Traian M

Ce am mai bricolat nou la rulota mea :))

5 postări în acest subiect de discuţie despre Ce am mai bricolat nou la rulota mea :))

Ce am mai bricolat nou la rulota mea :))

Traian M

In weekend m-am apucat sa fac putina ordine in compartimentul din fata la butelii, am scos tot afara si observ in laterale peretele de tego, ce delimiteaza interiorul rulotei de compartiment, putin deplasat fata de peretii laterali ai rulotei. Era un luft de jumate de cm pe partea dreapta si vreo 2mm pe partea stanga a rulotei. Zic hopaa, am reusit s-o zgaltai asa tare in 6 luni ce n-au reusit fostii proprietari in 8 ani. Ma uit ca in ambele parti era un profil de aluminiu in L care se prindea cu suruburi pe o laterala de tego si pe cealalalta de peretele rulotei. De pe partea cu peretele rulotei erau toate suruburile sarite din profilul de aluminiu sau jucau in lacasul lor, se largisera gaurile de la zdrancaneala zic eu. Oricum pe partea cu peretele suruburile tin decat in foita de placaj ca apoi vine polistirenul zidului, deci nu e mare rigiditate chiar daca le-as fi mutat in alte zone si sa le insurubez din nou. Sigur la urmatorul drum ar fi largit gaurile si sarit iar. Asa ca am aplicat solutia mai putin estetica dar super rigida si rezistenta de a pune profile de aluminiu groase de 3mm pe exterior, prinse cu horsuruburi lungi prin zidul rulotei pana in tego. Peretii s-au strans iar pe tego si lufturile au disparut. Am siliconat cu sikaflex peste tot, mai am sa dau cu o vopsea elastometica peste ca sa arate mai bine. Atasat poze din lucrare.

20160905_161040-768x1365.jpg

20160905_161002-768x1365.jpg

20160905_161010-768x1365.jpg

20160905_160953-768x1365.jpg

20160905_160937-1365x768.jpg

20160905_161051-768x1365.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Ciurea Sorin

Salut Traian, am vazut lucrarea a ieșit super dar un sfat nu strica niciodată, dacă mai se slăbesc tura viitoare pune in loc de holșuruburi pocnituri de 4 mm si ai sa vezi ca țin mai mult la vibrații stiu asta de la avioanele mici toată tabla de pe fuzelaj si aripi unde sunt vibrații e prinsă numai in nituri .Să te țină cât mai mult si toate urările de bine !

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Traian M

@Ciurea Sorin popnituri poti folosi doar daca ai de lipit doua table sau materiale f dure si cat de cat subtiri. Eu aici am avut de legat tegoul de 2, 5cm grosime ce vine perpendicular pe peretele sandwich al rulotei care pe partea interioara are un placaj de maxim 0.5cm, deci lemn pe lemn, ele aveau inainte un profil de aluminiu in L care era prins cu horsuruburi pe ambele, doar ca pe perete unde era placajul subtire au sarit, ca deh ce sa tina in el. De aceea an dat horsuruburi de 12cm din exterior trecand prin peretele sandvici si infiletanduse 9cm in tego. Nu mai are moarte.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ciurea Sorin

Am înțeles Traian , din poză se vede doar exteriorul , dar e ok pentru ce ai avut de rigidizat pe lemn si tego ! Să te țină cât mai mult prin plimbările ce le vei face ; necazul e că noua ne place mai mult Off  si atunci săracele rulote suferă ! Numai bine si vânt din spate !:cu-rulota:

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sorin  Leitoiu

superoksuperok

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.