George B

Perseide 2017

1 postare în acest subiect de discuţie despre Perseide 2017

Perseide 2017

George B

Cea mai spectaculoasă ploaie de stele, curentul de meteori Perseide, se va vedea pe cerul României. Tot ce trebuie să ştii despre fenomenul astronomic deosebit

PERSEIDE 2017. Astronomic, luna august este cunoscută pentru apariţia (anuală) a roiului Perseide, care îşi va atinge maximul de vizibilitate, în România, în noaptea de 12-13 august

 

 

PERSEIDE 2017. Cea mai bună perioadă de observare este după miezul nopţii, până dimineaţă. De asemenea, vizibilitatea va fi maximă în afara oraşelor, unde lumina artificială este redusă.

Din păcate, Luna se va afla la câteva zile după faza plină, ceea ce va afecta vizibilitatea, în ciuda unor zvonuri conform cărora aceasta va fi cea mai intensă ploaie de Perseide. Potrivit IFL Science, NASA infirmă acest zvon. „Un meteor la fiecare câteva minute este bine şi cu siguranţă merită să mergi afară, dar nu poate fi spus că este 'cea mai luminoasă ploaie din istoria umanităţii'”, precizează Bill Cooke de la Meteoroid Environment Office al NASA.

PERSEIDE 2017. Pentru a observa Perseidele nu este nevoie de niciun instrument astronomic, doar ochiul liber adaptat la lumina scăzută a nopţii. Se estimează că din afara oraşelor se vor vedea maxim 100 de meteori pe oră, iar dacă nu aveţi posibilitatea să ieşiţi din mediul citadin, tot veţi putea vedea chiar şi 20 de meteori pe oră.

 

 

Articol preluat de aici.

 

  • Upvote 4

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.