Tache Mihai

Doi mari, doi mici, si un fendt saphir 410 qk

14 postări în acest subiect de discuţie despre Doi mari, doi mici, si un fendt saphir 410 qk

Doi mari, doi mici, si un fendt saphir 410 qk

Tache Mihai

Va salut :) suntem o familie cu doi copii, de 8 si 4 ani, baiat si fata, ce am decis ca urmatorii ani sunt de plimbat cu cei mici... ca altfel nu ii mai prindem sa stea cu noi, cand vor creste. Avand limitarile de: paturi suprapuse copii, ca sunt baiat si fata, MMA sub 1100, ca atat duce masina... buget aproximativ 10k euro ca atat ne permitem... optiunile erau limitate.

Am ales un Fendt Saphir 410 QK din 2005, luat cam cu dotarile de fabrica. Pana acum, am trecut  am tot ce se putea pe 12v (inclusiv trumavent teb-3), montat o baterie LiFePo4 de 100Ah, si sunt pe drum panouri 4*100w, MPPT de 30A, prize USB-C PD 65w... sper un rezervor mai mare, de 50l, si om vedea... Am pus deja regulator gaz CS, butelie composit de 10kg, vedem la vara cum e cu caldura si un eventual ventilator de plafon/trapa.

Am iesit, azi, la prima noastra plimbare - undeva langa Horezu, sa fie rezonabila vremea, si sa vedem... cum e cu rulota :).

IMG-20251025-WA0100.jpeg

IMG-20251025-WA0102.jpeg

• Like 4

Distribuie această postare

Link către postare

Andrey

Să vă fie de bine! Drumuri multe și bune vă dorim!

Link către postare
Ciprian Mirescu

@Tache Mihai Frumoasă descriere! 

Drumuri libere și cât mai multe ieșiri   :cu-rulota: :salutare!:...

Link către postare
NRLaurentiu

@Tache Mihai , bine ati venit pe forum! Va felicit ca ati ales o rulota foarte frumoasa si adecvata nevoilor voastre!

Am vazut si postarea cu Obelink. Daca nu uit si am timp, ma uit azi/maine dupa ceva. Dar va sfatuiesc sa incercati la (deja) multele firme din tara sa luati modelul dorit. Eu am luat un model Fiamma de 70 litri din Italia, insa a avut un defect de fabricatie... Asa ca am luat din tara (era chiar urgent pentru a pleca in acel an) la un pret competitiv.

La ce camping sunteti? Proprietarii au facut cu cap parcelarea si e o solutie destul de costisitoare, asa ca presupun ca are si alte facilitati. Cateva detalii cred ca ar fi utile si celorlalti, in functie de timp si dispozitie. Ah, in camping este vreun peisaj catre ceva... interesant?

Petrecere frumoasa!

• Like 1

Link către postare
Tache Mihai
La 27.10.2025 la 10:42, NRLaurentiu a scris:

@Tache Mihai , bine ati venit pe forum! Va felicit ca ati ales o rulota foarte frumoasa si adecvata nevoilor voastre!

Am vazut si postarea cu Obelink. Daca nu uit si am timp, ma uit azi/maine dupa ceva. Dar va sfatuiesc sa incercati la (deja) multele firme din tara sa luati modelul dorit. Eu am luat un model Fiamma de 70 litri din Italia, insa a avut un defect de fabricatie... Asa ca am luat din tara (era chiar urgent pentru a pleca in acel an) la un pret competitiv.

La ce camping sunteti? Proprietarii au facut cu cap parcelarea si e o solutie destul de costisitoare, asa ca presupun ca are si alte facilitati. Cateva detalii cred ca ar fi utile si celorlalti, in functie de timp si dispozitie. Ah, in camping este vreun peisaj catre ceva... interesant?

Petrecere frumoasa!

Campingul (sper ca am voie cu link p4n): https://park4night.com/en/place/613536 - este in Maldarestii de Jos, are apa/canal/electricitate, si intr-adecar e foarte foarte draguta locatia, si liniste.

