Laurentiu

Re: Permis categoria B sau B+E

2 postări în acest subiect de discuţie despre Re: Permis categoria B sau B+E

Re: Permis categoria B sau B+E

Laurentiu

  ANEXA Nr. 1

(anexã introdusã prin art. I pct. 17 din Legea nr. 203/2012 - publicatã la 12 noiembrie 2012, în vigoare de la 19 ianuarie 2013)

Categorii de vehicule pentru care se elibereazã permisul de conducere

Categoriile de vehicule pentru care se elibereazã permisul de conducere, prevãzute la art. 20 alin. (2), se definesc astfel :

..............................

  f) categoria B:

  1. autovehiculul a cãrui masã totalã maximã autorizatã nu depãseste 3.500 kg si al cãrui numãr de locuri pe scaune, în afara conducãtorului, nu este mai mare de 8;

  2. ansamblul format dintr-un autovehicul trãgãtor din categoria B si o remorcã a cãrei masã totalã maximã autorizatã nu depãseste 750 kg;

  3. ansamblul de vehicule a cãror masã totalã maximã autorizatã nu depãseste 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trãgãtor din categoria B si o remorcã a cãrei masã totalã maximã autorizatã depãseste 750 kg ;

  g) categoria BE: ansamblul de vehicule a cãror masã totalã maximã autorizatã depãseste 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trãgãtor din categoria B si o remorcã sau semiremorcã a cãrei masã totalã maximã autorizatã nu depãseste 3.500 kg;

(anexã introdusã prin art. I pct. 17 din Legea nr. 203/2012 - publicatã la 12 noiembrie 2012, în vigoare de la 19 ianuarie 2013)

  Conform literei f) pct.3, in categoria B se incadreaza ansamblul de vehicule a cãror masã totalã maximã autorizatã nu depãseste 4.250 kg. Autovehiculul tragator trebuie sa fie categorie B, iar masa maxima autorizata a remorcii poate sa depaseasca 750 kg.

  Va trebuii insa ca remorca sa nu depaseasca punctul din talonul vehiculului tragator referitor la masa maxima remorcabila.

  Eu asta am inteles din legislatie.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Laurentiu

Scuze. Aveti dreptate. Mai este un articol (24 indice 1) care aduce clarificari. Se poate insa tracta o rulota peste 750 kg. daca nu depaseste 3500 kg. intreg ansamblul.

Art.24. (3) Persoanele care posedã permis de conducere categoria B au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule prevãzute la lit. f) pct.3 din anexa nr.1, în cazul în care ansamblul depãseste 3.500 kg, numai dacã fac dovada cã au absolvit un curs de formare în cadrul unei unitãti autorizate de pregãtire a conducãtorilor de vehicule.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.