AnduG

In căutarea rulotei!

25 postări în acest subiect de discuţie despre In căutarea rulotei!

In căutarea rulotei!

AnduG

Buna ziua stimați colegi,

 

Ma numesc Andu și as vrea sa va împărtășesc câteva din plimbările mele prin țara cu scopul de a achiziționa o rulota! Bugetul meu alocat era de 2500€, dar îl mai suplimentam cu câteva sute dacă găseam ceva sa ne placa! M am uitat la rulotele englezești,  fiind atras de formele și designul  lor, dar și fiind foarte multe pe piața din romania, la ani între 1995-2000.

 

Cu cativa ani in urma am descoperit un petic de plaja “salbatica” si ne-am indragostit iremediabil de locul respectiv.

Intotdeanuna ne-am dorit sa putem mergem la plaja si sa nu stam lipiti unii de altii, asa cum se intampla in mai toate statiunile de la noi si pot spune ca aici este locul perfect. 

Prima varianta de cazare a fost o pensiune de pe malul marii si singura de altfel. Nu erau locuri disponibile si desi preturile sunt exorbitante, ni s-a spus de la bun inceput ca rezervarile se fac sau au fost facute inca din iarna trecuta.

A doua optiune, cazarea in sat, insa trebuiau parcursi aproximativ 8 km (dus-intors) pe un drum neasfaltat si vai de el.

In primul an am ales aceasta optiune, insa nu am fost multumiti, conditiile de cazare nefiind cele mai fericite (casa in constructie, la sosea, zgomot, etc).

In urmatorii ani am ales sa dormim in masina personala. Avem un 4x4, rabatam scaunele din spate, punem o saltea 1.60x2.00 gonflabila si dormim aproape la fel de confortabil ca in patul de acasa (perne, pitote, paturi, etc.). Singura problema, mancarea. Trebuia sa cumparam tot felul de conserve si uscaturi, asa ca am decis ca ar fi timpul potrivit sa trecem la o rulota, mai ales cand “vecinii de camping” care aveau o rulota ne-au servit in una dintre zile cu gogosi proaspat prajite :)

 

Deși de mulți ani aveam in plan sa cumpăr o rulota mică de 2-3 persoane dar, din cauza mașinii care cântărește 2100 kg iar MMA este 2590 kg trebuia sa găsesc una cu MMA de 910 kg (momentan dețin permisul B). Voiam o rulota dar nu eram motivat 100% așa ca la vremea respectiva nu  am făcut foarte multe căutări, și, tot ce găsisem aveau MMA ul de peste 950 kg. Intr un timp chiar m am gândit sa fac C+E dar sunt prea leneș :)

 

Acum trei săptămâni, in timp ce eram in vacanta pe lângă Suceava, am început sa sun la diverse persoane ce aveau anunțuri cu rulote de vânzare pe Olx și Marketplace. In general toți evitau sa treacă anul de fabricație și greutatea/MMA-ul rulotei. După 2 discuții cu 2 vânzători unde am renunțat sa mai continui discuția din cauza MMA-ului prea mare, al treilea vânzător îmi spune ca pot conduce liniștit cu B ul, doar sa mi iau o adeverința de la orice școala de șoferi. Inițial am ras și am zis ca glumeste ori ma vrăjește, dar după ce am încheiat conversatia, am căutat pe net și omul avea dreptate! M am bucurat și am pus mâna pe telefon sa văd ce îmi trebuie și ce tarife se practica! Am găsit un instructor care sa mi elibereze adeverința când reveneam in București, chiar dacă eu eram in vacanta, așa ca, cât timp eu eram plecat, orele de practica se înregistrau!

 

Următoarea zi am sunat la 2 vânzători de pe lângă Radauti, unul in Frătăuții Noi și unul in Galanesti sa văd rulote ce le aveau la vânzare!

 

O sa numerotez fiecare drum făcut!

 

1 - Ajuns in Frătăuții Noi, am fost întâmpinat de un negricios foarte politicos de etnie rroma. Omul avea la vânzare o rulota de 3 persoane Elddis din 1998 (proveniența Anglia), dar, după ce am verificat seria, reiesea anul 1994-1995 (nu mai rețin). In anunt și la telefon rulota era impecabila, cu toate dotările funcționale, dar la fata locului era o rulota de dus la fiare vechi! Exteriorul avea partea din fibra crăpată și sparta, nu tu butelie, nu tu baterie, etc. In interior urme de infiltrații, mobila lovită și exfoliata, etc! Nu am mai stat sa o purichez ca nu avea rost! Prețul rulotei in anunt era de 1350€.

