Blog cu diferite articole

  • articole
    5
  • comentarii
    9
  • vizualizari
    69.142

O pedeaspa ciudata

Viorel C.

27.718 vizualizări

Despre o pedeapsa ciudata si aplicata celor in trafic, am descoperit pe site-ul theblaze.com, o stire referitoare la unii politisti chinezi de la Politia rutiera din orasul Shenzhen (undeva la granita Chinei), care aplica o pedeapsa fizica soferilor care conduc cu faza lunga pe timpul noptii.

 

Astfel, acelor soferi auto care sunt prinsi ca circula pe timpul noptii cu faza lunga si orbesc ceilalti soferi in trafic, li se aplica pe langa o amenda contraventionala de circa 40 de dolari, si o pedeapsa fizica, pedeapsa ce consta in fortarea soferului vinovat sa priveasca in farurile aprinse ale masinii de politie, comutate pe faza lunga, timp de cinci minute.

 

Conform sursei chineze, pedeapsa este destinata pentru a oferi soferului aceeasi experienta pe care o au ceilalti soferi din trafic pe timpul noptii.

Cu alte cuvinte "ochi pentru ochi".

 

Conform celor descoperite pe net, in prima seara a aplicarii noii pedepse, 61 de soferi au fost depistati folosind incorect faza luminilor de intalnire, fiind amendati contraventional si obligati sa priveasca faza lunga a farurilor aprinse ale masinii de politie.

 

Multi sunt de parere ca aceasta corectie fizica este prea stricta si ca poate avea rol negativ asupra sanatatii celor pedepsiti.

Asa consider si eu, mi se pare chiar aiurea, insa sunt constient ca exista multi care se declara in favoarea aplicarii acestei legi.

 

Parerea ta care este?

Este prea stricta pedeapsa guvernului chinez?

pedeaspa.jpg

pedeapsa-faza-lunga



Comentarii


Comentarii Recomandate

Hello,  

 

Mie mi se pare o masura buna pentru cei care trebuie sa o suporte indiferent daca ai folosit cu intentie sau fara,  faza lunga pe durata deplasarii. Poate cateodata pedeapsa este prea mica pe langa ce se poate intampla in trafic. In Romania as aplica acesta masura inclusiv ptr  cei care nu semnalizeaza sau semnalizeaza exact in intersectie ptr ca te trezesti ca te-ai incadrat corect in spatele unei masini la semafor si apoi el semnalizeaza abia cand se face culoarea verde la semafor. Mi se pare lipsa de respect fata de ceilalti participanti la trafic si utilizarea fazei lungi indecvat si lipsa semnalizarii.

 

O seara buna

  • Upvote 3

Distribuie acest comentariu


Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont
  • Conţinut similar

    • Bogdan C.
      de Bogdan C.
      Buna seara, prieteni!
      Dupa o scurta informare in topicul "Ce am mai achizitionat pentru rulota mea", unde mentionam ca am achizitiomat un nou tractor, a venit vremea prezentarii tractorului.
      Acesta este un Renault Trafic, 1.9 Dci, 101 cai putere, varianta cu 6 trepte, 6 locuri fara perere despartitor (autoturism). 
      La prima vedere ne-a placut, fiind o masina foarte ingrijita, pana acum fiind folosita ca masina de familie in tara ei natala. 
      Starea de functionare este la fel de buna. Dupa schimbarea consumabilelor obligatorii la cumpararea unui autovehicul second hand, schimbarea unui stop crapat si transformarea in 8+1(asa pentru orice eventualitate), am efectuat RAR-ul si a fost inmatriculata. 
      In poze apare si micutul salvat de pe drum, care a fost primit noi stapani.
      Intre timp, facem si subcategoria BE. 
      Scoala e facuta, sala s-a luat cu 11, mai este doar traseul care este programat in 21 ianuarie 2019. 
      Deci ne pregatim pentru sarbatorile de iarna, asteptand cu nerabdare sezonul de ruloteala 2019.









    • Marius Dan
      de Marius Dan
      Grabit pustiul...mama lui! Masina de GJ, sofer atent.Oare mai fac educatie rutiera la scoala?
      Graba mare!.avi
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.