Cristian A

"Saracul/ Taranul" cu rulota

8 postări în acest subiect de discuţie despre "Saracul/ Taranul" cu rulota

"Saracul/ Taranul" cu rulota

Cristian A

    Va salut. Din nou. Si sunt, oarecum, intrigat. Nu nervos (ca am trecut de faza aia), dar nici resemnat (ca inca nu am ajuns inca  acolo, sunt undeva pe la mijloc).  Pe la diversele intalniri cu prieteni/ colegi de rulotit/ intalniri de pe forum, am povestit de unele "etichetari" la care am fost supus in ultimii aproape doi ani de cand am rulota. Ca sa citez unele minti stralucite: taximetrist: "doar taranii si saracii se duc cu rulota la mare, cei care au bani se duc la Mamaia, mai bine doua zile la Mamaia (prin Cluburi, n.r.- suna fain 'n.r.'), decat o saptamana cu rulota, ca sarantocii".    Unul care mi-a remorcat masina (fosta..)  cand s-a defectat (m-a intrebat de carlig...si am ajuns la rulota...): cu asa masina nu-ti permiti si tu o camera,   mai naspa, pe la subsol acolo.... ca nu te costa mult si , vorba aia, stai si tu ca oamenii.....   Azi, pe langa taran, sarac am fost facut si mizerabil... indirect...."altii sunt, nu e vorba de tine" , i-am zis ca pot juca in "Mizerabilii", la bascau, m-a intrebat daca dansez... ."a juca"... in fine...  Nu toti erau taximetristi/ manelisti (azi am auzit un refren fain pe radio: "manele, manele...cineva sa ma spele", cu specificatia ca nu toti cei care fac taxi sunt la fel, doar 2 din 5 "mi-au zis-o" cu rulota).   Deci va saluta, din nou un rulotist "taran, sarac si mizerabil". Multi nu stiu ca rulotitul implica mai multe cheltuieli, in unele cazuri,   decat o iesire la o pensiune/ hotel... sau in unele cazuri e chiar mai scump.     Parareri...opinii...se accepta numai de la tarani, saraci si mizerabili, implicati direct.  Salutare "saracilor" !

  • Upvote 5

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Sorin  Leitoiu

:default_doh:nu trebuie sa apleci urechea la :nedecis: la mijloc e invidia :salutare!:

 

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Catalin

Salutare,

„Oare sa merg cu rulota este ce imi doresc cu adevarat?”

„A-mi petrece timpul cu rulota ma reprezinta ? Reprezinta cine sunt si ce vreau sa fac?”

          Daca iti raspunzi raspicat si sincer la aceste intrebari nu vei mai trece prin starile prin care treci acum. Si... in general in viata trebuie sa ne punem aceste intrebari. Iar daca raspunsul e afirmativ, fara echivoc, vei sti si drumul pe care sa apuci.

          Fara a incerca sa fac o introspectie psihologica in natura umana si fara a incerca sa transcend un rezultat asupra ta, pot sa te intreb ceva ? Nu-i asa ca ai fost un copil ascultator ? In general, un copil bun, care nu a creat probleme deosebite, care a invatat bine ? Si asta nu e un lucru rau. Dar in arealul geografic caracteristic populatiei din estul Europei parinti nu-si lasa liberi copii, nu-i invata ca pot zbura cu propriile aripi si asta pentru ca ei isi doresc un copil ascultator... isi doresc un copil care sa stie ca va fi iubit numai daca parintii îi aproba comportamentul. Nu e vina noastra sau a parintilor nostri, ci a spatiului in care s-a dezvoltat educatia poporului român si a popoarelor din jurul nostru.

Stii ca bateriile de teste psihiatrice utilizate la spitalul AKH din Viena nu se potrivesc de nici un fel si nu pot fi aplicate populatiei din Romania, de exemplu ? Si asta pentru ca educatia, obiceiurile si multe alte informatii inserate in gena si transmise de generatii populatiei traitoare in spatiul danubiano-carpatic-pontic difera fundamental de populatia traitoare in centrul Europei....

          Nu scriu aceste randuri aici sa judec tipul acesta de educatie, ci incerc sa-ti raspund cumva la intrebarile pe care ti le pui. De ce aceasta educatie ? Nu stiu... Poate datorita religiei.

