Vizitator

Camping Camperland din Darmanesti,judetul Bacau

14 postări în acest subiect de discuţie despre Camping Camperland din Darmanesti,judetul Bacau

Camping Camperland din Darmanesti,judetul Bacau

Vizitator

    Camping Camperland din Darmanesti, ramane dupa parerea mea pe loc fruntas in topul romanesc.

    Locul este minunat, curatenie exemplara la grupurile sanitare si dusuri, dotare completa ( vesela pentru 20 de persoane) pentru terasa ideala de adapostit in caz de ploaie. Este amenajat un loc pentru spalat vasele cu apa calda.Ca sa nu mai spun de cei trei stejari din camping, unde s-au amenajat mese cu banci. Cand afara erau 35 grade, sub acestia era racoare si mai adia si un vanticel dinspre Trotus. La sosire veti fi intampinati cu o tuica invechita sau cu un pahar de vin.

  Un restaurant rustic foarte dragut aflat la doar 100 m, la pensiunea Soimul, unde este la fel de curat, frumos si se mananca "mult, bun si ieftin".

  Sursele  de apa si curent sunt multe si dese.

  In plus puteti beneficia de reparatii la rulote sau campere in atelierul ce seamana si rivalizeaza cu unul din occident.

  Despre locurile si obiectivele de vizitat in zona :

-Palatul Stirbei din localitatea Darmanesti;

-Statiunea Targu Ocna cu salina si multe izvoare pentru tratarea diferitelor boli;

-Valea raului Uz ( sau Valea Uzului )cu lacul de acumulare si barajul cu acelasi nume;

-Statiunea Slanic Moldova ;

- Pastravaria de la Carunta ( despre aceasta un topic separat, ca e superb acolo).

Un camping la standardele celor din occident. Ordinea si curatenia sunt la ele acasa .Totul este pus la punct , cel mai mic detaliu conteaza . Deci se poate si la noi , daca se doreste cu adevarat .

-  Localizare: Calea Trotusului, 272 Darmanesti, jud. Bacau, 605300

-  Telefon: (+40)234-374.705 / (+40)740-157.895 / (+40)744-665.567

-  Coordonate GPS - N: 46-40-08-60

-  Coordonate GPS - E: 26-48-13-30

-  Email :  info@camperland.ro

Distanta de la Darmanesti la Tg.Ocna este de 16 km iar de la Darmanesti la Slanic Moldova este de 29 km parcursi pe drumul DN 12A.

Tarife:

Adulti 1 persoana 40 RON

Adulti 2 persoane 55 RON

Adulti 3 persoane 80 RON

Adulti 4 persoane 105 RON

Curent electric 220V 10 RON

Barbeque gaz 15 RON

2wgvTFJ.jpg

enNyklx.jpg

KLOrJfI.jpg

9WYNHSF.jpg

QArEJqs.jpg

eiYqzP7.jpg

D44xjxN.jpg

81iJCla.jpg

aTIv7p1.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator

 

Vara asta am mai fost la acest camping. Intorsi din excursia facuta, am ramas cu o amintire placuta in urma sederii a 3 nopti la Camping Camperland Darmanesti. Concluzia noastra e clara, la acest camping vom reveni curind.

Conditii super, totul impecabil, terasa cu diverse servicii ideala in caz de ploaie, flori, totul la superlativ, plus gazda de nota mare.

Sper ca cele citeva fotografii sa intregeasca afirmatiile mele. A fost si o seara cu preparate culinare executate de duetul Cristina & Nicu Colpos, cu saramura de pastrav si mamaliguta.Eu turnam in pahare.superok

Cum nu putem sta numai in camping , ne-am hotărât să mai facem o mica raită pe frumoasele noastre meleaguri. Am ales să explorăm zona Tg.Ogna plus Valea Uzului . Aveam să descoperim cu această ocazie, un traseu pe care nu-l ştiam şi care ni s-a părut deosebit de frumos, Valea Trotuşului-Valea Ghimeşului.

In Târgu Ocna am vizitat din exterior această clădire, numită Palatul Administrativ din Târgu Ocna. Este o clădire veche, foarte frumoasă, construită în 1912. Arhitectul care a proiectat clădirea a fost Petre Antonescu, nimeni altul decât cel care a proiectat multe clădiri deosebite ca de exemplu, Primăria Bucureştiului, Palatul Creţulescu sau Cazinoul din Sinaia. Palatul din Targu Ocna este construit cu un brâu din piatră, faţada placată cu gresie de Cireşoaia, are un etaj cu un foişor şi constitue mândria arhitecturală a oraşului.