Legat de rezervor, am cam obosit putin cu facut de modificari/adaptari, si rezervorul ce-l doresc ar trebui sa fie direct swap. Cel putin asta este speranta mea, din ce am citit. Nu l-am gasit in alte parti...

Ieri a ajuns mppt-ul (Epever 30A, G3) - si astazi panourile (4*100w), weeeeeeeeeee.

Am fost foarte foarte fericiti la prima iesire :) La capitolul "logistic/tehnic" am observat:

- toaleta ne ajunge cam doua zile, si apoi trebuie golita

- apa o zi, cei 25L, probabil rezervorul mare duce si el doua zile (nu avem si nu cred ca vom avea dus, e complicat de adaptat la modelul asta de rulota, simt)

- frigiderul nu prea a racit mare lucru pe gaz.... am facut azi "manevra" cu rasturnat anti-clockwise de 3 ori si lasat putin cu capul in jos :)) sper ca a desfundat ce era de desfundat, dar pe termen lung ne dorim ceva cu compresor si freon. Si e modelul cu decupaj pentru roata...

- soba+trumavent 12v si-au facut treaba cu brio, nici nu a fost asa ger, dar la interior a fost foarte placut noaptea

La nivel de experienta cu familia:

- cel mai placut e seara, cand pregatesti/mananci cina, joci un catan cu cei 2 prichindei, si apoi ne culcam toti in aceeasi incapere. Si nu mai tac din gura, desi e lumina stinsa :))

- am vizitat Pesterile Polovragi si Muierilor, Culele din Maldaresti, Salina de la Ocnele Mari, manastirea Hurezi....si cam atat cred

6900b76c61276_ImagineWhatsApp2025-10-25la19_24.32_20b16120.thumb.jpg.5c8c083c9a68e6efb437f83a38818c7e.jpg6900b726e3445_ImagineWhatsApp2025-10-27la15_47.33_dde27041.jpg.a6f66af8ee8399489d2621169046a44f.jpg

Modificat de Tache Mihai
  • Like 4

Link către postare
Mihai-Arad

Salutare @Tache Mihai 

Bun venit în "familia noastră pe roți!"

Ne bucurăm tare mult că v-ați alăturat comunității — o familie tânără, plină de voie bună, cu doi copii minunați și un zâmbet care se simte chiar și prin poză!

Momentul acela în care stați toți la masa din rulotă și jucați cărți spune totul: căldura, apropierea și bucuria de a fi împreună.

Prima ieșire într-un camping e mereu ceva special — e combinația perfectă între emoție, libertate și sentimentul că lumea devine brusc mai simplă și mai frumoasă.

E acel moment în care descoperi bucuria de a te trezi în natură, sentimentul acela unic că ai dus acasă cu tine, ... oriunde ai parcat.

Să aveți cât mai multe astfel de momente, pline de râsete, aer curat și aventuri de neuitat!

Bine ați venit printre noi !

• Like 2

Link către postare
Fejer Antal

Salutare @Tache Mihaiși bun venit în această comunitate! Felicitări pentru rulotă și pentru prima ieșire cu ea. Prima ieșire este mereu un lucru la care vei aminti mereu, și îți dai seama ce funcționează în parametrii și ce o să mai ai nevoie in viitor! 

Multe ieșiri reușite vă dorim în continuare!

Link către postare
Edi Denes

Sa va bucurati de ea si sa va duca in locuri minunate.

Legat de rezervor, eu am luat de la exis pe dimensiunile spatiului de sub canapea si e f ok, am putut conecta atat alimentarea din exterior cat si pompa.

Link către postare
Tache Mihai
La 01.11.2025 la 19:13, Edi Denes a scris:

Sa va bucurati de ea si sa va duca in locuri minunate.

Legat de rezervor, eu am luat de la exis pe dimensiunile spatiului de sub canapea si e f ok, am putut conecta atat alimentarea din exterior cat si pompa.

Multumim!

