Stelian

Concedii cu rulota | Europa

10 postări în acest subiect de discuţie despre Concedii cu rulota | Europa

Concedii cu rulota | Europa

Stelian

Ieri  colegul  Adrian V  m-a rugat sa scriu despre traseele pe care le-am facut in concedii prin Europa.

Voi incerca sa va scriu despre aceste concedii, trasee, peripetii, campinguri locuri pe care le-am vizitat.

Este mult de scris pentru ca totul a inceput in anul 2004 cand am hotarat impreuna cu sotia mea sa facem un concediu in afara tarii - la insistentele mele !biggrin

Am plecat cu sotia si copii nostri Alexandra care atunci avea 13 ani impliniti si cu Rares de 10 ani. Coduceam un Opel Astra Caravan din 1995. Nu aveam rulota atunci doar cort. Nu am avut nici GPS si nici harti. Dar am plecat si timp de patru saptamani am parcurs peste 10.000 km plecand din Bistrita - Cluj-Napoca - Oradea - Budapesta - Viena - Innsbruck - Zurich - Becanson - Beaune - Paris - Bordeaux - Toulouse - Andora de la Vella - Lleida - Barcelona - St Tropez - Monte Carlo - Genova - Viareggio - Pisa - Roma - Napoli - Potenza - Foggia - Rimini - Venetia - Balaton - Oradea - Bistrita. 

A fost minunat !

 In Franta intr-un camping dintr-un sat de langa Beaune - Camping Savigny - unde am stat o noapte am luat decizia sa imi cumpar o rulota in cel mai scurt timp pentru ca in camping-micut, cochet, curat si ieftin - dupa o noapte cu ploaie cu tunete si traznete sa strang bagajele - cortul saltelele pneumatice masa si scaunele de camping, butelia de voiaj, etc. si sa le randuiesc in masina imi lua o ora intreaga - la montajul cortului cam tot asa. Alaturi de noi in camping era un olandez si dimineata s-a trezit a legat masina de rulota, a starns cablul electric, a luat cei doi copii cu tot cu perini si i-a mutat in masina si in 10 minute a plecat. Mie imi trebuia o ora sa strang si sa plec!!!

Au trecut doi ani si am continuat cu excursii in strainatate dar tot cu cortul. Abia in anul 2007 mi-am gasit pe internet o rulota de la  Exis Gerard si Roxana - oameni minunati !

Si in 2007 am facut primul concediu in starinatate cu rulota - o TEC cu patru locuri de dormit din 1988 - si am ajuns cu ea pana in Edinburg in Scotia. Rulota am botezat-o Cafeluta - asta este alta poveste !

Voi continua relatari si voi raspunde intrebarilor celor interesati in urmatoarele postari. 

Din 2007 si pana astazi am iesit in fiecare an cel putin o data prin Europa. Anul acesta am Vandut Cafeluta si mi-am cumparat o rulota nou nouta Weisenberg FU450 pe care am botezat-o NOR.

Va urma.

:ascratch:

  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

TEODOR

Cu siguranță voi citi tot ce scrii referitor la iesirile tale in Europa.Si mie îmi place foarte mult sa plec de nebun in locuri total necunoscute.Sper ca anul viitor sa fie prima data când voi scoate casuta la plimbare in bătrâna Europa .
Deci mă interesează fiecare amănunt si te felicit ca vrei sa ne impartasesti experientele traite!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cornel Mihailescu

neattza!, salutare , si eu intentionez sa fac o excursie in vara ce urmeaza . Am facut deja un itinerariu sa zic asa.  As incepe cu Ungaria-Austira-Elvetia-Franta.....asta la dus. La intoarcere spre Romania as prefera Belgia-Olanda- Luxemburg-Germania-Cehia-Slovacia -Ungaria si.....Acasa. 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Stelian

Salutare! neattza!