Dupa asta apoi am urcat pe dealul Măgura, pentru a vizita Mausoleul Eroilor Târgu Ocna şi Mănăstirea Măgura Ocnei. Drumul spre cele două obiective (aproximativ doi km), deşi asfaltat, este destul de greu , drum cu pante de peste 10 %, îngust şi pe alocuri fără parapeţi.

Când am ajuns la mausoleu am avut surpriza, să constatăm că muzeul situat la parter este deschis doar în weekend, aşa că am vizitat doar exteriorul şi am admirat de aici panorama oraşului Târgu Ocna.

Am vizitat şi mănăstirea situată pe un minunat platou plin de verdeaţă şi după minutele de meditaţie spirituală necesare pentru astfel de vizite, am plecat mai departe pe Valea Trotuşului, această "Vale a Prahovei" din Moldova.

Aproape de ieşirea din Târgu Ocna, pe malul drept al râului Trotuş am oprit la prima sondă de foraj mecanic din România (1861). Ajunşi în localitatea Dofteana, am întâlnit un indicator spre Castelul Ghica (Ghika) , pe care l-am vizitat. Din drumul naţional se face o mică uliţă şi la aproximativ 300 de metri se ajunge la un gard din tablă, ce împrejmuieşte domeniul Ghica. Ajunsi aici am întrebat dacă şi cum se poate vizita domeniul şi castelul Ghika.

Aşa am aflat, că vizitarea castelului este posibilă, numai dacă avem cazare la pensiunea aflată în incinta domeniului respectiv. În timp ce mă pregăteam de plecare apare lângă noi o doamnă care îmi spune că trebuie să vină cineva să-i deschidă poarta şi asa as putea cere voie să intru şi eu.

Între timp acel „cineva” a venit, a deschis poarta si spre surpriza şi bucuria mea a fost de accord sa ne lase sa intram. Am fost impresionat de întinderea parcului ce înconjoară castelul, de înălţimea şi de grosimea stejarilor seculari. Castelul construit din cărămidă roşie şi marmură de Carara, este deosebit de frumos şi contrastează cu verdeaţa gazonului şi a copacilor din jur. Are 4 nivele, demisol, parter, etaj şi mansardă, iar în partea dreaptă se află un turn cu o scară în spirală, care urcă de la demisol până la ultimul nivel al clădirii.

În spate se află intrarea în cramele domneşti, specifice palatelor de odinioară. La parter sunt două terase acoperite, iar una din ele are vederea spre lacul, cu care este dotat domeniul. Recomand celor ce tranzitează Valea Trotuşului, să facă un popas şi la acest frumos obiectiv. Din păcate, pentru a fi siguri că puteţi vizita castelul, trebuie să închiriaţi o camera la pensiunea din incinta domeniului. Sau poate aveţi norocul meu şi nimeriţi prin preajmă pe careva din angajaţii pensiunii.

De la Comăneşti şi până pe la Ghimeş (cca 40 km), covorul asfaltic nu este în stare foarte bună, este pe alocuri cârpit, însă se poate circula fără probleme. Traseul este unul deosebit, traversează dealuri şi văi pline de verdeaţă , şoseaua având alături râul Trotuş.

Intrăm pe Valea Ghimeşului, şoseaua este mult mai bună, iar priveliştea capătă altă înfăţişare. Casele sunt tot mai răsfirate, apar păşunile alpine delimitate cu garduri din lemn, iar brazii semeţi cocoţaţi pe vârfuri, te îndeamnă la drumeţie.

La ieşirea din localitatea Izvorul Trotuşului, la poalele unui deal, ne oprim la Mănăstirea Făgeţel, o mănăstire mică dar frumoasă, situată într-un cadru natural de excepţie. Este mănăstirea credincioşilor de pe Valea Trotuşului şi Valea Ghimeşului, unde vin să se liniştească sufleteşte deopotrivă, ortodocşi, romano-catolici sau reformaţi.

De la mănăstire, am urcat pe serpentine o mica porţiune de “şosea transalpină” şi ne-am oprit în vârf unde am privit cu nesaţ munţii şi pădurile de brad din jur. Pe o şosea foarte bună şi multe serpentine, am coborât apoi spre Miercurea Ciuc şi ne-am oprit la un baraj făcut din pământ care formează un lac numit Frumoasa. Absolut superbă priveliştea văzută de pe dig spre localităţile din vale.

