Sorin S

Electrica Fend 470TF

13 postări în acest subiect de discuţie despre Electrica Fend 470TF

Electrica Fend 470TF

Sorin S

Salutare , asa cum stiti am achizituonat noua rulota , azi am fost la ea pentru curatenie , aranjare si pregatire dar spre surprinderea mea nu este pregatita pentru 12v si anume toate luminile sant pe 220v mai putin ventul si pompele.

Ideea este ca trebuie sa fac un circuit pe 12 v pentru lumini , tv , receiver , lada figorifica si alte accesorii dar aici m-am blocat ca tot ce inseamna cabluri sint prin podea , plafon , pereti si este foarte greu sa trag firele pe acolo mai ales ca vin cu 2, 5mm sectiune.

 

Ce vreau sa fac ;

 

Din traf pleaca 3 circuite , unul spre fata , unul spre spate si unul spre nu stiu . Ma gandeam ca curcuitul din fata sa-l desfac din traf si sa-l bag pe 12v cu inlocuire de becuri DAR pierd ceva prize.

Circuitul din spate este mai complicat ca trece prin baie , boiler , lumini si cred ca frigider.

Eu trebuie sa aduc 12v si pentru tv , receiver , incarcator etc. dar tot mascat frumos , trebuie sa pun intrerupatoare , sigurante , baterie , regulator , panou , incarcator..

Cine ma poate ajuta cu o schema  electrica pentru aceasta rulota sa imi pot face idee despre ce este vorba ..

 

Multumesc

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Draghiciu Dumitru

Buna seara

 

Cred ca luminile sunt pe 12 V.  Numai la bucatarie si prizele sunt pe 220 V. Vezi ca pe traf ai indicatie de 12 V si sigurante auto.

Verifica becurile din lampi. Normal tot ce iese din traf cu papuci auto sunt 12 V.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sorin S

La bucatarie nu am lumina , cred ca in baie poate fi 12v dar nu stiu .

Maine ma duc sa incep desfacerea dulapului , trafului , intrerupatoare , fire , etc...

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Draghiciu Dumitru

suna-ma pe 0721930633

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sorin S

Suparat tare , dupa maxime cautari nu am reusit sa gasesc schema electrica a rulotei , ramane sa ma duc la ea sa o fac pe hartie sa pot vedea ce si cum stau lucrurile .

Ideea este ca nu vreau sa trag fire suplimentare pe langa mobila sau pe jos , trebuie sa folosesc instalatia originala a rulotei doar ca daca voi decupla firele de 220v din tripla de la intrare nu voi mai avea curent la frigider , boiler si/sau vreo priza prin rulota.

Tot trebuie sa fac un circuit pe care sa leg boilerul si frigiderul si maxim 2 prize cand sant conectat la retea . Voi pastra circuitele existente unde voi schimba becuri sau chiar anula din ele si voi monta un neon in hol , baie , si dormitor . Va trebui sa trag fire pentru tv respectiv receiver , priza pentru lada si ceva socluri de incarcare telefon ..

 

Daca exista cineva care a dat de o schema electrica 220v pentru marca Fendt astept cu nerabdare sa o descifrez..

 

Multumesc,

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sorin S

In partea din stanga este 220v , in dreapta este tot ce inseamna 12v + intrarea de baterie + o iesire de 12v stabilizat de 1.5 Ah este exact ultima intrare din dreapta dar nu se vede ce scrie .

La iesirea de 12 v am este lagat ventul , pompele si inca ceva dar nu stiu ce , eu cred ca lumina in baie ca normal este sa fie pe 12 v mai ales ca este apa , abur etc. Acum plec la rulota sa fac schita pe hartie sa vad cum stau lucrurile..

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sorin S

Gata am vazut despre ce este vorba , am facut si ceva poze si desenul realizat de mine si lucrurile stau cam asa : 

- de la intrarea 220v imi pleaca un fir spre fata rulotei pentru alimentare aplica care merge prin perete si plafon , tot acelasi fir alimenteaza lumina cortului ( aici este usor , mut firele pe iesirea de 12 v din traf si schimb becurile de la aplica si lumina cort ) rezolvat .

- tot de la intrarea de 220 v pleaca un fir spre spatele rulotei care inconjoara rulota si ajunge in fata unde se termina cu o priza . Pe traseu alimenteaza boiler , lumina din spate , prize TV , frigider unde este o priza in care este bagat frigiderul , o priza pe blat la bucatarie  si se termina in fata intr-o priza

- traseul de 12 v care pleaca din traf alimenteaza ventul , pompe , si lumina baie din 2 spoturi din hol deasupra chiuvetei . Si asta este rezolvata .

