Sign in to follow this  
Followers 0
Viorel

Numarul de rulote va creste in Romania peste doi sau trei ani

2 posts in this topic

Vanzarile de rulote si autorulote pe piata romaneasca vor inregistra cresteri semnificative peste doi sau trei ani, cand piata va incepe sa se maturizeze, apreciaza reprezentantii RomCaravan, principalul importator al acestui tip de vehicule.

"Inca nu avem o cultura pentru acest gen de turism, spre deosebire de alte state din Europa Centrala si de Est, cum ar fi de exemplu Polonia sau Ungaria, unde cererea pentru aceste vehicule este de zece ori mai mare.

Oamenii prefera, mai degraba, sa se afiseze cu masini scumpe decat sa faca acest tip de turism", a declarat, marti, agentiei Mediafax, Nicolae Oiesdean, directorul general al RomCaravan, importatorul rulotelor si autorulotelor Adria.

RomCaravan estimeaza ca va vinde in acest an circa 50 de vehicule, fata de 35 de unitati in 2006.

Cererea de autorulote Adria va ajunge in 2007 la circa 25 de unitati, fata de cele 14 vehicule livrate in anul precedent.

Pentru perioada 2008-2009, reprezentantii Adria asteapta vanzari anuale de peste 100 de rulote si autorulote.

Autorulotele, construite pe platforme Fiat, Mercedes-Benz si Renault, au preturi cuprinse intre 42.000 euro si 69.000 euro, cu toate taxele incluse.

Clientii care se orienteaza catre acest gen de vehicule sunt atat oamenii cu familii numeroase, cat si manageri care folosesc vehiculele ca birouri mobile in deplasarile in provincie.

"Unii dintre clientii nostri au ales sa renunte la planul de constructie al unei case de vacanta pentru a-si cumpara, in schimb, o autorulota. Avem insa si manageri sau liber- profesionisti care le folosesc ca birouri mobile complet utilate. Cumparatorii au varste de peste 30 de ani, in general sunt familisti cu 2-3 copii, cu venituri medii, de 500-800 euro pe luna, sau mari", a mai spus Oiesdean.

In Romania exista, conform RomCaravan, circa 1.500 de autorulote si rulote. (Mediafax)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poi cum sa nu creasca.

Daca ajung la concluzia ca ies mai ieftin decat la hotel sau pensiuni.

La noi turimul nu va fi ok pentru toti numai cand o sa inceapa reorintarea catre alte tari sau locuri de cazare.

hi

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Linkuri sponsorizate

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.