Andrei I.

Enigma: caut o rulota mititica, pentru perioada de vara...

45 postări în acest subiect de discuţie despre Enigma: caut o rulota mititica, pentru perioada de vara...

Enigma: caut o rulota mititica, pentru perioada de vara...

Andrei I.

Salutare dragi colegi,

 

Am sa incerc pe cat mai scurt, sa va explic cum am ajuns aici si care este enigma in care ma aflu:

 

De vre-o luna de zile, prietena mea tot insista pe ideea de a cumpara o rulota, a carei destinatie principala(de fapt singura - in viziunea ei, dar intre timp am clarificat acest aspect, in fine, asta-i alta discutie...) sa fie mersul vara cu ea in Vama Veche si neavand nici cea mai mica idee in privinta aspectelor principale de care trebuie sa tin cont atunci cand caut sa cumpar o rulota, punctele de la care am plecat au fost pretul - aprox. 1000 E si conditia fizica a acesteia.

 

Simplu!

 

Si da-i si cauta pe siteurile de anunturi, moment in care am realizat, ca suma alocata nu e tocmai una realista si cum aveam lectia invatata din alte situatii similare, am zis sa caut o comunitate de pasionati si sa ma documentez nitel - asa am dat de voi. Acum insa, sunt in ceata tare de tot, dar am schitat in linii mari cateva criterii pe care as vrea sa le indeplineasca rulota.

 

In primul rand, masina care urmeaza sa tracteze rulota este un VW New Beetle 1.4, care are masa de 1250 kg., iar in talon scrie ca poate tracta remorci de maxim 600 kg., respectiv de maxim 1000 kg. daca au sistem propriu de franare. Din ce am citit pe forum, tind sa concluzionez,  nu numai ca masina nu e tocmai potrivita pentru tractarea unei rulote, ba chiar ca e destul de greu sa gasesc una care sa indeplineasca conditiile astea. Asa e sau gresesc?

 

In fine, pana la urma nu ar fi asta problema, se gaseste un prieten cu o masina mai serioasa, care sa o tracteze.

 

Caut o rulota pentru doua persoane, care sa fie dotata cu aragaz si frigider, sistemul de incalzire este mai putin important, ba chiar si de baie cred ca m-as putea lipsi(e de discutat aici, dar din cate inteleg, avand in vedere ca am nevoie de o rulota mai mica, unele nu au baie), fabricata undeva in prima jumatate a anilor '90,  sa raman totusi intr-un buget cat mai restrans. Rulota o sa fie folosita pe perioada de vara, la mare si poate ocazional, la cate o partida de pescuit sau la munte. 

 

Rugamintea mea este sa-mi dati cateva idei de modele sau sa ma directionati in linii mari, astfel incat sa stiu cam pe la ce suma ar trebuii sa-mi restabilesc bugetul si sa gasesc o rulota care sa indeplineasca cerintele expuse.

 

Va multumesc!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Viorel C.

Salut!

In opinia mea, ai doua variante si anume: fie cumperi o rulota ceva de genul asa cum detine colegul @Stefan2009, postarea o poti vedea in topicul Batrana frantuzoaica si astfel pastrezi masinuta biggrin

Fie incerci sa mai pui ceva banuti de-o parte pentru a cumpara o rulota la care sa ai siguranta ca poti locui in ea, fara mirosuri de mucegai, sau putreziciuni.

O rulota care sa-ti satisfaca minimile cerinte, trebuie sa fie la minimum 1400-1500 euro si neaparat sa nu fie cumparata din Anglia la aceasta suma.

 

Trebuie sa retii un aspect,  o rulota care nu se deplaseaza si va fi fixa, are mai mari sanse sa se distruga in timp decat una care este in miscare.

