Cristian Spiescu

Parere despre Hobby, ca marca de rulote (calitate si fiabilitate)

5 postări în acest subiect de discuţie despre Parere despre Hobby, ca marca de rulote (calitate si fiabilitate)

Parere despre Hobby, ca marca de rulote (calitate si fiabilitate)

Cristian Spiescu

Buna ziua,

 

Aveti opinii despre marca Hobby? In special pe partea de rulote? Desi cred ca si zona de autorulote se intrepatrunde destul de mult. BTW, modelul oarecum vizat de mine ar f un 560 KMFE, perioada 2005 - 2010 (i.e. 2 paturi suprapuse, pat frantuzesc, masa de 6 persoane in mijloc, transformabila in pat).

 

Prin campinguri, imi amintesc ca am auzit de bine. De asemenea, de necontestat, sunt lideri in domeniu. Citisem ca au 40% de piata in Germania si spre 30% in Europa. De asemenea sunt multe oferte pe mobile.de. Modelele noi de Hobby arata impresionant. De asemenea utilizarea suprafetei pare fara cusur.

 

Dar. Am vorbit cu un profesionist din domeniu (din Germania). El, ca dealer de rulote, nu are o parere buna despre Hobby. Incearca sa le evite.

Sapand mai adanc pe forumuri germane, am gasit pareri care par sa sustina aceasta teza. Cumva datorita goanei dupa cantitate, anumite pareri sustin ca aleg diverse procedee constructive care sunt mai putin fiabile pe termen lung, in domenii destul de deranjante. Daca diverse defecte la mobila: lumea le considera normale si nu sunt gravisime, probleme cum ar fi etanseitate in timp, chedere, ferestre sau solutii constructive de sasiu invechite: acestea mi se par mai penalizante.

 

Sunt f multi utilizatori de Hobby multumiti. Facand o medie incercand sa atenuez extremele, opinia generala pe care mi-am format-o ar fi: ca la orice marca, poti avea noroc sau nu, insa daca ai de ales intre Hobby si altceva (precum e.g. Dethleffs), lumea tinde sa recomande acel altceva.

 

Intrebarea: opinia de mai sus despre Hobby, pare a fi corecta?

 

Numai bine,

Cristi

 

PS: eu vanez sa achizitionez o rulota din Germania de preferat. Sau din Olanda in cazul in care nu reusesc din Germania. Idealul ar fi un Dethleffs 560 SK, care este echivalentul lui Hobby 560 KMFE. Pentru primul: nu prea multe oferte in apropiere, si relativ scumpe. Pentru al doilea: exista oferta relativ generoasa.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Fejer Antal

Salutare @Cristian Spiescu

 Prima mea rulota a fost un Hobby 430 din 1990. Eram multumit de ea mai ales ca era prima noastra rulota. Nu am avut infiltrati si mobilierele erau destul de bune cu urme de uzura normala.  Anul asta am vandut, motivul a fost ca pentru noi (2adulti si 2copii) era micuti. Am cumparat acum un Fendt din 1996 care din toate puncte de vedere e mult mai superior.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Alin Opran

Salut Cristian,

 

Am avut un Hobby 560TL (descrisa in sectiunea dedicata) dar vechiuta, din 1994. Nu as avea nimic de reprosat, nu am gasit defecte majore desi avea o vechime respectabila. Dupa ce am vandut-o am achizitionat un Dethleffs Beduin axa dubla din 20003. Deja diferenta de ani se cunoastea nu doar in felul in care era executat interiorul dar as putea spune ca mi s-a parut mult mai inchegata si mai solida. Asa cum se poate vedea la rulotele mai noi, desi arata mult mai bine calitatea materialelor din care este executat mobilierul cred eu ca este mai slaba desi arata mai bine.

 

Sunt colegi aici pe forum care au rulote Hobby mult mai noi si isi pot spune parearea personala. A mea este ca daca ar fi sa akeg din nou intre Hobby si Dethleffs as alege-o clar pe cea din urma :salutare!:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

Bună ziua, am avut Hobby și nu mai vreau. În Germania rulotisti au o zicala "vrei un hobby, ia-ți un Hobby". Ei nu folosesc Al-Ko, dar la brandul lor premium Fendt da, nu spun ca nu este bun, dar ai mai puține oportunități când cauți câte ceva ex. moover.
Ai dreptate într-un punct, sunt foarte scenice mai ales seria Premium, dar putina substanța.
Dethlefs este o marca de nișă, dar nu un outsider, clienții sai fiind cei mai fideli mărci pe piața europeană. Atenție doar la seria C'Go, care nu este un Dethlefs pur ci împreună cu Buernster, Lmc și Eriba.
Noi am ales Knaus fiind mai puțin scenica, dar mai de substanță.
Topul în Europa e Tabbert, Fendt si Eriba/Hymer, următoarea noastră rulota va fii Tabbert sau Eriba.
Toate acestea sunt spuse din experienta personala, târguri și dealeri vizitați, daca am supărat pe careva îmi cer scuze.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian Spiescu

Multumesc mult pentru raspunsurile precise.

 

Informatiile primite par sa consolideze parerea mea fata de marca Hobby: nu este neaparat o marca rea. Insa daca e de ales intre o Hobby si altceva, in general e de preferat acel altceva.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.