanu
      de Dorin Pestereanu
       Salut cu drag pe toti membrii acestui site , oameni inimosi cu iubire de natura si cu o dorinta de a-si petrece timpul liber intr-un mod cit mai placut ! M-am gindit sa va anunt ca mi-am schimbat rulota Burstner( am vindut-o ) si am cumparat o englezoaica tip Bailey Ranger 460/4 , foarte bine intretinuta si care mi-a placut mult pt.modul compartimentarii , faptul ca poseda mover cu telecomanda , facilitind mult  manevra de parcare ; Am studiat putin documentatia ei si pot da acum ceva sfaturi  privind aceasta rulota , bineinteles pt.cei care doresc ! Sunt foarte multumit de ea , cu exceptia frigiderului si a faptului ca acum citeva zile m-am " trezit" cu o fisura in geamul fata ( de la protap) in partea dreapta sus , deci va trebui 
      sa-l schimb !


    • Gabi Albu
      de Gabi Albu
      Pachetul de iarna contine Duo Controlul (incalzeste gazul din butelii la intrarea in rulota), are incalzire in pardoseala (recircula apa calda din boiler printr-un circuit din pardoseala - dar am inteles ca porneste doar sub -5 grade), are izolate tevile de scurgere de sub rulota, Neamtul de la care am cumparat-o zicea ca peretii sunt dintr-o spuma speciala (asta n-am cum sa verific). Are doua sisteme de ventilare a aerului cald in interior: unul la picioare si unul pe toti peretii rulotei. In rest... are dus separat, cort exterior nou, estetic e mai mult decat ok iar panourile, bateria de 150 si controlerul le-am pus eu (am preferat sa nu pun permanent panourile solare ci sa le mut dupa soare...)
      acum ceva poze:










    • Csaki Attila
      de Csaki Attila
      Rulota noastra este un Abbey Gts Vogue 417 din 1998 cu multe dotari si imbunatatiri.


    • Tiberiu Popa
      de Tiberiu Popa
      Buna, colegi de forum (deocamdata, pana apuc sa imi iau si eu rulota)!
       
      Mi-am fixat ca termen de achizitie a unei rulote si aducere la parametrii de functionare inceputul lunii iulie. Asta inseamna ca ar trebui ca cel putin cu o luna inainte (iunie) sa am rulota cumparata sau pe aproape. Asta inseamna o multime de documentare de facut, dar sunt optimist din fire si chiar harnic, atunci cand interesul impune!
       
      Asadar, incep cu inceputul, masina!
      1. Mi-am schimbat masina anul trecut, am luat un Golf 5 lung, de 2 litri, diesel, de 140 CP. Din cate am inteles, ar fi suficient de puternica, in caz ca mai trebuie, s-ar mai putea adauga cam 30 de CP, dar nu sunt mare fan, daca nu e cazul, nu as face-o. La 1495 de kg, rulota ar putea sa cantareasca intre 1000-1200 masa maxima autorizata, asta ca sa ma inscriu in zona optima de greutate. Nu am restrictii referitoare la categoria de permis, am destule litere pe bucatica de plastic.
       
      2. Buget. As dori sa nu depasesc 4000 de euro, fie cumparata din Ro, fie adusa din alta tara, fie sa o aduc chiar eu (varianta asta imi ridica probleme doar cu evaluarea starii rulotei la cumparare). Dupa ce veti vedea care imi sunt criteriile esentiale, va rog sa va exprimati parerea cu privire la buget, am sau nu sanse sa ma incadrez in buget? 
       
      3. Utilizare si confort termic. Ma vad utilizand rulota off-camping destul de des, vreau sa vad locuri multe din tara asta si, din cate am inteles, nu suntem foarte evoluati la campinguri de rulote. De aici deriva nevoia de incalzire (primavara devreme, toamna tarziu, nevoi moderate, nu ma vad iarna cu rulota). Studiind forumul si ofertele de pe piata germana din segmentul corespunzator bugetului, am inteles ca sunt sisteme de incalzire pe gaz deja instalate pe unele modele. As prefera o astfel de situatie, dar in cazul in care gasesc ceva fara, exista posibilitatea de a adauga vreun sistem standalone, eventual detasabil, pe gaz? Care ar fi pretul/costurile, orientativ?
       