 

2 - După ce am plecat din Frătăuții Noi, la câteva minute de mers se afla o a doua rulota Elddis (proveniența Anglia) in comuna Galanesti (o comuna plină de rromi). Aici am fost așteptat tot de un negricios care m a condus la rulota.

Rulota se prezenta in stare buna, cu mici defecte la exterior și interior, dar nu am verificat o complet pe motiv ca omul nu voia sa scoată numere rosii și nici fiscal! L am întrebat cum plec de acolo fără numere rosii și mi a răspuns ca îmi lasă numărul mașinii cu care a adus o! L am refuzat și înainte sa plec i am cerut contractul de vânzare-cumpărare! Omul o cumpărase cu 450 lire și o vindea cu 1500€. Mi a lăsat o la 1350€ dar nu am fost interesat!

 

3 - Intors in București, am sunat un vânzător ce avea 2 rulote Avondale (proveniența Anglia) mărișoare! Din ce văzusem in pozele din anunt, doar una arată bine iar diferența dintre ele era de 100€.

Ajuns la domiciliul vânzătorului in cartierul Bucurestii Noi, pana sa apăra acesta, am făcut o inspecție vizuala la rulota cu probleme ce o avea pe strada. Exteriorul nu era cine știe ce, iar la interior un sertar căzut, usa la cuptor nu se închidea cum trebuie, etc. După câteva minute apare și vanzatorul, un pocăit de etnie rroma (mi a precizat la un moment dat ca este pocăit și ca nu se bucura la bani - ce gluma buna). Îmi prezintă rulotele, deși voiam sa o văd numai pe cea din curte! Rulota arată bine, dar nu am stat sa o verific minuțios din cauza prețului 2600€. L-am salutat respectuos și mi am văzut de drum.

 

4 - Următoarea zi am fost sa văd o rulota Pageant Cabriolet (din 1998 proveniența Anglia) in București, lângă strada Veseliei. Prețul era de 1700€ in anunt, și după ce am discutat cu vânzătorul, fără sa o văd mi a spus ca o lasă la 1500€.

Rulota tocmai ce fusese postata de câteva zile și din discuția cu vânzătorul se prezenta bine :))

Ajuns la locație, m a întâmpina mama vânzătorului (acesta era in Anglia). Spre surprinderea mea, era românca :)

Intrat in garaj, am început sa verific rulota! Pe laterala dreapta, între peretele garajului și peretele rulotei era proptita o scândura! Am întrebat ce este cu scândura respectiva și mi a spus ca s a reparat ceva la peretele respectiv al rulotei! In interior podeaua era puțin lăsată iar mobila arată jalnic. Văzând acestea, am plecat repejuor. L am sunat pe vânzător și i am spus ca este o rulota fără speranța, acesta spunându mi sa i fac o oferta, dar nu am fost interesat. In seara respectiva am plecat spre Arad!

 

In decursul vizitelor făcute, am mai vorbit și cu, câteva persoane de pe lângă Arad! Din poze, rulotele păreau promițătoare iar oamenii le lăudau. Am zis sa văd ce rulote am prin apropiere, și dacă nu găsesc nimic sa plec spre Arad.

 

5 - In apropiere de Arad, la Lipova găsisem o rulota Abbey GT din 1997 înscrisă pe România la 2150€. Din pozele anunțului și din pozele trimise de către vânzător (era roman), rulota părea promițătoare, mai ales ca era înmatriculata. Ajuns la rulota înaintea vânzătorului (o ținea vis a vis de casa, deschisă), exteriorul arată binicel cu excepția gramului mijloc din fata care fusese schimbat (chederul era gri fata de celelalte care erau maro). In interior avea colantul umflat pe ușile dulapioarelor (mici bule de aer). In toaleta era cam murdar, omul nu se deranjase sa o curețe! Exceptând aceste defecte și imperfecțiuni, avea colțul podelei de sub toaleta putrezit. In anunt rulota era postata la 2150€, pana sa o văd mi a spus ca o lasă la 2000€. După ce i am arătat defectele, mi a spus sa i fac o oferta, dar am plecat!

 

6 - Mi am continuat drumul spre un alt vânzător din Sebis, ce părea foarte amabil și politicos la telefon, ce îmi trimisese multe poze cu rulotele pe care le vindea (proveniența Anglia), ce mi a spus ca nu plec de la el fără numere rosii.

Eram convins ca voi pleca de la el cu o rulota!

