Vizitator

Concediu Semizkum Mokamp TURCIA | August 2015

14 postări în acest subiect de discuţie despre Concediu Semizkum Mokamp TURCIA | August 2015

Concediu Semizkum Mokamp TURCIA | August 2015

Vizitator

Pana imi voi face timp sa scriu cam tot ce ar fi interesant despre acest concediu , va las in compania lui Jimmy care incet-incet s-a apucat sa bage capul sub apa ca sa aduca pietre.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator

Inca un mic filmulet cu prezentarea plajei din camping 

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vizitator

Revin cu un review , asa cum am promis , si sper sa nu scap prea multe din vedere.
Oricum , sunt la dispozitia oricui doreste informatii suplimentare ..

Asadar,
Anul acesta am plecat cam in pripa in concediu , pentru ca situatia nu mi-a permis sa-mi fac un plan de dinante stabilit.
Am ales iar Turcia ( pentru al 4-lea an consecutiv) mai mult din considerente financiare ; si o sa vedeti de ce.
Traseul pentru drumul de dus a fost : Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Byala - Veliko Tarnovo - Gurkovo - Nova Zagora -Svilengrad - Cap.Andreevo/ Kapikule - Edirne - Babaeski - Corlu - Silivri ( de fapt campingul este cu vreo 7km inainte de Silivri , si vreo 70Km inainte de Istanbul ) , distanta care pe Google Maps este de 590Km. Pentru treversat podul am platit 12RON iar pentru Bulgaria am luat o vigneta pe o saptamana pe care am dat 20RON . Alte taxe de vama sau de autostrada nu exista pana la intrarea in camping. 
La turci bautura este foarte scumpa in ceea ce priveste spirtoasele , si destul de "piperata" chiar si la bere ( o cutie de bere de 500ml era in magazi 5TL ), asa ca eu am ales sa iau de acasa toata bautura pentru cele doua saptamani petrecute acolo. Dat fiind faptul ca in vama sunt reguli stricte in ceea ce priveste introducerea alcoolului si tigarilor in Turcia trebuie sa aveti grija pe unde le "mascati" . Controlul vamal nu este sever si in general se limiteaza doar la intrebari despre alcool , tigari , telefoane mobile , laptopuri , si biciclete cu motor sau motoare de barca.
Pentru intrarea in Turcia nu va trebuie viza de nici un fel , doar pasaport valabil , iar valabilitatea acestuia sa fie mai mare de 6luni pana la expirare.
La intrare este un mare mall cu magazine tip shop de unde se pot cumpara tigari la preturi foarte bune ( de la 11 la 20Euro/cartus) in limita a 3cartuse /pers. 

Bun ! Sa revenim la "oile" noastre .
Campingul este in Semizkum ( o mica asezare) si are plaja proprie , intr-o zona unde nu este o aglomeratie prea mare ; este un fel de strand de la noi unde ca sa intri trebuie sa platesti bilet ( 10-15TL/pers) asa ca nu se ingesuie lumea in zilele din cursul saptamanii.

Mai mult de jumatate din el este cu bungalow-uri facute din rulote , si primele trei randuri de la plaja sunt ocupate de acestea. Campingul mai ofera casute de lemn cu 2-3-4paturi, sau corturi de 3-4locuri. 
Ca si utilitati , sunt puse la dispozitie : apa , curent , dusuri cu apa calda non-stop , Wi-Fi nelimitat , umbrelute , sezlonguri.

Campingul "sufera" la capitolul verdeata in zonele de campare cu rulota , dar de la rulota si pana pe plaja sunt 20m . Langa plaja este o fasie de 7-8 metri latime , unde sunt cativa salcami si mese din lemn cu umbrelute (un model putin mai rustic).
Plaja nu este foarte lata ( eu zic sa aibe undeva pana in 15m latime) cu umbrelute impletite din nuiele  si cu sezlonguri din plastic. In anii de dinainte aveau si niste paturi din lemn fara picioare , care acum au ramas foarte putine. Pentru acestea nu se plateste nimic.
La 10m de ocul de campare este un loc de spalat vasele , iar la 20m este un pavilion cu WC-uri. Sunt acolo si doua cabine de dus cu apa calda non-stop. In fiecare zi doi "talibani" intra si fac curatenie la WC-uri si completeaza rezervele de sapun lichid. WC-urile sunt decente ( gresie , faianta) si daca mergi sa le folosesti dupa ce se termina curatenia sunt OK .
In camping sunt un magazin de legume-fructe care in acest an ( sau in perioada cand am fost eu acum) nu prea avea o oferta atragatoare , si un mini-market de unde se poate lua paine , inghetata, un sandwich cu chiftele , un hanburger cu cartofi prajiti , dar fara bautura. Oricum in apropiere este o fabrica de paine , cu paine pe vatra , un magazin economic cam ca Lidl sau Penny , si un tip care vinde legume proaspete de gradina. In fiecare sambata este acolo un bazar unde se strang producatori agricoli din zona si unde preturile la legume, fructe , branzeturi, boarfe , chiloti , tricouri , lenjerii , diverse , sunt cam cu 25-35% mai mici. In restul zileleor este un bazar care functioneaza numai seara si unde se pot gasi doar papuci , boarfe , suveniruri .
Tot in zona aia sunt si doua locante unde se poate comanda mancare cu livrare in camping , sau se poate merge la una din ele care are si terasa. Mai sunt si doua saloane de inghetata , care functioneaza de pe la ora 13:00 pana pe la 24:00.
Si acum partea cea mai interesanta dintre toate , si  anume costul total al al concediului ; cu toate ca nu am tinut o evidenta stricta a cheltuielilor pot sa spun ca in total acest concediu m-a costat undeva in jur de 700EURO , asta insemnand tot ceea ce am cheltuit pentru acest concediu (aprovizionarea partiala cu mancare si totala cu bautura din Romania) cat si tot ceea ce a insemnat motorina , taxe de drum  , campare , cumparaturi ( ceva tricouri , pantalon , pijama - boarfe , intr-un cuvant) , masa la locanta ( cantina cu mancare gatita , nu restaurant) , in conditiile in  care am fost eu , sotia si fii-mea. Si Jimmy ( ca asta a baut cel mai mult).

