Florin Todasca

Rol husa protap

7 postări în acest subiect de discuţie despre Rol husa protap

Rol husa protap

Florin Todasca

Stie cineva ce rol are prelata (husa) cu care se acopera protapul.

Mentionez ca tin rulota in garaj, doar ca protapul ramane afara (usa fiind decupata) si nu l am acoperit cu nimic.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Viorel C.

Detine rolul de protejare a dispozitivului de cuplare impotriva intemperiilor.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihnea Stoenescu

Este un "moft", dupa parerea mea. Piesele ansamblului sunt zincate iar ceea ce trebuie sa fie uns are vaselina (vreau sa cred ca asa procedeaza toti rulotistii cu: tija telescopica, cupla pe sfera - exceptie fac cele antibalans, bolturi, surub reglare joc actionare arc pt. frana bisens, dispozitiv clichet maneta). Fisa prizei trebuie sa fie asezata in alveola sa dupa ce a fost tratata cu spray pentru contacte electrice. Cel mai rau fac clorura de calciu si sarea gema folosite de drumari pe timp de iarna (recomand spalarea temeinica la destinatie, urmata de zvantarea in aer liber, fara husa).

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Costica V.

Bravo Mihnea, ce frumos ai expus tu toate metodele de conservare a tuturor componentelor.
(spalat, uns, gresat, suflat etc) Asta inseamna ca dupa ce venim dintr-o iesire o zi sa conservam
numai protapul rulotei !! Nu este mai simplu sa-i punem o husa??
Sa stii ca o gasesc f. utila, chiar daca o folosesc numai impotriva prafului. (Eu tin rulota sub un
"sopron" facut special ptr.ea).
 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Todasca

Corect Mihnea, :clapping:.Toate piesele sunt zincate(nu ruginesc, nu se corodeaza).Chiar daca sunt sau nu sunt unse, spreiate, nu sufera schimbari din cauza interperiilor.

Eu unul credeam ca ansamblul de franare are un tub cu gaz, care sub efectul caldurii, razelor solare, se evapora si apar probleme sau chiar trebuie inlocuit!

Modificat de Florin Todasca

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihnea Stoenescu

@costica V., ceea ce am amintit ca se "trateaza" cu vaselina NU se refera la conservare ci face parte din operatiunile de intretinere a functionalitatii. Numai piesele de artilerie (tunurile, obuzierele, aruncatoarele) se conserva impotriva ruginii cu vaselina :D.  Cine este "certat" cu gresarea va trebui sa bage mana adanc in buzunar pentru a inlocui ceea ce s-a uzat prematur. Deci gresarea TREBUIE facuta indiferent daca pui husa sau nu. Mai util ar fi, pentru cei ce nu au in dotare un tecalemit (de preferat cu parghie), pentru a gresa cel putin bucsele si tija telescopica, sa se doteze mai intai cu aceasta scula si sa lase husa pe plan secundar (pentru protectia la ruginire are "grija" burduful). Cine are husa (in dotarea rulotei sau achizitionata, probabil la indemnul mieros al furnizorilor), ii doresc sa o foloseasca sanatos, daca tot s-a pricopsit cu ea. Trebuie avut in vedere ca, dispunerea acesteia si/sau materialul din care este confectionata, sa asigure o ventilatie buna (mai ales daca se circula iarna). Voi folosi si eu acest accesoriu numai daca il primesc cadou in vreun concurs de imprejurari :D. Legat de subiectul coroziunii - cred ca nu este o stire de senzatie - exista certitudinea ca un automobil rugineste mai repede intr-un garaj inchis (daca este incalzit, mai rau !) decat daca sta in aer liber.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Costi BV

Husa pentru protectia protapului rulotei este un accesoriu necesar deoarece protejeaza cupla de depuneri de praf sau nisip atunci cand bate vantul(ex.vama veche langa plaja), dar si de....privirile indiscrete a celor care fileaza cuplele sau rotile de sprijin si apoi vin cu chei potrivite iar daca prind momentul...le iau cu ei.Se poate folosi si un sac mai gros dintr-un material rezistent la soare. Eu am croit dintr-un material de prelata de remorca si a iesit ok.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Adi Aloman
      de Adi Aloman
      Salutare!
       
      Cred ca am o problema cu amortizorul protapului. Rulota este luata de curand si nu prea am mers cu ea, asa ca nu am repere anterioare de la alte drumuri. 
      Dupa o franare sau dat cu spatele, cand amortizorul se decomprima, se aude o pocnitura. Nu prea mare, dar e acolo. E normala? 
      Amortizorul abia il pot comprima cu mainile si tot corpul si revine greu. La revenire, daca trag de el tare, se aude o mica pocnitura la capatul cursei.
       
      Mulțumesc!
       
       
    • Nicu Iancu
      de Nicu Iancu
      Vand amortizor AL-KO, frana inertiala pentru rulota max.1600 Kg, model AL-KO 161S, original. COD: 370556. Amortizorul este nou-nout. L-am cumparat pentru rulota mea, dar nu a fost necesar sa-l inlocuiesc, deoarece altceva a fost cauza defectului. Pretul = 240 lei (eu am platit 270 lei) !
       
       



    • G.Janos
      de G.Janos
      Se vinde Husa iarna pentru rulota lungime: 427-518 cm. Husa a fost cumparata de nou de la Exis, cu pretul de 757 lei, in data de 2019-10-08, a fost folosit 1 iarna. Se prezinta fara defecte la fermoar sau chingi, fara rupturi sau material patat. Se vinde pentru ca se construieste garaj pentru rulota respectiva. Pret 650 lei. Informatii suplimentare la 744670373. Preferabil predare personala.




    • Damian Bogdan
      de Damian Bogdan
      Salutare,
      Ofer spre vanzare o husa pentru portarul rulotei, nefolosit, "cu factura din poza" 
      Aveam deja una in husa pentru rulota, deci aceasta este in plus.
      Pretul este cel de pe factura, în ce valuta doreste cumpărătorul.
       
      Mulțumesc,  
      Bogdan
      0732667520

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.