Ajuns in Sebis, vânzătorul era rrom (nu ca m ar fi deranjat). Acesta avea doua rulote, o Abbey GT 1997 la 2300€ și un Elddis Hurricane XL 1998 la 2100€. Ambele rulote aveau podelele putrezite la colțurile toaletelor, Abbey avea și o gaura in perete (gaura de care omu a recunoscut ca o văzuse dar nu mi a spus)! In ciuda faptului ca  Elddis ul avea un colț al podelei putrezit și urme de infiltrații, i am zis sa mi facă o oferta. Mi a lăsat o la 1600€ dar verificând seria de șasiu reiesea anul 1994. L am salutat și am plecat!

 

7 - Pana sa ies din Sebis, la poarta unui rrom am văzut o rulota cu număr de Anglia (nu mai rețin fabricantul). Am oprit la el și m a întâmpina nevasta sa! La scurt timp a apărut și barbata su! Au început sa ma îmbrobodească ca are mover dar nu are telecomanda, etc! Nu eram impresionat de spusele lor și am vrut sa intru sa o văd, dar cum au deschis usa, mi a sărit in ochi un perete din toatela ce era in curs de reaparație! Mi au spus ca nu este încă gata ;))

Am dat sa plec și cumătru tot ma ruga sa i fac o oferta, dar am refuzat!

 

Pana sa ies din Arad am mai căutat rulote de vânzare dar nu am găsit nimic care sa mi placa! Am luat o ușurel spre București, timp in care colega mea de drum caută rulote pe traseul ce aveam sa l facem.

 

8 - Ajuns prin Râmnicu Vâlcea, am oprit sa vedem 2 modele de Elddis înmatriculate (2700€ și 2300€). Omul avea anunt de vânzare dar și de închiriere! L-am sunat pe vânzător, dar acesta mi a spus locația unde sunt parcate și ca nu se deranjează sa vina dacă nu sunt interesat. I am spus ca este ok așa și îl voi suna dacă rulota trece inspecția vizuala de exterior :))

 

Ajuns la prima rulota (erau parcate la o distanță de 1 km una de alta) nici nu a fost nevoie sa ma apropii de ea ca i am văzut defectele ce le avea pe exterior (mânere rupte, șina busita și desprinsa, crăpături, etc). La podea nu mai are rost sa zic ca era puțin umflata in unele locuri! Asta era rulota de 2700€, dar sincer, mai mult de 1000€-1200€ nu făcea!

 

Am luat-o ușor spre a doua rulota, un Elddis ceva mai mic decat prima! Era parcata pe un spațiu verde, sub un pom și cu spatele in boscheți! De la mai mult de 10 metri se vedea starea deplorabila in care se afla așa ca am urcat in mașina și mi am continuat drumul spre casa!

 

Următoarea zi am vrut sa plec spre Mizil, unde văzusem la vânzare o rulota Abbey din 1995 înmatriculata! La prima vedere și din filmulețul trimis de vânzător părea cea mai promițătoare, dar, după experiențele anterioare am zis ca nu cred nimic pana nu văd cu ochii mei! Din convorbirea cu proprietarul, rulota nu are defecte și toate is funcționale!

 

 

9 - Înainte sa o tai către Mizil, am oprit in Bucurestii Noi, pe strada Oașului unde am văzut o rulota Swift Fairway an 1999 la 2300€. Vânzătorul era tot un negricios de etnie rroma!

După ce am inspectat o pe afara vizual și in sictir, i am spus ca anul nu este ‘99 ci ‘97. Ce răspuns credeți ca mi a dat coloratul: a stat in show-room 2 ani de zile și a fost înmatriculata in ‘99. In interior mi a sărit in ochi un perete de la toaleta, care fusese reparat de un Dorel, cu rigips și ipsos. Dupa ce am văzut acest perete, i am spus ca nu sunt interesat, vânzătorul scăzând prețul la 1800€. I am spus nu și am tulit-o către Mizil.

 

10 - Ajuns la Mizil, am fost poftit in curte unde era parcata rulota Abbey din 1995 înmatriculata (preț 2200€, vânzător roman) Dacă din convorbire rulota nu avea defecte și toate functionau, aici am constatat crăpături la spoilere, capacul proțapului reparat cu capse și sarma, capacul trapei făcut din profil de rigips cu nu mai știu ce prostii de materiale, etc! Exceptând acestea, am continuat verificarea!