Dat fiind faptul ca in acest an este a patra oara cand merg acolo , administratorul campingului mi-a facut un pret cu adevarat special si am platit 20TL/zi de campare , asta insemnand 280TL/sejur ceea ce inseamna 376RON , adica 27RON/zi pe malul marii Marmara , pret in care a intrat si inchirierea unui frigider casnic ce a mers non-stop din prima pana in ultima zi.
Computerul masini mi-a aratat la sosire in Bucuresti un consum mediu de 12.1% , pentru un parcurs de 1400Km , dintre acestia 1200 au fost "cu rulota in spate", si vreo 200 i-am facut pe acolo miscandu-ma pentru diverse.
Pentru intoarcere am ales o varianta putin mai lunga ( adica de 620km) , dar cu cateva portiuni de autostrada pe Bulgaria , fapt care a dus la traversarea acesteia in 5ore si jumatate , cu o pauza de juma de ora la Gurkovo in varful dealului , la izvor.

21bk4ch.jpg

2s9qh08.jpg

351u7vp.jpg

2d2d1q8.jpg

6rss5z.jpg

qoygdy.jpg

2vnnk87.jpg

2qi0knk.jpg

345n055.jpg

2z6sa6v.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Costica V.

Bravo @Adrian V. pentru frumoasa si completa expunere a excursiei ! (inclusiv pentru poze si filmulete)

Cred ca ar fi bine sa infiintam pe forum un concurs: cele mai reusite, complete, interesante prezentari a concediului.

Deja doi candidati la locul 1 :@Adrian V. si @CIPROSCA.

Felicitari !!!!    hi  superok

 

moderat Adrian V.
Eu nu pot concura la sectiunea asta pentru ca "sunt la butoane" si pot fi acuzat de manipulare.
Sa intre altcineva in locul meu . Sincer m-as bucura si mi-ar face o mult mai mare placere sa vad implicare din partea cat mai multor colegi.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adiciordas

Frumoasa prezentare, si dupa cate vad a fost si un concediu reusit!superoknay

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gogonea Razvan

Bravo! 

Ma bucur pentru voi, Adrian. Văd ca ați avut un concediu reușit.

Felicitari! Frumoasa prezentare.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vizitator

Multumesc celor care si-au exprimat aprecierea fata de cele scrise de mine.hi
Inca o data cer scuze celor care ar fi vrut sa mearga si carora nu le-am putut da un raspuns cu privire la perioada de plecare , pentru ca in contextul problemelor de serviciu am aflat ca mi s-a aprobat concediul cu 4zile inainte sa plec . Mi-ar fi placut sa mergem acolo "in brigada" - cum se zice , dar asa a fost sa fie anul acesta. tamp
Cu voia si puterea divina , s-ar putea ca la anu' sa ajung din nou acolo si imi doresc din toata inima sa pot organiza din timp concediul in asa fel incat cei care doresc sa ma insotesca sa aibe un reper in timp pentru perioada de concediu . 
Prin prisma experientei din acesti 4 ani am ajuns la concluzia ca sfarsitul lui august - inceputul lui septembrie este perioada optima pentru a petrece una, doua , chiar trei saptamani , pe malul marii Marmara. 

