Mihai-Arad

RAR Auto-Pass

3 postări în acest subiect de discuţie despre RAR Auto-Pass

RAR Auto-Pass

Mihai-Arad

:salutare!:

Apare un nou document obligatoriu pentru vânzarea unui autovehicul.

 

La vânzarea unui vehicul rutier cu cel mult 8 locuri pe scaune, înmatriculat, înregistrat sau introdus pe piaţă în România, vânzătorul va remite cumparatorului un certificat ”RAR Auto-Pass” valabil pentru 60 zile de la eliberare și pentru o singură vânzare sau înmatriculare.

Totodată, producătorii de autovehicule vor trebui să informeze Registrul Auto Român cu privire la campaniile de recehemare a vehiculelor cu probleme, conform unui proiect legislativ prezentat anterior de Profit.ro și adoptat acum de Senat.

Astfel, conform proiectului adoptat, RAR va elibera contra cost, Ia cerere, deținătorilor de autovehicule destinate transportului de persoane care au, în afara locului conducătorului, cel mult 8 locuri pe scaune - autoturisme, un certificat denumit ”RAR Auto-Pass”.

 

Acest certificat va conține informațiile existente în registru cu privire la istoricul citirii odometrului, implicarea vehiculului rutier într-un eveniment care a produs avarii grave la mecanismul de direcție, instalația de frânare sau la structura de rezistență a caroseriei ori a șasiului, precum și la neprezentarea vehiculului rutier în cadrul unei campanii de rechemare a vehiculelor rutiere care au fost înmatriculate, înregistrate sau introduse pe piață în România.

Sursa, aici!

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Ionut C.

Din articol reiese ca este vorba de un proiect legislativ, nimic concret deocamdata. Traim prea lejer, mai e nevoie de inca o piedica birocratica...

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad

:salutare!:

Intr-adevar, este o propunere legislativa ... dar pina "acolo" nu mai este mult. :)

Sursa:  Senatul Romaniei

Procedura de urgenta  >  Trimis la Cameră pentru dezbatere

Camera decizionala: Camera Deputatilor

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.