Sfatul meui este sa incerci sa achizitionezi o rulota cu care sa faci si deplasari, fiindca cu siguranta vor venii vremurile cand vei dori sa pleci cu ea si in alte locuri, nu doar la mare.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Traian M

rulote cu MMA 1000 se gasesc destule in Olanda, eu iti recomand sa te uiti pe saiturile de anunturi din olanda si daca ai timp poti imbina utilul cu placutul, faci o minivacanta in Olanda si te intorci si cu o rulota :)))) Viorel de mai sus aduce rulote la comanda din Olanda sau poate sa te ajute in alegeri si sa mearga cu tine s-o aduci, vorbeste cu el daca esti hotarat. Eu cu el mi-am adus-o pe a mea in februarie anul asta.

Pune o poza cu partea cu date tehnice din cartea de identitate a masinii tale ca sa ne putem da seama exact cat poate avea MMA rulota sa nu te sfatuim gresit.

In Romania e destul de greu sa gaesti rulote ieftine in stare buna, majoritatea sunt pline de infiltratii si mucegaiuri in pereti, daca nu te pricepi nici nu le vezi.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Andrei I.

Bun, mersi de sfaturi, dupa cum spuneam in postarea initiala, clar suma alocata initial este mult prea mica si sunt dispus sa o maresc. Specificatiile din talon ale masinii sunt exact cele mentionate de catre mine mai sus. E buna ideea cu adusul de afara, dar din comoditate, parca as astepta totusi, poate apare ceva in parametrii la noi. Vad ca in sectiunea de vanzari a forumului cam bate vantul, raman cele de pe site-urile de vanzari, care sunt o gramanda,  trebuie sa intru in sesiuni serioase de vazut pe teren.

 

Mi-au atras atentia cele ale tipului din Dragasani(am vazut ca s-a vorbit de bine despre el aici pe forum), desi cam depasesc bugetul, pretul cel mai de jos fiind 1890E, iar eu ma gandeam sa nu depasesc sa zicem un maxim de 1800E, cu tot cu un eventual RAR.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Andrei I.

Mi-a atras atentia cea a colegului din Petrosani - Vand Knaus Sudwind 485, de vazut daca mai este disponibila (vad ca nu a mai fost activitate din Septembrie), desi pare cam mare/grea, dotarile, raportat la pret sunt foarte bune.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Ionescu

pai aia numai mititica nu e, e de 4 persoane si mma-ul undeva in jur de 1200kg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Andrei I.

Asa e, e mare, am vazut  ca se discuta de MMA 1000kg, pare interesanta insa, din perspectiva ofertei.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

@Andrei I., mare, mare dreptate mai are prietena ta! Să-i săruți tălpile și mânuțele :sr:că s-a gândit să vă luați rulotă. Merită să o întrebi cât mai curând, cât mai curând!, dacă vrea să se căsătorească cu tine! f;' 

În general, domnișoarele, doamnele sunt mai greu de convins - la început - cât de frumos este cu rulota!  Dacă vrea să vă luați rulotă, atunci acesta e un lucru nemaipomenit! gbb

Rulotitul este cea mai frumoasă pasiune pe care o poți experimenta pe acest pământ! Vezi ce idei bune are prietena ta? Tot respectul meu!!!
La vară vin cu întreaga mea familie în vizită, la voi, la Vama Veche. Cu siguranță ne vom cunoaște.  :default_caravan_anim: 

Am fost și anul acesta, în perioada 17, 18 iul - 4 august. Am stat la Costinești, dar am fost și în multe alte stațiuni de pe litoralul românesc, inclusiv la Vama Veche, vezi aici:
La mare la Costinești
Ne-am fi putut întâlni. /.;

 

Fii și rămâi optimist! Vei găsi o rulotă pe care să o poți tracta cu mașina ta!

Nu vei avea nevoie de niciun prieten care să-ți tracteze rulota,
vei vedea că vei găsi soluția potrivită. Și prietenii tăi își vor cumpăra rulotă, după ce vor vedea cât de fericiți sunteți voi doi, la rulotă! Nu va avea cine să te ajute la tractat. :P


Dacă o vei întreba pe prietena ta, cu siguranță îți va spune că vrea baie cu toaletă la rulotă. Toaleta la rulotă este foarte importantă. superok Baia nu va influența cu mult greutatea rulotei. Nu e de speriat! 