Cum am intrat in rulota, peretele din stânga avea urma de infiltrații și se simțea moale! Podeaua era puțin lăsată, așa ca am ridicat linoleul lipit ce îl avea in zona bucătăriei! Acolo am văzut ca o parte din podeaua interioară fusese înlocuită! I am arătat acest lucru (sigur știa) și mi a spus: ce, nu e bine ca a fost înlocuită?

Deși i-am găsit o grămada de probleme și defecte pe care nu stau sa le mai enumăr, vânzătorul mi a zis ca nu este nici o supărare dacă nu o cumpăr ;))) auziți și voi, nici o supărare!!!

 

Asa ca dragii mei noi colegi, după mulți km făcuți prin țara și 13 rulote văzute, iata-ne acum la sfarsit de august 2019, ajunsi din nou pe aceeasi plaja si dormind inca odata in masina personala :)

De data asta vom avea la dispozitie un an de zile sa cautam si sa facem cea mai buna alegere (speram).

 

In căutările viitoare, voi evita (sper) englezoaicele și ma voi orienta către marcile germane și olandeze!

 

 

 

 

  • Like 9

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Adam Adrian

Salut, aceeași poveste o am și eu cu marea .Se întâmpla la Corbu(dormeam într-un Freelander , lăsăm canapeaua din spate acasă.Anul trecut ne-am hotărât la cumpărăm rulota(Englezeasca bineînțeles că era mai ieftina și mai dotată).Eram in concediu la Stana de Vale și am găsit o rulota Elddis (la Sebis)care nu avea telecomanda la moovere. Am întrebat de numere roșii și a zis că se rezolva.Clasic:Un tigan cu un BMW. Cand l-am văzut mi-a părut rău că am bătut drumul până acolo(200 km).Cred că tot de asta ai dat și tu. După ce am refuzat(pentru că nu avea numere , dar zicea că nu e problema daca merg cu cele de Anglia că îmi dă asigurarea)m-a sunat și m-a amenințat sa nu mai trec vreodată pe acolo. Am ajuns acasă și am găsit o rulota tot  de UK aproape de casa la Ploiesti la 1700 E de care sunt mulțumit.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

Ai mai multe șanse dacă cauți o nemțească și mai ales în Germania.
Iar dacă faci și BE care sincer nu vad de ce va pare asa de greu, numărul rulotelor creste exponențial

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
AnduG
în urmă cu 9 ore, Adam Adrian a scris:

Salut, aceeași poveste o am și eu cu marea .....

 

Salut,

Eu numai de colorați am dat și la mine nu a fost problema de amenințări! 

 

Cand începeam sa le văd defectele și problemele de care sunt sigur ca știau, îmi venea sa dau cu ei de pământ! Da, eu sa ii ciomagesc!

 

 

în urmă cu 8 ore, Raul G a scris:

Ai mai multe șanse dacă cauți o nemțească și mai ales în Germania.
Iar dacă faci și BE care sincer nu vad de ce va pare asa de greu, numărul rulotelor creste exponențial

 

Salut,

Am zis ca ma voi orienta către mărcile germane și olandeze!

 

Cu permisul am rezolvat, pot tracta ansamblu mașina plus rulota de maxim 4250 kg.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vasile Oae

Când  citesc despre astfel de pățanii, nu pot sa nu mă gândesc ce noroc am avut în găsirea ruloticii.

Acum vreo câțiva ani am avut prima tentativa de a-mi lua o rulota la 1000-1500 Euro. Am văzut una pe lângă casa, și când am văzut ce pot lua la banii ăștia, m-am răzgândit.

Intre timp au mai apărut și alte urgente, așa că am renunțat pe moment. 

Când anul acesta am avut suficienti bani (2500) sa demarez o noua căutare, am găsit o englezoaica la R. Vâlcea (aproape de.mine) pe care o vindea un băiat tânăr.

Pe asta am și luat-o. In procesul de verificare, am găsit câteva mici probleme, dar de care cred că nici el nu știa. Erau destul de bine ascunse. Dar macar era neumblat la ea, nu avea reparatii făcute doar de fațadă.

Am atașat poze cu ea la momentul prezentării rulotei mele 

Bafta tuturor la cautari și drumuri bune!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Salut, @AnduG


Imi pare rau sa aud asa ceva, dar eu cred ca te-ai incapatanat. Dupa atatea relatari pe acest forum despre tigani si rulote, ai fost totusi pana acolo... Si nu numai tigani, ci si romani de bine. Si chiar cu o "mica" afacere pe tema rulotelor...

Citeste ceea ce i-am recomandat lui @Calin Andritoiu si planifica un drum pana in Olanda. Sau Belgia. Sau Germania, dupa cum ti s-a recomandat.


