Sign in to follow this  
Followers 0
Viorel

Istoric Autorulote (motorhome)

2 posts in this topic

Autorulotele, cunoscute ca si motorhome sau caravan, dateaza oficial din 1920, desi se pare ca au existat cateva modele si versiuni, anterioare acestei date.

In anul 1930, un anume Hutchings, a incercat sa adapteze unui turism de la acea vreme, un design de rulota, ce avea sa para ciudat pentru multi.

b6qxvp.jpg

Vanzarile acelor vremuri erau putine, "moda" caravanelor fiind la inceputuri.

Tot in acea perioada, o companie Jennings, initiaza fabricarea in serie de caravane pe sasie de caroserii cu motor.Se pare ca aceste vehicule au fost mai placute pentru ochi și mai confortabil la conducere.

ixrqm8.jpg

Incep si micile afaceri...

apj01.jpg

Productia acestora se va opri in anul 1939 din cauza razboiului, urmand ca anul 1950 sa fie cel care reinvie productia de caravane(autorulote), constructorii studiind piata si descoperind ca masina nu era necesara doar pentru intrebuintare saptamana de saptamana, ci si pentru o iesire in weekend impreuna cu familia, devenid astfel si vehicole de agrement. Aceste lucruri au dus la diferite adaptari ale acelor vremuri, spatiul din interior devenind adaptabil pentru scaune care se rabatau, cat mai multe geamuri, aragaz si multe facilitati.

2sbq5ac.jpg

Inceputul anilor '60, gaseste productia de caravane intr-o reala crestere, cu diferite modele, multi oameni incepand sa-si permita procurarea unei astfel de 'case pe roti'.

2eap9tt.jpg

De-a lungul anilor '70-'80, autorulotele devin ceva firesc, modelele fiind produse mult mai bine si mult mai echipate pentru vacante mai lungi.

2wr46lk.jpg

Se ajunge in ziua de astazi, unde autorulotele devin o necesitate, dar si un lux.

Exemplul fiind acest model, cu un desig deosebit, in valoare de 2,17 mil.euro, dotat mai mai ca o vila de lux: camera de zi, baie, bar, incalzire prin pardoseala, mobilier tapitat cu piele, dormitor matrimonial, plasme ÅŸi chiar semineu.

k98f82.jpg

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Linkuri sponsorizate

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.