Am ocolit oraşul Miercurea Ciuc şi ne-am îndreptat spre Odorheiul Secuiesc.

Ajunşi la Vlăhiţa, o frumoasă localitate secuiască, la primul restaurant am oprit şi am mâncat un gulas destul de bunăşi la un preţ neaşteptat de mic. Din localitatea Brădeşti, am făcut la dreapta pe un drum judeţean, pentru a vizita lacul de acumulare Zetea, situat în satul Subcetate.

Un lac asemănător ca încadrare cu cel de la Frumoasa, având imagini superbe spre satul Subcetate. Odată cu vizitarea oraşului Odorheiul Secuiesc, am pus punct vizitei noastre pe aceste meleaguri pe care nici nu le bănuiam să ne ofere atât de multe satisfacţii.

Va recomand cu căldură traseul Valea Trotuşului-Valea Ghimeşului şi vă doresc o călătorie cât mai plăcută!

Drumul de intoarcere din Transilvania, care pleacă de la Sânmartin și iese lîngă Dărmanești, in continuarea acestui topic.

Camping Camperland Darmanesti

6YNpnbh.jpg

Camping Camperland Darmanesti

HsC9iHs.jpg

Camping Camperland Darmanesti

zMHTMGz.jpg

Camping Camperland Darmanesti

AQKmpiT.jpg

Camping Camperland Darmanesti

EqvzqHQ.jpg

Eu ma pregatesc sa torn in pahare

cmzOwvP.jpg

Palatul Administrativ din Târgu Ocna

UcsHHlp.jpg

Mausoleul Eroilor Târgu Ocna

zPlSZhs.jpg

Mănăstirea Măgura Ocnei

j8kXoqB.jpg

Panorama oraşului Târgu Ocna.

rOA30ap.jpg

Prima sondă de foraj mecanic din România (1861)

ZlC2jKd.jpg

Castelul Ghica (Ghika)

Ru8LiZ7.jpg

Castelul Ghica (Ghika)

Rlv4zj8.jpg

Mănăstirea Făgeţel

tmMVryK.jpg

Vedere din Mănăstirea Făgeţel

VU1Rnw6.jpg

Lac Frumoasa

afMFbs0.jpg

Gulas la Vlahita

25PslRc.jpg

Lacul de acumulare Zetea

zuT0QRk.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Costica V.

Ca de obicei, asa cum ai demonstrat de multe ori, si acum dai dovada de foarte bun narator!!
 Bravo, felicitari!!  hi
 

 

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vlad Mihai

Am fost si noi la Camperland in iulie 2017 si am stat o saptamana. Am fost pentru cura de aerosoli a copiilor la salina Tg. Ocna si ne-am simtit foarte bine. Drumul in schimb m-a incaruntit. Venind de la Oradea am trecut prin pasul Ghimes, iar DN 12 este intr-o stare deplorabila. Atatea denivelari ca mi-a fost teama efectiv sa nu pierd rulota in conditiile in care mergean cu max 20 km/h, si asta pe o distata de vre-o 40 de km nu mai stiu exact, dar si acum cand imi aduc aminte cum vedeam in retrovizoare rulota saltand in spatele meu parca ma ia cu frig. 

Pentru cei care vin din partea de vest  a tarii recomand drumul pe la Oituz, este incomparabil mai bun, pe acolo m-am intors si eu.

Despre camping pot sa spun ca cele prezentate anterior nu s-au schimbat, conditiile sunt excelente si noi abia asteptam sa mergem si anul acesta.

Totodata vreau sa spun ca dupa primul an in care am fost la Salina Tg. Ocna efectele benefice s-au vazut in iarna care a trecut asupra copiilor asa ca o recomand in detrimentul celor de la Turda, Praid, etc.

Ca si microclimat se aseamana doar cu cea de Slanic Prahova dupa spusele unui medic in care eu am incredere.

 

Am si o intrebare: Stie cineva cum se poate pescui pe acumularea de pe Valea Uzului, daca este acces facil la apa, loc potrivit pentru lansat barca la apa, plaja ceva etc....?