Pacat ca ai mers deja jumatate din kilometrii pe care i-ai fi facut pana in Olanda. Insa sunt sigur ca experienta acumulata ti-a prins bine. Sper sa nu te fi facut prea pretentios in a alege rulota fara defecte, caci si noua are cate ceva nestrans!
Mi-a placut cum ai povestit toata epopeea si cred ca va fi de folos si altora.
Si inca ceva: usa pe dreapta este utila cand esti pe drum. Rulotele de Anglia sunt pentru Anglia, parerea mea.

 

Mult succes!

  • Like 4

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adam Adrian

Salut!@NRLaurentiu Sa înțeleg că ușa mașini tale(de la șofer) nu îți e utila pe drum?(sau poate ai volanul pe dreapta).Nu sunt de acord cu mașinile de Anglia , dar rulota e o remorca. Am fost acum câțiva ani în Olanda cu cineva care voia să cumpere 2 rulote.Nu e chiar așa de ușor cum credeți. Si sincer sa fiu după ce că sunt chele (din punct de vedere al dotarilor) sunt și urate la interior.(mobila neprimitoare , alba, ).Rulotele de UK sunt aproape toate pregătite de off camping.Cele continentale poate sunt mai fiabile la caroserie(fata pentru că acolo au probleme cele de UK)dar am văzut multe căzături și din gama asta. Aici mai e vorba și de oamenii care vând.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
AnduG
La 24.08.2019 la 8:53, Vasile Oae a scris:

Când  citesc despre astfel de pățanii, nu pot sa nu mă gândesc ce noroc am avut în găsirea ruloticii....

 

Salut,

Depinde de norocul fiecăruia și de cât de exigent ești in a găsi defecte sau probleme!

 

La 24.08.2019 la 15:47, NRLaurentiu a scris:

Salut, @AnduG


Imi pare rau sa aud asa ceva, dar eu cred ca te-ai incapatanat. Dupa atatea relatari pe acest forum despre tigani si rulote, ai fost totusi pana acolo....

 

Salut,

Imi pare rău, dar nu am știut ca sunt ceva subiecte legate de vânzătorii de rulote din Arad. Oricum am ochiul format și îmi sar imediat problemele și defectele pe care le au.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ovidiu Cica

ANDU !

Iti recomand sa ceri ajutorul unui coleg de forum din orasul in care ai gasit o rulota.

Colegul se duce o vede si iti spune daca merita sa bati drumul.

Cu drag in Craiova te ajut !

 

ps: vezi ca pe forum este un topic deschis de mine cu o comparatie rulote Anglia vs continentale

       suna-ma sa iti sugerez ceva(0722 299447)

 

Succes !

  • Like 5
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
AnduG
La 25.08.2019 la 21:03, Ovidiu Cica a scris:

ANDU !

Iti recomand sa ceri ajutorul unui coleg de forum din orasul in care ai gasit o rulota.

Colegul se duce o vede si iti spune daca merita sa bati drumul.

Cu drag in Craiova te ajut !

 

ps: vezi ca pe forum este un topic deschis de mine cu o comparatie rulote Anglia vs continentale

       suna-ma sa iti sugerez ceva(0722 299447)

 

Succes !

 

Salut,

Multumesc pentru ajutor! Acum voi mai aștepta puțin sa scadă prețurile. Revin mâine cu un telefon.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Catalin

Salut @AnduG

         Citindu-ti postarile, parca ma vad pe mine acum vreo 2 ani, pe vremea asta... In acesti 2 ani de cand am rulota am invatat multe, citind si experimentand. Am inteles, in primul rand, care imi sunt asteptarile de la viata de rulotist. Fiecare din noi are asteptari diferite si desi ne imaginam "cum ar fi daca..." atunci cand experimentam efectiv, ne dam seama ca parca ne dorim altceva.

         In acesti 2 ani am mai atras langa mine vreo cativa amici care au devenit si ei rulotisti. Si am incercat sa-i ajut sa inteleaga ce vor de la o rulota si abia apoi sa inceapa sa-si caute una. Sunt multe rulote la vanzare si, din pacate, intr-adevar piata e oarecum dominata de conationalii nostri, rromi. Nu-i condamn... ei doresc sa faca un business si asta e... cine cumpara, cumpara... Dar nu-ti imagina ca o rulota adusa in Romanica, la vanzare sub 2500 euro e vreun mare deal... Poate asa una pe care sa o folosesti la peste, sa o bagi prin toate gropile si sa nu-ti pese cand se rupe in doua, da... merita luata in banii astia... 

