Marius.2007

Cateva sfaturi achizitionare rulota

53 postări în acest subiect de discuţie despre Cateva sfaturi achizitionare rulota

Cateva sfaturi achizitionare rulota

Ursu Florin

Nu poți sa îți dai seama ce fel de rulota dorești dacă nu vezi câteva modele ( îți zic din propria experienta ). Wc-ul trebuie sa fie fix ( golire exterioara ) nu mi se pare prea igienic sa ieși cu vasul plin de "bucurii" și sa îl scapi pe jos sau sa faci diferite mirosuri în rulota.

Sfatul meu ( începător- viitor posesor de rulota ), încearcă sa vezi cat mai multe rulote, dacă mergi intr-un anume oraș ia legătura cu un coleg de pe.forum din orașul respectiv care deține o Rulota de ceva vreme, oamenii de aici sar imediat în ajutor. Dacă vine un coleg cu tine știe la ce sa se uite și vei învața și tu . Mare grija și rulotele din 2005-2006 pot sa apară infiltrate. 

Succes!

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Marius.2007

ma refeream la wc-ul care se roteste, nu imi inchipuiam ca se iese cu vasul in brate ca sa il golesti. Dintre cele fix sau rotativ as vrea sa stiu avantajele si dezavantajele. Nu as vrea sa merg pana in olanda fara sa stiu dupa ce ma uit, chiar daca merge cineva cu experienta cu mine, vreau sa stiu dinainte ce imi trebuie, iar internetul si comunitatile sunt mai la indemana pt niste raspunsuri decat sa ma duc in vizita sa ma urc in rulota omului...asa cred eu

Link către postare
Radu Ionescu
10 minute în urmă, Marius.2007 a scris:

ma refeream la wc-ul care se roteste, nu imi inchipuiam ca se iese cu vasul in brate ca sa il golesti.

exista si asa ceva, la rulotele mai vechi

Link către postare
Marius.2007

Bun, dar tot n-am aflat care e smecheria intre ala care se suceste si ala fix, in afara de spatiu bineinteles. Doar pt spatiu e facut asa? garnitura aia pe care se invarte cedeaza sau e safe? :)) Eu oricum nu am de gand sa iau ceva mai jos de 2001, hai sa zicem maxim 2000 daca are de toate pe ea, daca nu, una din 2007-2010 cu mobila frumoasa, mica si usoara cu pat fix :)

Link către postare
Ursu Florin

Tu faci cum crezi dar o sa ajungi poate sa cumperi o Rulota și când ajungi intr-un camping o sa vezi multe alte rulote și poate o sa îți para rău că la bugetul tău puteai sa cumperi altceva. Crede-ma ca eu m-am plimbat pentru o Rulota pana în 2000 euro de prin anii 90. Nu știam ce vreau eram ca tine, nu știam nimic despre rulote, dar am citit fel.și fel de.topicuri în acest forum care m-au ajutat mult. Am discutat cu diferiti useri de pe forum care m-au ajutat sa îmi dau seama ce îmi doresc.

Nu sunt în măsură să dau mai multe sfaturi, dau și eu sfaturile care le-am primit mai departe.

Multa bafta și sper ca o sa iei cea mai buna decizie pentru tine. Poți sa găsești o Rulota din 2002 mult mai bine întreținută ca una din 2007. ( dacă mai apar greșeli, scriu de pe telefon și mai baga cuvinte asa aiurea )

Modificat de Ursu Florin

Link către postare
Marius.2007

Eu ma gandesc la una pana in 10000, dar tocmai de aia pun intrebari, ca sa aflu diferentele sa stiu la ce ma uit si ce sa evit, multumesc oricum pt sfaturi. Nu cumpar de pe net stai linistit, dar nu vreau sa bat drumuri aiurea si sa pierd timpul, intai ma informez si eu pe la voi

Link către postare
Ursu Florin

Părerea mea este ca dacă nu o sa ieși foarte des cu ea este o suma prea mare pentru o Rulota și iar mai cred ca nu poți compara o Rulota cu un hotel sau invers fiecare are farmecul sau.dlDe exemplu eu la mare nu ma vad mergând cu rulota. ( sper sa nu îmi sara lumea în cap :clapping:)

Modificat de Ursu Florin

Link către postare
Marius.2007

Despre asta ce parere aveti? In special il rog pe Viorel sa arunce o privire, mi-a cazut cu tronc si ii place si sotiei

în urmă cu 1 oră, Ursu Florin a scris:

Părerea mea este ca dacă nu o sa ieși foarte des cu ea este o suma prea mare pentru o Rulota și iar mai cred ca nu poți compara o Rulota cu un hotel sau invers fiecare are farmecul sau.dlDe exemplu eu la mare nu ma vad mergând cu rulota. ( sper sa nu îmi sara lumea în cap :clapping:)

De iesit ies o data pe an, in 4 concedii am amortizat-o, dupa socotelile mele, bineinteles ca nu ma duc la mare cu rulota, o iau strict pt concedii prin europa la care nu scap fara 2000 numai cazarea

Link către postare
Viorel C.