Gandindu-ma la cele scrise mai inainte cred ca am ramas dator cu cateva lamuriri in ceea ce priveste repere de preturi pentru cateva produse:
- motorina ; de oriunde o iei (RO, BG, TR) are cam acelasi pret ca la noi , deci nu este afacere sa pleci cu plinul de aici sau sa te stresezi din cauza pretului diferit 
- o masa de pranz la o locanta cu mancare gatita , pentru trei persoane , in jur de 40-50TL cu tot cu spaga de rigoare , dar fara bauturi alcoolice
- apa plata 2.45TL/ 5ltr , lapte 1.2TL / ltr, rosii 1, 5TL / kg, cartofi 1.1TL/kg , paine 1.25TL/buc,  piept de pui 7.5TL/kg , aripioare de pui 14TL/kg , stavrid 10TL/kg , 4pepeni galbeni de 2kg fiecare 10TL , iaurt ( ca pe vremea lu' Ceasca, bun rau ) 2.2TL/500g , baclavale 20-24TL/kg 
- in Istanbul , o croaziera cu vaporul pe Bosfor 25TL tur-retur / pers , intarea pe la mosche , bazilici , cisterne  5-10TL/pers  , un bilet de transport in comun 1.75-2.0TL/pers 
Cursul de schimb era anul acesta de 3.3TL/1EURO , ceea ce insemna 1TL = 1.33RON la o socoteala simpla. Adica nimic de speriat sau extraordinar.
Plata se poate face la magazine si cu cardul fara probleme , chiar si la cele care sunt gen aprozar. De la bancomat deasemenea se pot scoate bani fara probleme , conversia facandu-se automat in banca.

Daca mai sunt unele aspecte care va intereseaza si nu le-am cuprins in cele doua interventii va rog sa ma intrebati si va voi raspunde cu mare placere.

:-)

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vizitator

Prin postarea ta mi-ai adus aminte de Istanbul.Este un loc unde ma duc cel putin o data pe an.

La Istanbul am mâncat cel mai bine, cel mai gustos și mai mult. O spun cu toată convingerea și sinceritatea, mâncare atât de bună ca în Turcia nu am pomenit nicăieri, la prețuri pentru toate buzunarele și gusturi pentru toate pretențiile.

Sărmăluțe în foi de viță cu orez, humus, salată de vinete, ayran, iaurt cu mentă și cu mărar, adana kebap, iskender, doner kebap, lup de mare sau macrou la grătar, hamsii, calamari pane, creveți la grătar, midii pane, orez basmati, testi kebap, baclavale cu fistic, ciocolată sau nucă, budincă de orez, înghețată cât cuprinde și bere Efes cu fiecare ocazie. Plus degustări de rahat, alune, fistic, brânzeturi, măsline, mirodenii, ceai, cafea… (Mă opresc aici, ca să-mi iau ceva de mâncare. Vă sfătuiesc și pe voi să faceți la fel.)

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vizitator

Cipriane sunt in asentimentul tau , si o spun cu mana pe inima ca sunt fan declarat al bucatariei turcesti.
Intr-una din seri cand am facut kofte (chiftele - un fel de mici ) si tavuk kanat (aripioare de pui )  la gratar , sotia lui Osman i-a facut lui Nutzi o demonstratie practica despre cum se prepara pilav(pilaf) de orez. Reteta simpla ,  timpul de preparate scurt , iar rezultatul mai mult decat gustos .

Modificat de Adrian V.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cornel Mihailescu

Salutare @Adrian V.hi Ce acte ti-au trebuit (vaccinuri), pentru a trece cu catelusul

(Jimmy) in Turcia? :ascratch:
In acel camping ai voie sa faci gratar cu carbuni (lemne) ?)|(
Pretul platit / zi a fost pentru tot echipajul ( tu, sotia, fiica, rulota, masina si catel) ?:cutu:
Exista riscul sa ploua chiar si cateva zile la rand? :laughing:


Cu stima Cornel.xll

Modificat de Radu B.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vizitator

Cornele , eu ti spun cu ce am plecat de aici din Romania , si ce mi-a trebuit pentru al meu . Daca il aduci din Spania chiar nu stiu ce sa zic.

Asadar :

- Jimmy catelul - pasaport , cip , o adeverinta de la DSV ( directia sanitar veterinara) cum ca are antirabicul facut - se da gratuit , dar trebuie facut un drum  pana la directie .

- poti sa faci gratar , DAR NU PE JOS in vatra improvizata ; apai turcii sunt campioni la gratare - fiecare rulota sau casuta de-a lor are si un mic gratar alaturi .

- eu am platit pretul ala pentru INTREGUL ECHIPAJ  , dar nu uita ca eu am vechime pe acolo si sunt considerat client fidel si de acum suntem prieteni la catarama cu administratorul si cu cei din vecinatatea rulotei .

- mai mult de o zi , nu am prins niciodata in 4 ani , sa fie vremea urata cu ploi din alea care sa te ude pana la oase .

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cornel Mihailescu

Multumesc mult Adrian.superok. Intradevar foarte ajutatoare informatiile tale.hi
In legatura cu pretul cred ca mai mult de dublu nu o sa-mi ceara nici mie.)|(
 Ma refer ca la o rulota cu masina si 4 persoane sa-mi ia dublu sumei tale.:ascratch:
 Si nici asa nu-i scump...in jurul la 40-45 de TL.

Este ok.j;'

Multumesc mult.

Cu stima Cornel.nay

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vizitator

Asa cum ti-am spus , voi "intermedia" sederea ta acolo daca te hotarasti sa mergi la ei .
Ramane sa imi spui cu vreo 2-3 saptamani inainte nay

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cornel Mihailescu

Bineinteles ca voi anunta inainte.:-)
Multumesc mult Adrian.hi Foarte amabil ca intotdeauna.nay

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.