        Am fost cu un amic pana in Olanda, Germania... Voia cu orice pret sa mearga sa-si ia de acolo, potrivit ideii ca acolo sunt mai bune si mai ieftine... Dezamagire totala... ce era cu adevarat bun, nu era ieftin deloc !!! Si in plus nu aveau nici un fel de dotari ! Pana la urma nu si-a luat, dar nu ne-a parut rau de banii cheltuiti pt ca a fost o excursie din care am invatat multe.

        Oare de ce avem noi impresia, ca popor, ca suntem buricul pamantului, ca suntem mai destepti ca altii si, ce sa vezi, stim sa negociem astfel incat pacalim pe altii si obtinem preturi mici pe lucruri mari ? Pe cine ? Pe olandezi care de veacuri au fost comerciantii Europei, care au inventat rulotismul si unde peste 70% din familiile olandeze au avut cel putin 4-5 rulote de-a lungul vietii ? Pe nemtii care asteapta restul la supermarket pana la ultimul eurocent ? Si ce sa vezi ? Abia asteptau romanii sa vina sa-i invete cum sa-si gestioneze bugetele :)  La rulote, povestea cu batraneii care aveau o rulota pe care o foloseau rar (apropos de povestile cu masini) chiar e adevarata ! Dar ce sa vezi ??? Sunt cei mai ai naibii negociatori... Ca sa cobori pretul cu 2-300 de euro trebuie sa asculti vreo 5 ore de povesti despre rulota lor, despre ce campinguri au vizitat si cat de draga le-a fost rulota... :) Daca incerci sa negociezi 500 de euro ? Se ridica si pleaca simtindu-se jigniti... si, pe buna dreptate, spun eu.... 

       Din ce am vazut eu in parcurile de rulote, ce era sub 2500 de euro nu puteau fi considerate apte de locuit... si am mers cu recomandari - Nicu de la Camperland, multumiri -

       In acesti 2 ani am mai invatat ca rulota conteaza, dar mai mult conteaza prietenii si... dotarile extra... Nici nu-ti imaginezi ce scumpe sunt maruntisurile care iti sunt necesare dupa ce ai rulota  :) Si sunt multe, daca vrei cu adevarat sa te simti confortabil... De la banalele cuie de cort, la sisteme satelit... De ex. sunt multe corturi de rulota pe piata... Dar stii cat de mult conteaza sa ai unul pe care sa-l poti monta singur ? si daca se poate si rapid ? si stii cat costa unul din asta ?

      De asemenea, in acesti 2 ani am realizat ca timpul petrecut efectiv in rulota e destul de scurt... Practic, cu exceptia orelor de somn, in rest nu prea intru in rulota ! Intreaga activitate diurna se petrece in afara ei.... unde conteaza mult dotarile extra... Imi aduc aminte ca in cautarile mele de incepator am pus mare accent pe dus... si stii cate dusuri am facut in rulota ? NICIUNUL ! Pentru offcamping mi-am luat dus extern...

     Sa inchei cu o gluma: de ceva timp sunt si eu in cautarea unei alte rulote... si caut... si caut una care SA aiba mirosuri neplacute si infiltratii... si ce sa vezi ? NU GASESC ! :default_doh:

O seara faina,

  • Like 10

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Ghita
11 minute în urmă, Radu Catalin a scris:

Practic, cu exceptia orelor de somn, in rest nu prea intru in rulota ! Intreaga activitate diurna se petrece in afara ei....

Un mare adevar! :OK:

De altfel, asa si trebuie! :default_emoticons-animated-3:

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
AnduG
în urmă cu 14 ore, Radu Catalin a scris:

Salut @AnduG

         Citindu-ti postarile, parca ma vad pe mine acum vreo 2 ani, pe vremea asta...

 

Salut,

Cum vremea concediilor a trecut, o voi lua mai ușor cu, cautatul! Cred ca am

sa fac un drum și pana in Anglia, am ceva rude pe acolo și poate merg sa văd ce găsesc!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Draghiciu Dumitru

O rulota buna gata de drum în Romania nu găsești sub 4000 Euro. Tu poți să-mi cauți dar ieftin și bun nu găsești.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Ghita

Sa-mi fie cu iertare, dar ieftin si bun exista!

Asa cum exista si scump si prost. Sau ieftin si prost. Si desigur, ultima combinatie,  scump si bun. :nedecis:

Avem standarde diferite atat in ceea ce priveste  scump / ieftin, cat si bun / prost.