Problema este ca la intrarea in rulota a cablului cu 13 pini exista o caseta de jonctiuni unde toate firele sant mufate cu papuci baba/mosi , aici am gassit acel fir pentru frigider care este mai gros si anume de 4mm dar nu gasesc alimentarea accesorii , tot aici vreau sa leg bateria .

Firele de accesorii este de 1.5 mm , oare imi tine TV , receiver si o incarcare telefon ? , pentru laptop , lada waeco trag un fir de 4mm ca aici trebuie putere .

 

Saptamana asta ma apuc de treaba , va tin la curent cu tot ce fac cu aceasta lucrare chiar daca o stric ..:default_big_grin: 

IMG_20170423_123734.jpg

IMG_20170423_123747.jpg

IMG_20170423_133407.jpg

  • Like 1
  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius George

Mare atentie cu acel traf, eu am avut la fel si daca vrei sa treci pe led va face figuri.

Nu este o tensiune continua bine filtrata si vor palpai ledurile .

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sorin S

Am inteles , abia de maine ma apuc de treaba sa vad ce iese..

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

Spor la treaba Sorine, sunt sigur ca te descurci! :OK:

Daca ai neclaritati, suna un prieten! :default_big_grin:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sorin S

Gata , ieri am reusit sa gasesc doza de legatura 12v care alimenteaza rulota prin automatizare, am legat o baterie pentru probe , am tras fir pentru Tv , Receiver , incarcare telefon.

Trebuie sa trag un fir direct din baterie pentru lada si laptop , acestea au consumul mare si anume undeva la 5 Ah , trebuie sa trag fir de 4mm .

Una peste alta am rezolvat o parte din probleme , mai trebuie baterie , panou , si gata.

Spre informarea celor care isi vor achitiona Fendt , doza de legatura 12v este sub chiuveta de la bucatarie , firul care vine de la mufa cu 13 pini  , alimentare frigider se bifurca si pleaca spre automatizare traf pentru alimentare rulota si anume ; pompe , lumini , vent ..

 

 

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sorin S

Sa va povestesc ce am facut si azi , dupa ce am terminat serviciul m-am apucat de treaba si dai si mai cauta cum si ce .

Termin treaba cu montat lampa led pe partea din spate la pat, montat led in lampa cortului , ..

Ma mai uit prin rulota , montez perdele alte accesorii  , cand incep sa ma uit prin cartile rulotei  , frigider , wc , vent , etc . Si ghici ce gasesc schema 220v , 12v exact pe unde este trasa cu intrerupatoare , cutii de jonctiunii etc.

 

Deci sa inteleg ca daca nu belesti ochii prin acte , belesti timpul prin fire:laughing:.

 

Trebuie sa mai montez bateria dus si furtune , bateria si pentru moment gata .

Urmeaza panoul , regulatorul si gata pe anul asta , la anu boiler gaz si sanatate..

.

 

  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Halmagean Cristian
      de Halmagean Cristian
      Salut!
      Impartasesc cu voi bucuria de a fi reusit sa schimb rulota. (Cea veche inca nu am vandut-o dar urmeaza).
      Asadar, un Fendt Platin 540. 
      Nu mai pun la "Masina mea" ci las si masina: Mercedes Benz E220 All terrain 2018.
      Numai bine!

    • Mihai Pencea
      de Mihai Pencea
      Părinții mei ne-au inspirat de mult un vis in care era vorba de o rulota. Au trecut anii, si eu si fratele meu avem copii si familiile noastre. Am fost crescuți si educați sa credem in familie si sa ne iubim soțiile și copii si NICIODATA sa nu renunțăm la visele noastre. De data aceasta ei au fost finanțatorii acestui vis (asa cum au mai finanțat si alte vise ale noastre, si asa cum si noi vom finanța visele copiilor nostri) si au achiziționat rulota Fendt Joker (nu stiu ce număr ca inca învățam despre rulote) din 1996 cu 4 locuri de dormit si 2 zone. Rulota a fost la o familie din Cluj timp de 7 ani. Aceștia au avut grijă de rulota asa cum nimeni nu putea sa o faca mai bine. I-au adus toate îmbunătățirile necesare si au fost foarte amabili, si cand zic foarte amabili, chiar am rămas plăcut surprins să cunosc astfel de oameni (in topicul unde am anunțat că vrem sa cumpărăm rulota, am detaliat mai mult procesul) si ne-au facut toata inițierea necesară pentru a merge în siguranță și cu plăcere in orice vacanță. 
      Din 30 mai vom începe prima aventură pe 6 roti si va fi la noi in tara, pe la mare, pe la munte si sa vedem ce se mai ivește. Suntem amatori de natură si cort, dar pot sa zic ca de abia acum suntem liberi in natura in cel mai bun confort. 
      Sa auzim de bine si cu siguranta o sa va bazai mult si bine pana le învăț pe toate in alte rulotismului:)). Ma bucur ca am dat aici doar peste oameni faini si cred ca daca fiecare dintre noi vom inspira generațiile următoare si pe cei din jur, vom avea tot mai multi oameni faini in frumoasa noastră țară. 
      Vânt din spate si cum zice Florin Piersic, "va doresc vouă tot ce îmi doresc si mie, dar inzecit"



