Adi Enache

Modificari rulota

2 postări în acest subiect de discuţie despre Modificari rulota

Modificari rulota

Adi Enache

Am sa incep sa descriu ce am facut si ceea ce am de gand sa fac cu o rulota care avea doar standardul de baza, adica un transformator de 12v pentru pompa apa si trumavaent.

Prima modificare a fost scoaterea acelui transformator si montarea unei baterii gel de 120A cu tot cu panoul electric necesar conectarii sau deconectarii a diferiti consumatori(intrerupatoare , sigurante)

Sigurantele de 220V 16A originale au ramas pentru alimentare exterioara in camping.

Am pus un charger "inteligent" in comutatie care poate debita pana la 10A ceea ce acopera suficient consumul pe 12V in varianta alimentarii exterioare si sa incarce si bateria in acelasi timp, voltmetru si ampermetru pentru controlul incarcarii. Alt charger control da 16A am montat pentru panou solar sau alimentare exterioara cu 12V.

Am optat pentru un panou solar mobil de 90w cu 30m cablu (aici nu stiu daca va ramane asa sau o sa-l fixez rulota) ce pareri aveti despre amplasarea fixa sau mobila?

Ca varianta de rezezerva am luat si un generator insonorizat de 2000VA cu doar 64dB (o bijuterie).

Generatorul l-am ales de 2000 pentru a putea duce lejer o clima de 1000VA. (aici voi deschide alt topic sau voi cauta ce s-a mai discutat pe tema ca e mult de explicat ce am facut si trebuie sa mai fac la sistemul de ventilatie incalzire si climatizare)

Toata instalatia de iluminare a fost inlocuita pe 12V(au ramas doar firele) cu led.

Din panoul de alimentare exterioara am scos o mufa F pentru cablu coaxial (antena satelit sau terestra) si o mufa de alimentare cu 12V(panou solar sau generator) pentru a nu mai da gauri in peretii rulotei.

Urmatorul pas a fost monterea moverului care mi-a luat cred ca 20 de ore de munca.

Am comandat acest mover Kit Mover 

cu kit de montaj pentru sasiu Hobby dar normal ca nu s-a potrivit si nu am mai avut chef sa il trimit inapoi asa ca am cautat eu solutii de montaj.

La rulota mea amortizoarele sunt inclinate la 45 grade spre fata (din ax spre sasiu) asa ca in partea din fata nici o sansa sa le pun.

Eu cred ca majoritate moverelor sunt proiectate pentru rulote englezesti care au acele traverse longitudinale din metal de vreo 20 cm latime si poate fi montat direct pe ele bara de sustinere a moverelor.

La cele europene latimea acelor bare variaza de la model la model dar este mult mai mica (la mine 8 cm) asa ca trebuie un distantier de dimensiuni diferite functie de modelul rulotei si anul de fabricatie. La mine rulota e din 2000 si s-au potrivit distantiere de pe Hobby din 2004 ])]

In sfarsit l-am montat si dupa prima iesire a trebuit sa il dau jos ca sa etansez cele 4 motoare si conexiunile cu silicon pentru ca la pretul de 1200 euro  frantujii (cica e fratuzesc) nu au binevoit sa puna nici un gram de vaselina pe garnituri si a intrat apa intr-un motor. tamp Oricum per asamblu e ok.

Cam atat scriu acum.

Sunt multe alte prostioare  care le-am facut la ea gen sistem audio, tv, sensor gaz, senzor inclinatie(pentru parcare perfect orizontala) etc.

Urmeaza actuatoare pentru cricuri, scarita electrica si mai vad...

Sa auzim de bine!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Achim

Imi place ca ai multe sa ne spui.

Ia-o pe-ndelete si m-as bucura sa postezi si fotografii.

Bine ai venit printre noi

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.