Ce e scump pentru unul poate fi prost pentru altul, iar ce e ieftin pentru cineva cu siguranta poate fi perfect pentru o alta persoana! :amuzat:

Chestie de perceptie! :salutare!:

 

 

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin Visan
în urmă cu 3 ore, Radu Ghita a scris:

Sa-mi fie cu iertare, dar ieftin si bun exista!

Asa cum exista si scump si prost. Sau ieftin si prost. Si desigur, ultima combinatie,  scump si bun. :nedecis:

Avem standarde diferite atat in ceea ce priveste  scump / ieftin, cat si bun / prost.

Ce e scump pentru unul poate fi prost pentru altul, iar ce e ieftin pentru cineva cu siguranta poate fi perfect pentru o alta persoana! :amuzat:

Chestie de perceptie! :salutare!:

 

 

Că bine le mai zice domnul Radu. Fie că suntem de acord sau nu,   și norocul are partea lui de „vină”. Pe mine m-a băgat în seamă când mi-am luat rulota. Vă doresc și vouă multă baftă la achiziționare.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad

Va salut...

@Radu Catalin Felicitari , bine punctat !

Am trait o asemenea poveste .... 

(poate avem "gena" aia, otomana, in sange. Oare, noi, ... ca natie, am pus coada la pruna?) :) 

 

@Radu Ghita  :salutare!:(ca bine le mai spui!)

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Petrescu Eduart
La 24.08.2019 la 8:22, AnduG a scris:

 

Salut,

Eu numai de colorați am dat și la mine nu a fost problema de amenințări! 

 

Cand începeam sa le văd defectele și problemele de care sunt sigur ca știau, îmi venea sa dau cu ei de pământ! Da, eu sa ii ciomagesc!

 

 

 

Salut,

Am zis ca ma voi orienta către mărcile germane și olandeze!

 

Cu permisul am rezolvat, pot tracta ansamblu mașina plus rulota de maxim 4250 kg.

Buna seara. Daca nu va suparati ati putea sa imi dati si mie contactul persoanei care v-a rezolvat cu adeverinta? Si eu sunt in aceeasi situatie, am un Renault Grand Espace cu MMA la 2650 kg si as dori o rulota mai mare...stiu ca dureaza 2 saptamani sa iti dea adeverinta si 2 ore de condus...dar nu am timp disponibil pt asa ceva. 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
AnduG
La 31.08.2019 la 14:51, Draghiciu Dumitru a scris:

O rulota buna gata de drum în Romania nu găsești sub 4000 Euro. Tu poți să-mi cauți dar ieftin și bun nu găsești.

 

Salut,

Gasesti, dar trebuie timp și răbdare!

 

La 31.08.2019 la 15:28, Radu Ghita a scris:

Sa-mi fie cu iertare, dar ieftin si bun ...

Chestie de perceptie! :salutare!:

 

 

 

Adevarat!

 

La 01.09.2019 la 22:25, Petrescu Eduart a scris:

Buna seara. Daca nu va suparati ati putea sa imi dati si mie contactul persoanei care v-a rezolvat cu adeverinta?

 

Sigur!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gabriel I

@AnduG Acum am vazut postarea ta, haioasa poveste! :)

 

La 31.08.2019 la 15:28, Radu Ghita a scris:

Sa-mi fie cu iertare, dar ieftin si bun exista!

.......

Chestie de perceptie! :salutare!:

 

 

Cu tot respectul , ce inseamna ieftin si bun la o rulota de 20 ani?

Daca nu gresesc , o rulota se depreciaza valoric cam 20 % in primul an si 8% pe fiecare an care urmeaza iar durata de viata efectiva ar fi estimata cam la 20 ani . 

Adica dupa 20 ani , ori ai bafta pur si simplu , ori vrei sa te apuci de vreun hobby de bricolat , restaurat , etc. dar nu te astepti sa gasesti ceva impecabil si la bani putini sau nu ?

 

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Ghita

Salutare @Gabriel I   :noroc:

Opinia mea viza un cadru mult mai larg decat cel al rulotelor.

 

La 9/25/2019 la 20:34, Gabriel I a scris:

dar nu te astepti sa gasesti ceva impecabil si la bani putini sau nu ?

Sigur ca nu te astepti, dar nici nu este exclus sa te loveasca vreun noroc chior .:nedecis:

Sunt unii care mai si castiga la loterie.......:amuzat:

 

Zic si eu .......