De asemenea, cred cu tărie că, dacă mergi la munte, cu siguranță vei avea nevoie totuși de o rulotă cu încălzire.

Cred că, în linii mari, te-am lămurit puțin. Restul discuțiilor le continuăm la vară, la mare, pe plajă, în fața rulotelor. 

Aștept să :clapping: nay pentru noua achiziție. 

 

Numai bine hi

Florin

 

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Andrei I.

Haha, mersi de sfaturi si incurajari Florin, m-am distrat tare citind mesajul tau si sper sa ne vedem la vara in Vama, fiecare la rulota lui.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Andrei I.

Salutare si la multi ani, sper ca v-ati distrat bine de revelion!

 

Am o intrebare pentru cei care au mai vazut rulote prin Bucuresti in ultima vreme, a ajuns cineva sa le vada si pe acestea:

 

Sector 5,  Sector 6 si Buftea ?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sorin  Leitoiu

@Andrei I. daca ar fi sa cumpar acum pe una dintre ele as opta pentru cea din sectorul 6 .

DACA.....nu are infiltratii sau mirosuri ar fi ideala pentru masinuta ta.Chiar daca rulota ar mai avea unele neajunsuri se remediaza, ma refer la ceva tehnic.

Asa cum au spus si alti colegi este bine sa ai si wc si aragaz si incalzire , deoarece nu se stie niciodata.

Si are si un pret decent rulota.  Cam asta ar fi parerea mea, acum  , mingea este in terenul tau hi

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Doru A.

@Andrei I. ce pot sa-ti spun cu siguranta este faptul ca rulotele din fata blocului de la Mega Image (acea din sectorul 6), cred ca nu stau la vanzare mai mult de o luna .Sincer de prin toamna anului trecut (asta dupa ce mi-am luat eu rulota tamp), tot vad la vanzare cate doua rulote, de obicei rulote mici ca cea din anunt. Ultima data cand am trecut pe langa ea, m-ai avea o surioara , o Chateau. Acum nu stiu sa zic cat de parolist e vanzatorul si nici eu nu as putea sa zic ca sunt vreun expert, dar asa pe dinafara arata binisor, asta fara a ridica pretentii. Cat despre "englezoaica "de pe Sebastian (strada) zace acolo de mai bine de un an , iti spun asta deoarece trec de cel putin doua ori pe saptamana prin acel loc.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ursu Florin

Nu cred ca ai cum sa cumperi e ENGLEZOAICA buna la banii aia biggrin

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Andrei I.

Bun, mersi de lamuriri, am sa trag o fuga sa o vad pe cea din Sect. 6, dar dupa ce trec zapezile care se anunta.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Traian M

primele 2 din bucuresti mi se par niste jeguri, cele 2 din buftea, cea cu punte dubla pare cu pozele facute in anglia din peisaj, cealalalta trebuie cautata bine de infiltratii si mucegaiuri.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Costica V.

Aia cu osie dubla are un perete din OSB, sau mi-se pare mie????:ascratch:
Atentie, daca este asa, din ce cauza a fost schimbat????:ascratch:

Modificat de costica V.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Eugen David

La cum apare si cat se cere pret pe ea, asta este destul de ok, si nici grea nu este!

Acum, nu scrie din ce an este? dar inclin sa cred ca este sub "90, poate "88, "89! askc

Rulota

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ursu Florin

Legat de iesitul cu rulota doar vara, la fel am zis si eu cand am luat-o, dar se pare ca nu e chiar asa. Am iesit iarna si sunt in stare sa dorm in rulota si acum biggrin, o sa vezi ca o sa vrei sa iesi si iarna. Eu sunt nerabdator sa imi pun carligul pe masina sa ies pe undeva :) 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian Ionita
On 05.01.2017 at 19:12, Eugen David a scris:

La cum apare si cat se cere pret pe ea, asta este destul de ok, si nici grea nu este!

Acum, nu scrie din ce an este? dar inclin sa cred ca este sub "90, poate "88, "89! askc

Rulota

Rulota este aproape la fel ca a mea iar pretul foarte bun. A mea este din 1989 si se tine bine de tot. Chiar nu am nici o problema cu ea. Am vazut ca cea de pe OLX s-a si vandut...