Referitor la wc-ul fix cu rotire, nu cred ca are prioritate aparte in fata celui fix (standard). Singurul avantaj este castigarea spatiului din toaleta.

Ambele se golesc din exterior.

Link către postare
Marius.2007

Bun, e bine de stiut asta. O rugaminte am, se poate schimba titlul topicului Viorel, te rog? E clar ca nu despre adria va fi vorba aici, pune te rog sfaturi rulota, sau cum crezi tu ca e mai bine, discutiile vor fi despre multe marci, deci....nu-si are rostul adria adiva aia. Multumesc

Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, sa ajuti lumea :)

Modificat de Marius.2007

Link către postare
Teo Paul

Uite aici rulota Sir Palace

Si stai ca un zeu :):):) 

Glumesc! Am dat peste anuntul asta si vazand ca nu ai buget limitat, m-am gandit ca poate iti foloseste.

Caut de doua saptamani de vad numai rulote in fata ochilor. Vad ca, la ce buget am eu, nu merita sa iau din afara. In tara nu reusesc sa gasesc. Asa ca incerc sa maresc bugetul.

Mult succes si tie!

Link către postare
Marius.2007

Da, frumoasa si dotata, dar cam mare pt masinuta mea, la o lungime de 4-4.5 m era perfecta, asta e cu 2 axe, are 8 m lejer. Momentan caut carlig si montaj, e complicat din cate vad, trebuie legat la calculatorul masinii.....cam am impresia ca incep sa bat in retragere

Link către postare
Cristian N.

Marius,  

Pana sa cumperi carlig, eu zic ca e bine sa vii la o iesire cu colegi rulotisti, sa discutii cu ei, sa vezi rulotele lor, eventual sa vezi tot procedeul de campare etc.

Asa o sa iti faci o idee despre ce inseamna turism cu rulota.

Nu compara turismul in care te duci la hotel si ai tot confortul cu turismul la rulota, de atfel in general rulotele se pot accesoriza dupa achizitie.

Rulote sunt pentru toate gusturile si la toate preturile.

Parerea mea personala este ca o rulota foarte lunga si grea iti va creea neplaceri in trafic si va fi greu de gestionat.

Eu cand am cumparat rulota am luat in calcul toate variantele si am ales sa imi iau un dupa 2000 cu mobilier modern usoara dar fara pretentii gen Aer conditionat altele, dupa am accesorizat cum am vrut eu, dar aproape am dublat pretul :) si asta numai accesorii si alte chestii.

Exemplu un congelator cu compresor la 12 V o sa vezi ca costa de la 700 pana la 2000 Euro, dar mereu am berea rece si sotia multumita ca inghetata nu e topita :)

Un sistem solar fara mari pretentii costul pleaca de pe la 500 Euro si tot se duce pana la 2000 Euro.

Oricum turismul cu rulota nu este ieftin dar pentru mine (noi) este un altfel mod de a ne petrece timpul liber.

Zi usoara iti doresc :)

Link către postare
Marius.2007

Corect, tot ce ai spus sunt de acord cu tine. Treaba cu iesitul, din pacate nu prea am timp sa ies la un camping doar ca sa ma urc in rulote, plus ca nu-mi sta in fire sa deranjez lumea doar ca sa vad eu cum e in rulota. Asa cum am zis, inca reflectez daca merita pentru cateva zile pe an sa ma apuc de investit, nu e vorba de suma pe rulota, cat de scarba de a incepe sa o utilez. Nu am timp si decat sa-mi faca altul mai bine ma las pagubas. Nu o sa ma plimb cu ea prin tara ca nu am timp, iar la concediu numai pe afara o s-o car si de astea nu mai am entuziasmul de la inceput, ca nu sunt sigur daca imi creeaza un confort sau mai mult ma chinui. Multumesc de sfat

Modificat de Marius.2007

Link către postare
Radu Ionescu
în urmă cu 4 ore, Marius.2007 a scris:

... cat de scarba de a incepe sa o utilez..

rulotistii sunt precum pescarii, jumatate din placere este tocmai utilatul. Mai bine las-o ... superok

Link către postare
Marius.2007

Pai sunt si pescar, dar sa ma apuc sa demontez rulota, sa trag cine stie ce instalatii....mai ales ca nu am facut asa ceva, chiar nu as vrea sa fac improvizatii si sa ma trezesc ca ard ca sobolanul in ea :)

Link către postare
Radu Ionescu

adaugarea accesoriilor nu presupune demolarea rulotei ... doar tras fire ici-colo, o gaura dincolo ...

