Florin Smolnicki

A DOUA MARE (DUBLĂ) IEȘIRE

8 postări în acest subiect de discuţie despre A DOUA MARE (DUBLĂ) IEȘIRE

A DOUA MARE (DUBLĂ) IEȘIRE

Florin Smolnicki

Din punctul de vedere al rulotitului, pentru mine, luna iunie a fost o lună foarte liniștită. Nu am ieșit deloc. Nu am avut timp. A fost o lună destul de agitată cu examene la București, cu încheierea anului școlar pentru cei doi copii ai mei, și multe altele. Așadar, în iunie nu am ieșit deloc cu rulota. Vă dați seama cum a fost viața mea în luna iunie a acestui an, cu rulota în curte, totul pregătit, dar, din cauza altor amănunte neputând ieși undeva, măcar la sfârșitul săptămânii.

Ceea ce urma, abia de-acum încolo trebuia să vină.
Am pregătit cu o zi înainte rulota, bagajele și am pus la punct toate detaliile în amănunt, iar în seara zilei de  

7 iulie
Am plecat la drum.
Ce-mi păsa că plec seara de acasă? De dormit aveam unde dormi, doar aveam căsuța după mine.
Așadar, pe la ora 18 am ajuns la ai mei ca să agăț rulota după mașină (poza 1, 2). Toată lumea era fericită. Fraților, în acele momente eram „super tare!”, vorba băiatului meu mai mare.
Cum adică „De ce” ?
Pentru că îmi cumpărasem între timp un panou fotovoltaic (150 W – poza 3), un controller de 20 A, 15 ml de cablu 2x4 mm² și o baterie Varta Sylver, normală, de 85 Ah care să mi se potrivească și la mașină, și, bineînțeles, și în rulotă. (Iarna folosesc bateria la centrală, împreună cu invertorul.) Eram, de acum încolo, un rulotist independent la un alt și nou capitol: asigurarea cu electricitate a rulotei. Încă un pas spre independența absolută. Am rămas și acum cu datorii, în urma achiziționării acestui panou, a bateriei, dar nu e nicio problemă. Important la acel moment, dar și acum, era faptul că nu mai depindeam de nicio priză, de nimic. Îmi pot produce curent cât și când am nevoie. Problematic ar fi, dacă nu e soare. Am observat că panoul încarcă mult mai puțin curent când e mai înnorat, dar nu-i niciun bai. Nu am nevoie de atât de mult curent, încât să nu pot produce cât este necesar. Cel mai mult consumă frigiderul pe 12 V. Am văzut că scrie pe frigider, la datele tehnice, că ar consuma 40W. Oricum, nu e de speriat.
Să revin la plecarea din acea seară. Ne-am urcat în mașină și am plecat spre Gura Humorului. Punctul central. Ajunși în stațiunea turistică, Gura Humorului, am oprit imediat la intrarea în oraș, pe stânga, la magazinul Penny Markt. Acolo facem cumpărăturile pentru ieșirile noastre în Bucovina. Am luat cele necesare și am plecat la locul de campare, am campat și ... somn.

Ca o paranteză: un alt loc bun pentru cumpărături, pe care vi-l recomand din toată inima, este Piața Agroalimentară Gura Humorului. Acolo vin oamenii, în special dimineața, fără prea multă reclamă, cu originalele: Produs în Bucovina. Le puteți cumpăra direct de la producător. La piață veți găsi de toate: lapte, brânzeturi (vă recomand brânza de burduf – o bunătate!!!), cașcaval de casă, brânză de vaci dulce, caș de oi – dulce sau la putină, pastramă, pui, legume, fructe, într-un cuvânt: tot ce vă doriți și tot ce aveți nevoie.

8 iulie
Dimineața am luat micul dejun (poza 4, 5, 6, 7), am aranjat rulota și apoi am plecat la piață, în oraș. Am făcut cumpărături pentru noi și pentru niște colegi din Constanța, veniți cu camperul. Îmi amintesc de faptul că acea zi a trecut foarte repede. Am fost prea ocupați să ne vedem și cu echipajele din apropierea noastră. Am făcut câte o poză. Am surprins un echipaj din Iași (poza 8), iar pe pod un trenuleț de promenadă care circulă pe ruta Gura Humorului – Voroneț și retur, mai ales pe perioada verii. După ce am venit din oraș, am făcut un grătar pentru prânz, și copiii s-au jucat până seara târziu în pârul Voroneț care se varsă în Moldova, sau, mai exact, într-un braț al râului Moldova. Până seara copiii nu au mai plecat de la apă.
Din păcate a trebuit să plecăm urgent spre casă în ziua următoare pentru a rezolva niște probleme urgente. Dar am revenit aproximativ în același loc,