Daca esti bun ajungi in rai si daca esti rau ajungi in iad. Am tot auzit in viata ca omul e fructul pacatului originar si ne petrecem viata incercand sa cerem iertare lui Dumnezeu pentru ca ne-am nascut. Si tot speram ca intr-o zi o sa ne ierte si ne va lua langa el.

           Fiecare profesor ne aprecia doar daca invatam materiile lor. Si erau materii care ne confereau pozitii superioare fata de ceilalti colegi. Eram apreciati in mod deosebit daca eram buni la matematica si fizica, dar cei care erau olimpici la geografie sau istorie faceau parte din esalonul 2. Nu e asa ? Si noua ne pasa... pentru ca asa eram educati, sa ne pese.

 

           Hai ca o iau razna si nu ma mai opresc :) ... si asta e un forum de rulote... dar pana la urma simt ca ai scris aici pentru ca te adresezi unor prieteni... Asta nu e rau, dar...cauti confirmari ? E adevarat ce am scris mai sus ?          

          Sa nu uiti nici o clipa ca numai ceea ce faci tu are consecinte asupra vietii tale,  nu ceea ce cred altii despre ceea ce faci tu.

O seara excelenta,

 

  • Like 4
  • Upvote 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vana Petre

Nu trebuie sa iei in seama...nu exista padure fara uscaturi! :coffee:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sorin S

Salut , nu înțeleg de ce pleci urechea la așa zdrențe de oameni , nu înțelegi că ei vor sa de-a Uberul afara din țară că sânt Ei.

Niciodată nu va putea înțelege un om de rând de ce ai cumpărat rulota și cum dormi în ea și cum te duci la wc și etc.

Eu când aud și chiar și mie mi-au zis anumite persoane îmi vine sa vomit direct pe ei , eu nu mă mai avut pentru astfel de tarani parveniți car nu știu ce ce sa mănâncă rulotismul..

 

Lasă să fie eu țăran /sărac cu rulota care poate costa că garsoniera in care stau ei și cu mașina noua , și ei domnii de oraș tot cu tarabe produc bani pentru a merge la Mamaia și decât ei stau in Constanta in cel mai josnic cartier . Pentru a arata la prieteni că au bani se duc cu autobuzul in Mamaia și încep cu poze că vai cine sânt eu și în ce club umblu eu și ce băutură beau eu și a doua zi când pleacă spre casa le intra morcovul in cur că nu știu dacă mai ajung acasă cu motorina /benzina/gazul din rezervor..

 

Mi-e scârbă , , ,

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Buna dimineata!

 

Stiati ca in rulota se poate citi? La munte sau la mare?

Eh, ganditi-va numai la aspectul asta si veti vedea cat de mici sunt cei invidiosi!

 

Drumuri bune si liniste!

  • Like 3
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Anghelescu Anton

:salutare!:I-mi cer scuze ca intervin in aceasta discutie.Eu stiam ca pe un OM poate fi reprezentat de profesia pe care o are, de gandire, perceptia despre viata si cel inconjora , nu de obiectele pe care le poseda la un moment sau altul[masina , rulota se pot srtica, casa pote lua foc etc.] In rest ...caini latra iar ursul isi vede de drum.:noroc:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Drinovan Ovidiu

 Pentru mine rulota inseamna in primul rand mobilitate cu ajutorul ei ma pot opri unde imi face placere sa stau in general cat mai mult in natura, nefiind conditionat de nu stiu ce rezervare la nu stiu ce hotel, putand alege perioada si locatia cu cateva ore/zile inainte de plecare!

 E adevarat ca spatiul din interiorul rulotei nu este asa mare ca in cazul unor camere de hotel, dar e cel mai mare in afara ei!

 E adevarat ca nu mergi cu viteza cu care ai merge fara ea, dar ajungi doar cu cateva minute mai tarziu in aceeasi locatie (mare/munte)!

 E adevarat ca nu ai gata servita masa la anumita ora, dar o poti pregati tu cand doresti!

 Acum nu la toti le place acest stil de a calatori /iesi/relaxa, fiecare avand proprile lor standarde de confort, de gandire, de perceptie, etc.!

 

 

  • Like 1
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.