Uite aici un topic unde povestesc mai multi ce si-au mai adaugat / schimbat pe la rulota:

Link către postare
Viorel C.

@Marius.2007 sa sti ca multi si-au modificat si si-au facut cate un upgrade si nu au "ars" in niciun fel biggrin

Se pare ca tu esti un tip mai comod si nu esti de condamnat pentru felul tau de-a fi. Asa esti tu :)

Doar tu esti cel care trebuie sa decida, dar daca in vreun camping nu doresti sa mergi, in concediu nici atat, chiar ca nu trebuie sa pierzi timpul cu cautatul unei rulote.

Link către postare
Marius.2007

Viorel, nu cred ca ai inteles ce am vrut sa spun. Am zis ca nu vreau sa merg sa deranjez lumea in camping pentru a vedea rulote, cum m-a sfatuit un coleg mai sus, in concedii plec in fiecare an. Indemanare am, in casa fac de toate, la masina la fel, dar rulota e ceva nou pentru mine si habar n-am ce si cum e compusa, sa dau vreo gaura ca idiotul si sa ma trezesc cu acvariu in ea...intelegi la ce ma refer? e un domeniu total necunoscut mie si se lucreaza cu 220v, gaz....aici am dubii mari. Sper ca ati inteles corect "comoditatea" mea. De regula unde nu cunosc, nu ma bag...ma rog, la inceput.

Link către postare
Daniel P

Pai tocmai din acest motiv va trebui sa mergi la una din ieselile noastre, sa stai de vorba cu colegii, sa vezi cateva, sa intri in ele si sa te lamuresti cam cum sta treaba cu ele...O sa vezi ca nu sunt deloc complicate, dar ma rog, alegerea iti apartine...nay

Link către postare
Marius.2007

Da, probabil ca o sa rog pe cineva dintre voi cand are timp sa vad si eu cum e o rulota in interior, deocamdata astept niste raspunsuri de la firme care vand si monteaza carlige de remorca, sa imi faca si codarea in calculatorul masinii, unii promit multe si te trezesti ca iti leaga firele de stopuri...in fine, alta discutie. Mai am de citit destul, merci pt incurajari :)

Link către postare
Viorel C.

Am inteles perfect totul, stai linistit biggrin

Ce nu pot intelege este faptul ca prea ti se pare  "nava cosmica" o rulota.

Asa cum scrii ca faci de toate la masina sau prin casa, asa vei ajunge sa faci si la rulota.

Cu siguranta aceasta comunitate iti va veni in ajutor, atunci cand vei cere,  in oricare problema pe care o vei intampina.

Referitor la accesul intr-o rulota, nu cred ca se va supara vreun rulotist vreodata daca vei cere sa ti-o prezinte. Crede-ma!

Totul este sa vrei si sa lasi in urma rusinea, sau jena ca deranjezi.

Mereu am scris si spus ca nimeni nu se naste invatat.

Link către postare
Radu Ionescu
43 minute în urmă, Marius.2007 a scris:

deocamdata astept niste raspunsuri de la firme care vand si monteaza carlige de remorca,

de la astia si-a cumparat + montat un prieten carligul: http://www.ataugsburg.ro/

Modificat de Radu Ionescu

Link către postare
Ciurea Sorin

Salutare Marius, am dat un ochi si eu pe topicul deschis mai sus si eu iti sugerez ca la 10 000 euro poti accede la o autorulota frumoasa, si daca vrei mai noi urci catre 20000 euro, acolo chiar gasesti confort si nu prea mai ai multe de pus pe ea. Cum spuneau colegii daca vrei sa mai pui si pe alea scumpe gasesti ceva...eu am dat pe a mea cu taxe si tot tacamul 35000euro si de o luna am adaugat un sistem de ventilatie la frigider, deci se poate! Alegerea este numai a ta dar eu zic sa iei legatura cu colegii din Bucuresti si fara rusine iesi la o intalnire cu ei (o bericica , un vin..)si sigur o sa ai raspunsuri pe viu, la cald, de la sursa.Toate urarile de bine !

Link către postare
Marius.2007

Autorulota cade din start, pentru un concediu pe an nu merita, plus ca stau la bloc, numai grija ei imi lipsea, o rulota e mai versatila, o las si plec cu masina prin imprejurimi, ma intorc la ea ca la hotel. Nu sunt genul cu biciclete, cu mers pe jos, sunt puturos, plec in concediu sa ma relaxez :)

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.