6909c0e3530db_ImagineWhatsApp2025-11-03la20_54.57_35e2df61.thumb.jpg.cc82ae34544cb236ab7863267402ef46.jpg

Rezervorul a ajuns deja, sper sa il si montez in cateva zile si sa se potriveasca la fix :) (probabil trebuie sa dau gaura in podea pentru scurgere, al meu nu pare sa aiba, dar poate nu m-am uitat eu bine)

Link către postare
Fejer Antal
în urmă cu 7 ore, Tache Mihai a scris:

Multumim!

6909c0e3530db_ImagineWhatsApp2025-11-03la20_54.57_35e2df61.thumb.jpg.cc82ae34544cb236ab7863267402ef46.jpg

Rezervorul a ajuns deja, sper sa il si montez in cateva zile si sa se potriveasca la fix :) (probabil trebuie sa dau gaura in podea pentru scurgere, al meu nu pare sa aiba, dar poate nu m-am uitat eu bine)

Spor la meșterit!

Link către postare
Tache Mihai

Gata :) de la asta:

6911e5fc1f0c8_ImagineWhatsApp2025-11-10la15_17.26_1a800eb0.jpg.5651aaff2a29a652c0f92330bf75ddae.jpg

la....

6911e60b8c509_ImagineWhatsApp2025-11-10la15_17.26_15b85fc9.jpg.f5e08d6f1795eb7a592df4660017b535.jpg

A trebuit sa mut traversa ce sustine mecanismul de ridicare pat, rocada cu o lamela mai spre mijloc (nu inteleg de ce nu au montat-o asa de la inceput, din fabrica, se suprapunea si cu rezervorul mic... dar a fost suficient un decupaj in traversa)

A mai fost necesar sa prelungesc furtunul de apa (unite cu un niplu metalic, de la sectiunea "aer" din Brico... e prins teapan. Norocul meu, ca nu a fost nevoie sa prelungesc cablul de sonda nivel apa. Bazinul e si ceva mai adanc, deci am montat si un furtun ce tine pompa, la interior, mai lung - sa ajunga la fund. Iesirea de golire s-a potrivit, in podea, dar a fost necesar sa pun un presulet de cauciuc sub el - venea peste capetele de srub cu care e prinsa podeaua de sasiu, ce ies putin in relief, si n-am vrut sa creez puncte de presiune pe fundul bazinului acolo.

Au venit si panourile, le-am "pregatit" cu suportii de aluminiu, dar ii voi monta cand prind o zi mai cu soare, nu pe ploaia asta:

6911e6ee340c5_ImagineWhatsApp2025-11-02la18_23.47_bcca4f60.jpg.76d6feaed9bf1d670c86c29779960363.jpg6911e6e4c095e_ImagineWhatsApp2025-11-02la18_23.47_40a76a2f.thumb.jpg.e0f087e22df8297ebe0f7ff7f0b0b513.jpg

Sunt montate cu suport de inclinare "just in case".... ca cine stie pe unde ma situez, iarna, si n-am suficient soare :) Probabil nu prea vor fi inclinate, sunt 400w..... pentru o baterie, momentan, de doar 100 Ah. Am si MPPT, am si cabluri, soarele mai lipseste :) 

• Like 1

Link către postare
Tache Mihai

....si avem si panouri :) 400w, mppt de 30Ah, baterie lifepo4 de 100Ah. Nu am apucat sa iesim cu ea asa, dar doar gandul ca le am instalate e atat de linistitor... :)) (stiu, trebuie sa leg cablurile alea cumva)

20251116_153204.jpg

20251116_163247.jpg

• Like 2

Link către postare
Costin Lipan

Felicitari! 
Cablurile ar fi trebuit protejate cu un copex. In timp se vor rascoace.  

• Like 3

Link către postare
Tache Mihai
în urmă cu 8 ore, Costin Lipan a scris:

Felicitari! 
Cablurile ar fi trebuit protejate cu un copex. In timp se vor rascoace.  

Daca tin 5+ ani, cred ca e mai simplu sa le inlocuiesc :) doar sa le prind cumva sub panouri, sa nu agate ceva pe acolo...

• Like 1

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.