Duminică, 12 iulie
Și nu am revenit cu mâna goală... Nu. Am mai venit și cu niște prieteni, mai exact două familii, cunoscuți de-ai noștri care au venit și cu copiii. Afară era foarte cald, așa că unii au vrut să facă baie pentru a se răcori (poza 12). Alții au vrut să stea liniștiți la plajă (poza 13, 14). Să nu uităm nici copiii care, la rândul lor, au vrut și ei să se bălăcească (poza 15). Pentru că eu eram foarte obosit (...) și nu mai aveam voie să conduc, ..., i-am rugat pe prietenii mei să meargă cu mașina și să aduc niște apă pentru a avea în zilele următoare (poza 16). Sincer vorbind, am vrut să plecăm de la locul de campare pentru a da o tură până la Voroneț. Zis și făcut. Am plecat și la Voroneț, iar de la mănăstire am luat-o pe un drum mai puțin bun pentru a căuta, pentru viitor un alt loc de campare (poza 17). Spre seară, supărare mare. Prietenii noștri au plecat spre casă (poza 18, 19), iar noi am mers să mai povestim cu bunii noștri prieteni din Iași (poza 20). I-am rugat să aibă grijă de rulota noastră, pentru că noi am plecat la Zilele Humorului, eveniment care avea loc chiar în acea perioadă. Am mers pe lângă Pârtia de ski Șoimul (poza 21), am traversat puntea peste Moldova – dacă ajungeți la Ariniș vă recomand cu căldură să treceți peste acestă punte (poza 22). Veți avea ocazia să vă încântați ochii cu o priveliște minunată, desprinsă parcă din povești. După ce am traversat puntea, am ajuns imediat la complexul Ariniș (poza 23, 24). Acolo se desfășurau tot felul de activități: se dădeau concerte, copiii se jucau în diferite dispozitive. Era frumos. Agitație maximă cu multe și felurite posibilități de distracție. Seara ne-am retras la „căsuța noastră” pentru a ne odihni; ne aștepta o altă zi, cu alte evenimente.

13 iulie
În această zi, băieții mei i-au ajutat pe alți vecini de-ai noștri să-și monteze un cort (poza 25). Am petrecut liniștiți ziua. Ploua 20 de minute cu găleata, fugeam în rulotă, apoi ieșea soarele, ieșeam din rulotă, făceam repede ceva de mâncare, apoi iar venea ploaia și tot așa. Așa ne-a trecut ziua. Îmi amintesc de faptul că în acea zi, prietenii noștri au plecat la Iași (poza 26, 27).

14 iulie
În următoarea zi am hotărât să mergem la Mănăstirea Voroneț, înainte de a ne întoarce acasă (poza 28). Am plecat pe jos, vremea fiind, din nou, foarte capricioasă. Pe parcursul unei ore ploua cu găleata și strălucea soarele (poza 29, 30). La un moment dat, ca drumul să nu fie prea plictisitor și stresant, ne-am oprit să mâncăm la un chioșc o înghețată (poza 31). Un alt magazin, din zona Voroneț, făcut în „stil de munte” (poza 32). Până la Mănăstirea Voronețului ne-am hotărât să încercăm să facem autostopul (poza 33), nu conta cu ce. Ajunși la Mănăstirea Voroneț, am admirat-o încă o dată (poza 34, 35) și apoi am aprins lumânări pentru cei vii și pentru cei care nu mai sunt printre noi (poza 36). Ne-am întors la rulotă, printre picături și printre raze puternice de soare (poza 37, 38, 39). Spre seară, am plecat încet, încet spre casă (poza 40).

Și acum îmi aduc aminte cu plăcere de acea ieșire.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

28.jpg

29.jpg

30.jpg

31.jpg

32.jpg

33.jpg

34.jpg

35.jpg

36.jpg

37.jpg

38.jpg

39.jpg

40.jpg

A doua mare.doc

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Cornel Mihailescu

Foarte frumos. superok
Felicitari Florine.hi

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vali Savoiu

Florin, la vara poate mai faci un drum impreuna cu mine in Bucovina.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vizitator

Frumoasa postarea.Sa mai faci din astea.superok

Modificat de CIPROSCA

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Eugen David

Felicitari!

Vezi ca usor, usor ai prins "boala"!

