Viorel C.

Burstner

2 postări în acest subiect de discuţie despre Burstner

Burstner

Viorel C.

Istoria rulotei Burstner incepe in anul 1924, undeva in vestul Germaniei, cand un tamplar, pe nume Jakob Burstner, fabrica manual primul model de rulota.

2rpr8e0.jpg

La sfarsitul anilor 1950,   Burstner, devenind intre timp "]Jakob Burstner KG", a început să construiască primele rulote la  comanda.

209sp4l.jpg

Interesul pentru modelele Burstner creste in mod constant, ca urmare anul 1961 este cel in care  productia se extinde si compania ia parte la prima prezentare de la “Caravan Salon" ce avea sa aiba loc la Essen.

2gselmx.jpg

In 1973 "Jakob Burstner KG" se transforma in "Burstner GmbH", urmand ca spatiul de productie sa cresaca simtitor.

Anul 1976, gaseste compania in plina dezvoltare, ca urmare va fi cumparata fosta tamplarie si incinta de producție de mobilier din Wissembourg (Franta), incheierea acestui contract marcand inceputul lui Burstner S.A, compania devenid producator european.

k9dveg.jpg

Succesul de piata a creat o creștere rapida, intrucat, in 1977 compania a produs 8.500 de unitati (aprox. 35.1 milioane €), acest numar a continuand sa crească până la 15.000 de unitati in 1982 (74, 3 milioane €).

2rr3rdj.jpg

Anul 1986, gaseste compania Burstner, cu o parte a productie mutata in localitatea Neumuhl.

1989 este anul in care productia ajunge la 20.000 de unitati produse in ambele locatii, vanzarile atingand o valoare de 156 mil euro.

1z2371d.jpg

                                                                 

In anul 1990, vanzarile se pare ca au fost scazute, prin urmare au loc masuri drastice, incepand cu anul 1993, masuri ce aveau sa scape compania de faliment.

Ca urmare, anul viitor, compania impreuna cu angajatii sai, produce 8.500 de unitati, obtinand astfel vanzari de 76.7 mil. euro.

2je1fur.jpg

1998 incepe cu un nou capitol, compania fiind achizitionata de catre "Hymer AG" si doi ani mai tarziu, productia ajunge la 11.000 unitati, cu vanzari de 148.2 mil. euro.

140vgjt.jpg

                                                       

In 2002, gamele de modele sunt concepute pentru a satisface orice cerinta a clientului, aparand astfel noul model de autorulota (motorhome), iar vanzarile ajung la cifra de afaceri de 215 mil. euro.

Una dintre cele mai semnificative investitii din istoria companiei, va fi finalizata in 2004 cu noul "Centru Serviciul Clienți", pe o suprafață de aproximativ 15.000 de metri patrati, in locul fostei fabrici de productie din localitatea Kehl, unde asistenta, pentru clienti va fi furnizata în conditii complet noi.

2eus6d1.jpg

 

De la incepututile sale si pana astazi, Burstner, a devenit unul dintre cele mai importanti producatori din industria motorhome (autorulota), compania avand in prezent 1000 de muncitori in cele doua locatii.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator Nik

Interesant, mai ales ca si eu sunt posesorul unei astfel de marci.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.