Radu Ionescu

Frigiderul Dometic RM 8550 se opreste dupa 10min pe Butan

7 postări în acest subiect de discuţie despre Frigiderul Dometic RM 8550 se opreste dupa 10min pe Butan

Frigiderul Dometic RM 8550 se opreste dupa 10min pe Butan

Radu Ionescu

Buna ziua,

Am zis sa initiez un topic nou deoarece situatia pare un pic diferita fata de topicul anterior.

Datele problemei:

Frigider Dometic RM 8550, fab. 2019

Din cauza imposibilitatii incarcarii buteliilor cu GPL auto, am achizitionat o butelie de la OMV, butan.

WE trecut am iesit cu rulota, am pus la rulota butelia cea noua, am ajuns la campare, am pornit frigiderul. A mers 5-10 min, s-a oprit. Am repornit la diverse trepte ale robinetului, aceeasi situatie. Am probat aragazul, mergea fara probleme. Am inlocuit butelia cea noua cu cea veche in care mai aveam ceva GPL, a mers frigiderul fara probleme, continuu 3 zile.

 

Ajuns acasa, am trecut la treaba: desfacut arzator, curatat bine de praf etc, nu era prea mult. Desfacut duza, aia avea depuneri negre la interior, curatate si alea in baie de ultrasunete, a iesit ca noua.

Azi am reasamblat,   si am facut probe de functionare cu aparatoarea de flacara nemontata ca sa pot urmari flacara.

Am pornit intai pe GPL auto, flacara mare, frumoasa. (foto1)

Am schimbat butelia cu cea cu butan, flacara curata, frumoasa dar mult mai mica si mai zgomotoasa (foto2). Am stat cu ceasul in fata si am pazit-o. Dupa fix 10 min s-a oprit flacara brusc, fara sa scada in prealabil. Am repornit, am pazit iar, fix dupa 10 min s-a stins.

 

A mai patit cineva asa ceva ? Avand in vedere ca pe GPL merge perfect, am suspectat butelia de butan, in special ca e ceva in neregula cu robinetul, ca nu ar asigura suficient debit. Dar aragazul merge, are flacara normala!

GPL_20240518_125628.jpg

Butan_20240518_130458.jpg

Modificat de Fejer Antal

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

NRLaurentiu

Nu stiu ce senzori au frigiderele noi, dar daca sunteti pus pe cercetat, comparati cu un termometru infrarosu/laser sau cu cel de gratar, ce temperatura aveti intr-un punct de pornire a spiralei din spate, cat mai aproape de punctul de iesire din "turnul" de incalzire a amoniacului. Intai pe electric, notati temperatura (va fi luata drept referinta). Apoi cu GPL, apoi cu impricinata. Daca nu observati diferenta mare intre temperaturi, incercati in alt punct din spate, mai indepartat.

 

Ce cred ca se intampla, daca exista o diferenta: puterea calorifica a impricinatei e mai mica si nu permite amoniacului sa raceasca, iar placa electronica sesizeaza ca nu raceste si ia decizia sa opreasca racirea cu gaz.

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Ionescu

e clar ca asta se intampla, la cat de mica e flacara aia, clar nu incalzeste cum ar trebui. Intrebarea pe care mi-o pun e de ce e flacara asa mica.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu
în urmă cu 3 ore, Radu Ionescu a scris:

de ce e flacara asa mica

Pentru ca in Romania se fac afaceri (si) cu aer... Le merge (chiar bine).

 

La GPL iti dai seama imediat ca ai "aer in instalatie" si nu risca un scandal, pe cand la o butelie casnica... Are flacara? Clocoteste apa? Are gaz dom'le!

 

OT: in prezent am o problema cu un electrocasnic Bosch din aceeasi categorie din topic (mare, scump, haiend etc.) dar si strict necesar, deci "time sesitive". Reparatia am dorit s-o fac la ei, adica la Bosch. M-au trimis la... Depanero. Cu astia am avut o experienta neplacuta in 2020 cu un ceas Fitbit - Sense, cablul special de incarcare s-a stricat in primele 3 luni, un pin topit - defect de proiectare, toate fac asa la modelul meu, inclusiv la generatia urmatoare, Sense 2. Daca nu esti atent cum il protapesti, face scurt si se topeste. Ei voiau sa le trimit tot produsul (ceas, cutie, cablu), eu am insistat sa le trimit doar cablul. Intre timp, solicitasem direct de la Fitbit Europa, un nou cablu, care a sosit intr-o saptamana, gratis, in garantie. Depanero, dupa doua saptamani imi trimite inapoi (!!!) cablul defect, cu rezolutia - nu se poate repara! Eficienta cheltuirii banului in economia privata, nu de stat! Ceasul functioneaza si azi!

 

Sa revin in prezent, cand dupa mai mult de o luna frigiderul meu este in continuare defect. Au trimis un AGEAMIU sa-l repare. Am schimbat pe bani si manopera o piesa care nu era defecta. Din banii aruncati, luam lejer un frigider de marime medie de la supermarketul din colt. Pe site-ul lor figureaza ca... reparat!!!

Acum o saptamana am prezentat detaliat situatia la Bosch Romania intr-un e-mail, caci numarul de romtelefon nu a functionat luni dimineata. Pe langa detaliile legate de reparatia esuata, le-am batut si obrazul referitor la firma cu care si-au asociat (re)numele, dar... nu-i intereseaza. Vorbesc de o firma privata 100%, nu de una in care e implicat si statul (OMV, nu stiu cota).

 

Asa ca astazi, eu stau sa traduc "experienta" locala cu Bosch&Depanero, sa aflu - din curiozitate - parerea companiei mama din Germania. Zic din curiozitate pentru ca deja am devenit expert in tensiuni purtatoare de semnal, caci asta trebuia sa stie AGEAMIUL trimis pe bani. O sa incerc sa-l repar eu cat mai repede.

 

Mentionez ca nu e in garantie, deci orice pas in reparatia sa, costa bani. Nu au de facut deconturi pentru garantie, e pur si simplu un venit cash instant in companie. Ar fi trebuit sa zbarnaie in a-l repara... In schimb, Depanero a deschis un nou caz, pentru a cumpara o alta placa (prin metoda "LA GHICI") si a-si acoperi neputinta de a depana profesionist un produs "man made", nu alien made!

 

Cauza: noi si incapacitatea de a ne autoeduca. Educatia primara - formala, din punctul meu de vedere, a esuat de foarte multi ani. 🙁

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad

@NRLaurentiu 

La 19.5.2024 la 13:38, NRLaurentiu a scris:

 [....]

Cauza: noi si incapacitatea de a ne autoeduca. Educatia primara - formala, din punctul meu de vedere, a esuat de foarte multi ani.

Ref la tot story-ul de mai sau: E plina tara de "Dorel" (sau Dorei, cum sa-i numesc)!

 

@NRLaurentiu, bine le mai zici, si ... ai mare dreptate!

 

Cat despre problema descrisa de @Radu Ionescu  nu ma pricep, dar... am ales sa schimb butelia (2 buc) prin Austria / Germania, astfel evit sa cumpar "aer" ...

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu
3 minute în urmă, Mihai-Arad a scris:

E plina tara de "Dorel" (sau Dorei, cum sa-i numesc)!

Da, e molipsitoare situatia, devine europeana! N-am primit raspuns nici de la mama Germania...

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Roland Stanciu

Deabia acum am vazut postarea. Si eu am patit la fel. La mine s-a rezovat. Am scris aici cum:

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.