Tine-o tot asa!  nay

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai PATRULETE
  • Felicitări    tine-o tot asa()|()|()|

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gabriel Schuster

Florin, citind povestirea ta imi aduc aminte cu placere de toate clipele minunate pe care le-am petrecut de fiecare data cand am fost in Bucovina si mi se face dor. Ne vom vedea sigur sezonul viitor. 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

@Gabriel Schuster

Te aștept și aștept toți colegii în Bucovina.

Observ, cum colegii se pregătesc mai toți de ieșiri cât mai multe. 

Se apropie sezonul mai cald. 

Voi fi plecat în aproape toate weekendurile. De când aștept asemenea momente! 

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Daniel P
      de Daniel P
      Weekendul trecut am profitat de vremea superbă pentru sfarsit de septembrie și am pus-o de o ieșire la Măgureni, in județul Prahova. 
      Prieteni, atmosferă frumoasă, cuminți și voie bună... așa că am ridicat ancora taman luni dimineață. 
      Sănătate maximă și ieșiri frumoase va doresc tuturor! 











    • Nelu Z
      de Nelu Z
      Mănăstirea BÂRSANA -un loc minunat.
       
      Daca in drumurile voastre treceti prin apropiere, NU RATATI ACEST LACAS, va asigur ca nu veti regreta.
      Manastirea Barsana este un ansambu creat din lemn, cu maiestrie si cu gust, in stil maramuresan.
      Intregul ansamblu este perfect integrat in relieful si specificul zonei, impresionind  prin amploarea si maretia sa.
      Noi am vizitat-o in prima duminica dupa Sfinta Marie si slujba tinuta in lacasul sfant de afara s-a auzit impecabil pe toata durata vizitei.
      Acustica zonei, sonorizarea excelenta tinand cont de suprafata mare pe care se desfasoara complexul manastiresc. a fost impresionanta.
      Maramuresenii veniti la slujba in straiele traditionale de sarbatoare, aranjamentele florale din curte si de la ferestrele chiliilor si a celorlalte cladiri, totul, totul, totul,   a fost impresionant si emotionant.
      Parerea mea este, ca cel care a conceput acest ansamblu arhitectonic fost un mare arhitect, iar cei care l-au realizat au fost "mesteri mari, calfe si zidari.
      Brancusi nu a murit!  Brancusi traieste aici!
       
      .... dar mai bine las imaginile sa vorbeasca,


       
      Nu stiu cat au putut reda imaginile realitatea, dar daca au reusit catusi de putin, eu as fi multumit.
    • Serban Ionut
      de Serban Ionut
      Perioada 15, 16, 17 martie .
      Iesire la munte offcamping sau camping amenajat.
      Cautam participanti.
      Zona Valcea, Brasov, Prahova, Arges.
      Cine cunoaste locatii asteptam sfaturi de campare .
      Hai in numar cat mai mare sa iesim. 
    • Lucian Pop
      de Lucian Pop
      Salutare,
      Mâine dimineața plecam spre mare eu si prietena. Nu avem un plan exact pentru locatie, planuim sa cautam pe drum. Aveti vreo sugestie? 
    • Radu Ghita
      de Radu Ghita
      Salutare prieteni!
       
      Vineri seara, dupa ora 20, primesc un apel de la colegul si prietenul nostru Marius Taximetristu' Manole:
      "- Salut, nea Radule! Sunt pe la kilometrul 30 pe A3 si merg catre Valea Cerbului. Ne adunam vreo 4 echipaje, vine si Nelu de la Fetesti.
      Ce faci, te bagi?"
      Dupa un scurt rationament in care am pus in balanta treaba ce o mai aveam de facut in ziua urmatoare versus dorinta de a lua o pauza de macar o zi , am dat raspunsul: Ok, dimineata sunt acolo!
       
      Asa am si facut. Doar ca, pana la plecare n-am mai avut stare. In jurul orei 4 dimineata, am legat rulota, am pus un minim necesar de apa, verificat functionare soba, verificat etc. etc.
      La sapte si jumatate eram in parcare la Metro pentru o sumara aprovizionare, apoi m-am intins la drum. Drumul liber pana la destinatie, iar din Busteni pana la locul de adunare parca nici gropile nu ma erau atat de multe si de adanci ca asta vara.
      Am ajuns, am coborat din masina si ne-am lasat prada emotiei revederii, imbratisari, pupaturi si strangeri de mana cu noii parteneri de ruloteala.
      La fata locului erau, de la stanga la dreapta: @Ionel Uruc si Codrina, Chivuta,   @Manole Marius
       

       
      si Virgil (tot de la Fetesti).
       

