Mihai D

Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 4x4 (2003)

7 postări în acest subiect de discuţie despre Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 4x4 (2003)

Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 4x4 (2003)

Mihai D

Stimati colegi,

Dupa prezentarea rulotei, urmeaza tractorul din dotare: Hyundai Santa Fe 2003  2.0 CRDI  4x4.

Masina a fost achizitionata special pentru mers la pescuit sau iesit in weekend pentru relaxare. Dupa ce am impins la masini prin noroaie de mi-a venit acru, am zis ca fara 4x4 in curte nu mai merge.  Initial am optat pentru un Suzuki Grand Vitara din 99 cu reductor si diferential central blocabil, insa motorul de 2.0 benzina consuma cat vroia el, atat afara, cat si in oras, si a trebuit sa-l vand dupa cateva luni. Santa Fe-ul a fost cumparat second hand in 2012 la 135.000 Km, in prezent are 158.000km cu revizii facute anual, indiferent de numarul de km acumulati (in medie face cam 6000-7000km pe an). 

Are MMA 2380kg si poate trage 2000Kg cu dispozitiv de franare.

Ca dotari are clima automata, geamuri si oglinzi electrice, oglinda retrovizoare electrocromatica, tapiserie de piele bej, geamuri fumurii din fabrica, radio-cd original, inchidere centralizata si alarma originala, ABS, doar TCS nu si ESP, incalzire electrica auxiliara (nu stationara), airbaguri frontale si laterale.

Din cauza piticilor de pe creieri a primit scut de aluminiu pentru motor, schimburi uleiuri in cutie/grupuri/cutie de transfer, distributie noua, baterie noua, bujii noi...si 3 seturi de roti. Dupa ce am schimbat 2 randuri de BFG-uri care nu m-au satisfacut (BF Goodrich All Terrain  si BF Goodrich Long Trail ), am ramas la Cooper Discoverer STT de 225/75/16 pentru mers oriunde, dar nu in oras, un set de Michelin Latitude Alpin de 235/70/16 de iarna, si un set Pirelli Scorpion de 225/70/16 de vara. Toate au rezerve dedicate, pentru marimile si utilizarea lor. Cele de iarna sunt puse pe jante de tabla, iar cele de noroi si cele de vara sunt pe jante de aliaj.

Mai are 3 seturi de bare de portbagaj de la Thule: pe unul am un portbagaj grila de la Thule, pe al doilea am suportii de biciclete, iar al treilea trebuie sa primeasca un cort de plafon (pentru zone in care nu ai acces cu rulota). Barele au atat sistem de fixare pe plafon, cat si pentru fixare pe bare longitudinale.

Ajunge, altfel o sa creada lumea ca am pus anunt de vanzare. Mai jos pozele cu masina,

Santa Fe 3.jpg

Santa Fe 4.jpg

Santa Fe 8.jpg

Santa Fe 9.jpg

Santa Fe 6.jpg

Santa Fe 7.jpg

 

 

Inca ceva poze.

Santa Fe 5.jpg

Santa Fe 1.jpg

Santa Fe 2.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Daniel P

Frumoasa masina si foarte buna pentru rulota! /.; Sa o stapanesti sanatos si cat mai multi km fara niciun fel de probleme! superok

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Eugen David

Faina masina, faina prezentare! superok

S-o stapanesti cu placere si bucurie! xll

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai D

Multumesc mult baieti.

Deocamdata cochetez cu idea unui suv cu 7 locuri, dar lipseste mare parte din buget sa-l pot achizitiona, asa ca mai dureaza pana iese la vanzare. Si pentru ca mai am o Octavia din februarie anul asta, si un Focus din 2000, a 4-a masina nu isi are locul in "curte". 

Am facut un test drive cu Pathfinder modelul dupa 2010 cu morul de 200cp, cu cele 2 locuri rabatabile in spate, in care incap lejer si eu (1.72m si 75kg, deci si copii ar putea sta nestingheriti). Masina poate multe si este pe sasiu separat cu suspensie independenta pe fiecare roata (cu bascula), cu reductor si cutie manuala in 6 trepte, dar pretul pentru una noua este mult peste puterile mele. Second hand inca nu le gasesti pe la noi, iar cu adusul de afara eu nu sunt impacat; Santa Fe-ul are tot istoricul din 2003 pana azi, fiind cumparat in leasing si pe urma tinut pe firma, a facut toate reviziile la timpul lor, iar inainte sa o cumpar am cerut unui prieten de la o reprezentanta Hyundai fisa tehnica cu toate interventiile in garantie si in afara ei. Focus-ul este luat din Germania, la 130.000km, pe care l-am descoperit ulterior ca avea deja peste 200.000km, dar cu ceva intretinere pe la motor, merge boboc.

Dar, Adriav V., tu ai un Santa Fe dupa 2007, corect? Este cu 7 locuri?

Numai bine, Mihai.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai D

Off topic: Pathfinderul ar trebui sa primeasca si o rulota asemanatoare cu cea din pozele de mai jos. A fost la vanzare in 2012 pe langa Targu Mures, insa am ratat-o. Daca o vede cineva la vanzare in Romania, rog sa imi dea de stire - dau valuri de bere. Este construita de cei de la Lapp, pe sasiu cu suspensie pe arcuri si amortizoare, roti de 215 cu R15, cu MMA 1300kg. poate primii cu canapelele stranse 2 motociclete sau un quad.

 

3.jpg

2.jpg

1.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
IONEL NICOLAE
On 12/30/2015 at 23:12, Adrian V. a scris:

Sa o stapanesti sanatos si sa ai drumuri bune cu ea .
La rulota un 4x4 este sfant , orice ar spune altii . Eu am avut vreo 5masini pana acum de cand am si rulota , si cel mai confortabil te simti in astea SUV 4x4. 
Vorba aia : "Ai cu ce !" ()|

Noi nu ne omoram cu off-road_ul , poate doar colegul @IONEL NICOLAE care cocheteaza cu asta .

Bafta si sa ne vedem cu bine pe campiile patriei . xll

Adriane , eu nu am loc în SUV uri ! Stii tu !... Chem descarcerarea . Dar da 4x4 e sfânt  .
Acum nu mai ai motiv sa refuzi invitațiile la altitudine !

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Dinu

Cat consuma masina in oras in trafic? Dar la frum lung pe autostrada cu 150km/h? Dar cu rulota cuplata full de bagaje?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.