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gabriel I
16 minute în urmă, Radu Ghita a scris:

Sunt unii care mai si castiga la loterie.......:amuzat:

Corect!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Lucian Marcu

@AnduG  Eu te-as sfatui daca nu te grabesti, incet, sa te apuci sa resfoiesti site-urile de vanzari din Olanda: marktplaats, caravans sau speurders, toate .nl. Personal, am avut o experienta neplacuta cu o rulota cumparata de la un samsar cu partea de sub un geam mucegaita, cu infiltratii. Am avut noroc ca am putut recupera banii si dupa experienta asta neplacuta am pus mana si timp de vreo 3 luni de zile am tot rasfoit paginile site-urilor mentionate mai sus. Am ajuns, in timp, sa imi dau seama ce configuratie doresc, cam ce modele imi plac (si ca aspect si ca aranjare interioara) si sa stiu ce sa urmaresc.

     Inainte sa plec in Olanda, am gasit vreo 5 sau 6 rulote, am sunat in prealabil la parc sau la proprietar si am stabilit (in engleza) detaliile, in general vanzatorii evitau sa dea un "pret final", mi se spunea ca vom vedea la fata locului. Din cele 6 rulote, aveam 3 care imi placeau mai mult iar restul erau de siguranta in cazul in care primele nu vor corespunde din vreun anumit motiv.

     Am plecat intr-o dupa-masa dupa munca cu cumnatul, a doua zi pe la ora 11 eram pe langa Apeldoorn si intr-un sat, mic, intr-o hala acoperita am gasit rulota la care am si ramas (sincer, acum ca ma gandesc in urma regret putin ca nu am mers sa le vad si pe restul, macar faceam o comparatie dar, asta e). Am inspectat-o incet, toate posibilele locuri cu infiltratii, toate instalatiile (gaz, apa, curent.......cum m-am priceput) iar actele......le-am facut toate in 15 min. in satucul respectiv, intr-un birou unde rulota a fost radiata, s-a facut contractul de  vanzare/cumparare, asigurarea si numere provizorii (toate astea au costat sub 80€). Trebuie sa mai spun si ca ulterior, la RAR nu am avut nici cea mai mica problema cu inmatriculatul ei, fara povesti cu anul de fabricatie sau cu MMA-ul sau cine stie ce alte probleme care le tot vad pe vreo pagina de Facebook sau forum.

     Drumul l-am facut cu un Qashqai DE 130 hp, incolo am mers cu 4.8l iar la intoarcere cu rulota dupa noi 8.2l, drumul cu tot cu combustibil si taxe il poti calcula foarte usor dupa detaliile astea. Poate cazul meu a fost unul fericit, poate intr-adevar sunt povesti cu persoane care s-au trezit in Olanda si nu au stiut incotro sa o apuce DAR, daca mergi pregatit si cu lectiile facute de acasa eu zic ca nu ai cum sa dai gres chiar daca unii samsari vor incerca sa te descurajeze: ca e foarte scup drumul, ca nu o sa gasesti ce iti doresti, ca sunt scumpe actele, ca nu ai unde sa le faci si ca e foarte complicat. De fapt, NU e asa, totul merge foarte usor si simplu, e doar o chestie, cumva, de noroc sa gasesti ceea ce cauti.

     Iti doresc succes si sper ca nu am ranit prea tare pe nimeni care "vinde" rulote. :D :D :D

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Lucian Marcu

@Radu Catalin  Ideea e ca mergand in Olanda sau Germania sau ce tara o fi de unde se intentioneaza cumpararea rulotei, ai posibilitatea sa scutesti taxa de adus rulota si castigul samsarului care, in majoritatea rulotelor care le-am vazut eu pe OLX de exemplu porneste de la 500€ in sus (mie personal mi s-au cerut 1000€ de pornire pentru o rulota adusa din Olanda), plus ca ai INFINIT mai multe optiuni (mai ales toamna tarziu spre iarna, cand vanzarile la rulote in Olanda cresc din cauza ca depozitatul lor peste iarna e destul de costisitor) din care poti alege! 

Si inca ceva, din ce am observat eu, intotdeauna samsarul v-a prefera sa aduca o rulota la care poate "ciupi" mai mult, decat una care e in stare perfecta, are pretul ridicat, iar castigul e....minim!?!?! Exact ca si masinile de 10 ani plus, cu 20.000km la bord cumparate de la o batranica care mergea doar in weekend-uri pana la Lidl si inapoi cu masina!

In rest, trebuie sa recunosc ca am ras foarte bine de situatia ca iti cauti rulota cu mirosuri neplacute si infiltratii si.....culmea.....nu gasesti!

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.