Fiecare concediu - excursie - o incep din luna februarie a anului. Bineinteles ca prin planificare. Intai stabilesc unde vreau sa ajung si apoi caut puncte de interes ale locatiilor stabilite. Urmeaza cautarea de campinguri in zona si studierea acestora fata de oferta lor de cazare si utilitati, pret si daca exista in apropiere mijloace de transport in comun pentru a ajunge in centrul orasului pe care vreau sa-l vizitez. Majoritatea campingurilor sunt la periferiile localitatilor mari. Vreau sa va spun ca campingurile din Europa sunt si ele de diferite stele. Simple, ieftine, cu utilitati mai putin pretentioase si in general mici. Dar sunt si de 4 stele cu preturi mari si o multime de facilitati. Unele campinguri au parcele care se inchiriaza altele nu si te asezi unde vrei - sau unde mai este loc - si unii vecini se uita stramb la tine dat nu comenteaza pe fata. Din experienta va recomand sa cautati macar doua variante de campinguri pentru fiecare locatie. Mi s-a intamplat sa ajung la camping si sa fie plin. Dar de la receptie vi se ofera relatii despre altele din zona. peste tot m-am descurcat cu limba engleza - nu sunt un vorbitor foarte bun - dar gazdele se straduiesc sa te inteleaga, sa te sfatuiasca si bineinteles sa fii multumit de serviciile lor pentru a mai ajunge la ei si ai recomanda de bine.

Trebuie sa va spun ca recomand sa achizitionati chiar inainte de iesirea din tara, imediat inaintea granitei sa cumparati vignete pentru Ungaria, Slovenia, Slovacia si Cehia. Pot fi platite in lei, dar sa fiti atenti la perioada lor de valabiliate. In genral sunt la 7 zile, o luna - mai mult nu merita sa luati. Daca ansamblul masina+rulota nu depaseste 3, 5 tone vignetele sunt ca si pentru autoturism simplu. Cu exceptia Elvetiei unde vigneta se cumpara pentru un an intreg si trebuie sa platesti una pentru masina si una pentru rulota. In Italia, Franta si Croatia se plateste pe portiuni de drum. Cand intri pe autostrada treci pe la o bariera si primesti un bilet - de care trebuie sa ai mare grija sa nu-l ratacesti - iar la iesire treci din nou printr-un sistem de bariere unde pe baza biletului primit la intrare ti se calculeaza cat ai de platit. Autostrazile sunt bune ca poti verge cu viteza mai mare si mai constanta decat pe altfel de drumuri unde exista radare, restrictii de viteza dar si posibilitatea de a vedea frumusetea localitatilor.

Gata azi !hi

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Stelian

Lido di Jesolo (Italia )  asta da camping langa Venetia. SUPER ! Scump dar merita ! nu mai pot scrie azi ca am de lucru pt maine ...tamp

revin superok

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cornel Mihailescu

Salutare! 
@Stelian multumim  pentru informatii. Chiar am invatat ceva, ca de exemplu : plata in Elvetia si ptr masina dar si ptr rulota.
Acum vreo 6 ani am fost in Lugano si intradevar am platit in jur de 30 de euro vigneta pentru un an. Asteptam in continuare interventiile tale.
Cu respect Cornel.

P.S.
Daca ne stiam mai inainte treceai pe la mine prin Lerida ; am observat ca ai trecut pe acolo.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Stelian

Salutare !:5623b787a01a3_nseara:

Asta seara o sa va povestesc de un concediu pe care l-am facut in urma cu 8 ani cand am mi-am cumparat prima mea rulota - marca TEC din 1988, avea patru locuri de dormit exact cati membrii avea familia mea atunci si are si azi.

