Raul G

Gaz-free

8 postări în acest subiect de discuţie despre Gaz-free

Gaz-free


Cristian Bednar

Buna dimineata,

Cu siguranta viitorul va fi mai electrificat decat azi si din tot ce urmaresc pe piata acumulatorilor, care scad la pret in fiecare an, trag concluzia ca din ce in ce mai multe produse, inclusiv rulotele, vor deveni electrice din punct de vedere a sursei de energie. Ca vorbim de eliminarea gazelor din ardere, ca vorbim de siguranta, toate duc spre asta. Si cand costul solutiei electrice devine comparabil cu cel al solutiei mixte (gaz sau diesel si electric), atunci sigur inlocuirea va avea loc. Pe alta parte Romania este piata majoritara pentru rulote second hand, deci probabil la noi trendul vine mai greu insa si aici probabil vor fi solutii de retrofit pt cele de generatie mai veche si uite asa probabil in 5-10 ani vom avea transformat parcul de rulote local.

Viitorul arata bine.

Saptamana faina sa aveti dragi colegi rulotisti.

Cristian B.

  • Like 5

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius Viorel

Mie personal imi place cand aud electric. Sper doar, cum spunea colegul de mai sus anul trecut, sa vedem baterii (eu vizez LiFePo4) cat mai ieftine ca restul e rezolvat.

Ca idee, am cumparat prima mea baterie pt rulota de 230Ah dar din pacate e plumb acid. Asta din cauza ca LiFePo4 inca e ft scump la noi. Mai stam vreo 5 ani, mai duce asta atat sigur si apoi scap de 55kg :))

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian A

Nu le .vad rostul. Cel putin off camping nu ai ce cauta cu asa ceva. Eu am un Weinsberg, firma care a lansat, inclusiv in Romania, acum doi ani, modelul fara gaz. Nu prea ai ce cauta cu asa ceva nici in majoritatea campingurilor, care au limita sub 20 A.  O soba Truma numai pe curent , asa la 3500 W cat actuala pe gaz, , boiler de apa calda, vre-o doua-trei ochiuri de aragaz pe inductie a cate cel putin 1000W fiecare,  plus altele, frigider etc,  cred ca se aduna  4-5 Kw.  Probabil o sa apara  campinguri unde se achita in functie de consum, nelimitat, de doua ori  pretul la curent fata de campare. Un exemplu e Livigno, Italia, unde am fost de mai multe ori la schi. Contoare inteligente, 800 W inclus in cei 30 euro campare, ce depaseste se plateste. Daca cuplam si modulul electric de 2000 W al sobei Truma, imi iesea un cost calculat la 35-38 euro pe zi, curentul. Asta inainte de scumpiri.  Ideal ar fi un Webasto Combi pentru rulote care produce caldura si apa calda pkus frigider pe compresor la 12V, pentru cei care vor sa scape de gaz. Plus panouri si acumulatori.  Acum sunt o gramada de protectii pentru gaz, de la regulatoare la furtune, rezervoare dedicate etc, asa ca ramane inca pe primul loc….mai vedem peste 5 ani.  Pentru iesiri off camping, iarna, va fi inca 20 de ani.

  • Like 6
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Lungu Marin

Cristian ai mare dreptate.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Bogdan C.

@Raul G Cum sa nu? Un motiv in plus sa punem panouri de 3 kw, acumulatori de 500 Ah si invetroare e 5000W. Cand ne adunam in camping-uri ne vedem din satelit de zici ca e parc fotovoltaic. :default_big_grin::default_109:

Acum sincer ideea nu e rea pentru o infrastructura dezvoltata. La noi alta e mentalitatea generala.

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Revenind la intrebarea de la inceput a lui @Raul G raspunsul e nu!

La noi inca nu sunt incetatenite reguli elementare de bun simt si comportament in camping, pe de o parte, iar pe de alta parte lipsa unor facilitati elementare (o teava in pamant la intrarea in camping unde sa deversezi fecalele nu e o facilitate), d'apoi sa oferi 4 kW la fiecare priza...

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Bogdan C.

@NRLaurentiu si afara multe camping-uri limiteaza alimentarea pe priza la 6A. Deci rulota asta e inutilizabila si acolo.

La noi sunt inca lacune enorme in domeniu, de la facilitatile camping-urilor la reglementarea legala autilitatilor atelajelor recreationale.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuriLa XGO Camping, îți montăm echipamentele și accesoriile autorulotei, complet gratuit, indiferent că ai nevoie de sisteme de aer condiționat, sisteme de gaz, antene satelit, invertoare, baterii sau multe altele. Dă click aici și vezi ce ți-am pregătit!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.