    • Stefan P
      de Stefan P
      După multe uitături după fiecare rulotă pe care o vedeam trecând pe lângă mine, mă tot întrebam, cum o arăta în interior, ce condiții?!
      Am decis să caut pe net și încurajat de ....nu am mai stat pe gânduri mult și la ambiție în cateva săplămâni am avut următoare achiziție de care sunt foarte multumit de ea:
      RULOTA FENDT DIAMANT AN FABRICATIE 1990, 2-3persoane, masă, o canapea pe semirotund care se transformă într-un pat foarte mare, masa proprie 850 kg și MMA 1100kg. Rulota este realizată cu materiale de înaltă calitate , aragaz +chiuveta din inox +hotă electrică la 12V, frigider mare de 70L care merge la 220V, 12V si gaz, încălzire cu gaz trumatic +ventilatia aerului rece + cald prin sistemul truma-vent, toaletă cu cădiță cu duș +wc portabil, plase insecte +soare la fiecare geam în parte, boiler apă caldă , sistem audio ce constă în radio soni cu intrare usb+2 boxe blaupunkt, 2 trape. Mobila este realizată din lemn masiv, usă vizitare exterior, antenă tv + amplificator, transformator 12V, anvelope aproape noi, neoane, cârlig montat pe proțap pt biciclete, boloboc fix pentru nivel, tălpici pentru roti, lampă interioara care merge cu gaz (in caz ca nu mai este curent), cort exterior pe schelet metalic închis, scărita intrare, 2 rezervoare apă, pompă apă, extinctor incendiu, RULOTA NU PREZINTA URME DE UZURA ACCENTUATA, INFILTRATII DE APA SAU ALTE VICII.
      Dotări pe parcurs: bandă leduri smd-1buc bucătărie, 1buc baie, 2 buc dormitor, 1buc în cort, 1 buc în fata cortului care face lumina prea suficient; perdele tradiționale pt geamuri; mochetă interior, lopată trainică care credcă nu ar trebui să lipsească, secure, perdea baie să nu se scurgă apa în interior(am auzit pe unii ca sau trezit cu apă înauntru cand au fc duș), fată masă tradițională, coș gunoi, un cuier care îl agăț de rulotă  în cort pt haine, un raft pt a pune încălțările să nu stea împrăștiate, masă pliabilă pt în cort de 8 pers și una de 4 pers, butelii gaz 1 buc 20l, 1 buc 8l; ceaun+pirostie, grătar-cărlig pt jar-perie, set tacâmuri inox-6 pers, pahare sticlă vin-apă-țuică, diverse vase pt gătit, veselă din plastic-castroane-farfurii-boluri, lenjerie pat, ceas, diverse lădițe care se suprapun pt depozitare alimente..., baterie 75ah, 4 scaune pliabile cu spătar și perne pt ele tot cu spătar, o butelcă și căni tradiționale din lut pt apă de izvor și c-am atât. astea le tin aici să nu le tot car de fiecare dată cănd plec.
      Sper că nu v-am plictisit, imi cer scuze, dar am zis sa spun c-am ce am avut eu nevoie, poate mai dau idee și la altcineva.
      Probleme: schimbat chit geam stanga, la trapa din dormitor incepuse să picure apă dar am mai străns suruburile si am scăpat nu mai curge.
      Urmează: panou fotovoltaic, nu solar și baterie gel, poate un generator, schimb preventiv chitul la trape și hotă.
       
    • Sorin S
      de Sorin S
      Salutare , dupa cum stiti eram in cautare de rulota si iacata ca m-am procopsit cu un FENDT Karatt 470TF din 98 luna 10 achizitionata de la Ploiesti de la Cristi un baiat de milioane .
      Rulota este cu pat frantuzesc pe spate cu baie laterala patului si cu toate dotarie necesare binestiute de toti rulotistii.
      Boiler 
      Vent 12v
      Frigider cu congelator mare
      Pregatire antena satelit 
      Anvelope 2015 DAR nu C , trebuie inlocuite
      Mma 1300kg
      Din punctul meu de vedere este exact ce am visat . Mai trebuie putin bibilit pe la ea pe ici pe colo dar in timp se vor rezolva si astea .
      Cand ajung acasa voi posta si ceva poze..
       
      De 1 mai ceva doritori prin zona capitalei..
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.