Viorel C.

Taxa pentru autostrada Comarnic-Brasov

1 postare în acest subiect de discuţie despre Taxa pentru autostrada Comarnic-Brasov

Taxa pentru autostrada Comarnic-Brasov

Viorel C.

Toti soferii care vor dori sa aiba acces pe viitoarea autostrada Comarnic - Brasov vor fi nevoiti sa achite o taxa de 3 euro pentru 100 de kilometri, anunta Dan Sova, Ministerul Marilor Proiecte. Suma anuntata nu este finala, subliniaza oficialul roman.

Ministrul Marilor Proiecte a declarat in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" de la Pro Tv, ca taxa pentru autostrada Comarnic – Brasov va fi de trei euro pentru 100 kilometri, conform  ziarului Gandul. Aceasta taxa va putea fi achitata prin SMS sau printr-un sistem electronic

Cuantumul anuntat de Dan Sova nu este definitiv, aceasta fiind o variabila ce depinde de modelul financiar al autostrazii. In functie de finantarea stabilita in prealabil,   este posibila fie o crestere, fie o reducere a tarifului. Toti acei soferii care vor parcurge mai multi kilometri decat au platit vor fi sanctionati contraventional cu ajutorul sistemelor integrate de camere de luat vederi, care urmeaza sa fie montate pe acel sector de autostrada.

Referitor la data finalizarii autostrazi, Dan Sova a declarat ca proiectul este mult mai complicat decat sectiunile din campie, fiind necesara saparea in piatra si gestionarea transportului a patru milioane de metri cubi de piatra. Negocierile pentru desemnarea castigatorului contractului de constructie si operare a tronsonului Comarnic – Brasov sunt in derulare de saptamana trecuta, existand deja patru ofertanti. Dialogul este programat sa fie finalizat in august, in octombrie urmand sa se semneze contractul.

Tronsonul Comarnic – Brasov va avea o lungime de 58 de kilometri. Costurile de constructie si operare ale acestui segment, incluzand intretinerea anuala, vor ajunge de 1, 2 miliarde de euro.

Sursa

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.