Bineinteles ca din februarie am inceput cu planificarea traseului si obiectivelor pe care sa le parcurgem/vedem.
Am hotarat sa mergem in Regatul Unit al Marii Britanii. Am vrut sa trecem Canalul Manecii cu trenul prin tunel dar nu am stiut atunci cum se procedeaza - nici astazi nu stiu!. Asa ca am trecut cu feribotul.
Dar pana la feribot, am plecat din Bistrita si am ajuns in Viena. Aici stiam de pe net ca sunt trei campinguri - in cel din est am stat la prima iesire din 2004.
Acum, am ales sa stam in cel din vest. Am ajuns insa dupa ce campingul s-a inchis, undeva dupa ora 22.00, asta insemna ca poarta de acces auto era incuiata.
Am parcat pe sosea langa camping - am coborat picioarele la rulota si am dormit acolo. Am putut intra pe portita de acces pietonal in camping si am folosit grupurile sanitare fara probleme.
Am plecat dis de dimineata, in jurul orei 6.00 si am plecat spre Frankfurt. Tot pe net am gasit camping undeva la 15 km vest de Frankfurt.
Campingul era pe un deal care era terasat pe mai multe nivele si locurile erau parcelate.
Rulota mi-a urcat-o pe deal la locul care mi-a fost repartizat cu un tractoras dupa ce a dezlegat-o de la masina mea - atunci conduceam un Hyundai Accent diesel.
Aici am avut surpriza sa constat ca butelia rulotei era goala - am cumparat-o in acel an de la Gerard si Roxana, niste oameni minunati pe care ii puteti contacta pe exis.ro. Gerard mi-a spus ca trebuie sa o incarc dar am uitat pur si simplu.
De aici, am tot cautat sa schimb butelia, dar nu am gasit niciunde sa fac schimbul cu una plina!.
Am plecat a doua zi catre Calais, de unde am luat feribotul catre Dover.
A fost interesant sa urc pe feribot cu familia, masina si rulota. Am trecut inainte de urcarea pe feribot printr-un filtru de graniceri care ne-au spus ca nu au mai intalnit romani sa mearga cu rulota spre Anglia.
Dupa ce am fost ghidati unde sa parcam, am lasat masina si rulota in cala si am urcat pe puntile feribotului.
Nu a fost o experienta placuta traversarea Canalului Manecii, cu toate ca marea nu era agitata, dar avea niste valuri lungi si destul de mari, care faceau sa urce si sa coboare puntea si care ne-au creat disconfort la toti.
Traversarea s-a terminat cu bine si am pornit spre Londra. Bineinteles condusul pe partea stanga. La un moment dat cand soseaua era libera am avut tendinta sa trec pe partea dreapta - ca la noi - insa ai mei ma atentionau mereu sa am grija sa ca suntem in Anglia. In drum spre campingul de langa Londra am fost depasit de un Mercedes care m-a semnalizat cu farurile, m-a claxonat si in timp ce ma depasea, atat soferul cat si pasagerii, dadeau din maini si noi am crezut ca sigur erau romani, sau poate chiar bistriteni cu ce spor dadeau din mainii. Insa cand am ajuns in camping,  in timp ce pregateam sa parcam rulota - coboram picioarele si o conectam la reteaua de curent electric - sotia mea Noemi m-a strigat sa vad ca la baie nu mai aveam trapa !!!
Atunci am realizat ca Mercedesul care m-a depasit si oamenii din el nu erau bistriteni si ei nu ma salutau, ci voiau sa imi atraga atentia ca am pierdut trapa.
Am mers la patronul campingului si i-am spus ce am patit ca am pierdut trapa si l-am rugat sa imi de-a cateva bucati de scandura sa acopar golul si el mi-a indicat locatia unui magazin cu articole si piese de schimb pentru rulote.
In campingul in care am stat, patronul mi-a spus si el ca suntem primii romani din campingul lui, si ca el vara facea bani cu campingul si iarna vizita Europa si a fost si la noi in tara la manastirile din Moldova.
Tipul era super Ok si chiar ne-a dat vouchere pentru biletele de la obiectivele turistice din Londra.
Campingul era intr-o padure din nord-estul Londrei si patronul ne-a spus sa mergem cu masina pana in localitatea cea mai apropiata - era la doi trei km de camping - si sa lasam masina intr-o parcare a unui magazin care era gratuita, dar se umplea inainte de ora 9.00 dimineata, sau daca nu mai gaseam loc, sa parcam alaturi in parcarea cu plata si pazita.
De aici am luat metroul catre obiectivele turistice. Intr-una din zilele in care am plecat catre Stonehenge si Oxford, am mers si la magazinul cu piese de schimb sa cautam trapa la rulota. Cum nu aveam o ruleta sa masor am luat o sfoara si am facut un nod la dimensiunea golului lasat de trapa lipsa si vreau sa va spun ca am gasit trapa de schimb si nu scumpa.
Tot aici am cumparat si o butelie si am trecut la gatitul pe aragazul rulotei - pana atunci am gatit pe un resou electric pe care l-am luat din inspiratie cu noi (l-am mai dus cu noi inca doi ani cu noi dupa care nu l-am mai luat).
In Londra am stat trei zile, dupa care am plecat spre Edinburg in Scotia.

Continuarea alta data ! nay

Daca nu o sa mai scriu pana la sarbatori, va doresc un Craciun Fericit alaturi de cei dragi !:SantaClaus-Beer::MerryChristmas:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gogonea Razvan

Stelian, ne tii in suspans, ca la telenovele..... poti scrie mai multe episoade odata? superok

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vlad S

Salut! Stelian , sper ca te gasesc bine! Au trecut mai multe sarbatori de cand nu ai mai scris nimic. Mi-ar place sa ne mai scrii din experienta ta! Multumesc

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.