 

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

Multumim pentru noutati @Vlad Mihai:salutare!:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Catalin

@Vlad Mihai La Valea Uzului este INTERZIS accesul cu barca pe apa ! Nu spun ca nu o poti lansa, dar amenda este foarte mare daca esti prins. Este o acumulare de apa potabila care deserveste localitati de pe Valea Trotusului si municipiul Bacau.

Poti pescui - nu stiu care sunt conditiile legale - sau face plaja, coborand din sosea, pe jos, pana pe malul apei sau mergand cu masina pana la "coada" lacului si trecand pe malul celalalt. Sunt vreo 10 km, dar drumul e RAU.  Altfel....peisajul e superb, exista 1-2 pensiuni unde se poate manca... 

Da, intr-adevar, microclimatul din Salina Tg.Ocna e putin altfel decat la Turda sau Praid intrucat locatia e "orientata" mai mult pe balneo decat pe turism pur.

Drumul de la Miercurea Ciuc pana aproape de Comanesti e la fel de prost, desi am vazut saptamana trecuta ca au inceput sa lucreze la el si pe vreo 10 km s-a turnat covor asfaltic. Insa tot au mai ramas vreo 40-50 km  nereabilitati ..:) Dar cine stie... poate vor continua si pana spre vara vor reusi sa-l faca tot...

La Camperland pregatirile pentru noul sezon sunt finalizate si Nicu Colpos asteapta vizitatori...

Modificat de Radu Catalin
  • Like 2
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vlad Mihai

@Radu Catalin Multumesc pentru info. Eu stiam ca sunt interzise doar motoarele termice pe barajele de munte, dar daca nu ai acces cu masina langa apa oricum nu mai conteaza. Eu barca o umflu de la compresor, ca daca dau la pompa nu mai am energie sa mai dau si la rame :).

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Catalin

@Vlad Mihai Daca ocolesti lacul pe la "coada" acestuia ai acces cu masina foarte aproape de apa. Acum ce sa zic... daca lansezi o barcuta gonflabila s-ar putea sa nu ai probleme. Oricum, nu sunt semne care sa interzica asa ca ai putea sa incerci :OK: 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vlad Mihai

@Radu Catalin Multumesc. Daca nu este niciun semn care sa interzica inseamna ca e permis. Voi da o tura sa vad ce si cum.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vlad Mihai

Si iata ca m-am intors de la Camperland, IMG_20180623_103308.jpg.11b8cfd840dc3ea4f81a6061e6dbbe1a.jpgIMG_20180626_222021.jpg.7cf8e85576b41ee925862d44b229bf42.jpg 

dupa doar 5 zile din cauza vremii, care nu a vrut sa tina cu noi in concediul asta....

Am reusit sa plecam chiar in ziua in care a inceput urgia in acea zona a moldovei scurtandu-ne cu regret sederea. Conditiile din camping, ca de obicei foarte bune, proprietarul saritor ca de obicei, (pe frigul asta, 14 -18 grade, aveam nevoie de incalzire si chiar acum soba si-a propus sa dea rateuri, dar problema a fost rezolvata cu promptitudine in service-ul din camping). Cu siguranta vom reveni si anul viitor cu speranta de vreme ceva mai buna!

IMG_20180623_103229.jpg

IMG_20180623_103241.jpg

IMG_20180623_103258.jpg

IMG_20180623_103423.jpg

IMG_20180623_123447.jpg

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vlad Mihai

Din pacate despre pescuit pe Valea Uzului in conditiile astea nu a putut fi vorba, deci ramane sa explorez anul viitor. Un mare minus pentru autoritatile din zona este calitatea drumurilor, atat in Tg Ocna spre Salina cat si spre Slanic Moldova ( asta din urma era in reparatie si se circula pe o ruta ocolitoare de toata groaza) Reparatii se mai efectuau si dinspre Oituz spre Tg Ocna dar incet  si cu atentie se putea circula. Acum dupa trecerea apelor... nu stiu in ce stare mai sunt. Cand am plecat noi curgea  apa si grohotis de pe versanti...

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vlad Mihai

Update

 

Drumul prin pasul Ghimes are un covor asfaltic nou, mai este o portiune destul de scurta de drum denivelat, dar acum se poate circula in conditii destul de bune.

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Roland Stanciu

A fost cineva in ultima vreme la campingul acesta? Care drum este mai indicat dintre acestea doua?

1. Piatra Neamt - Tazlau - Frumoasa - Camperland

2. Bacau Margineni Luncani Camperland

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.