Vlad Iliescu

Aer condiţionat Dometic Freshwell 3000 defect

8 postări în acest subiect de discuţie despre Aer condiţionat Dometic Freshwell 3000 defect

Aer condiţionat Dometic Freshwell 3000 defect

Vlad Iliescu

Vă salut, aerul condiționat (modelul din titlu) nu mai funcționează corespunzător. Pe rece inițial dă aer rece pentru 1-2 minute, apoi se aude un zgomot anormal și se oprește fluxul de aer rece, mai funcționează doar ventilatorul. Nici pe cald nu mi se pare că ar funcționa.
Părerea mea este că s-a defectat compresorul.
Are cineva experiență in legătură cu astfel de agregate? Se poate să scap ușor și să fie doar agent de refrigerare insuficient?
In afară de Motorhome mai există cineva care să repare Dometic la București?

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

NRLaurentiu

Va recomand un frigotehnist capabil,  0723.220.076 - Costel Barbulescu. Il gasiti usor pe net. Va trebui sa-i asigurati acces la cutia de sus.

Mie mi-a reparat frigiderul casnic din prima vizita. A gasit un por in tubul integrat in peretele din spate, asta dupa ce depanero - reparangii oficiali pentru bosch - nu i-au dat de cap si m-au pus sa schimb toata electronica in procesul reparatiei... Nici cu bosch nu mi-e rusine - nici in ziua de azi nu au raspuns la e-mail! Bosch-ul din Germania, da!

• Like 1

Link către postare
Vlad Iliescu

Buna dimineata, multumesc, am sa il sun pe domnul respectiv. Intrebarea este daca a mai lucrat la aparate de tip rulota si daca doreste sa lucreze la asa ceva - o sa imi spuna probabil chiar dansul. Modelul meu este din acela montabil sub pat, deci il scot in 10 minute si il pun pe masa, nu stiu insa cat si cum are acces la interior, tinand seama ca este intr-o carcasa de polistiren gri.

Am sunat la Motorhome, m-au programat in 16 iunie, deci am timp sa incerc variante pana atunci. Daca sunt piese majore defecte, ma gandesc sa cumpar unul nou. Oricum, sunt totl dezamagit de calitatea produselor pentru rv, care ar trebui sa fie mult mai rezistente, tinand cont de vibratii. Nu cred ca are mai mult de 150 de ore de functionare in 4 sezoane.

Link către postare
NRLaurentiu

Aha. Atunci e mai usor de bibilit. Carcasa din polistiren sigur se desface cumva. Principiul de functionare e acelasi, doar la o scara mai mica.

Referitor la calitate, eu nu am vrut sa iau TV "dedicat", este doar marketing (harneală) 😁 Inca functioneaza, desi nu cred sa fi depasit inca 100 de ore!

Link către postare
Vlad Iliescu

Din ce m-am documentat, instalațiile de ac de la rv-uri nu au valve pentru reîncărcare. Deci lucrurile se îndreaptă către un final destul de clar.

Am vorbit cu domnul Barbulescu, a rămas să ne auzim miercuri. Să vedem ce zice legat de posibilitatea limitată de a face service. Practic trebuie verificate compresorul, placa și condensatorul. Sunt convins că sunt bune, deoarece primele 2-3 minute funcționează. Dacă lipsește freon, nu știu ce variante avem, dar o să văd ce spun specialiștii. 

• Upvote 1

Link către postare
NRLaurentiu
în urmă cu 16 ore, Vlad Iliescu a scris:

instalațiile de ac de la rv-uri nu au valve pentru reîncărcare

Valvele se monteaza ulterior, nu sunt parte a problemei. De asemenea, nici lipsa de freon. Problema este la etanseitatea instalatiei, precum si functionarea placii electronice. Prima se rezolva prin identificare si lipire, a doua prin depanare/inlocuire.

Sa fie simplu si cu noroc!

• Like 1

Link către postare
Vlad Iliescu

Am fost la Motorhome, s-a depistat un ventilator defect. Se va inlocui si am primit asigurari ca va functiona normal dupa aceea.

Link către postare
NRLaurentiu
în urmă cu 1 oră, Vlad Iliescu a scris:

am primit asigurari ca va functiona normal dupa aceea

:OK:

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.