Modificat de Cristian Ionita

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Andrei I.

Da, a disparut de pe OLX, dar e posibil sa nu-si fi prelungit anuntul (sper, cu zapada asta nici nu am ajuns sa o vad...).

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Eugen David

N-ai ajuns ca nu-ti doresti cu adevarat!:ascratch:

Ai deschis topicul in 29.12,  in 30 cereai sfaturi si pareri despre cele 3 rulote deci aveai tot timpul s-o vezi măcar!tamp

Asa de curiozitate, cel putin l-ai sunat pe proprietar?  Eu zic ca nu!

Apropo, cu unul dintre colegi ce a dorit sa schimbe rulota, inainte de Craciun am "batut de 2 x tara-n doua" parcurgand aproape 2000 de km si văzând o groaza de rulote si nu s-a lasat pana ce n-am legat una dupa noi!superok

Tu din Bucuresti n-ai reusit cel putin sa vezi o rulota tot in Bucuresti!:amuzat:

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Andrei I.

Da, probabil ca asa e, dar nu e cazul sa ma certi pentru asta, zic. Gasesc o nota de mustrare in postarea ta si nu cred ca-si are locul... in 04.01.2017 ceream pareri despre cele 3 rulote, adica miercuri, nu pe 30. Nu, nu l-am sunat, sunt inca in stadiul de documentare, citesc pe forum si caut pe siteurile de anunturi, inclusiv in Anglia (nu renunt la ideea cu englezoaicele, desi bugetul e micut, parca au ele ceva aparte), avand pe cineva acolo, care vine in Aprilie in tara cu masina si ar putea sa-mi aduca una.

 

Alt aspect care a facut sa nu vad nimic pana acum, consta in faptul ca nu am cauciucuri de iarna si din comoditate, fiind asa cum e afara, nu m-am urnit sa vad nimic nici macar in Bucuresti, plus ca graba cam strica treaba si degeaba as cumpara-o in perioada asta, ca nu prea voi putea face nimic cu ea / la ea.

 

Cam asta e... :)

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cornel Mihailescu

@Andrei I. hi
Eu unul ma gandesc ca acum e un moment bun de achizitionarea unei rulote.:ascratch:
Spre primavara-vara  sant mai multi interesati in achizitionarea unei rulote si ...cred ca si pretul mai creste.
E doar o parere de-a mea si te rog sa o iei ca atare.nay
Sa auzim numai de bine si multa Bafta in gasirea a ceea ce iti doresti tu.superok

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Andrei I.

Multumesc pentru sfat, sunt constient, dar fix in perioada asta, ar fi o misiune destul de dificila sa transport si sa gasesc un loc in care sa o parchez. Vad pe la tv ca in a doua jumatate a saptamanii se mai asteapta un val de zapezi si apropo de asta, cum se comporta infiltratiile/podelele moi din rulote in perioada geroasa, sunt mai greu de identificat?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P
în urmă cu 1 oră, Andrei I. a scris:

Alt aspect care a facut sa nu vad nimic pana acum, consta in faptul ca nu am cauciucuri de iarna si din comoditate, fiind asa cum e afara, nu m-am urnit sa vad nimic nici macar in Bucuresti, plus ca graba cam strica treaba si degeaba as cumpara-o in perioada asta, ca nu prea voi putea face nimic cu ea / la ea.

 

Cam asta e... :)

 

Asa e, graba strica treaba...Dar nu zice nimeni sa te grabesti si sa cumperi neaparat ceva.../.;

In schimb, poti si va trebui sa vizionezi cat mai multe, pentru ca nu te costa bani, ci doar o parte din timpul tau liber...Si abia dupa ce vezi cat mai multe si sa zicem ca ti-a facut cu ochiul una si vrei s-o achizitionezi, poti apela la un coleg cu experienta sa te insotesca si sa-si dea si el cu parerea inainte sa dai banii pe ea...

Bafta in continuare si spor la cautari! nay

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.