       
      Erau foarte prezenti  Stela si @Militoiu Ciprian, proaspeti forumisti, proaspeti posesori de rulota si la prima iesire cu rulota.
       

       
      Dupa o sumara dezbatere privind meniul zilei s-a mers si s-au facut cumparaturile necesare.
      In mod absolut firesc, am trecut la degustarea  licorilor bahice, ce ne inconjurau. O minunata tuica de caise Made by Uruc si o nu mai putin imbietoare tescovina de Floresti Mehedinti, uitata in beci si scoasa la lumina dupa ce au trecut peste ea cativa ani buni. Si servita cu masura
       
      WP_20171021_17_09_48_Pro.mp4
       
      Restul zilei l-am petrecut cu diverse activitati specifice intalnirilor de rulotisti: activitati administrativ gospodaresti, depanarea amintirilor legate de iesirile anterioare, servitul mesei, o mica plimbare, pregatirea lemnelor pentru focul in jurul caruia urma sa ne strangem catre seara. Totul intr-o atmosfera efervescenta, cu multe glume si multa veselie.
      Daca spui Marius Taximetristu', spui obligatoriu si  "cordon bleu" .
       

       

       
       
      Mai tarziu, doamnele au pregatit o ciorbita de pui cu bors, dreasa cu leustean din belsug si servita cu ardei iute. Codrina ne arata ca, in ceea ce priveste  pregatirea ciorbitei de pui, nu este admisa nicio eroare.
       

       
      Trecem la masa

       

       
      Spre seara, ne exersam un pic aptitudinile pentru supravietuire si aprindem focul utilizand asa ceva
       

       
      Mission accomplished!
       

       
       
      Se ineaca, mai apoi, o pastrama de oaie in bere.
       

       
      Si pentru ca tehnologia evolueaza necontenit, n-o mai cautam cu lumanarea ci cu lanterna.
       

       
      Virgil, dupa o metoda ancestrala pe care a refuzat sa o devoaleze, verifica temperatura optima a jarului pentru gratar!
       

       
      Treaba fiind  in regula, se pun bazele solide ale unui gratar
       

       

       
      Sa trecem la treaba!
       

       
      In jurul focului, inconjurati de noaptea friguroasa, ne aducem aminte cu drag de colegii cu care am petrecut clipe minunate, in alte iesiri.
       

       
      Ne amintim de fervoarea Crinei si de linistea filozofica a lui Petrica, de candoarea lui Petronel, de tocanita indelung mestesugita de glumele si cantecele lui @Dan Armeanu, de iepurele la ceaun al lui @Mugurel Vap Suilea si de pateuturile calde scoase din cuptor de sotia lui, de multi altii care ne-au facut sa fim bucurosi ca facem parte, alaturi de ei, din frumoasa familie forumrulote.ro
       

       
       

       
      II rog, pe cei pe care nu i-am mentionat nominal, sa ma ierte asigurandu-i in acelasi timp ca sunt la fel de apropiati sufletului meu, ca si cei mentionati mai devreme!
       
      Apoi, incet - incet, ne retragem in culcusurile noastre calde ca sa visam frumos despre prietenie.
      Dimineata fac un tur al taberei, incojurat de liniste si de aerul curat al padurii
       

       

       
      Am avut si paza asigurata, un ditamai "dulaul" imi arata una din schemele lui de karate
       

       
      Cam asta a mai ramas din focul de noapte
       

       
      Intr-un gest de mare prietenie si noblete, pentru ca anuntasem ca dimineata in jurul orei noua va trebui sa plec, acesti prieteni minunati au framantat in toiul noptii coca astfel incat sa creasca si sa fie gata dimineata devreme pentru gogosi. Sa ma pot bucura si eu de ele!
      Le multumesc tare mult pentru asta!
       

       
      Doina pregateste musdeiul de usturoi pentru langosi
       

       
      Pentru Chivuta, modelarea "din mana" a gogosilor, nu mai are niciun secret!

       
      Doina executa gogosi umplute cu branza si cascaval
       

       
      Uraaaaaa, avem gogosi!
       

       
       

       

       
      Facem fotografii pentru o cat mai buna aducere aminte, a clipelor minunate petrecute impreuna
       
       

       

       

       

       
      In final, o invitatie
       
      Gașca mea nu poate să stea liniștită
      Nici o clipă
      Hai și tu, dacă simți așa
      Vino-n gașca mea!
       
       
       
       
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.