Daniel Davidel

Ford Transit Rimor 2004

2 postări în acest subiect de discuţie despre Ford Transit Rimor 2004

Ford Transit Rimor 2004

Daniel Davidel

Dupa cum scrie si in titlul sunt in posesia unei autorulote Rimor pe sasiu de Ford Transit din anul 2004 cu motor de 2, 4 Diesel de 125 CP, are lungimea de 7.3 metri total si masa sigur peste 3t. A fost adusa din Suedia si acasa a ajuns cu 70.000 Km. Eu am facut deocamdata 1600 Km cu un consum mediu de combustibil de 9%. Interiorul este destul de OK, fiind echipata cu un pat de 2 persoane in spate deasupra portbagajului cu o saltea foarte buna, am dormit tun, nu stiu daca de la aerul de munte dar m-am odihnit foarte bine. Baie cu dus separat, bazinul de apa curata fiind de 200 litri. Are 2 bazine de apa folosita, unul la baie si unul la bucatarie sa zicem asa, fiecare avand cate o canea de golire, pe unde pot si eu, locul de luat masa se poate transforma in alt pat, cam de copii fiind de piele. Scaunele de la sofer si pasager sunt tot din aceiasi piele crem, nu se rotesc dar nu sunt de Ford, fiind foarte comode si inalte, gen scaunele directoriale de birou. Avem apoi frigiderul care functioneaza dar pe gaz miroase cumplit in interior. Aragaz cu 3 ochiuri ghiuveta si toata vesela necesara lasata de suedezi. A mai venit cu tot felul de solutii de igienizare. Caldura este asigurata de un trumatic combo 4002 cu ceva defecte, da apa calda dar nu si caldura. Ventilatorul de pe tavan a venit total defect, l-am descfacut curatat si reparat partial, adica nu pot regla turatia motorului, pe modul a curs apa si a fost cumva pus pe direct dar la 6v si nu la 12 asa ca e cam incet si mai are si elicea cu o pala rupta, dar macar schimba sensul aerului. Aer conditionat nu are dar are masina asaa ca compenseaza cumva. Lumina din interior este asigurata de 3 neoane la 220V care au fiecare cate un ridicator de tensiune si 8 spoturi cu halogen. Am schimbat deja neoanele cu benzi de led cu lumina calda, dar am exagerat cu nr de leduri si nu am facut mare economie, un neon consuma 11W, nu stiu ce pierderi are ridicatorul de tensiune si ledurile montate de mine au un consum de 7, 2W. Portbagajul este enorm ca volum dar incarcatura maxima autorizata este de 160kg si a venit plin cu cabluri, tot felul de adaptoare pentru diferite prize, furtunuri, cale de echilibrat, masa si scaune pentru afara, rogojina si un gratar din inox. Are o antena ciudata, o cutie cu un receiver si un TV Philips pe care nu l-am incercat inca. Avea un seif intr-un dulap pe care l-am scos deoarece nu aveam codul sau cheia si mai are o alarma Bosh la care astept pe cineva sa o reseteze sa o pot folosi. Are 2 baterii de 100A, care se incarca cam greu, loc pentru 2 butelii mari dar a venit doar cu o butelie ciudata, din fibra de sticla putin transparenta. Panoul de control are tot felul de informatii gen nivel baterii, apa curata si daca rezervoarele de apa murdara sunt pline. Ce mai pot sa zic, cutia are 5 trepte si mai mult de 100Km/h nu am mers cu toate ca mai mergea. 

Am mers in 2 ture prin tara unde am vizitat Maramuresul, Sibiul, Sighisoara si Brasovul, a fost frumos chiar odihnitor condusul poate ca nu merg cu viteza mare cum merg cu masina mica. Ma cam uimit faptul ce e cam scump sa campezi, am platit intre 80 si 160 de lei pe noapte pentru Autorulota, 2 adulti si un copil. Am avut nevoie de 220V deoarece ne-am incalzit cu un calorifer electric, caldura fiind defecta. Ma mai uimit faptul ca strainii nu folosesc dotarile rulotelor gen, fac dus si se spala dimineata la locurile amenajate care de multe ori nu sunt prea curate. Nici farfuriile nu le spala in rulota, merg la chiuveta de afara. Un mare dezavantaj mi se pare ca nu ai cum parca in oras decat in parcarile de la supermacheturi. Intr-un loc de campare din Borsa o familie erau veniti cu rulota, dimineata au luat masina si au plecat sa viziteze locurile, noi am plecat cu autorulota, am avut consum mai mare am parcat greu si seara ne-am intors in acelasi loc de campare cu mai putine locuri vizitate. Una peste alte ne place acest hobby si o sa-l continuam in ciuda pretului si a altor mici piedici. Daca se linistesc treburile cu pandemia am vrea macar la Viena in 2022.

IMG_20210904_083612.jpg

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Fejer Antal

Felicitări pentru achiziție:bravo: Să aveți parte de ea! Multe ieșiri reușite și drumuri bune să aveți cu :autorulota:!!!:noroc:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.