      4. Bucataria. Din tot ce am am vazut, aragazul e cel care ma intereseaza cel mai putin, nu voi gati in rulota, ci merg pe varianta aragazului mobil cu butelie de gaz, in cortul exterior. Frigiderul si congelatorul pe gaz in schimb sunt un must, dupa mine, ca sa nu fac naveta tot la 2 zile dupa cumparaturi. Pareri?
       
      5. Gasesc in bugetul mentionat o rulota care sa aiba cort? Sunt standardizate aceste corturi, as putea sa il cumpar ulterior? Cam cat costa? Ce alte detalii sunt esentiale cand discutam de cort?
       
      6. Toaleta. Nu prea apreciez varianta de dus, dar nici nu o ignor, daca vine la pachet. Sincer, ma vad folosind un cort de dus de genul celor de la Decathlon, dar daca rulota are un dus functional, nu vad de ce nu l-as folosi. La bugetul si vechimea corespunzatoare, ce tipuri de toalete exista? Cam neclar aici, am citit ceva despre toalete chimice (cam banuiesc despre ce e vorba), dar am citit ceva si despre niste casete (traducere din germana, via engleza, sorry!) sau rezervoare de dejectii si ape reziduale. Despre ce e vorba?
       
      7. Optez pentru o rulota cu 2 spatii de dormit, suntem 3 (desi banuiesc ca in vreo 2 ani fiica noastra nu ne va insoti in peripluri! Cresc, ce sa-i faci! Dar vin nepotii din urma tare). Am citit topicul pe tema asta si mi-am format o parere.
       
      8. Conexiunile pentru camping. In cazul in care rulota nu are prize de tensiune  sau de apa, e posibil sa fie montate profesional ulterior? Nu imi sunt foarte clare optiunile aici, acesta e si motivul pentru care intrebarea e destul de confuza, sper sa ma clarific dupa raspunsurile voastre.
       
      9. Ce alte dispozitive/echipamente/subansamble se pot achizitiona si utiliza si atasa ulterior? Mover, panouri solare, baterii, incalzitoare, frigidere, congelatoare? Ceva resurse online, ca sa imi pot forma o parere despre preturi si performante?
       
      Cam atat, deocamdata! Stiu, e o postare lunga, dar fiti convinsi ca voi cantari si aprecia fiecare opinie sau informatie exprimata. Va multumesc anticipat si raman profund recunoscator.
       
      Tiberiu
       
    • NRLaurentiu
      de NRLaurentiu
      Salutare, dragi colegi!
       
      Am gasit pe net o firma in Marea Britanie care face la comanda ferestre noi pentru rulote, aici. Nu sunt tocmai ieftine (conform spuselor din acest video - asa am aflat si despre aceasta firma), insa se pot fabrica la dimensiunea si forma originala (mai ales cele cu forme atipice).
       
      Dezavantajul consta in faptul ca procesul de comanda a unui noi ferestre necesita trimiterea celei sparte (inlusiv bucatile desprinse) catre sediul lor. Un alt dezavantaj este ca nu pot reface picatelele de pe conturul anumitor modele de geamuri de tip nou. La cerere ei pot asigura vopsirea acestei margini in negru sau argintiu. Si ca sa vorbesc si de avantaje, ei sustin ca tehnologia moderna de fabricare a ferestrelor este superioara celor vechi (cred ca ei se refera la cele de dinainte de anii 2000).
       
      Sper sa va fie de folos, nu fac reclama firmei respective, stiu ca s-a vorbit pe forum si de cei de la Motorhome care aduc la comanda dupa codul geamului. Am zis sa impartasesc aceasta informatie in special pentru cei care au un necaz cu ferestre cu forme atipice.
       
      Toate cele bune,
      Laurentiu
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.